28 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TVR A DAT CONDAMNARE IN LOCUL INSTANTEI – Omul de afaceri Alexander Adamescu a invins TVR in instanta. Televiziunea publica a fost obligata sa-i plateasca daune morale de 20.000 de lei pentru ca l-a prezentat drept condamnat la 4 ani de inchisoare, desi Adamescu nici macar nu fusese trimis in judecata. Solutia a fost pronuntata de judecatorul Bogdan Sebastian Gavrila de la Judecatoria Sectorului 1 (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

15 September 2021 18:12
Vizualizari: 4406

De cate ori nu ati vazut publicatii hashtagiste, fane ale catuselor, stabilind ca un om este vinovat cu mult inainte ca o instanta sa-l condamne definitiv? Totusi, de data aceasta, situatia este cu atat mai grava, cu cat nu vorbim despre cine stie ce site #rezistent, ci despre insasi televiziunea publica – adica o institutie media cu evidente pretentii de respectabilitate si sustinuta din banii tuturor romanilor.Miercuri, 15 septembrie 2021, Televiziunea Romana a fost obligata de catre judecatorul Bogdan Sebastian Gavrila de la Judecatoria Sectorului 1 sa-i plateasca omului de afaceri Alexander Adamescu (foto) daune morale de 20.000 de lei pentru ca intr-o emisiune din ianuarie 2021 TVR l-a prezentat pe acesta drept un condamnat „fugar”, pe numele caruia s-ar fi emis un mandat european de arestare, ca urmare a pedepsei de 4 ani si 4 luni de inchisoare primite de catre Adamescu. Or, asa ceva este o enormitate, din moment ce atunci, in ianuarie 2021, fiul lui Dan Adamescu nici macar nu fusese trimis in judecata, DNA facand aceasta mutare abia in luna iunie a acestui an. Deci nici vorba de vreo condamnare – nici macar in prima instanta!

Mentionam ca Alexander Adamescu a fost aparat de catre avocatul Marius Arizan din Baroul Bucuresti.


Iata minuta sentintei din dosarul nr. 14666/299/2021:


Admite in parte cererea.

Obliga pe parat sa plateasca reclamantului suma de 20000 lei cu titlu de despagubiri reprezentand daune morale. Obliga pe parat sa plateasca reclamantului suma de 3105 lei cu titlu de cheltuieli de judecata.

Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Pronuntata in sedinta publica, azi, 15.09.2021”.


Cum s-a ajuns aici


La 28 ianuarie 2021, in emisiunea „Telejurnal”, TVR 1 a relatat ca ministrul Justitiei din acel moment, Stelian Ion, a discutat cu Amabasadorul Marii Britanii la Bucuresti despre repatrierea lui Alexander Adamescu („fugarul”, asa cum l-a prezentat crainicul), pe motiv ca pe numele omului de afaceri ar fi fost emis un mandat european de arestare, ca urmare a unei asa-zise condamnari de 4 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Or, asa ceva este cat se poate de fals, din moment ce mandatul european de arestare a fost emis pe parcursul urmaririi penale, iar pana in prezent nu exista vreo hotarare de condamnare pe numele lui Alexander Adamescu.

Vazand asa, la 22 februarie 2021, omul de afaceri a trimis un drept la replica pe adresa de e-mail a TVR 1, insa televiziunea publica nu i-a dat curs solicitarii nici pana astazi, dupa cum a precizat avocatul Marius Arizan pentru Lumea Justitiei.


sursa foto: Romania-insider.com

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.11.2022 – Ministerul Justitiei tine scorul la Campionatul Mondial de Fotbal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva