21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SUTE DE DOSARE LASATE DE IZBELISTE – Judecatoarea Monica Claudia Cipariu de la Tribunalul Bucuresti a fost trimisa din nou in judecata disciplinara pentru neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege. Inspectia Judiciara o acuza pe Cipariu ca nu a motivat hotararile si incheierile din 457 de cauze: „Prelungirea nejustificata a procedurii judiciare constituie incalcare a dispozitiilor art. 6 CEDO referitoare la durata rezonabila a procesului”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

17 September 2023 14:08
Vizualizari: 8027

Judecatoarea Monica Claudia Cipariu de la Tribunalul Bucuresti are un nou dosar disciplinar.Inspectia Judiciara – condusa de judecatoarea Roxana Petcu (foto) – a trimis-o in judecata disciplinara pentru abaterea de la art. 271 lit.1 q) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”.

Concret, IJ o acuza pe magistrata TMB de faptul ca nu a motivat hotararile sau incheierile din nu mai putin de 457 de dosare. Astfel, partilor le-a fost incalcat dreptul la solutionarea procesului intr-un termen rezonabil (protejat de art. 6 CEDO), prin faptul ca nu au putut declara cai de atac.


Prezentam comunicatul Inspectiei Judiciare:


„Actiune disciplinara CIPARIU MONICA CLAUDIA, judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti pentru nerespectarea art.271 lit.q) teza I din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in aceea ca fapta doamnei judecator Cipariu Claudia Monica din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia penala, de a nu motiva hotararile/incheierile intr-un numar de 457 cauze, duc la lipsirea partilor de elementul esential al aducerii la cunostinta a continutului hotararilor judecatoresti sub aspectul considerentelor, indispensabile in aprecierea argumentelor necesare exercitarii unei cai de atac, fapt ce a are drept consecinta prelungirea nejustificata a procedurii judiciare, aceasta constituind, totodata, si o incalcare a dispozitiilor articolului 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului referitoare la durata rezonabila a procesului.

 

A scapat de suspendarea disciplinaraAmintim ca, intr-o alta cauza disciplinara care a vizat-o pe Monica Cipariu, in 15 mai 2023, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a imblanzit suspendarea primita in 8 decembrie 2022 din partea Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara pentru urmatoarele abateri:
- neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege (art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);
- intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile (art. 99 lit. h teza a II-a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor).


In shcimb, ICCJ i-a aplicat judecatoarei TMB sanctiunea constand in diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 25% pentru o perioada de un an (click aici pentru a citi).

Comentarii

# santinela date 17 September 2023 15:24 +25

Daca nici acum TUTA nu este data afara atunci onorabil(a) CSM si ICCJ sunteti buni de aruncat la gunoi ! De ce drac nenorocita asta incaseaza lunar o gramada de bani ?

# justitiar date 17 September 2023 16:57 +4

poate o ajuta Zgondea Gheorghe si Tudorel sa motiveze, ca e la pensie si sa fiti siguri ca e una babana

# Avocado date 17 September 2023 19:01 +2

Astea nu se prescriu ? :lol:

# Maria date 17 September 2023 22:47 0

Încasează o căruță de bani plus șpaga,așa că nu o mai interesează cei 25% . Justiție sau hoție?

# uitati-va la ceilalti jude de la TMB date 18 September 2023 00:02 +6

pe ici pe colo fiecare mai are cateva hotarari restante..dar de la 3-4 la 457 e diferenta cam mare, nu credeti? scuipata afara din tribunal, si, implicit, din magistratura.. poate n-o mai iarta inalta curte de aceasta data, fiind "recidivista"

# cetatean de moda veche date 18 September 2023 07:39 -3

Cultura, pregatirea intelectuala si "instructia" profesionala si civica , patriotismul,( PROPRIA CONSTIINTA) se dovedeste ca NU POT DEPASI BALCANISMELE IMPAMANTENITE LA NOI DE PE VREMEA FANARIOTA. Cu toata sinceritatea intreb : peschesul si ruşfeturile cand vor disparea din Romania ? Toate acestea NU FAC PARTE DIN IDEOLOGIA SI ISTORIA Schengen. Cf conceptiei "ceilalti sunt de vina". Deoarece "situatiile" NU pot fii interpretate in alt mod.

# pisicamitu date 18 September 2023 19:03 -167

Cred și eu că nu mai reușește să motiveze mulțimea de dosare daca intra săptămânal cu peste sută pe termen Se vorbea despre o normare a muncii, unde este?!? Să pună grefierul cu studii superioare la munca, că de asta este platit mai mult decât unul cu studii medii!Sa își asume grefierul cu studii superioare obligația, nu doar bănuții și umflarea in penaj!De ce sa o cerceteze Inspecția, aceasta mai bine ar cerceta încărcarea pe magistrat și procedurile ulterioare pronunțării dosarului și apoi să dispună!

# get out date 19 September 2023 22:48 -12

cucoana asta scrie mai multe intampinari pentru procesele pe care le are cu IJ decat motiveaza dosarele.. da-ti-o afara

# Anusca date 4 November 2023 12:56 -6

Încărcătură de dosare prea mare pentru puterea unui om.

# Pt. Pisicamitu date 13 November 2023 15:18 +12

De ce sa motiveze grefierul? D-na judecator cabd ia salariul de mai mult de 20 000 lei il imparte cu grefierul, in conditiile in care un grefier cu studii superioare nu castiga nici un sfert din acest salariu, sa nu vorbim de alte beneficii. Cand motiveaza grefierii nu sunt prosti? Doar atunci cand trebuie platiti? In plus incarcatura pe judecator se reflecta si asupra grefierului. Cine pregateste dosarul, cine face adresele, comunicarile, incheierile si asa mai departe. Un dosar nu se solutioneaza doar intrand in sala. Nu este destul ca grefierii fac rezolutii , fac hotararea pana la analizand, asta fara sa intre in fisa postului. Pe langa asta fac si ce figureaza in atributiile lui. Dar daca vii in instanta la ora 12 si la 13 pleci pentru ca ai treburi urgente de rezolvat sau nu treci cu zilele pe la serviciu pentru ca lucrezi de acasa in conditiile in care de mult nu se mai permite acest lucru normal ca esti incarcat

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva