5 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ULTIMATUM PENTRU AVOCATI – Baroul Bucuresti avertizeaza datornicii: “Consiliul Baroului Bucuresti a constatat un numar semnificativ de avocati care inca inregistreaza restante mai mult de 3 luni la plata taxelor si contributiilor profesionale... Consiliul recomanda avocatilor care inregistreaza restante sa remedieze de urgenta situatia datoriilor profesionale, pentru a evita trecerea pe Tabloul avocatilor fara drept de exercitare a profesiei la data de 1 martie 2022”

Scris de: G.T. | pdf | print

21 February 2022 12:56
Vizualizari: 3804

Avocatii cu restante la plata taxelor si contributiilor profesionale au primit ultimatum. Daca nu isi achita datoriile vor fi trasi pe dreapta, astfel ca nu isi vor mai putea exercita profesia.


 

Ultimatumul a fost dat vineri, 18 februarie 2022, de Baroul Bucuresti. Prin intermediul unui comunicat de presa semnat de decanul Ion Dragne (foto), Baroul Bucuresti precizeaza ca s-a constatat existenta unui numar semnificativ de avocati care inca inregistreaza restante mai mari de trei luni la plata taxelor si contributiilor profesionale. In acest sens, Baroul Bucuresti le aminteste avocatilor ca cei care nu isi achita datoriile vor fi inclusi incepand cu data de 1 martie 2022 in Tabloul avocatilor fara drept de exercitare a profesiei.


Iata comunicatul Baroului Bucuresti:


“In sedinta din 15.02.2022, Consiliul Baroului Bucuresti a constatat ca un numar mare de avocati au inteles sa isi achite la zi contributiile profesionale, existand insa un numar semnificativ de avocati care inca inregistreaza restante mai mult de 3 luni la plata taxelor si contributiilor profesionale.

Prin Hotararea Consiliului Baroului Bucuresti nr. 1/11.01.2022 s-a dispus suspendarea pentru neplata, incepand cu 1 martie 2022, a avocatilor care inregistreaza restante mai mult de 3 luni la plata taxelor si contributiilor profesionale catre bugetele Baroului Bucuresti si/sau Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si/sau Filialei Bucuresti-Ilfov a C.A.A.

Avocatii interesati sunt rugati sa isi verifice situatia platilor la urmatoarele date de contact:

Contabilitate: 021/314.11.35, email: negrea@baroul-bucuresti.ro, anisoara.zamfir@baroul-bucuresti; veronica.b@baroul-bucuresti.

Secretariat: 021/315.45.38 email: secretariat@baroul-bucuresti.ro;

Resurse Umane 021/314.39.99 email: resurseumane@baroul-bucuresti.ro;

Decanat: 021/311.19.30 emailelena.pitu@baroul-bucuresti.ro.

Avocatii sunt rugati sa foloseasca cu prioritate corespondenta prin email, deoarece liniile telefonice sunt deosebit de solicitate in aceasta perioada.

Consiliul recomanda avocatilor care inregistreaza restante sa remedieze de urgenta situatia datoriilor profesionale, pentru a evita trecerea pe Tabloul avocatilor fara drept de exercitare a profesiei la data de 1 martie 2022.

Avocatii care au motive temeinice pentru neexecutarea obligatiei de plata pot solicita esalonari, adresate, dupa caz, Consiliului Baroului Bucuresti sau Filialei Bucuresti-Ilfov a Casei de Asigurari a Avocatilor, urmand sa transmita pana la data de 28.02.2022 o cerere motivata in acest sens, la adresa de email lucian.musica@baroul-bucuresti.ro”.

Comentarii

# Cetateanul date 21 February 2022 14:23 0

Criza își arată colții iar acesta e doar începutul.

# Arama date 21 February 2022 16:48 0

Probleme cu respirația băieți? In iun anul trecut,un presedinte de filiala atragea atenția membrilor săi că 5 barouri își încetaseră plățile de XX luni,și că nu e nici bine și nici frumos că acel barou sa contribuie la fericirea altora. Asta înseamnă cheltuieli pe cale separata. Se pregătesc marii beneficiari ai celor 60% din cei 10% care sa constate că nu se formează bugetul,din cauza cheltuielilor pe cale separata,cerute așa fiindcă juzii cenzurează onorariile,iar bagabontii de avocați anulează contractele pe cale convențională ..

# Fazanu date 21 February 2022 17:53 0

Nu, nu e vorba de juzii care ar cenzura onorariile si nici de avocatii care ar anula contractele pe cale conventionala, ci de faptul ca, in loc sa fie sprijiniti avocatii prin repartizare oficii in mod echitabil, de ani si ani de zile oficiile merg in buzunarul anumitor avocati, directionate cu dedicatie in acest sens de cei care gestioneaza Serviciul de Asistenta Judiciara - un grup restrans de indivizi care fac legea la oficii si directioneaza sume exorbitante in buzunarul anumitor avocati, in timp ca restul avocatilor sunt prostiti sa plateasca impozite si taxe la greu fara a avea niciun drept si nici un sprijin in cadrul Baroului ?!?

# Monte Cristo, se intoarce! date 23 March 2022 13:38 0

Pana nu scapati de fosilele comuniste si securiste din conducerile barourilor, nu va asteptati la corectitudine si transparenta. Fugiti repede si platiti, ca de nu , tatucii trogloditi va interzic sa mai lucrati !!! :D :D :D :D Prostilor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.12.2023 – Iata viitorii sefi ai CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva