4 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UN MASON LA VARFUL JUSTITIEI – Majoritatea din CSM l-a uns pe judecatorul Marian Buda in functia de presedinte al Consiliului. De tot rasul: un membru interimar inlocuieste un presedinte interimar. Buda a rupt norii cu ocazia prezentarii poticnite a proiectului, anuntand ca trebuie continuate lucrarile CSM deja incepute. Judecatoarele Evelina Oprina si Gabriela Baltag au acuzat in mod corect inadmisibilitatea alegerii lui Buda pe motiv ca acesta este doar membru interimar

Scris de: George TARATA | pdf | print

12 May 2022 13:13
Vizualizari: 4723

Nicio supriza in Cotetul Superior al Magistraturii. Judecatorul Marian Buda (foto) a fost instalat joi, 12 mai 2022, in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, inlocuindu-l pe Bogdan “Bobi” Mateescu.


 

Cum era de asteptat, Buda a fost instalat la conducerea CSM de majoritatea care controleaza Consiliu. Mai exact, Buda a fost numit presedinte cu 6 voturi “pentru” si 4 “impotriva”, acestea din urma apartinand cel mai probabil judecatorilor Andrea Chis, Gabriela Baltag, Evelina Oprina si Mihai Balan.

Ulterior, Plenul a validat numirea lui Buda la sefia CSM cu 10 voturi "pentru", 5 "impotriva" si 2 nule.

Alegerea lui Buda a venit dupa ce acesta si-a prezentat proiectul, intr-un mod poticnit zicem noi, ocazie cu care a anuntat o masura extrem de importanta pentru Consiliu. Si anume ca vor fi continuate lucrarile deja incepute.

De asemenea, intrebat fiind in timpul sedintei de judecatoarea Gabriela Baltag, noul sef al CSM Marian Buda a recunoscut ca face parte dintr-o loja masonica. Acesta a tinut sa precizeze insa ca masoneria nu este o organizatie secreta, ci una discreta.

Nu in ultimul rand, raspunzandu-i judecatoarei Andrea Chis, Buda a explicat ca principala lui calitate este ca ii place sa faca treaba asa cum trebuie.

Pe de alta parte, judecatoarele Evelina Oprina si Gabriela Baltag au pus in discutie inadmisibilitatea alegerii lui Buda, in conditiile in care acesta este doar membru interimar al CSM, nu ales, iar legea si Constitutia prevad ca presedintele CSM este unul dintre membrii alesi.

Altfel, sedinta s-a desfasurat intr-o atmosfera destul de calma, cu Bogdan Mateescu dorind sa o termine cat mai repede, ca sa inceapa Plenul, iar cu judecatoarele Simona Marcu si Margareta Nicoleta Tint oferind grimase care tradau o plictiseala de moarte.

Cert este a CSM a ajuns intr-o situatie cat se poate de ridicola: un membru interimar va inlocui un presedinte interimar. Iar intre timp, CSM va ramane fara un presedinte numit strict conform legii.

Comentarii

# santinela date 12 May 2022 14:18 +227

Circ fara bani.In aceasta mizerabila structura CSM, condusa pina acum de un incompetent,dar PILOS, sint doar 3 judecatoare care stiu meserie,au coloana vertebrala si iata ca a mai aparut un alt papagal-sef ,uns in afara cadrului legal. Nu-i de mirare,justitia fiind facuta praf la ora actuala. In afara de greata nu mai poti spune nimic !

# Mutu date 12 May 2022 14:34 +106

Desființați ministerul public și înființați stabore ,poate sunt mai corecte în actele de justiție. Pentru ce plătim un porcoi de bani acestor nulități care nu fac decit jocuri de culise.

# Vladut Tepes date 12 May 2022 23:02 +48

Da? Si care-i problema? A fost ales de ,,majoritate'' nu? Care la randul lor si cei 10 au fost alesi de majoritate ,,in teritoriu'' pentru a face parte din ceseme. N-or mai fi avand ,,sange in instalatie'' judecatorii si procuraorii'' natiei cand tot aleg insi care apoi ,,fac ce trebuie''? Sau isi asteapta pensionarea timpurie si pensia speciala + multe alte beneficiii si ,,nu se baga''? Si aici merg versurile lui T.Gheorghe ,,N-am nevoie de deştepţi! Mediocri, cât mai mulţi! // Proştii care-i promovăm sunt mai buni decât cei culţi. // Ei nu-ntreabă, nu gândesc, fac ce vrem și e de-ajuns! // N-are sens să-i bănuiesc c-ar avea vreun gând ascuns…''

# Cetateanul date 15 May 2022 12:58 +27

Nu am incredere in justitie si iata dovezile: "Discreta"? Membru interimar sef CSM, judecatori masoni(trafic de influenta, bă, va spune ceva).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva