24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SI FACUT, SI CU PROIECTUL FURAT – Taica Lazar s-a apucat de ciordeli la batranete. Proiectul cu care Augustin Lazar a fost numit in functia de Procuror General e copy paste dupa proiectul predecesorului sau Tiberiu Nitu. Inca o data se dovedeste ca Nitu a fost mazilit ca locul sau sa fie luat de sluga Sistemului Augustin Lazar (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

2 November 2018 13:06
Vizualizari: 8454

Continua sa apara detalii incredibile despre modul in care Augustin Lazar (foto) a fost numit in functia de Procuror General al Romaniei. Lazar a ajuns la conducerea Ministerului Public in aprilie 2016, dupa ce predecesorul sau Tiberiu Nitu a fost executat intr-un mod oribil de catre DNA intr-un dosar pe care ulterior chiar DNA l-a clasat, Inalta Curte schimband in final doar temeiul clasarii din “fapta nu este prevazuta de legea penala” in “fapta nu exista”. Incredibil este insa ca Lazar a fost numit Procuror General in baza unui proiect in care a plagiat in buna parte pasaje din proiectul celui pe care il inlocuia in functie, Tiberiu Nitu.

Dezvaluirea a fost facuta joi seara, 1 noiembrie 2018, de jurnalista Berta Popescu la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3. Este o dezvaluire devastatoare pentru tacia Lazar, care practic spulbera orice speranta a acestuia de a mai ramane in fruntea Ministerului Public.


Proiectul era de forma

Dupa cum veti putea vedea in cele ce urmeaza, Augustin Lazar a introdus in proiectul sau de management aceleasi probleme identificate la PICCJ de Tiberiu Nitu, precum si aceleasi solutii gasite de predecesorul sau. In unele locuri, Lazar a copiat pana la virgula din proiectul lui Nitu, in altele a schimbat cuvintele sau a mai facut cateva adaugiri. Toate aceste aspecte nu fac altceva decat sa confirme in opinia noastra ca proiectul de management a fost unul de forma, decizia privind numirea lui Lazar la conducerea PICCJ fiind deja luata. Caci e greu de crezut ca niciunul dintre membrii CSM care au dat aviz pozitiv lui Lazar, aceiasi care i-au dat aviz pozitiv si lui Nitu, nu a observat ciordeala din proiecte.

Pe de alta parte, stupefiant este ca Augustin Lazar a copiat din fix din proiectul Procurorului General executat de DNA-ul Laurei Kovesi, pentru ca el sa fie adus in locul acestuia. Cu alte cuvinte, Tiberiu Nitu a fost si mazilit, si cu proiectul ciordit.

Lumea Justitiei prezinta cateva exemple de copy-paste facut de Procurorul General Augustin Lazar din proiectul lui Tiberiu Nitu, proiectele integrale fiind atasate la finalul articolului:

In anexa care a insotit proiectul de management, la capitolul “Disfunctionalitati si masuri” Tiberiu Nitu scrie urmatoarele (vezi facsimil 1):

“Lipsa unei echipe manageriale (extinse) la nivelul PICCJ

a) Efectuarea propunerilor de competenta procurorului general al PICCJ pentru ocuparea prin numire a tuturor functiilor de procuror sef serviciu si procuror sef birou din cadrul PICCJ

b) Constituirea si consolidarea spiritului de echipa si a colaborarii in cadrul echipei manageriale

c) Antrenarea intregii echipe, prin motivarea corespunzatoare, in special morala, a membrilor echipei de conducere”.


Iata ce scrie Augustin Lazar in proiectul sau de management (vezi facsimil 2):

“a) Lipsa unei echipe manageriale extinse la nivelul PICCJ este o disfunctionalitate remediabila prin urmatoarele masuri:

- Efectuarea propunerilor de competenta procurorului general al PICCJ pentru ocuparea prin numire a tuturor functiilor de procuror sef serviciu si procuror sef birou din cadrul PICCJ

(…)

- Consolidarea spiritului de echipa si a colaborarii in cadrul echipei manageriale

(…)

- Antrenarea intregii echipe, prin motivarea membrilor echipei de conducere”.


Iata ce scrie Tiberiu Nitu in anexa de la proiectul sau de management (vezi facsimil 3):

“Vacanta unor functii de conducere si lipsa de stabilitate a ocuparii acestora, la nivelul PICCJ si al celorlalte unitati de parchet

a) Efectuarea, in timp util, a propunerilor de competenta procurorului general al PICCJ pentru ocuparea prin numire a tuturor functiilor de conducere din cadrul parchetelor

(…)

f) Propunerea, de lege ferenda, a modificarii unor elemente ale modului de ocupare a functiilor de conducere – marirea perioadei mandatului la 4 ani, simplificarea procedurii pentru persoanele aflate la al doilea mandat de conducere, etc”


Iata ce scrie Augustin Lazar in proiectul sau (vezi facsimil 4):

“Vacanta unor functii de conducere si lipsa de stabilitate a ocuparii acestora, la nivelul PICCJ si al celorlalte unitati de parchet

- Efectuarea, in timp util, a propunerilor de competenta procurorului general al PICCJ pentru ocuparea prin numire a tuturor functiilor de conducere din cadrul parchetelor

(…)

- Sustinerea propunerii, de lege ferenda, a modificarii unor elemente ale modului de ocupare a functiilor de conducere – marirea perioadei mandatului la 4 ani, simplificarea procedurii pentru procurorii aflati la al doilea mandat de conducere etc”


Iata ce scrie Tiberiu Nitu in anexa de la proiectul sau de management (vezi facsimil 5):

“Lipsa unei planificari (strategice) a activitatii Ministerului Public si lipsa coordonarii planurilor diferitelor structuri organizatorice ale Ministerului Public

a) Elaborarea unor strategii multianuale sectoriale si a unor planuri anuale si semestriale de actiune ale Ministerului Public, precum si ale DNA si DIICOT in domeniile importate (combaterea criminalitatii, managementul resurselor umane, informatizarea, etc)

b) Corelarea strategiilor si a planurilor de activitate ale tuturor structurilor si unitatilor de parchet, pronind de la strategiile si planurile de activitate elaborate la nivelul PICCJ”


Iata ce scrie Augustin Lazar in proiectul sau (vezi facsimil 6):

“Lispa unei planificari strategice a activitatii Ministerului Public si a coordonarii planurilor structurilor organizatorice ale Ministerului Public

- Elaborarea unor strategii multianuale sectoriale si a unor planuri anuale si semestriale de actiune ale Ministerului Public, precum si ale DNA si DIICOT in domeniile importate (combaterea criminalitatii, managementul resurselor umane, informatizarea, etc)

- Corelarea strategiilor si a planurilor de activitate ale tuturor structurilor si unitatilor de parchet, pronind de la strategiile si planurile de activitate elaborate la nivelul PICCJ”


Iata ce scrie Tiberiu Nitu in anexa de la proiectul sau de management (vezi facsimil 7):

“Caracterul incomplet si lipsa actualizarii cadrului metodologic de organizare si functionare a Ministerului Public

a) Elaborarea unor acte administrative cu caracter normativ in domenii care nu sunt reglementate (management, metodologii privind efectuarea urmaririi penale in cazul anumitor tipuri de infractiuni, intocmirea proiectului de buget, etc.)

b) Inventarierea si revizuirea exhaustiva a ordinelor procurorului general al PICCJ (spre exemplu, revizuirea si actualizarea ROI, a ordinelor privind sistemul informational, controlul operativ curent, a nomenclatorului arhivistic)”


Iata ce scrie Augustin Lazar in proiectul sau (vezi facsimil 8):

“Caracterul incomplet si neactual al cadrului metodologic de organizare si functionare a Ministerului Public

- Elaborarea unor acte administrative cu caracter normativ in domenii care nu sunt reglementate (management, metodologii privind efectuarea urmaririi penale in cazul anumitor tipuri de infractiuni, intocmirea proiectului de buget, etc.)

- Inventarierea si revizuirea exhaustiva a ordinelor procurorului general al PICCJ (revizuirea si actualizarea ROI, a ordinelor privind sistemul informational, controlul operativ curent, a nomenclatorului arhivistic)”.


 

Explicatiile lui Lazarica

De cealalta parte, Procurorul General Augustin Lazar se apara sustinand ca nu a facut altceva decat sa preia identificate de predecesorul sau Tiberiu Nitu, care sa fie rezolvate. Intr-o reactie acordata realitatea.net, Lazar a acuzat ca ar fi vorba despre o calomnie, impaunandu-se ca vezi Doamne el ar avea lucrari profesionale de referinta, si ca nu ar avea nevoie de lucrarile altora:

Aceleasi probleme sunt transmise de la un mandat la altul pentru a fi continuate in proiectele urmatoare. Tabelele fac parte din analizele Ministerului Public. Am preluat problemele de continuat. Iar urmatorii procurori generali vor continua strategiile institutiei.

Prioritatile MCV sunt retinute in proiecte conform rapoartelor periodice si urmaresc obiectivele de atins de circa 10 ani. De la un procuror general la urmatorul. Sectia de resurse si documente formuleaza tabele cu concluzii, actiuni si obiective, retinute obligatoriu in fiecare proiect managerial ancorat in realitatile ultimelor analize si concluzii.

Ele sunt continuate din proiect in proiect, pana la realizare si completare cu obiective noi. In prezent, avem o strategie a Ministerului Public mai detaliata, cuprinzand obiective si perioade de realizare.

Eu am lucrari profesionale de referinta, nu am nevoie sa reproduc lucrarile altora cu mai putine aptitudini de cercetare. O calomnie ridicola. Manipularea a devenit o arta pentru cei fara scrupule”.

* Cititi aici integral proiectul lui Augustin Lazar

* Cititi aici integral proiectul lui Tiberiu Nitu

Comentarii

# RAUL date 2 November 2018 13:18 +11

ABUZ IN SERVICIU, CHIAR IN CURTEA DNA! TONIGARUL ALINA GEORGETA - consilier juridic la DNA. Cum a ajuns IN aceasta functie? ILEGAL!!!! Nu a sustinut concurs, a asa cum prevede legea pt. a ocupa acest post. Redactia LUJU adresati aceasta intrebare la DNA, PG si MJ. O sa aveti raspunsul: Abuz in serviciu.

# dududu date 2 November 2018 13:42 +2

Acest individ este atat de incompetent incat nici macar sa fure nu stie. Fura in asa fel incat se da singur de gol. Daca luluta a furat 5%, Zarzarica a furat fara sa-si dea seama ca fura cam 99.9(9)% din proiectul de management al lui Nitu. Acum, nici subordonatii sai nu sunt mai preji monitorizand-o pe Udrea vreo 10 ani si neprinzand-o cu rata in gura. Noroc de FBI care le preda meserie slugilor tractoristului.

# anunt de la ministerul public date 2 November 2018 13:23 +5

anagajam si in continuare plagiatori ca actualul procuror general. va asteptam candidaturile. nu va prezentati fara lucrari plagiate. apreciem plagiatele integrale.

# netejoru date 2 November 2018 13:36 0

buna initiativa, am depus candidatura. netejoru.

# Lazar, Augustus Lazar (007) date 2 November 2018 13:26 +2

Sunteti niste carcotasi. Nu mai vorbesc cu voi!! (tot)Grefiera e de vina :P

# serj date 2 November 2018 13:33 +1

tractoristul vacsit :-x

# indignata date 2 November 2018 14:31 +1

L-ati vazut pe Tractorist in poza de la inscaunarea sa, cu mana Liviei Stanciu pusa pe a sa ? Era atat de incanta, atat de fericit... Ajunsese sa -l prinda pe D-zeu de picior. De fapt , era mereu srinten si zambaret. Livia Stanciu , cea care stia bine ce servicii i-a facut Lazar lui Iohanis i-o fi garantat ca in primul rand, el va fi numit ,iar in al doilea rand, ca va fi protejat la infinit de PRESEDINTE....caci nimeni, vreodata va a avea curajul sa redeschida dosarele de el clasate. Lazar n-a fost niciodata un bun profesionist. Gesturile lui excesive suplinesc vorbele si ideile bine gandite. Nu este in stare sa exprime fraze logice, este un gangav pe care nu-l intelege nimeni. Placandu-i pupicureala, a practicat-o el insusi si a manifestat placerea de a-i fi practicata . Iar santajul este esenta vietii lui : vezi Ordonanta strecurata in dosar, ori numirile in functii , facute de el celor care vreodata l-au controlat din punct de vedere profesional ( Radescu, etc...)

# bucur date 2 November 2018 14:52 +2

Ciordeala !? Ei ! Ce-a facut, mai, si el acolo ??!..... A CIORDIT proiectul lui T. Nitu dupa ce DNA impreuna cu SRI l-au mazilit, ca sa aiba si Taica Lazar dupa ce sa dea un copy paste .... Plagiatorul se tine tare, cu sustinere PNL si anunta ca a copiat doar ca sa continuie, chipurile, obiectivele celui ....mazilit.... Rusine, rusine, rusine !

# Neanae date 2 November 2018 14:55 +3

Și cel mai înapoiat in gândire știe ca atunci când folosește mult sau puțin din lucrarea scrisă a altuia (ca se poate, nu e decât o recunoaștere a meritului celui ce a scris înainte) pune textul, paragraful, pagina, juma’ din lucrare, cât vrea lenea lui și cat ii permit drepturile, IN GHILIMELE, eventual in CURSIV sau alt caracter (ca toate computerele sunt deștepte in astea) ca sa știe tot omu’ care citește ca e ceva acolo ... urmeaza specificația ca textul acela e al unuia cu nume di prenume din lucrarea XY a lui. Dar când unu e prost și mai e și canalie, fura si gata! Ce om fără caracter, chiar o nulitate, am un unchi care a fost tractorist și zău ca mi-e jena când pe procurorul asta îl numim “tractorist” in derizoriu, tractoriști sunt o categorie de tot respectul. Nici bou și nici măgar nu i se poate spune canaliei asteia caci jignesc alte ființe. Antipatic și grețos om acest Augustin Lazar Procuror General al României! Puah

# escu date 2 November 2018 15:04 +1

Răutăcioșilor! Dacă Nițu a fost mazilit, nu trebuia continuată opera lui. Așa se asigură continuitatea unor programe, nu desființarea celor făcute de cei dinainte și impunerea unora noi. Altfel se bulversează sistemul. Și ce dacă a copiat? A fost sub 4,5%? Asta este de bine. Ce Luluța nu a copiat lucrarea de doctorat? Și ați văzut, ea a fost mai blândă cu copiatu decât V.V. Ponta.

# Noi suntem DNA! date 2 November 2018 15:38 +3

Exact. DNA= DerbedeiNeArestati. Sau stai, eticheta nu ne da voie...Inca.

# Jemapel Costel date 2 November 2018 17:44 +5

Nu-i de mirare ca se ocupa si cu ciordeala, ca la capacitatea lui 'telectuala asta-i maxim ce poate, dat fiind faptul ca in toata activitatea lui ca procuror, a avut de-a face doar cu cocalari si cu smenari. Eu nu am priceput cum a avut acces la documentele lui T. Nitu, dat fiind faptul ca trebuia ca proiectul de management sa fie atasat la dosarul de candidat ori el nefiind in functie cine i l-a pus la dispozitie ca sa-l copieze? Cumva Pruna? Ca am inteles ca ea l-a tras de guler sa se inscrie. A intocmit ea si smenarii ei din servicii dosarul tantalaului? Oricum, mare-i gradina Domnului si multi oligofreni.. nu, nu au sarit gardul... au ajuns sefi de institutii de forta in tara asta.. :lol:

# A LAZAR, L STANCIU si cromoplatinul care-i LEAGA STRANS date 3 November 2018 04:56 +2

De ce LUJU.RO, nu verifica cea ce afirma documentat in cateva episoade, cei de la SECUNDA TV, si anume ca atunci cand a fost numit PG, taica Lazar avea dosar penal, inclusiv cu propunere de cercetare in stare de arest, dosar ce a fost clasat la cateva luni dupa numire. In rest taica Lazar a fost numit PG pentru calitatile urmatoare: 1 E bun de clantza si crede ca are iesire din orice situatie penibila in care e descoperit, intrand si mai mult in rahat, cum e cazul dosarului personal pe care i l-a incurcat grefiera. Deci el nu-i instare nici sa indosarieze, dar sa verifice. Acum daca tot l-a dat jos pe Nitu si i-a luat locul era normal sa-i ia totul inclusiv proiectul, asa ca sa fie continuitate. 2 Mana tandra a L Stanciu ne arata instinctul sexual a vaduvei refugiate in droguri si anume ca A Lazar, mos, mos dar mai poate, daca-i ordin... si ultima calitate, grija de sine. In poza din articol ati crede ca Lazar ne arata bratarile dacice. Nu el ne indica culoarea cu care se vopseste

# Ilf si Petrov date 3 November 2018 09:31 0

Daca un document a fost depus si in format electronic (nu scanat) se poate vedea de la ce calculator a fost facut. Poate se afla si numele celui care l-a scris efectiv. S-ar putea sa fie tot cel care i l-a scris si lui Nitu. C-asa-i Lu-Ju.

# cozma ioan date 5 November 2018 14:10 0

stimata redactie, cu respect va rog sa faceti rost de cererea lui lazarica depusa l drept contestatie , sa vedem si noi si dv cum arata o mostra de astfel de cerere, cum o motiveaza , CE CEREA IN EA?ETC poate e de ras si atunci hai sa ne mai descretim fruntile ! cu respect

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva