24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TIC TAC, VINE TAVALUGUL - Lumea Justitiei cere CSM sa constate ca procurorii Laura Kovesi si Augustin Lazar nu mai indeplinesc conditia de buna reputatie si pot fi destituiti din Magistratura. Consideram ca semnatarii protocoalelor PICCJ – SRI din 2009 si 2016, declarate in afara legii de CCR, sunt incompatibili cu calitatea de magistrat. Cerem suspendarea din functie a lui Kovesi si Lazar, care au dosare penale la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie (Sesizarea)

Scris de: L.J. | pdf | print

23 January 2019 18:51
Vizualizari: 14027

Redactia Lumea Justitiei va depune in scurt timp la Inspectia Judiciara si la Consiliul Superior al Magistraturii o sesizare oficiala prin care vom solicita sa se declanseze verificarile necesare pentru a se constata ca procurorii Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar nu mai indeplinesc conditia de buna reputatie, pentru a putea ocupa in continuare functia de magistrat. In special pentru faptul ca cei doi au semnat protocoalelel secrete cu SRI din 2009 si 2016, protocoale declarate la 16 ianuarie 2019 de Curtea Constitutionala ca fiind in afara legii si care au declansat un conflict juridic intre parchete si instantele din intreaga tara, cu consecinte extrem de grave asupra proceselor in curs ori deja solutionate, de natura sa stirbeasca prestigiul Justitiei si increderea cetatenilor in actul de justitie. Motivele pentru care vom solicita constatarea neindeplinirii conditiei de buna reputatie sunt numeroase si le puteti citi in sesizarea pe care o publicam integral in continuare:


"SESIZARE

prin care solicitam constatarea neindeplinirii conditiei de buna reputatie si emiterea hotararii conforme in vederea emiterii decretului de eliberare din functie a urmatorilor procurori:

- AUGUSTIN LAZAR, Procuror General al Romaniei;

- LAURA CODRUTA KOVESI, procuror cu grad de parchet de tribunal, delegat in cadrul PICCJ

Motivele sesizarii:

Potrivit art 12 din Legea 303/2004:

Admiterea in magistratura a judecatorilor si procurorilor se face prin concurs, pe baza competentei profesionale, a aptitudinilor si a bunei reputatii.”

Potrivit art 76 din Legea 317/2004:

(1) Verificarea sesizarilor referitoare la buna reputatie a judecatorilor si procurorilor in functie se face de catre Inspectia Judiciara, din oficiu sau la solicitarea oricarei persoane interesate.

(2) Raportul de inspectie intocmit in urma verificarilor privind buna reputatie se comunica magistratului care face obiectul sesizarii si persoanei care a inaintat sesizarea, in termen de 15 zile de la intocmire, in vederea formularii de obiectii.

(3) Raportul de inspectie prevazut la alin. (2), impreuna cu obiectiile formulate, se inainteaza sectiei corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii. Pe baza raportului si a obiectiilor formulate, sectia corespunzatoare adopta hotararea privind constatarea indeplinirii sau a neindeplinirii de catre magistrat a conditiei de buna reputatie ori, daca apreciaza ca obiectiile sunt intemeiate, dispune, in scris si motivat, retrimiterea raportului in vederea completarii verificarilor, cu indicarea in mod expres a aspectelor ce trebuie completate. Hotararea prin care se constata neindeplinirea conditiei de buna reputatie cuprinde si propunerea de eliberare din functie, in temeiul art. 65 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(4) Pe parcursul procedurii de verificare si constatare a indeplinirii conditiei de buna reputatie, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la finalizarea procedurii, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor de verificare sau daca aceste proceduri sunt de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei.

(5) Hotararea sectiei prevazuta la alin. (3) poate fi atacata la Plenul Consiliului Superior al Magistraturii in termen de 15 zile de la comunicare. Hotararea plenului poate fi atacata cu contestatie la Sectia de contencios administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in acelasi termen; hotararea instantei este definitiva.

(6) Hotararea definitiva prin care se constata neindeplinirea conditiei de buna reputatie se comunica Presedintiei Romaniei, in vederea emiterii decretului de eliberare din functie.

* * *

In fapt,

Consideram ca numitii Laura Codruta Kovesi – procuror general al Romaniei in perioada 2 octombrie 2006 – 2 octombrie 2012, in prezent procuror cu grad de parchet de tribunal, delegat in cadrul PICCJ, precum si Augustin Lazar, actual procuror general al Romaniei incepand cu 28 aprilie 2016 nu mai indeplinesc conditia de buna reputatie, pentru a detine functia de magistrat.

In opinia noastra, cei doi sunt perceputi in societate drept mincinosi notorii, si care au actionat premeditat in scopul aservirii sistemului judiciar intereselor serviciilor de informatii, devenind parteneri ai acestora si, cel mai grav, obligand pe toti procurorii din Ministerul Public sa conlucreze cu serviciile de informatii in dosarele penale, prin incheierea unor protocoale secrete, clasificate secret de stat, care au continut prevederi ilegale, care au atentat la independenta procurorului, transformandu-l intr-un colaborator al serviciilor de informatii si, in unele situatii, chiar intr-un suspus al ofiterilor de informatii, obligat sa raporteze cum a dus la indeplinire indicatiile si informatiile primite.

Cei doi sus numiti, abdicand de la principiul independentei procurorului, au incheiat pe ascuns protocoale clasificate secret de stat cu Serviciul Roman de Informatii, continand clauze abuzive, care au transformat justitia intr-un camp tactic dupa cum urmeaza:

1 – PROTOCOLUL DE COOPERARE intre PICCJ si SRI pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale, incheiat in februarie 2009, intre procurorul general Laura Codruta Kovesi si directorul SRI George Cristian Maior si prim adjunctul directorului SRI Florian Coldea (declasificat in anul 2018);

2 – PROTOCOL privind organizarea cooperarii intre SRI si PICCJ pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin potrivit legii, incheiat in decembrie 2016 intre procurorul general Augustin Lazar si directorul SRI Eduard Hellvig (declasificat in 2018);

Ambele protocoale au fost calificate drept ilegale de catre Curtea Constituionala a Romaniei, la data de 16 ianuarie 2019, Curte care a retinut faptul ca aceste acte au produs un conflict juridic de natura constitutionala intre parchete si instantele din intreaga tara, declansandu-se din vina semnatarilor acestor protocoale un proces national de verificare a mii si mii de procese penale aflate in curs, pentru a se stabili in ce masura s-a incalcat legea prin cooperarea ilegala dintre procurori si agentii SRI, proces care va presupune reluarea unor dosare, costuri uriase de timp si bani, precum si o stirbire fara precedent a prestigiului justitiei si a increderii publicului in sistemul judiciar, toate aceastea din vina autorilor acestor protocoale.

Potrivit comunicatului de presa din 16 ianuarie 2019, Curtea Constitutionala a decis:

1. A admis sesizarea si a constatat existenta unui conflict juridic de natura con-stitutionala intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiție si Parlamentul Romaniei, pe de-o parte, si Inalta Curte de Casație si Justiție si celelalte instante judecatoresti, pe de alta parte, generat de incheierea intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație si Justiție si Serviciul Roman de Informatii a Protocolului nr. 00750 din 4 februarie 2009, precum si de exercitarea, in mod necorespunzator, a controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii.

2. A admis sesizarea si a constatat existenta unui conflict juridic de natura con-stitutionala intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație si Justiție si Parlamentul Romaniei, pe de-o parte, si Inalta Curte de Casație si Justiție si celelalte instanțe judecatoresti, pe de alta parte, generat de incheierea intre Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație si Justiție si Serviciul Roman de Informatii a Protocolului nr. 09472 din 8 decembrie 2016, doar cu privire la dispozițiile art.6 alin.(1), art.7 alin.(1) si art.9, precum si de exercitarea, in mod necorespunzator, a controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii.

3. Inalta Curte de Casație si Justiție si celelalte instanțe judecatoresti, precum si Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casație si Justiție si unitațile subordonate - vor verifica, in cauzele pendinte, in ce masura s-a produs o incalcare a dispozițiilor referitoare la competența materiala si dupa calitatea persoanei a organului de urmarire penala si vor dispune masurile legale corespunzatoare. Decizia este definitiva si general obligatorie.”

In analiza responsabilitatilor concrete ale numitilor Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar – care in prezent fac obiectul a zeci de plangeri penale depuse la PICCJ pentru semnarea respectivelor protocoale – va trebui sa aveti in vedere si considerentele hotararii CCR din 16 ianuarie 2019, ce urmeaza a fi publicate in scurt timp.

Consideram ca pana la finalizarea verificarilor de buna reputatie de catre Inspectia Judiciara, se impune suspendarea din functii a numitilor Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar, in conditiile in care acestia ocupa posturi importate la varful PICCJ, si fac obiectul a zeci de plangeri penale legate de semnarea celor doua protocoale declarate neconstitutionale, in tot sau in parte, de Curtea Constitutionala. Prestigiul unitatilor de parchet precum si increderea in Ministerul Public pe durata anchetelor penale efectuate la nivelul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie ale PICCJ imotriva celor doi pot fi serios afectate prin mentinerea acestora in continuare in functie, motiv pentru care apreciem ca se impune suspendarea in regim de urgenta din functie a numitilor Laura Codruta Kovesi si Augustin Lazar.

In acest sens, invocam Hotararea nr. 299 din 11 iulie 2012 a Sectiei de procurori a CSM, care pe motiv ca fostul vicepresedinte al CSM George Balan era anchetat de DNA la acea vreme, a dispus: Suspendarea din functie a domnului Balan George, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, membrui al CSM, pana la finalizarea procedurii de verificare a bunei reputatii.

In luarea acestei masuri vremelnice (in final precizam ca fostul vicepresedinte al CSM a fost achitat definitiv) Sectia pentru procurori a CSM a motivat: Buna reputatie vizeaza credibilitatea si respectul de care se bucura procurorul sau judecatorul in cadrul colectivului din care face parte, modul in care este apreciat la nivelul functiilor de conducere, precum si daca a facut obiectul unor verificari de natura disciplinara sau penala. De asemenea, nu trebuie ignorata, in aprecierea bunei reputatii, nici perceptia observatorului obiectiv, fiind necesara analizarea reflectarii subiective, in constiinta generala, a comportamentului magistratului (…) Atunci cand se are in vedere persoana procurorului, prestigiul functiei este atribuit social acestuia ca urmare a dobandirii calitatii de magistrat. Prestigiul functiei poate fi afectat printr-un comportament care nesocoteste normele de conduita impuse legal si regulamentar sau prin orice manifestare contrara functiei. Astfel, demnitatea functiei isi gaseste masura in conduita proprie a procurorilor. Asa fiind, notiunea de buna reputatie la care se refera Legea 3017/2014 include un spectru larg de aprtitudini, printre care se regasesc si cele analizate, respectiv obligatia de rezerva, impartialitatea, demnitatea in profesie si in societate sau prestigiul functiei, respectiv al Justitiei”.

* * *

Nu in ultimul rand, in analizarea comportamentului celor doi, trebuie avute in vedere numeroasele anchete penale, disciplinare si deontologice in care sunt vizati sau a fost cei doi, precum si:

-scandalul public din 2018 legat de neprezentarea in fata Comisiei parlamentare de ancheta a numitei Laura Codruta Kovesi, in pofida a doua decizi ale CCR care obligau la prezentare;

-retinerea la nivelul Plenului CSM, in 2018, a incalcarii deontologiei profesionale de catre Augustin Lazar pentru o serie de declaratii publice nepotrivite cu statutul sau;

-revocarea oficiala din functia de procuror sef a DNA, in 2018, a numitei Laura Codruta Kovesi pentru rezultate manageriale dezastruoase;

-procedura de revocare, aflata in curs, vizand pe procuror general Augustin Lazar;

Dar mai ales minciunile publice notorii ale acestora, care au produs revolta si indignarea opiniei publice, dupa cum urmeaza:

1 - numitul Augustin Lazar si-a permis la 18 ianuarie 2017 sa minta Plenul CSM si opinia publica (sedinta era televizata) ca nu ar fi fost niciodata de acord cu incheierea procutocoalelor SRI – PICCJ, numindu-le o “inginerie juridica” cu care el nu ar fi fost niciodata de acord, omitand sa recunoasca faptul ca tocmai incheiase in decembrie 2016 un protocol cu SRI.

In respectiva sedinta de plen a CSM, numitul Lazar a declarat: "Este adevarat ca a existat un protocol care nu mai exista. Cred ca este si o lipsa a mea, care nu am comunicat, nu am facut mare caz atunci cand am preluat mandatul, sa spun: 'Nu mai exista niciun protocol care sa prevada comisii mixte sau echipe mixte sau nu stiu ce'. A existat un protocol in care se discuta despre echipe operative intre Ministerul Public si serviciile de informatii, insa eu mereu mi-am pus urmatoarea problema: acest protocol nu exista, eu nu mi l-am insusit si nu mergem inainte cu astfel de inginerii, sa zic asa, pentru ca ele nu se gasesc in Codul de procedura penala, Doamne Dumnezeule... Noi anchetam, iar dumneavoastra judecati dupa Codul de procedura penala. Nu exista nimic altceva care sa se numeasca echipa mixta sau nu stiu ce.

Cine a deschis cursul de criminalistica a putut vedea cu usurinta... acum, o sa va cer scuze, eu sunt titularul unui curs de criminalistica, procurorul este cel care coordoneaza o echipa alcatuita din ofiteri ai politiei judiciare. Ofiterii politiei judiciare sunt, potrivit legii, abilitati sa efectueze acte de urmarire care sunt apte, au caracter legal, pot fi prezentate in fata judecatorului, se pot administra probe si sunt luate de mijloace de probe pentru a se da o solutie intr-un dosar. Procurorul nu face parte din echipa, procurorul este coordonatorul, scrie in Codul de procedura penala, conduce si coordoneaza activitatea politiei judiciare. El nu se confrunta cu niciunul dintre membrii din echipa de ofiteri ai politiei judiciare. Ea este alcatuita strict din acei ofiteri. Cine vine din exterior cu mapa la subtioara pentru a aduce informatii acelor care lucreaza nu are ce se adresa nici ofiterilor politiei judiciare pentru ca nu are abilitarea de a efectua impreuna cu ei acte de urmarire penala, ci celui care conduce si coordoneaza aceasta activitate.

Se poate discuta de o echipa daca ne asezam la masa si ei vin cu mapa si ne prezinta mapa activitatii informative din care rezulta anumite infractiuni ca orice alta institutie. Orice institutie, orice functionar public, daca afla despre savarsirea unei infractiuni trebuie sa sesizeze organele competente. Dar nu are ce cauta, si eu as zice ca lucrurile astea mie mi-au fost foarte clare nu de atunci, eu fac de mult timp activitate de urmarire penala, nu are ce cauta operatorul de informatii sa imi conduca ofiterii mei pentru ca eu le spun ce au de facut, si le spun in scris si motivat cum spune Codul de procedura penala, si nu are nici ce sa ma conduca pe mine procuror, in afara de cazul ca, Doamne fereste, eu comit o infractiune. Asa ca imi pot imagina ca a fost o comisie mixta, nu stiu ce si cum, ca si eu as dori sa stiu, dar poate Inspectia Judiciara sa afle de vreo comisie de asta mixa ca a facut cumva anchetele, ca a facut altcineva acte de urmarire in afara ofiterului abilitat si ca a semnat actele prin care a dat dispozitii procesual penale altcineva decat procurorul care trebuia sa o faca.”

2 – numita Laura Codruta Kovesi si-a permis la 27 ianuarie 2017, in timp ce presa si societatea romana era ingrijorate de existenta unor protocoale secrete SRI – PICCJ sa emita in calitate de procuror sef al DNA un comunicat de presa avand urmatorul continut:

27 ianuarie 2017

Nr. 106/VIII/3

COMUNICAT DNA

Cu referire la o serie de informatii vehiculate in spatiul public (informatiile transmise prin intermediul unor articole de presa aparute in perioada 25-27 ianuarie 2017 (in cotidianul „Evenimentul Zilei” - prin intermediul paginii www.evz.ro - si pe pagina de internet www.flux24.ro) prezentate drept dezvaluiri despre “fabricarea ori inscenarea unor dosare penale” ori “urmariri penale la ordine” facute de DNA, la initiativa si/sau cu implicarea unor politicieni si a unor persoane din conducerea Serviciului Roman de Informatii, precum si despre folosirea unor metode care exced cadrului legal, in exercitarea atributiilor de serviciu, de catre procurorul sef al DNA, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Informatiile respective sunt neadevarate, ofensatoare si absurde si au menirea de a discredita activitatea procurorilor DNA, fiind folosite ca o stratagema de catre persoane interesate de a formula aparari in spatiul public si nu in fata unei instante de judecata (...) Informatiile mai sus mentionate sunt in totalitate neadevarate: procurorul sef al DNA nu a participat la videoconferinte organizate de SRI, nici saptamanal, nici ocazional si nu are instalate in birou terminale speciale prin care sa poata comunica instantaneu cu SRI.

Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi.

Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori intalniri intre procurori si ofiterii de informatii in case conspirative.

Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedura penal si Legea 78/2000 (...)

Nici Codul de Procedura Penala, nici alta lege speciala cu aplicabilitate in urmarirea penala a infractiunilor de coruptie nu prevede implicarea unui serviciu de informatii in modul de obtinere a probelor in dosarul penal. Probele se administreaza de catre procuror si de catre ofiterii de politie judiciara in baza delegarii procurorului. Nici un ofiter de informatii nu participa la audierea de catre procuror sau politist a unui martor sau administrarea unui alt mijloc de proba (…) Prin urmare, a vehicula asemenea informatii neadevarate plaseaza intr-o lumina nefavorabila nu doar procurorii DNA, ci creeaza dubii greu de inlaturat asupra legalitatii si corectitudinii functionarii intregului sistem judiciar. In paralel, DNA a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii... sa faca verificari pentru a constata in ce masura, prin informatiile transmise, este afectata independenta sistemului judiciar si prestigiul magistratilor.

In 2018, dupa declasificarea protocolului PICCJ – SRI din 2009, contrar celor sustinute oficial, avea sa se dovedeasca ca respectivul comunicat de presa al DNA a fost unul diversionist, iar numita Laura Codruta Kovesi a semnat un protocol secret cu SRI, inclusiv cu generalul SRI Florian Coldea, ca au existat echipe mixte si intalniri intre ofiteri SRI si procurori. Minciuna a fost cu atat mai incalificabila cu cat respectivul comunicat de presa nu a fost urmare a unei solicitari de informare publica din partea vreunui jurnalist, ci o actiune deliberata, premeditata a Laurei Kovesi, deranjata de alegatiile din presa.

* * *

Fata de cele expuse, va rugam sa procedati la suspendarea din functie a celor doi pe parcursul verificarilor Inspectiei Judiciare pe aspectul bunei reputatii; sa constatati neindeplinirea conditiei de buna reputatie; si sa dispuneti emiterea hotararii de constatare a neindepliniri condititie bunei reputatii, si comunicarea ei Presedintiei Romaniei, in vederea emiterii decretelor de eliberare din functie.

* Cititi aici integral comunicatul DNA din 27 ianuarie 2017

* Cititi aici cum Procurorul General Augustin Lazar a recunoscut ca a existat un protocol in baza caruia s-au format echipe operative procurori - ofiteri de informatii

Comentarii

# DODI date 23 January 2019 19:50 +19

Toată argumentația voastră e logică și morală. Doar că CSM prin cooperativa Nufărul nu va... îndrăzni să facă asta din cauza fricii dosarelor, a ordinelor primite sau a ambelor cauze. Așa că speranța noastră că tractoristul și ”silfida” lui pupilă slujirea vor merge pe ogoarele patriei sau vor privi cerului în pătrățele (prin gratiile de la Jilava) sunt iluzorii. Dar nu disperăm cât vreme mai... sperăm.

# ^^ date 23 January 2019 20:56 +7

Nuferii nu, dar hotararea poate fi atacata la plenul CSM. Si apoi la ICCJ unde sansele sunt slabe, dar eu ma bazez pe plen.

# FxG date 24 January 2019 10:11 +6

De ce PSD ALDE nu fac ceea ce trebuie si anume sa-i aresteze pe kovesi,Lazar, stanciu,etc? Pt ca sunt niste mincinosi care iar cauta sa faca blat cu sistemul,care de frica pierderii fotoliilor( oricum le vor pierde pt ca lumea nu va mai vota niste incapabili care se tot lauda la tv ca ei au facut,dar de fapt zero) nu iau deciziile corecte,tergiverseaza. Achitarile sau condamnarile nu sunt cele corecte. Achitari da SRI mafiotilor din politica cand fac blat cu acestia,iar condamnari iau toti oamenii de rand ca sa iasa la nr condamnarile indiferent de probe( biletelele de la SRI din interviul judecatorului Puțura). Ce face tudorel in privinta protocoalelor ilegale? Ca la bruxelles a zis ca daca si cand va face anunta! Daca nu suna bine. Toti sunt niste mafioti platiti regeste sa nu faca nimic,iar daca Ro va fi condusa in continuare de politica actuala( pnl,usr,psd,alde,etc) nu va ajunge departe cu tradatorii acestia

# Raul date 25 January 2019 13:37 -1

NO COMMENT-IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ  COMUNICAT Prin sentința penală nr. 159/2018 din 06.12.2018, rămasă definitivă prin neapelare la data de 27 decembrie 2018, Tribunalul Mureș a hotărât următoarele: Admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție cu inculpata KOVACS JOLAN EMESE pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată și a dispus renunțarea la aplicarea pedepsei și aplicarea unui avertisment. Obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 500 lei. DEFINITIVĂ În cauză, procurorii anticorupție au încheiat cu inculpata un acord de recunoaștere a vinovăției care a fost trimis în judecată de către DNA la data de 22 octombrie 2018 vezi comunicat nr. 18/VIII/3 din 14 ianuarie 2019. BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

# DOREL date 23 January 2019 19:52 +12

E de mjult clar ca sunt fiinte care si-au creat un mod de viata din a perverti constitutia si legea si pentru care ideea de onestitate - pur si simplu - nu exista ! Si b): model Macovei ! Parerea mea ..

# basicuta date 23 January 2019 20:20 +6

astia doi trebuia dat de mult afara din magistratura, observati cum se acopera unul pe altul..

# Statu-Palma-Barba-Cot date 23 January 2019 20:48 +10

Cui va adresați? CSM-ului?Pai ăstia au fost și sunt vinovații principali de distrugerea sistemului de justiție,pt ca nu si-au indeplinit atributiile de serviciu care-i obligă sa curete justitia de criminaliI în robe.Și când te gândești ca sunt plățiti regeste dîn banii nostri pt a nu-și face datoria!Trai nineaca! Știți la cât a scăzut încrederea cetățenilor în justiție? La 15%.CSM-ul i-a apărat și inca-i mai apară pe tortionari și va adresați lor?Păi ori va adresați unui cos de gunoi ,ori ăstora din CSM (Consiliul de Salvare a Mutantilor ),tot un drac.Măcar coșul de gunoi e sincer ,pute!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 23 January 2019 21:03 +24

BRAVO LUJU!!!!!!!!!!FELICITARI PENTRU IMPLICAREA CETATENEASCA

# Pintea date 23 January 2019 22:59 +10

CSM este o carpa! Cei 2 odiosi trebuie expulzati de pe Terra! Asa ceva nu poate fi posibil! Astia respira, grohaie, au lefuri enorme de la stat si sant in libertate! Lucrurile inimaginabile pe care le-au facut si pe care le mai fac inca, trebuie sanctionate, iar astia impreuna cu basescu, cu coldea, cu johannis dusi direct la puscarie, fara proces, exact cum au facut ei cu altii. Si pedeapsa sa o primeasca de la cetateni prin referendum. Care zice mai mult. Sau sa se dea o ordonanta de urgenta pentru situatii de tranzitie, iar astia toti sa se duca la puscarie direct! Si acolo studiati de un psihiatru!

# Eu date 23 January 2019 22:59 +7

DOI mincinoși care mint fara sa clipească, ies public si sub paravanul " comunicat dna" plâng că se decredibileaza sistemul, pe care l- au creat ?! Nu mai apucați pensia de serviciu ?! Abia astept ?! Asta meritati si veti primi. SUCCES PARADITORILOR.

# santinela date 24 January 2019 08:04 +3

Apa de ploaie.CSM-ul va tacea ! Singura speranta ramine aceea ca aia de la sectia speciala sa se miste mai repede in dosarele penale a astora !

# BELGIANCA date 24 January 2019 10:29 +5

MAI FRATILOR .ACELASI MELODIE SI ACELEASI VERSURI..HAHA NU AM AVUT DOSARE PENALE PT CA AU FOST INCHISE.DECI NU A SEMNAT PROTOCOLE PT CA AU FOST ANULATE .DECI UNDE ESTE COADA UNDE ESTE CAPUL? SPER SA REUSITI S SA NU MAI IASA NICI ODATA CA ROMANI SA NU MAI AIBA PARTE DE ACESTI MONSTI. PUNETI LA UN LOC PE TOTI SI SA PLATEASCA TOT RAUL PE CARE LA FACUT.PT CA MONSTRI NASC MONSTRI.DECI HAIDETI ROMANI DESTEPTATIVA SI CERETIVA DREPTUL LA ADEVAR...RUSINEEEE PNL CA II COCOLOSESTE SI II TINE IN BRATE. INCALZESC LA SIN O CLOCA DE VIPERE. DESTEAPTATE ANTONESCULE SI PUNEL LA COLT PE GICA MANDOLINA SI PE CEI CAMAHALAGIOICA DE TURCANU CARE II FACE SI CINTA ODE ELENEI UDREA SOARELE EI CALAUZITOR .PACAT CA DIN PNL A AJUNS UN PARTIDDIN CARE CIRCARI SI PROFITORI AU AJUNS SA II CALCE IN PICIORE IDEALURILE.DESCHIDETI OCHI SI INCERCATI SA APICATI DOCTRINA LIBERARA.NU APARARI INFRACTORI SI NENOROCITI CARE AU DISTRUS ROMANIA

# Neanae date 24 January 2019 15:14 +4

Bine, mai repede cu tăvălugul ăsta anunțat ca un tren cu acumulare de întârzieri peste întârzieri, ca personal mi s-a cam luat! Astia doi sunt ca vulpea si pisica din Pinocchio. Dar nu mai aud nimic de povestea cu retragerea doctoratului slujirei nefertitiene pe motiv de cauza de plagiat la greu din 11 autori. A fost doar poveste? Ca dimpotrivă auz ca vrea sa faca pe procurorul pe la Bruxelles. Adică cum cade asta? Îndarat de gratii sau îndarat in mașina cu șofer în timp ce un SPP-ist plătit de fraierime o mângâie pe genunchii obosiți de sărit la coș (de gunoi sau de basket) Dilema e mare rău, zău!

# Corect , in sfarsit cineva ia o atitudine concreta ! date 24 January 2019 17:06 +4

Nu mai au ce cauta acolo , nici plagiatoarea la care speram ca i se va retrage titlul de "doctoritza" Covesi si nici Lazar lingaul , carpa , puppincuristul gaunos care se taraste in fata oricui , numai sa prinda pensia babana de 14000EURO pe luna. NU MAI SUPORTAM PARAZITISMUL ! PSD+ALDE mai reduceti cheltuielile cu serviciile parazite/secrete !!!

# remember date 24 January 2019 18:02 +4

Subscriu Luju. Nu stiu ce sanse de reusita are demersul in conditiile date dar va pot spune cu siguranta ca intr-o tara normala erau demult dati afara din magistratura si bagati la puscarie. In SUA, inalcarea unui articol din constitutie este echivalenta cu incalcarea legilor organice refiritoare la crima cu premeditare. Cand afirm ca astia doi sunt criminali am in vedere si faptul ca sunt parte din sistemul mafioto-securist ce patroneaza Romania de 15 ani incoace. La cate nenorociri au produs dementii astia doi, merita puscarie pe viata.

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 24 January 2019 18:04 +4

Mey LuJu, dacă tot n-ați pus azi nici un articol, hai să vă fac Io* pocinogul cu o „Pseudo-corespondență de presă de la Comisia LIBE” iacătă: Mey, n-m ce face ast noapte între doo frisoane de gripă neaviară și mă împinge Mititelul împielițat să hălădui pe valurile presei de prosteală și abureală. Printre altele intru și pe Unitatea Militară HotNews, să văz ce Komunikate de presă au mai emanat din Jedi Tower-ul neo-naziștilor liberali. Zbang! Link valid către înregistrarea dezbaterilor din Comisia LIBE de ieri – 23 ianuarie, în care au fost audiați în comisie ministrul român de justiție și cel de interne. Zilele trecute citisem în presa cu epoleți titluri de tabloid, gen „Tudorel Toader și Carmen Dan s-au făcut de rușine în Comisia LIBE”. Ian hai să fierbem un ceai fierbinte și să vizualizăm odiseea rușinii celor 2 demnitari rumâni.

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 24 January 2019 18:05 +2

Link: https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22929535-video-carmen-dan-tudorel-toader-audiati-comisia-libe-parlamentului-european-ministrul-justitiei-nu-vom-abate-statul-drept.htm Boon! Începe înregistrarea de pe la 09.05.38 și durează vreo oră. Începe președintele Moraes să prezinte tema audierii. Pe la 09.11.35 începe să vorbească Carmen Dan iar pe la minutul 09.29.00 începe să vorbească TT. Stau ca pruostul să ascult întreg expozeul celor 2 și nu găsesc „facerea de rușine” trâmbitață cu atâta emfază de plutonierii din Divizia de Presă a SRI. Unde draaqu o fi „șotul”? Hai să scurtez rezumatul și să-l indic punctual. Este exact la 10.02.00. Moment în care i se dă cuvântul la o creatură stupidă, hâdă și înfricoșătoare ca o mână a Satanei scoborâtă din bestiarii. Nimeni altcineva decât drojdiera kaghebistă monika luisa gherghescu, care își începe spiciul în maniera consacrată: „Da! POPORUL ROMÂN…”

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 24 January 2019 18:07 +2

declamat cu aceeași tonalitate autoritară cu care altădată se începeau frazele mânios-proletare precedate de nelipsitul „Tovarășul Stalin….”. Și dă-i și toacă și dă-i la țurloaie României cu dezinformări și chestiuni de politică națională totalmente inoportune unei audieri având drept temă și subiecți președinții în funcțiune ai celor 2 structuri ale Consiliului JAI. Ei și de aici începe show-ul care m-a făcut să uit și de gripă și de frisoane. Am râs cu lacrimi de mi-au curs mucii pe jos. Vine la minutul 10.04 .40 Emilian Pavel care o face KNOCK-OUT pe drojdiera stalinistă, cu celebrul spici despre care s-a scris atât în ziare: „să ne uităm cine vorbește: o procuroare comunistă”. A fost de o incisivitate „katana” oratorică mânuită de lui Pavel de începuseră în sală să mustăcească zâmbetele celorlalți participanți la Comisie.

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 24 January 2019 18:08 +1

Dacă ar fi fost să aibă o reacție normală, cred că monika keep walking ar fi trebuit să se prelingă sub pupitru și să se ascundă acolo de rușinea și penibilul produs. Vine și Maria Grapini care, deși elegantă în exprimare, o arde și ea pe matrioșka kaghebistă. 10.09.37 Mai departe Festivalul șuturilor în cur ce și le ia vrăjitoarea comunistă continuă cu Gabriela Zoană care-i mai administrează niște upercuturi drojdierei staliniste cu același dispreț al politicanului tânăr care se uită la redundanța stalinistă exact ca la un GUNOI. Dar cel mai fain moment e cel de după încheierea sesiunii de întrebări. Grăiește iar prima dată Carmen Dan , apoi TT de la min. 10.44.50. Care printre alte chestiuni punctuale și tranșant explicate, nu uită să-i precizeze „Logodnicei samagoniului” că în alte state membră, cu o tradiție democratică solidă, defăimarea țării este faptă ce poate fi sancționată în felurite moduri.

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 24 January 2019 18:09 +2

Și urmează momentul de apoteotic penibil, de hiperbolică jenă pe care-l poate produce decrepita NKVD-istă, cu mințile iremediabil alterate de consumul excesiv de trăscău. Încearcă năroada să ceară un drept la replică la spusele lui TT dar penibilul nemaiîntâlnit în pune în evidentă dificultate pe însuși președintele de ședință – Moraes: de la minutul 11.05.05 se poate admira plenitudinea hâdoșeniei și tupeului drojdierei staliniste regăsit în ”embarrassment”-ul președintelui Claude Moraes (europarlamentar britanic, deci fără nici un fel de party-pris) „It is not a point of order, isn’t Missis Macovei, is not!” Urmează miorlăielile cabotine ale drojdierei, răstimp în care poate fi admirată în rândul din spatele drojdierei un alt europarlamentar suedez, Cecilia Wikström, făcând niște gesturi de „cut” simbolizate cu palma în dreptul gâtului, (de o asemenea putere sugestivă încât de-ar fi observat-o procurorul bucșa – puradelul athomic de bombardament judiciar,...

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 24 January 2019 18:11 +1

cred că imediat i-ar fi deschis dosar penal pentru amenințare la adresa drojdierei). Președinte Moraes, după îndelungi și vădit deranjante vociferări ale drojdierei kaghebiste, este nevoit să conchidă fără echivoc: „Honestly … Just … This is a kind of psychological warfare!” (RÂSETE ÎN SALĂ). Iar dacă cineva speră ca vrăjitoarea comunistoidă să-și fi epuizat cota de tupeu și neam-prostie, spectacolul se întinde chiar și după încheierea dezbaterilor dedicate audierii celor doi miniștri. Ocazie cu care un raportor începe să prezinte un alt subiect al ordinii de zi. Europarlamentara suedeză, ce anterior făcea semne de „CUT” la adresa cotoroanței staliniste, fiind nimeni altul decât delegatul UE în relația cu țările din Asia de sud-est. Ian să vedem ce face mai departe nerușinata „Fiică a Basamacului”: rămâne în sală, se fâțâie ca un coșmar de Lună Plină prin fața prezidiului și nuș ce dracu mai parlamentează și vociferează în timp ce deja începuseră dezbaterile pe noul raport.

# Edelweiss - Ivory Tower Controller date 24 January 2019 18:12 +2

Într-atât de lipsită de bună-cuviință este atitudinea bețivancei decrepite încât până și raportorul J Lenaers (olandez !) este nevoit să se întrerupă din expunere și s-o trântească scurt: „If Monica Macovei could also have meet outside” min. 11.09.20 Ca o concluzie: Io* am citit în publicațiile Unităților Militare de Presă Systemică faptul că la Bruxelles, Carmen dan și cu Tudorel Toader s-au făcut de râs. Dintr-un motiv bizar, n-am avut ce face și am dat curs ischitei Șeitanului și am urmărit întreaga procedură de audiere. Io* am văzut altceva: singurul care s-a făcut de râs acolo, luând șuturi în cur, producând râsete ironice, producând greață, jenă sau oripilare, singurul care a fost invitat fără perdea să iasă dracului afară din sală a fost nepoata cea hâdă a Știmei Nopții și mume Pădurii – prokuror kaghebist monika luisa gherghescu. :-x Corespondență moca, transmisă din Ivory Tower de Edelweiss :roll:

# Edelweiss date 24 January 2019 19:27 +2

Din timpul audierilor, 3 capturi de ecran descriptive, acilișa https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/01/pseudo-corespondenta-de-presa-de-la.html

# remember date 25 January 2019 21:07 0

Edelweiss, n-ai muncit degeaba la postare.Am patit si eu ca tine: am ras de mi-au sarit mucii pe jos.Esti baiat destept. Imi placi.

# Neanae date 24 January 2019 19:42 +6

Edelweiss CHAPEAU - multam cu un pahar de un excelent Bourgogne in sănătatea ta. Ascutimea și simpatia moldovenești întruchipate. Pe bune, citii și eu pe HN de “penibilitatea” întâmplate și ma așteptam sa apara “dovezili”! Mulțam mult pentru comentariul de un realism de parca fura cinema tragi comic ... Concluzie. Tot ce spune “jurnalismul securistoid”, ca și modul de a percepe realitatea a celor dependenți de Sistem (mod generic de a eticheta o parte a societății transformată in turma urlătoare de lozinci cretinoide) este FIX PE DOS! Astăzi un “dependent de Sistem” zicea ca in discursul preșului de azi nici vorba ca facea referire la guvernarea curenta. Nuuuu. Vorbea de guvernarea din secolul 19. La transmisia dnei Stoicescu. Râsu’ plansu’ caci astia vor ei sa guverneze cu Dide ca Prim Ministru.

# Edelweiss - Ivory Tower Meteorologist date 24 January 2019 22:25 +5

Spasiba oceni, tavarișci Nikalai! Inga, am găsât motiv – MANI******REA MEDIA - pentru care să mai scăp câte-o mocăială la pruostanul ceala de plotoner care n-o mai avut primă de pork la Crăciun fiindcă sintezele lui de pe luju aveau o juma de pagină. Cât despre subiectul iustiție, am hotărât să mă retrag din deszbatere din doo motive indiscutabile: prima la mână ar fi că Io* mi-am făcut pușcăria, așa că las să și-o mai facă și alții să vază cum e! Al doilea motiv e că deja e clar că e justiție doar pentru Lei, ceea ce presupune că sunt suficienți lătrăi, părerologi și apologeți ai inocenței gulerelor albe. N-are rost să mă mai implic și Io* sărăntoc calic cu nădragii rupți în kur. Cât despre ceea ce zice UM Media Sucită, ține minte ca atunci când HotNews sau Digi24 spune că afară e senin și soare de 28 de grade, ia-ți dracului la tine lanțurile antiderapante, nisip, lopată, rezervă de fuel și crăpelniță.

# Niolae date 26 January 2019 15:21 0

Bravo, felicitări sunteți cei mai tari ,dezvăluiți o mulțime de subiecte fierbiniti despre activitatea unora responsabilii ai sistemului nostru, dar care intro ori ce alta tara democratica si cu po******ție întreaga la cap sar fi luat măsuri imediate . Sincer va spun dar este păcat de munca acestor jurnaliști care si fac datoria cu desafarsire sa vadă ca toată energia depusa de ei nu are nici un résultat satisfăcător. De ce spun asta ? pentru ca trăim întro tara care a fost vânduta unor oameni care doresc doar sa ne distrugă si sa ne dizolve, ei nu au nevoie de bani pentru ca ei îi dețin deja de-acea ROMANIA este o SOCIETATE ANONIMA SA

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva