24 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUNT JUDECATOR SI PLEDEZ CAUZA GREFIERILOR – Judecatoarea Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti se solidarizeaza cu grefierii care au declansat proteste din cauza refuzului Guvernului de a plati drepturilor salariale: “Statul incalca legea... Sunt judecator, dar fac echipa cu grefierii mei de sedinta, cu grefierii arhivari care pregatesc sedinta, cu grefierii registratori, cu cei care lucreaza citatiile (le expediaza), cu cei care ma ajuta in activitatea mea!”

Scris de: G.T. | pdf | print

8 December 2023 11:28
Vizualizari: 5886

Sunt judecator si pledez cauza grefierilor”. Acesta este anuntul facut de judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti, care isi exprima solidaritatea cu grefierii care au declansat proteste spontane, nemultumiti ca Guvernul refuza sa achite drepturile salariale integrale si restantele.


 

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de vineri, 8 decembrie 2023, Afrasinie dezvaluie ca grefierii, la fel ca si magistratii, nu si-au mai primit salariile conform legii din luna aprilie 2023. Ceea ce nu inseamna decat o incalcare a legii de catre stat.

Amintim ca grefierii de la zeci de judecatorii, tribunale si curti de apel au intrerupt activitatea vineri, 8 decembrie 2023, intre orele 10 si 12 (click aici pentru a citi). De asemenea, au aparut primele instante care au transmis oficial ca sprijina actiunea grefierilor (click aici pentru a citi).


Prezentam comentariul judecatoarei Madalina Afrasinie de la Tribunalul Bucuresti:


Grefierii, ca si noi, nu si-au mai primit salariile potrivit LEGII, din luna aprilie!

Adica, din luna aprilie, statul incalca LEGEA!

Bine, fie vorba intre noi, statul este consecvent!

Incalcarea LEGII este cartea sa de vizita!

Orele suplimentare, pe care si ei si noi le facem zilnic, nu se transforma in zile libere, potrivit Legii!!!

In sistemul judiciar nu poti sa iti iei vreo zi libera, pentru ca nimeni nu poate sa-ti faca lucrarile!

Luni sunt in sedinta de judecata.

Joi, din nou!

Joi voi intra in sedinta de apeluri cu 65 de dosare....dosare care vor trebui sa fie lucrate (practicate, dispozitiv, incheieri de sedinta) de un singur grefier!

Grefier care face si procedura de regulaizare (pentru dosarele nou intrate) atat in dosarele de apel si in cele de fonduri.

De la mine si de la colegul de complet, grefierul a emis adrese, citatii in peste 100 de dosare (vorbesc de cele nou intrate).

Grefierul de sedinta, ca si toti Grefierii au tot dreptul sa protesteze!

Nu pentru majorari de salarii, ci pentru respectarea LEGII!

Ei, ca si noi, nu dorim altceva decat sa fie respectata LEGEA!

Am aproape 23 de ani vechime in aceasta profesie!

Sunt grefieri care erau in sectie cu mult timp inaintea mea!

Si niciodata, dar niciodata, nu am vazut decidentii sa fie preocupati de conditiile in care acestia lucreaza.

In cazul nostru, al judecatorilor, eu nu am nicio asteptare...nu de alta, dar noi ii deranjam prin hotararile pronuntate!

Asa ca, data viitoare, cand incepeti sa ii infierati cu manie proletara, aveti decenta si aflati ce inseamna a fi GREFIER!

Sunt judecator, dar fac echipa cu grefierii mei de sedinta, cu grefierii arhivari care pregatesc sedinta, cu grefierii registratori, cu cei care lucreaza citatiile (le expediaza), cu cei care ma ajuta in activitatea mea!

Sunt judecator si pledez cauza grefierilor!

PS cu multi dintre grefierii din fotografie am lucrat din anul 2009,de cand sunt judecator la Tribunal. Sunt niste oameni extraordinari! si le multumesc!”.

Comentarii

# Fatima date 8 December 2023 12:40 +17

Bravo doamna judecător! Sunt grefier și suntem plafonati din 2017. E strigător la cer ce salariu avem. Nu se poate trăi din suma asta! Trebuie declanșată greva generală

# Popa Manuela date 8 December 2023 19:51 +1

Eu sunt de 27 ani in acest sistem, sunt de la parchet si ma bucur de adevaruk spus de un magistrat. Magistrat care chiar ne aprecieaza.

# maxtor date 8 December 2023 23:31 0

ca "amator" am da o gratiere colectiva fara exceptii.....mai trebuie cam 19 milioane de voturi,unanimitatea!(cine a inceput cu mishtoul?)

# maxtor date 11 December 2023 11:46 0

cauza publicului,cauza publicului!

# lege-faradelege date 13 December 2023 22:28 0

Grefierii sunt îndreătățiți să protesteze, duc o muncă de SISISF, dar să nu ne mai spună doamna magistrat de faptul că, încălcarea legii de stat reprezintă cartea sa de vizită, pentru că această carte de vizită este des folosită de domnii magistrați care la rândul lor dau hotărâri judecătorești contrar normleor legale aplicabile și a probelor depuse de părți, această carte de vizită este folosită inclusiv de doamna magistrat.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.02.2024 – Vreti sa aflati domicilii si CNP-uri? Gasiti la ICCJ (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva