22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SRI SI-A BAGAT SPIONII IN PUSCARII – Administratia Nationala a Penitenciarelor are cinci protocoale cu SRI. Doua dintre ele au fost incheiate sub regimul Coldea-Maior: „3 protocoale fac parte din categoria informatiilor clasificate... Colectarea de informatii relevante din surse disponibile in spatiul public si prelucrarea lor... Date multimedia care fac referire la activitati de criminalitate organizata ce pot aduce atingere securitatii nationale” (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

11 November 2018 11:49
Vizualizari: 14583

Dupa ce ca inumanele conditii din inchisorile romanesti au plasat Romania in topul rusinii la nivel european (click aici pentru a citi) si au atras nenumarate condamnari la CEDO, aflam acum ca situatia este cu atat mai grava, cu cat puscariile romanesti sunt pur si simplu spionate de catre Serviciul Roman de Informatii. Chiar si acum, in mandatul directorului SRI Eduard Hellvig (foto 1 dreapta), cel care a avut grija sa-si creeze o imagine de reformator al institutiei, in pofida protocolului secret incheiat in 2016 cu Parchetul General al lui Augustin Lazar.


Existenta protocoalelor secrete este confirmata chiar de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, condusa de comisarul-sef de penitenciare Marian Dobrica (foto 2), intr-un raspuns trimis la o solicitare facuta de Lumea Justitiei in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public (vezi facsimil).

In documentul semnat de Cristina Craciun (comisar de penitenciare) si Carmen Utoiu (inspector principal de penitenciare), se face vorbire despre nu mai putin de cinci protocoale cu SRI, dintre care trei secrete. In legatura cu acestea din urma, ANP nu a mentionat nici macar anul semnarii. De partea cealalta, protocoalele nesecrete au fost incheiate in 2010, respectiv 2014 – asadar pe vremea cand in fruntea SRI se afla tandemul George Maior-Florian Coldea (foto 1 stanga). Unul dintre cele doua protocoale nesecrete se refera la colectarea de informatii din surse publice, iar celalalt la un proiect comun privind criminalitatea organizata si securitatea nationala.

Pe aceasta cale, Lumea Justitiei ii solicita public ministrului Justitiei, Tudorel Toader (in subordinea caruia se afla ANP), sa faca toate demersurile necesare pentru desecretizarea celor 3 protocoale cu SRI. Nu de alta, dar poate ne trezim din nou ca acolo zac ascunse abominatii cel putin la fel de mari precum cele din protocoalele SRI-PICCJ ale anilor 2009 si 2016.

Redam cea mai importanta parte din raspunsul ANP la solicitarea Lumea Justitiei:

Institutia noastra are incheiate 5 planuri / protocoale de cooperare cu Serviciul Roman de Informatii, dintre care 3 protocoale fac parte din categoria informatiilor clasificate, fiind exceptate de la liberul acces al cetatenilor, in conformitate cu art. 12, alin. 1, lit. a) din Legea nr. 544/2001.

In privinta celorlalte doua protocoale, va informam ca Administratia Nationala a Penitenciarelor are incheiate doua protocoale neclasificate, dupa cum urmeaza:

- un protocol de cooperare in domeniul Open Source Intelligence privind colectarea de informatii relevante din surse disponibile in spatiul public si prelucrarea lor, incheiat in data de 16.09.2010;

- un protocol de cooperare pentru initierea si derularea unui proiect comun ce are la baza date multimedia care fac referire la activitati de criminalitate organizata ce pot aduce atingere securitatii nationale, incheiat in data de 02.10.2014.


Comentarii

# Dany date 11 November 2018 12:12 +14

SRI si justitia sunt impreuna un grup de criminalitate organizata foarte periculos pt securitatea nationala.Coalitia aflata la guvernare nici pana acum nu au scos protocoalele in afara legii nu au luat masurile care se impun ca nu cumva sa supere strainezia si sa le cada fotoliul slugoilor.Ro este condusa de catre niste mafioti care se vor scosi doar pe ei insisi din problemele pe care le au cu falsa justitie,in rest nimic pt o reforma adevarata de altfel promisa. Ro a avut parte numai de mafioti in politica si tradatori de neam care vand pamantul strainilor,resursele, drepturile si libertatile cetateanului,tot.Coalitia de la guvernare doar mimeaza lupta cu statul securist MAFIOT ca nu au facut nimic cica din cauza rusinilor de la #rezist si a straineziei. O cloaca politica mincinoasa,laşă,niste slugoi, o rusine pt tara asta. Suntem o natie de ruşine.

# Logic D date 12 November 2018 00:30 +1

Sa nu uitam ca Hellvig a continuat sa semneze protocoale secrete intre SRI si justitie. Nimic nu s-a schimbat doar diversiunea domnului Hellvig in care denunta protoale expirate si semna altele noi.

# Dany date 11 November 2018 12:25 +9

Cu mafiotelile astea securistice Ro nu se va ridica in veci. Tot ce s-a facut si se face in justitie este fals. Totul este doar o mafie, grupuri de escroci. Nu mai este nimic de ales. Drumul tarii si a romanilor cu acesti escroci nu este decat catre moarte. PSD nu a facut nimic pt a declara ilegale protocoalele dar in schimb se tin scai de completele de 5 poate isi scapa ei pielea si restul protocoalele ilegale,codurile,legile justitiei la Pastele cailor. Nu mai stiu cum sa se faca pres in fata PPE care sub obladuirea lor aceste protocoale au existat. Toata justitia din 2004 pana in prezent s-a facut ILEGAL SI ... zero masuri.La ce folos sa platim atatia parlamentari daca si asa nu sunt in stare sa faca nimic fara ordin din afara??? Care nu sunt in stare sa apere drepturile si libertatile romanilor? Care si asa au vandut tara strainilor iar romanii nu mai au drepturi in propria tara?

# DODI date 11 November 2018 15:20 -4

Așa se explică multe din decesele suspecte din pușcăriile patriei. Dacă nu eștii să îți ții limba după dinți poți fi mușcat oricând de te miri cine și de te miri unde. Oricum SRI a avut grijă de unii să le fie mai bine. Din această cauză au ajuns adânc în pământ. Ca să nu li se mai audă vocea...

# un mizantrop date 11 November 2018 15:37 +9

Ati identificat corect tortionarii zilei! Adica SRI isi are surse in inchisori, dar nu "stie" de ce mor oamenii si sunt abuzati acolo...Sau, mai degraba, sursele din puscarii sunt tocmai cei care determina aceste aberatii la drepturile omului. Eu inteleg ca securitatea nu s-a retras in cazarmi niciodata, de la investirea sa de catre "tatucul Stalin pe aceste meleaguri. Dincolo de protocoale (care, sa fie clar, incearca numai sa oficializeze starea de fapt, aceste abuzuri producandu-se continuu), poate se ocupa cineva, TT-ul ca tot are initiale predestinate, de acesti criminali, acesti tortionari platiti de noi sa continue politica stalinista in Romania...

# Andrei date 11 November 2018 16:04 +6

Numai în puşcării?? Colcăie de securişti peste tot. Vorba cuiva -calci pe ei ca pe dude. Aţi remarcat în sălile de judecată securiştii care au treabă, nu au treabă, vin şi ei acolo, doar-doar, or putea să dea în gât vreun judecător sau avocat, doar-doar află şi ei ceva. Nu vă faceţi iluzii, nu ne vindecăm, nici nu am avea cum. Am avut cel mai aprig şi împuţit aparat securistic, nu aveam cum în 20 de ani să ne dezbărăm de securism.

# biet roman saracu' date 12 November 2018 10:14 +2

asa e.Am un hobby.In practicarea lui cunosteam direct 2 persoane publice, de succes in afaceri, media ,imagine.Ii BANUIAM ca sunt securisti.Cand cu matrasirea slujirii, netam nesam, unul i-a luat aparea ei, altul, a Aluia Inalt, de vorbeste greu.Pe "o retea de socializare" unde99% din cazuri postau doar in legatura cu acel hobby..Acum sunt CONVINS ca sunt securisti.Drept care unul din ei, cel cu Ala Inalt, dupace i-am spus ca s-a "desconspirat" m-a taiat de pe "lista de prieteni".Pe ala cu slujirea il taiasem eu.

# Gilu date 11 November 2018 16:19 +3

Recent l- am auzit pe un rumegator ( europarlamentar roman ) care apara dreptul SRI de a informa DNA daca in activitatea antitero afla despre comiterea unor infractiuni de drept comun ; ii spun animalului ca prevederea exista in codul penal , inclusiv pentru orice functionar...Asa l- a invatat tac - so Basescu cand ii canta prohodul in lacrimi ( uite ca n- a mai murit ) sa apere organele , care urmaresc pe mandate antitero pe toti oamenii politici de stanga si sa - si denigreze tara ca , vezi Doamne , ostracizeaza " organele sa nu incheie protocoale cu justitia , ca sa elimine adversarii politici ai PPE , asa cum ii dicteaza scursurile Europei din acel partid fascistoid ....Cineva il poreclea Frankenstein ...

# Gilu date 11 November 2018 16:22 +2

La cursul de etica niomachica , se predau acele protocoale ? A propos de fotografie ...

# eudaimon date 12 November 2018 02:08 +1

Etica nicomahica,virtuoaso Floare Albastra totusi este trist pe lume cand o iei pe aratura. :-*

# Viorus date 11 November 2018 16:55 +4

Solicitare luju: cate protocoale secrete sunt cu ANAF??? Foarteeee interesant de intrebat si aflat..... este un element de baza in demolarea economiei romanesti.

# SPARTAKUS date 11 November 2018 18:09 +1

Daca avem in vedere faptul ca in perioada ultimilor cinci ani,dosarele in care au fost implicati magistrati s-au ridicat la nr.de 1.922,care au fost clasate,56 au fost trimise in judecata,iar in acest moment mai sunt in lucru 233 cauze care vizeaza plangeri referitoare la magistrati.Din toate aceste 184 se refera la judecatori de penal,iar restul la procurori.Nu mai trebuie sa fim mirati ca SRI si-a bagat la puscarie pana si spionii,nu-i nici un necaz.Interesant din toata aceasta poveste ramane faptul ca Romania este prima tara din lume care a intocmit dosare penale la un numar imens de magistrati,folosind protocoale de toate tipurile,scopul fiind santajul!!!!!!!

# Jemapel Costel date 11 November 2018 20:19 +7

Cu asociatia proctologilor n-au semnat nici un protocol, nimic? Ca ma gandesc ca si-n treaba alora ar trebui sa-si bage securistii astia nasul, cu echipe mixte cu tot tacamul si cu rapoarte de la proctologi legate de cazuri, cu probe incriminatoare recoltate de la subiecti in timpul consultatiilor, atasate la dosar... :-*

# Faust date 12 November 2018 11:34 0

I-ar sta bine gheneralului Mefistofel în postura de căutător de "comori"...!

# santinela date 12 November 2018 07:27 0

Nenorociti ordinari si acum unul este ambasador iar altul preda,cica cadru didactic !

# biet roman satracu' date 12 November 2018 10:07 0

Amploarea si corelarea supravegherii arata ca nu e doar SSI-ul bagat aici...SSI-ulo a fost simplu executant

# escu date 12 November 2018 11:42 0

Chiar dacă îmi voi atrage ura și disprețul unora, astfel de acțiuni, dar în cadru legal, sunt necesare. Cum ați vrea să fie destructurate rețelele de criminalitate organizată, unele tentative de asasinat sau teroriste, pericolele care ar putea afecta securitatea națională etc. Asemenea acțiuni nu sunt desfășurate sau descoperite de noi. Ele sunt desfășurate în toată lume, iar FBI, CIA și NSA sunt fruntașe în producție pe această linie. Așa că pot fi și protocoale care sunt încheiate în sprijinul legi, apărării cetățeanului, a securității naționale etc.

# """"";;;* date 12 November 2018 13:57 +1

escu - hai ne lasi? In sprijinul legii ,a apararii cetateanului? Hai marş. Institutii indreptate impotriva cetateanului asa cum sunt cele din Ro nu exista nicaieri in lume. Guvernantii nu fac absolut nimic din ceea ce au promis. Doar cauta diverse motive de amanare , ba remanieri,ba alte scandaluri. Nimic nu fac mincinosii de la guvernare. Doar sa-si apere lor curul ai sa se scape pe ei de parnaie ca in rest reforma in justitie lipseste cu desavarsire

# Ce tara ! date 13 November 2018 17:53 0

Iar astia de la PSD+ALDE dorm.... . Miscare ba ! Schimbatii pe toti si desfiintati ghioaga politica DNA !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva