13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VASILICA CEL NEDEONTOLOGIC – Este oficial: judecatorul activist Cristi Vasilica Danilet a incalcat Codul deontologic al magistratilor prin postarile cu caracter politic de pe Facebook. Sectia pentru judecatori din CSM a constatat fara echivoc ca Danilet a facut comentarii politice si a depasit limitele obligatiei de rezerva. Pe parte disciplinara, CSM l-a lasat pe Vasilica sa aiba un Paste fericit, amanand pronuntarea dupa sarbatori (Raportul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

16 April 2019 16:05
Vizualizari: 5936

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet de la Tribunalul Cluj a incalcat Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor atunci cand a postat, in mod repetat, pe pagina sa de Facebook mesaje critice la adresa activitatii ministrului Justitiei, comentarii despre care s-a stabilit ca au avut o vadita tenta politica si au depasit limitele obligatiei de rezerva impuse magistratilor. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Sectiei de judecatori de marti 16 aprilie 2019, fiind astfel admis Raportul Inspectiei Judiciare nr. 5433/IJ/2489/DIP/2018 IJ ce a avut ca obiect posibila incalcare a normelor Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor de catre Danilet. Decizia de constatare a incalcarii de catre judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor a fost luata cu un vot de 6 la 3.

In ce priveste dosarul disciplinar in care a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a decis amanarea pronuntarii dupa Sarbatorile Pascale. Concret, conform ordinii de zi solutionate a Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara, pronuntarea pe dosarul disciplinar al lui Danilet a fost amanata pentru data de 7 mai 2019.


Precizam ca decizia Sectiei pentru judecatori de marti 16 aprilie 2019 de a constata incalcarea Codului deontologic al magistratilor de catre judecatorul Danilet a fost luata in baza Raportului intocmit de Inspectia Judiciara, pe care Lumea Justitiei l-a publicat in exclusivitate in editia din 13 martie 2019, la acel moment prezentand faptul ca judecatorului Danilet i s-a imputat faptul ca a facut afirmatii care au fost de natura a depasi limitele obligatiei de rezerva impuse magistratilor.

Conform Raportului Inspectiei judiciara, sanctiunea deontologica aplicata lui Danilet a avut la baza doua postari pe Facebook ale judecatorului de la Tribunalul Cluj, din 24 iulie 2018, respectiv 1 august 2018. Pentru aceste doua postari magistratul a fost initial cercetat in legatura cu savarsirea abaterii disciplinare prevazute la art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004.

In urma verificarilor, care au presupus si audierea lui Danilet la Tribunalul Cluj, s-a constatat ca nu au fost intrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, insa s-a stabilit ca exista indicii cu privire la incalcarea de catre Danilet a normelor Codului Deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Spectaculoase in Raportul Inspectiei Judiciare au fost, in opinia noastra, argumentele aduse de judecatorul Danilet pentru a-si explica luarile de pozitie din spatiul public virtual: "A aratat ca publicul avea nevoie de explicatii pe care le-a oferit exclusiv pe contul sau de facebook si nu in presa, explicatii care au fost apreciate pozitiv, primind chiar felicitari".

*Cititi aici in continuare integral Raportul Inspectiei Judiciare care a condus la sanctionarea deontologica a judecatorului Cristi Vasilica Danilet

Comentarii

# DODI date 16 April 2019 16:20 +5

Este o vorbă po******ră: ajunge kurul la măsură. Chiar dacă te dai mare ”fost membru CSM”, faci excursii prin țară și îndobitocești pe elevii de școală generală cu lături despre PSD, chiar dacă dai recital de karaoke și te afișezi pe scări lătrând măscări. Așteptăm și o propunere efectivă de sancționare. Spre învățătură. Lui și altora ca el.

# Nu inteleg de ce Danilet si Macovei sunt liberi pe strada ? date 16 April 2019 16:32 +10

Danilet e si el un otrtionar camuflat , caci nu e inca la butoane dar daca nu-l baga-n beci ...apare versiuinea Lazar 2.0 , ameliorata ! Oameni ca Danilet si Macovei si Lazar fac foarte mult rau celor din justitie , enorm ! Lumea ajunge sa-i urasca pe toti din cauza acestor rebuturi ale justitiei . Pacat ca acolo sunt si oameni de valoare . :eek:

# Ana date 16 April 2019 16:49 +1

O ****** !!!

# şişu date 16 April 2019 17:12 0

Şi când te gândești că atunci când era membru CSM dădea lecții magistraților despre deontologie și ;-) profesionalism..... :-|

# CALAUL date 16 April 2019 20:43 +1

Debiletz neomarxistul sorosist trebuie sa-si sfirseasca zilele in INCHISOARE !!!

# Faracatuse date 16 April 2019 22:21 +1

La închisoare ar fi ca Peștele in apa... El asta își dorește.. Penetrare...

# acadeaua date 17 April 2019 22:27 0

Baieti, stati linistiti, il albeste Tarcea ...Parcea si compania de la ICCJ. Cred ca astia au fost spalatori intr-o viata anterioara... oricum, sigur nu sunt judecatori si sigur spalatori... Si vin si forte proaspete.. niste slugoi, dupa terminarea examenului din mai.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva