29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STAMPILA SRI PE DOCUMENT INTERN AL DNA – Iata dovada ca SRI lucra cot la cot dosare penale cu procurorii DNA. Pe ordonanta procurorului-sef Gheorghe Popovici, care a dispus interceptarea provizorie a unor suspecti de mita, a fost aplicata stampila UM 0894 a SRI Bucuresti. Acuzatii ar fi crezut ca interceptarile sunt facute de Serviciul Tehnic al DNA daca nu aparea stampila SRI (Ordonanta)

Scris de: L.J. | pdf | print

14 martie 2017 18:50
Vizualizari: 17623

Dezvaluire extrem de importanta facuta de colegii nostri de la Corectnews.ro, pe fondul scandalului cooperarii ilegale dintre DNA si SRI pe instrumentarea unor dosare de coruptie in care SRI nu avea nicio competenta legala de actiune. Jurnalistii de la Corectnews.ro au publicat o ordonanta din anul 2012 (inainte de intrarea in vigoare a noilor Coduri penale) emisa de procurorul Gheorghe Popovici (foto) actual sef al Sectiei I din DNA, in care dadea dispozitii sa se efectueze interceptari telefonice si ambientale fata de mai multi suspecti de dare si luare de mita. Ordonanta apare ca un document intern adresat Serviciului Tehnic al DNA, pentru a pune in aplicare masurile dispuse. In fapt, interceptarile se suspecteaza ca au fost facute de SRI intrucat pe coltul din dreapta sus al primei pagini a ordonantei apare stampila de intrare a UM0894 a SRI Bucuresti.


Acesta este indiciul care a dat de gol faptul ca SRI a facut dosarul, iar DNA a fost doar instrumentul folosit. Potrivit legilor in vigoare in 2012, SRI nu avea ce sa caute in dosare de coruptie. Probabil ca si aici s-a lucrat abuziv in baza vestitelor protocoale ultrasecrete.

Redam textul publicat pe corectnews.ro:

"Publicam in cele ce urmeaza o noua dovada ca reprezentanti ai celor doua institutii au incalcat flagrant legile care organizeaza atat activitatea SRI, cat si activitatea DNA.

Iata un document intern al DNA. O ordonanta prin care procurorul Popovici, cel care are esecuri in dosarul ANRP 4, cazul lui Berca etc., isi aproba interceptarea comunicatiilor unor persoane pentru 48 ore. Documentul este stampilat cu o stampila de intrare si are un nr.800611/13.12.2012, prin care s-a inregistrat actul in cauza la UM 0894 din Bucuresti. Aceasta este unitatea SRI. Bineinteles, cea care face interceptarile, adica Centrul National de Interceptare a Comunicatiilor. CNIC. Este cel despre care se vorbeste de mult in presa si nimeni nu a facut nimic pana la Decizia CCR 51/2016.

Cum o fi ajuns aceasta stampila pe acest document intern al DNA si ce a facut SRI cu el?

Evident, a pus in exploatare autorizarea de 48 ore a procurorului si i-a oferit niste inregistrari de convorbiri ale persoanelor asupra carora s-a facut o ingerinta grava in drepturile si libertatile lor fundamentale, la care SRI, in acea perioada, 2012, a fost parte activa si membru al echipei mixte.

Documentul publicat poate fi de interes pentru opinia publica din Romania si, implicit, pentru Comisia comuna de control parlamentar asupra activitatii SRI, pentru aflarea adevarului si tragerea la raspundere a vinovatilor, a faptuitorilor si a celor care au favorizat faptuitorii institutionali care au permis ingerintele in viata cetatenilor, prin decizii arbitrare si nelegale. Vezi hotararile CSAT secrete, pe zona interceptarilor si validarea, contrar legilor tarii, a SRI ca autoritate nationala de interceptare a comunicatiilor, inclusiv pe zona de drept comun, unde procurorii aveau "exclusivitatea" procedurala si legala.

O sa observati ca, in mintea procurorului DNA, este departament nu directie. Pana si aici procurorul respectiv s-a dovedit un diletant.

Dovada vinovatiei o gasiti in partea din dreapta sus a documentului de mai jos."

Iata Ordonanta publicata de corectnews.ro:

 

 

Comentarii

# Camp tactic date 14 martie 2017 19:16 +9

Se practica si la DIICOT.

# Dac date 14 martie 2017 19:46 +8

Se practica și la Diicot asa este.  Toate aceste instituții de forță Dna, diicot, și tot neamul lor trebuiesc resetate.  Numai măgării fac băieții ăștia.  Și judecătorii ( unii dar oricum mare parte)ii ajuta.judecatorii dau condamnările asa necitind dosarele, neverificand probele, judecătorii dau doar condamnările pe care le cer procurorii. Numai corupție,  abuzuri, ilegalități.  Numai condamnări date pe probe obținute ilegal, multe probe nereale,  ilegale, suspiciuni,  șpagă, pile,etc. PRACTIC ÎN ROMÂNIA 90% DIN CONDAMNARI SUNT PE NEDREPT.  ESTE NEVOIE DE O REFORMĂ NEAPĂRAT ȘI URGENT!!!!!!!

# Legiuitorul date 14 martie 2017 22:25 -2

Pt dac..te referi la.magariile alor interceptati ca procurau subiecte de examen?sau la baietii buni care incercau sa i prinda? :-)

# Dilema date 14 martie 2017 23:33 +1

Dar parca scrie pe document secretele sistemului....nu corectnews....

# florea daniel date 15 martie 2017 08:55 +7

este luat de pe site-ul emisiunii Secretele Sistemului (secretelesistemului.ro), iar autorul de la corectnews. a uitat sa mai precizeze urmatoarele aspecte ridicate de subsemnatul - o intrebare publica, intrucat nu a existat control judecatoresc: cate astfel de ordonanțe au fost respinse de judecatori?! Daca erau respinse arătau ce subtiri erau "indiciile" rezonabile; in plus, procurorul DNA il putea acuza pe judecator de "obstructionarea justitiei". In concluzie, nicio ordonanta nu a fost respinsa NICIODATA, chiar daca arata ingerințe grave in drepturile omului

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva