16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNEALTA VREA IAR SA PLECE – Vestitul Lucian Papici, campionul achitarilor din DNA si autorul unor grave inscenari confirmate de instantele nationale si CEDO, cere transferul de la Parchetul Tribunalului Timis la Parchetul Curtii de Apel Timisoara. Papici a parasit DNA in urma cu 4 luni. La scurt timp, ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale fata de Papici, intr-un dosar privind violarea secretului corespondentei si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 January 2016 12:05
Vizualizari: 6130

Noutati despre unul dintre campionii achitarilor din DNA, vestitul procuror Lucian Papici (foto), autorul unor grave inscenari confirmate de instantele nationale si CEDO. Plecat din DNA in toamna anului trecut, Papici vrea sa faca o noua schimbare in cariera. Mai exact, procurorul a cerut aviz de la CSM pentru a se muta la o alta unitate de parchet.

Concret, Lucian Papici, in prezent procuror la Parchetul Tribunalului Timis, a solicitat CSM aprobarea transferului la o unitate de parchet superioara. Este vorba despre Parchetul Curtii de Apel Timisoara. Solicitarea lui Papici va fi discutata de Sectia pentru procurori a CSM in sedinta din 27 ianuarie 2016, ea figurand la punctul 6 al ordinii de zi. Cel mai probabil, Lucian Papici nu va intampina nicio problema.


Brusca plecare din DNA

Interesant este ca intentia lui Papici de a pleca de la Parchetul Tribunalului Timis la Parchetul Curtii de Apel Timisoara vine la aproximativ 4 luni dupa ce procurorul a parasit DNA. In 25 august 2015, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat incetarea activitatii lui Lucian Papici la DNA, incepand cu 31 august 2015, si continuarea ei la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis:

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea activitatii la Directia Nationala Anticoruptie – Structura centrala, a domnului procuror PAPICI LUCIAN GHEORGHE, incepand cu data de 31.08.2015.

De asemenea, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat continuarea activitatii domnului procuror PAPICI LUCIAN GHEORGHE la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis (unitate de parchet de la care provine), incepand cu data de 31.08.2015”.

Dosarul lui Papici: violarea secretului corespondentei si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice

Care au fost motivele plecarii lui Papici din DNA, nu se stie nici pana astazi. Totusi, decizia acestuia a fost pusa de multa lume in legatura cu ceea ce avea la scurt timp dupa plecarea lui Lucian Papici.

Astfel, in 2 octombrie 2015, Inalta Curte de Casatie si Justitie a confirmat redeschiderea urmaririi penale fata de Lucian Papici, dispusa prin ordonanta 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 a Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu. Masura a fost luata intr-un dosar al DIICOT Hunedoara, iar Lucian Papici este vizat pentru comiterea infractiunilor de violare a secretului corespondentei si operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Iata minuta Inaltei Curti din 2 septembrie 2015:

3229/1/2015 - In baza art.335 alin. 4 C.pr.pen., confirma redeschiderea urmaririi penale in dosarul nr. 118/D/P/2012 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara fata de numitii Fazakas Roxana, Mirea Florin Alexandru si Boureanu Cristian Dan sub aspectul infractiunilor prevazute de art. 367 C.pen. si art. 211 C.pen., precum si in dosarul nr. 2/D/P/2010 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Hunedoara fata de numitii Papici Lucian Gheorghe si Andrei Horatiu Ciprian sub aspectul infractiunilor prevazute de art. 302 alin. 2 C.pen. (fost art. 19 alin. 1 din Legea nr. 51/1991) si art. 365 C.pen. (fost art. 46 din Legea nr. 161/2003), dispusa prin ordonanta nr. 2303/C/2015 din 2 septembrie 2015 emisa de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva”.

Foarte multe aspecte despre aceasta cauza nu se cunosc. La acea vreme insa, surse judiciare declarau pentru Antena 3, ca dosarul de la DIICOT Hunedoara ar privi o firma care producea si comercializa softuri spion. Conform acelorasi surse, respectiva societate i-ar fi dat un asemenea soft procurorului Lucian Papici, acesta plantandu-l apoi in telefonul sotiei pentru a o spiona. Coincidenta, firma ce i-a facut cadou un soft spion lui Papici ar fi primit NUP de la DIICOT.

Pe de alta parte, trebuie spus ca au existat informatii conform carora Lucian Papici ar mai fi vizat in alte doua dosare.

De atunci insa si pana acum, nimic nu s-a mai intamplat in dosarul in care a fost redeschisa urmarirea penala sau in alte cauze care l-ar viza pe Lucian Papici, daca ele chiar exista. Cel putin, nimeni nu stie despre mersul dosarului in care este implicat procurorul Papici.

Comentarii

# DODI date 24 January 2016 16:58 +9

Așa se întâmplă când unii nu primesc la timp a treia ...cizmă. Au impresia că sunt valoroși solicitând, ca o consecință pentru ”serviciile aduse”, promovarea. Trebuia să i se facă vânt din justiție nu să ajungă până la Timișoara. Apropo: dosarele sale (puse în prezent la dospit) îl ”ajută” la promovare?

# MISCAREA DE REZISTENTA (remember) date 24 January 2016 18:51 +7

pamflet sub motto-ul "CRISTOSUL MAMEI VOASTRE DE NEMERNICI". Am stat si m-am intrebat, stau si ma intreb,cum de poate rabda pamantul astfel de nemernici. Si culmea e, ca o si duc bine, indiferent de cate tampenii fac. Gunoiul asta justitiabil, de cand s-a nascut, n-a facut ceva bun pentru semenii sai. Doar a supt si suge seva multa, din madularul poporului, fara sa aiba nici cel mai mic merit.Vorbim de multe ori de gaurile negre din Univers, ce sunt un adevarat sac cosmic, fara fund, pentru materie si energie, uitand ca noi aici pe Pamant, in Romanica, avem nenumarate gauri negre, ce absorb cea mai mare parte a bugetului Romaniei si nu produc decat dejectii si dioxid de carbon iar peste ani, va trebui sa-i asiguram si o pensie grasa, la care el n-are nici cea mai mica contributie.Nu s-ar putea sa-i dam de pe acum pensie de handicapat, umanitar vorbind si sa ne lase in pace??? Si daca se poate, sa-i dam si lui Danilet et.comp.Ne-ar costa mult mai putin decat cu ei activi!! :roll: :roll: :roll: :roll: :sigh: :sigh: :sigh: :P :P :P :P :P :lol: :lol:

# mulder, agentul mulder date 24 January 2016 21:47 +8

Pt asta sunt de acord sa i se dea pensie speciala. Serios! Este primul si singurul porcuror care stie, as putea spune ca exceleaza chiar, sa danseze la bara. Va dati seama el nu pledeaza la bara, asta face striptease ......tar porcuror! Prea tare! :eek:

# unul din lumea cea mare date 24 January 2016 17:23 +1

as avea curaj sa pun pariu ca intr/o zi o sa i se dea ordin de ,,transfer,,la pandaimos(chiar daca nu/i juridic)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva