22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SUSPECTUL BUCURICA – Lovitura pentru procurorul #rezistent George Bucurica de la Parchetul Tribunalului Caras-Severin. Judecatorul Ioan Popescu de la Curtea de Apel Timisoara a dispus reluarea urmaririi penale fata de Bucurica pentru hartuire, hartuire sexuala si folosire abuziva a functiei in scop sexual. Judecatorul a infirmat ordonanta de clasare dispusa de procuroarea ex-SIIJ Codruta Chindea (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 May 2019 14:23
Vizualizari: 7458

Tristete mare in tagma magistratilor-activisti: protestatarii de profesie sunt nevoiti sa vada cum un faimos coleg de-ai lor redevine suspect intr-un dosar de hartuire, hartuire sexuala si folosire abuziva a functiei in scop sexual – de data aceasta, in mod definitiv. Este vorba despre celebrul procuror Radu George Bucurica (foto), de la Parchetul de pe langa Tribunalul Caras-Severin. Printr-o hotarare definitiva pronuntata luni, 27 mai 2019, de catre judecatorul Ioan Popescu de la Curtea de Apel Timisoara, Bucurica a redevenit suspect intr-o cauza instrumentata de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, vizand presupuse fapte de hartuire, hartuire sexuala si folosire abuziva a functiei in scop sexual.


Amintim pe scurt ca dosarul a pornit ca urmare a plangerii penale depuse in 2017 de catre Monica Gabriela Stanca (fosta Bojin), o tanara din Oravita careia George Bucurica i-ar fi facut avansuri sexuale pe vremea cand procurorul conducea Parchetul de pe langa Judecatoria Oravita, unde instrumentase un dosar penal deschis ca urmare a plangerii formulate de femeie. Totodata, Bojin sustine ca Bucurica ar fi incercat s-o denigreze in presa, creandu-i imaginea unei informatoare. Drept consecinta, Monica Bojin si-ar fi pierdut locul de munca.

Pe 15 ianuarie 2019, procuroarea Codruta Chindea a clasat dosarul vizandu-l pe Bucurica in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a) si b) Cod procedura penala: „fapta nu exista”, respectiv „fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege”.

Mobilizarea lui Giani

Pe 28 martie 2019, Monica Stanca a inaintat Curtii de Apel Timisoara o plangere impotriva ordonantei de clasare emise de Chindea. Lumea Justitiei v-a prezentat pe larg argumentele femeii aparate de catre avocatul Alexandru Lele (click aici pentru a citi). Pe 27 mai 2019, judecatorul Ioan Popescu a dispus reluarea urmaririi penale fata de Bucurica. Totusi, intre timp, pe 10 aprilie (asa cum puteti citi in minuta judecatorului Popescu), seful SIIJ Gheorghe Stan – zis Giani – emisese o ordonanta prin care infirma solutia de clasare adoptata de Codruta Chindea.

Iata minuta hotararii nr. 168/2019 pronuntate in dosarul nr. 379/59/2019:

In baza art. 335 alin. 4 C.p.p. constata legalitatea si temeinicia Ordonantei procurorului sef din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie data in dosarul nr. 74/II/2/2019 din data de 10.04.2019 in ce priveste infirmarea solutiei dispuse prin Ordonanta 395/P/2018 din data de 15.01.2019 a Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. Confirma redeschiderea si reluarea urmaririi penale dispusa fata de Bucurica Radu George in ceea ce priveste savarsirea infractiunilor de hartuire sexuala prev. de art. 223 alin. 1 C.p, hartuire, prev. de art. 208alin. 1 C.p. si de folosire abuziva a functiei in scop sexual prev. de art. 299alin. 1 C.p. In baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva Pronuntata in sedinta publica, azi, 27.05.2019”.

* Cititi aici ordonanta de clasare semnata de procuroarea Codruta Simona Chindea

Comentarii

# Ciprian Porumbescu date 28 September 2020 13:18 0

Trebuie sa plece din haina statului sa nu se mai floseasca de stat in scopuri personale de razbunare sa fabrice dosare ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva