13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SIGURANTA NATIONALA, PUSA IN PERICOL – Avocatul Aurelian Pavelescu ii cere ministrului Justitiei sa schimbe testele psihologice pentru magistrati: “L-am vazut pe Augustin Lazar, asa-zisul Procuror General... Omul se schimonosea, radea si se intrista in acelasi timp de propriile vorbe, pe care cu mirare si le descoperea abia dupa ce le spusese!... Daca ar merge la un psihiatru independent, Lazar, Onea, Portocala, Man, Ardelean, Uncheselu, Kovesi l-ar ingrozi?”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 January 2019 11:45
Vizualizari: 7340

Conduita profesionala si personala a unor magistrati poate fi o problema de securitate nationala, in conditiile in care nimeni nu are garantia ca judecatorii si procurorii sunt testati psihologic asa cum trebuie. Este concluzia care se desprinde dintr-o luare de pozitie a avocatului Aurelian Pavelescu (foto 2), din Baroul Bucuresti.


Intr-un comentariu publicat pe Facebook luni, 21 ianuarie 2019, maestrul Pavelescu aduce in discutie comportamentul cel putin bizar care i-a adus in atentia opiniei publice, de exemplu, pe procurorii de la DNA Oradea (condusi pana recent de Ciprian Man), pe cei de la DNA Ploiesti (in frunte cu Lucian Onea si Mircea Negulescu), pe fosta sefa a DNA Laura Kovesi, ba chiar si pe insusi Procurorul General Augustin Lazar (foto 1). In legatura cu acesta din urma, Pavelescu invoca interviul acordat luni seara de catre seful PICCJ televiziunii Digi 24, in care se remarca mimica si inflexiunile vocii lui Lazar (gasiti inregistrarea la finalul articolului).

Astfel, spune avocatul Pavelescu, testarea psihologica superficiala a magistratilor lasa loc de abuzuri precum cele comise la Oradea si la DNA Ploiesti, unde Lucian Onea, zis „Lucica”, a inventat denuntatori falsi impotriva fostei sefe AEP Ana-Maria Patru (prin fabricarea a trei martori protejati, cand in realitate singura denuntatoare era fondatoarea Siveco Irina Socol), iar Mircea Negulescu, poreclit „Portocala”, a pus-o sub control judiciar pe deputata PSD Andreea Cosma doar pentru ca aceasta nu-i raspunsese avansurilor.

Redam postarea completa a lui Aurelian Pavelescu:

Ii cer lui Tudorel Toader sa schimbe testele psihologice pentru magistrati si sa aduca specialisti care sa-i controleze! Aceasta, da, chestiune de securitate nationala! Nu este o gluma deloc!

L-am vazut in aceasta seara (n.r. luni seara) pe Augustin Lazar, asa-zisul Procuror General al Romaniei, intr-un interviu luat de Cosmin Prelipceanu, un interviu in care statul paralel intreba, statul paralel raspundea. Nu doar ca ii lipsea coerenta in vorbire, nici macar nu discut despre limbajul juridic, dar omul se schimonosea, radea si se intrista in acelasi timp de propriile vorbe, pe care cu mirare si le descoperea abia dupa ce le spusese!

Si am inteles unde este cheia rezovarii situatiei tragice in care se afla acum natiunea:

Daca ar merge la un psihiatru independent, Lazar, Onea, Portocala zis Negulescu, Man, Ardelean, Uncheselu, Kovesi si cei foarte multi pe care i-am vazut sau nu, din aceeasi mare echipa, l-ar ingrozi, oare? As da orice sa vad rezultatele testelor.

Va dati seama in ce capcana am cazut? Cum am fost intr-atat de naivi sa comentam, sa analizam, sa zicem despre Constitutie si drept, despre libertati, inainte sa fi solicitat o asemenea expertiza? Stiu ca magistratii sunt nevoiti sa faca niste teste psihologice: cine sunt cei care le fac? Cum sunt aceste teste, ce relevanta reala au in legatura cu competentele procurorilor si judecatorilor?

Dau cateva exemple din mii: Onea a avut ideea ca unui denuntator sa-i mai acorde in acelasi dosar si alte doua identitati - protejate -, pentru a fi nu doar o persoana, ci mai multe, in asa fel incat judecatorul sa creada ca exista mai multe marturii! Pentru a distruge un om fara a avea probe! Este o chestiune de normalitate, psihologic vorbind? Dar Portocala, care dadea control judiciar pentru ca s-a indragostit de o femeie si, pentru a o convinge, a folosit instrumentul penal? Va dati seama ce pasiune, ce dragoste, cata daruire? Omul poate fi numit normal la cap? Dar Ardelean de la Oradea, care spune ca i-a fost incalcat dreptul la viata privata pentru ca vorbea in sediul DNA despre cum sa-i sperie pe judecatori cu dosare fabricate? Va dati seama ca omul confunda viata privata cu profesia de procuror, DNA fiind un fel de mama, tata sau bunicuta? Psihologic, este ok?

Ce sa mai vorbim, domnule Ministru, domnule Toader, despre drept, legi, despre ”quod nullum est, nullum producit effectum”, ”ad absurdum”, ”specialia generalibus derogant”, ”ex nunc”, ”ex tunc” si alte asemenea? Hai sa pornim de la lucruri mult mai simple si mai utile: sa schimbam testele psihologice pentru magistrati, sa angajam medici specializati carora sa li se ofere protectie (altfel existand pericolul arestarii) si sa vedem daca nu cumva aveti foarte multi nebuni in sistem!

Si cat mai repede! S-a dovedit stiintific, ca multi dintre ei sunt contagiosi, de unde si epidemia care sporeste de la o zi la alta!

Iata interviul video al lui Lazar invocat de Pavelescu:


Comentarii

# DODI date 23 January 2019 11:55 +15

Tractoristul are grave carențe educaționale în primul rând, care vin la pachet cu cele caracteriale și profesionale. Această sumă de factori au cântărit enorm la promovarea lui în actuala funcție. De fapt nesimțitul de ciolanis și-a făcut un modus vivendi în promovarea în funcții importante a celor care i-au făcut mendrele, care i-au acoperit fărădelegile sau care l-au scutit de răspunderea penală pentru propriile fapte. Este și motivul pentru care acești nesimțiți se țin unul pe altul de brăcinar ca să nu le cadă nădragii și să vadă lumea că sunt în kurul gol.

# Raluca date 23 January 2019 15:15 +2

Ce teste psihologice să le mai faci la ăştia care sunt "injectați si electrocutați" :o zilnic de sistemul anticonstituțional? Singurul tratament pt.paraditorii contra poporului si ai legii sunt "zăbrelele din beci" :lol: Iar privitor la Statul de drept! DE CE NUMAI românii NU au dreptul la o justiție corectă 8) fără protocoale ilegale? Fără un proces echitabil şi corect, fără abuzuri?. Dați draku'amnistia şi grațierea dacă nici nu sunteți in stare să dați un OUG CORECT ŞI DREPT în care toate dosarele să fie revizuite măcar pe ultimii 10 ani. IAR SE VREA NEDREPTATE? să iasă doar câțiva doar din "PEŞTII MARI"? Iar cei din poporul de jos să stea la mila intanțelor dacă VOR ADMITE SAU NU revizuirea? şi dacă se admite CUM SE VOR MAI TOATE ILEGALITĂȚILE FĂCUTE DE FALSA JUSTIȚIE??? atâta vreme cât ei pot îngropa orice dovadă şi JAVRELE NU VOR MAI RECUNOAŞTE ABSOLUT NIMIC DIN ILEGALITĂȚI <img src=ops:' />

# imun/teanu date 23 January 2019 12:14 +5

In anii '50 ai inca primitivusmului militia isi recruta smardoii dupa patologisme /a tortura le era refulare. La caderea lui Ceausescu incriminati erau si psihiatrii, ca nu i-au pus diagnostic /de!, cand Secu veghea! Acum in "democratie", sub Secu(rile) de-acum se pare ca spaima e chiar mai mare. Tot patologiile fiind criterii selectiilor, mai rafinate insa, si prin tehnologii si prin "slefuirile" scolilor speciale. Cand deja lui Tudorel i s-a promis arestarea ce poate face doar singur! Ar trebui sa se vada si "poporul", de fapt cat mult e! De scos din adormire trebuie insa si catalizator. Dar pe invers decum catalizeaza "rezistii". Adica nu doar sa vorbim, cei cu si un cuvant /anonimii sunt fara acces.

# ^^ date 23 January 2019 12:17 +1

Like & subscribe!

# Catalin date 23 January 2019 14:26 +5

Lazar e varianta masculina a Monicai Macovei, amandoi au aceeasi ura bolnava fata de cei care nu sunt acord cu ei si nu le sorb cugetarile paranoice refulate din lipsa profesionalismului, daca ne uitam cam la cine au fost sefi peste justitie, avem un bilant macabru, procurorul comunist Macovei care ancheta studentii la revolutie, Lazar luat de la pascutul caprelor si facut procuror general, Kovesi care nu facuse decat 3 dosare facuta procuror general si dupa aia la DNA, cu o viata personala anosta, toti veniti pe filiera exclusiv politica dupa care urla ca drogatii ca ei sunt independenti, ce indepentent poti fi cand tu tot timpul esti la comanda celui carea te-a pus in functie, exact cu un primar isi pune neamul in primarie, asa si-au pus politicienii procurorii argati sin functii, cine a fost mai echilibrat a fost repede inlaturat iar aici s-a simtit de multe ori duhoarea securitatii si a partenerului strategic, caci abuzurile procuraturii erau aplaudate cu mare talent de catre Klem

# Gilu date 23 January 2019 14:30 +4

" Venea Lazar , catinel ,\ Cu mamuca dupa el ( Dan Desliu ) ...Mai departe se vede cum este pandit de Revocare , dar este salvat de Profesorul de Fizica Constitutionala , care nu a putut s- o salveze pe Mumia lui Nefertiti ...Acuma , ce s- o afla in capul d= lui Lazar nu putem pentru ca sa stim , deoarece nu se afla ...

# BELGIANCA date 23 January 2019 15:46 +3

SALUT DRAGILOR .SE VEDE DE LA DISTANTA CA ESTE F BOLNAV TRACTORISTUL SEF. DAR SE MAI VEDE CA SARACTUL NU ARE TOATE TIGLELE PE CASA. CE SA MAI SPUNEMI DE CUNOSTINTE JURIDICE.MA GINDESC CA FAC A TERMINATO PE TIMPUL LUI CEASCA.EU SINT CONVINSA CA SI ATUNCI ERA TOT TIMPUL CU PLACUTA SUEDEZA IN GURA.APOI A FOST UNS SEF IN STUNGA SI DREAPTA IAR IN SPATE AVEA BUNI SFATUITORI LUI.PE CARE TREBUIA SA II ASCULTE SI EXZECUTE ORDINELE .ASA CA NU TREBUIE SA CUNOASCA LEGILE SAU SA AIBA NOTUUNI DE CONSTITUTIE SAU LEGISLATIE.LA FEL CA NEBUNUL DIN CAPUL STATULUI MARELE DR PROF IN FIZICA EXPERT IN A DEPOSEDA ILEGAL PERSONE CARE NUMAI EI STIU CUM AU CUMPAEAT ACELE CASE.DAR CAM ASTA ESTE ACESTI ASI IN LEGILE FACUTE DE EI.SI STIUTE NUMAI DE EI.DECI CU EI SI CEILALTI AMICI DIRECTUNDEVA SA NU MAI IASA PT CA BOLA LOR ESTE MOLIPSITOARE SI FFFF PERICULOASADECI DESTEAPTATE ROMANE..TOTUL DEPINE DE VOI

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 January 2019 17:19 +1

TRACTORISTULEEEEE......LA OASE SAU SARE LA SALINA TURDA CA ACOLO ITI ESTE LOCUL!!!!!!!!!!!!

# SPARTAKUS date 23 January 2019 17:26 +2

Aproape ca nu exista roaman sa nu stie un banc cu Bula,sau sa ni fi auzit de el.Bula este cel mai intalnit personaj din glumele romanesti.Bula este un personaj fictiv,aparut in perioada comunista,pe la inceputul anilor 60.In prezent avem un fel de Bula adevarat,mergand prin comparatie,cocotat in fruntea Parchetului General,i-se mai spune si TAICA LAZAR,individ cu un comportament ciudat,fiind chear de un comic exagerat!!!!!!

# Statu-Palma-Barba-Cot date 23 January 2019 18:08 +3

Să presupunem că un control psihiatric ar putea constata ca torționarii din justiție sunt nebuni de legat,deci iresponsabili!Consecința va fi ca vor scăpa de pușcărie ,iar pt tortura aplicata celor anchetați ,vinovați ,dar în special nevinovați, vor răspunde cine credeți? Judecatorii, pt ca ei au dat sentințele în dosarele aranjate de procurorii dilii. O cangrena distrugatoare pt credibilitatea justiției se afla în CSM ,instituție care ar fi trebuit sa-i oprească pe dilii ,dar și în rândul judecătorilor care ,de frica sau din obedienta ,inlatura din dosare probele aduse de aparare in favoarea inculpatului ,se fac a nu observa ca dosarele sunt fabricate de niște procurori cu un comportament de criminali,și care dau soluții împotriva legilor și Constituției. Așa ca ,domnilor judecători, revoltati-va cât mai aveți timp,daca nu vreți a continue teroarea împotriva dvs.Sunteți singurii care puteti pune ordine în tara.Ce așteptați? Disoluția statului?Lupte de strada?Ce?

# Jkl date 23 January 2019 18:58 +1

Lazăr a fost numit, nu pentru că are probleme psihice, nici pentru că are sau nu competențe profesionale, ci pentru că cineva a avut încredere în el și a garantat pentru el. Fiind de la Alba, știm cine a garantat, a avut nevoie și s-a folosit de el. Aceeași persoană a fost numită pe aceeași funcție pe exact aceleași criterii. Domnul Pavelescu a lăsat la o parte carențele din vorbire sau lipsa limbajului juridic și a punctat doar posibile probleme psihice. Aici e problema, a muncit zeci de ani în magistratură și nu a reușit să-și formeze un limbaj juridic. Aceasta dovedește clar că are capacități intelectuale limitate. De obicei dă declarații scurte de presă pe care i le dictează biroul de relații publice și așa a reușit să mascheze incompetența. Să ajungi să numești o asemenea caricatură în funcția de procuror general, dovedește clar că doar încrederea că ascultă comenzi a contat. Din acest aspect, coroborat cu multe alte fapte, rezultă că la nivel național există un plan murdar.

# Marin ȚULUȘ, Olt date 24 January 2019 11:01 +1

Luju, nu mi/ati postat comentariul meu pt acest invidivid care se crede protector al statului de drept.Revin:Hai sictir, individule!Tu vorbesti de sanatate mintala?Tu vorbesti despre cum trebuie sa te comporti si sa vorbesti si mai ales sa respecti regulile si legile?! Pe tine te/a urmarit DNA/ul dar nu au făcut nimic!De cine ai fost aparat se stie! Atunci când ti/ai bătut joc de mine.cand nici contestatia nu s/a judecat de comisiia de disciplina a PNCTD după excluderea mea din partid si din functia de consilier,( eu fiind primar de trei mandate și unicul din PNTCD Olt in doua mandate cand tu nu erai nascut..politic) pt. că nu putea primarul de la Valea Mare sa fure din cauza mea!!!!!Ce i-ai spus ziaristului Sarghie despre mine?!Recunosti afirmatiile:,,,Nu/l lasă pe primarul de acolo in pace!!" N/ai avut niciun respect față de nimeni si mai ales fata de lege!?! Vroiai sa fii ministrul de justitie daca PNTCD era castigator in alegeri cu Udrea,cum se zvonea!Vai de capul tău!

# Ce mai cauta expiratul asta acolo ? date 24 January 2019 17:17 0

Haideti ca ne facem de ras ! Vreti sa arati lumii ca ca el nu e altul in tara , de capabil ? V-ati tampit ? In primul rand face de ras pe ceilalti magistrati de onoare , sunt unii care chiar isi fac treaba din fisa postului . Expulzati-l , urgent ! :o

# Baran Gheorghe date 25 January 2019 13:40 +3

minutul 2 secunda 11 din interviu " ...neretroactivitatea legii penale..." . Chiar in constitutie , e scris "..... cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile....." Unde-o fi facut Lazar Augustin dreptul , in Humamukacta? ::)))

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva