16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VASILICA ARS LA LINGURICA – CSM l-a sanctionat deontologic pe judecatorul Cristi Danilet pentru postarile de pe Facebook cu caracter politic. Inspectia l-a facut de cacao: "Danilet considera ca publicul avea nevoie de explicatiile sale... Considera ca postura de judecator il obliga mai mult de a avea o reactie atunci cand CSM-ul tace... Intr-o cauza, avocatii au formulat cerere de recuzare, legata de protocoale, tocmai ca urmare a reactiei sale in spatiul public" (Raportul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 March 2019 13:21
Vizualizari: 15443

Zi neagra pentru mandria guralivului judecator Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj. Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca exista indicii ca fostul membru al CSM Cristi Vasilica Danilet a incalcat Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor atunci cand a postat, in mod repetat, pe pagina sa de Facebook mesaje critice la adresa activitatii ministrului Justitiei, postari care au avut o vadita tenta politica si care au depasit limitele obligatiei de rezerva impuse magistratilor. Decizia a fost luata in cadrul sedintei Sectiei de judecatori intrunite miercuri, 13 martie 2019, fiind astfel admis Raportul Inspectiei Judiciare nr. 5433/IJ/2489/DIP/2018 IJ avand ca obiect posibila incalcare a normelor Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor de catre Danilet.


Astfel, Sectia pentru judecatori a CSM a constatat ca ar putea sa existe indicii cu privire la incalcarea de catre judecatorul Cristi Vasilica Danilet a normelor de conduita reglementate de art. 9 alin. (2) din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Iata ce prevede art. 9 alin. (2) din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor:

"Judecatorii si procurorii trebuie sa se abtina de la orice comportament, act sau manifestare de natura sa altereze increderea in impartialitatea lor".

Facebook ii afecteaza deontologia lui Danilet

Raportul pe care Lumea Justitiei il prezinta in exclusivitate a fost intocmit de inspectorii judiciari avand la baza doua postari pe Facebook ale lui Danilet, din 24 iulie 2018, respectiv 1 august 2018. Pentru aceste doua postari magistratul a fost initial cercetat in legatura cu savarsirea abaterii disciplinare prevazute la art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004.

In urma verificarilor, care au presupus si audierea lui Danilet la Tribunalul Cluj (care, intelegem din cuprinsul Raportului, a fost senzationala) s-a constatat ca nu au fost intrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, insa s-a stabilit ca exista indicii cu privire la incalcarea de catre Danilet a normelor Codului Deontologic al judecatorilor si procurorilor.

In concret, astfel cum Inspectia Judiciara a stabilit in Raport, si CSM a constatat, Danilet a incalcat Codului deontologic al magistratilor din cauza postarii de pe Facebook din 24 iulie 2018, in care judecatorul de la Tribunalul Cluj a comentat afirmatiile facute de ministrul Justitiei, in contextul procedurii de numire a sefului Directiei Nationale Anticoruptie, Tudorel Toader afirmand: "ar trebui sa nu mai avem nevinovati arestati, trimisi in judecata, eventual urmariti penal si de asemenea sa nu mai avem vinovati care sa fie neurmariti penal". Fata de declaratiile ministrului Justitiei, in postarea sa, Danilet a sustinut ca "pentru asemenea afirmatii, un student in anul 3 la Drept ar pica imediat examenul de procedura penala".

De departe cea mai grava postare a lui Danilet este cea din 1 august 2018. In cuprinsul acestei postari, Danilet a calificat drept idei "traznite" niste afirmatiile facute de Tudorel Toader, privitoare la o ordonanta de urgenta pe care ar intentiona sa o propuna, vizand revizuirea hotararilor judecatoresti penale care s-ar intemeia pe protocoale si interceptari nelegale.

Practic, constatam din postarile lui Danilet ca posibilitatea oferita de Toader de a da cetateanilor condamnati in dosare constituite in baza protocoalelor sau pe probe ilegale dreptul de a ataca in instante solutiile nelegale, este vazuta de marele aparator al drepturilor fundamentale o ideea "traznita". Dar ce o fi normal pentru Danilet? Sa ramana persoanele condamnate ilegal cu pedepsele primite, doar ca sa nu se mai agite apele pe subiectul protocoalelor si a probelor obtinute nelegal?

Danilet iubeste baia de multime

O imagine extrem de clara despre Cristi Vasilica Danilet ofera chiar colegii sai, in frunte cu presedinta Tribunalului Cluj, judecatoarea Sorina Selesiu. Audiata in calitate de martor in cursul cercetarii disciplinare, Selesiu a sustinut despre Danilet ca "are expuneri publice de cand il cunoaste, ca iubeste baia de multime, fiind interactiv in cadrul programelor ce se desfasoara in scoli, in legatura cu educatia juridica a elevilor".

O alta judecatoare care a vorbit despre Danilet a fost Alina Topan, sefa Sectiei penale a Tribunalului Cluj, care a sustinut ca nici ea si nici colegii judecatori nu au o opinie negativa fata de expunerea mediatica a lui Danilet.

Danilet, the show-man

Pe de alta parte, trebuie precizat ca in cadrul verificarilor, inspectorii judiciari s-au deplasat la Cluj Napoca pentru a-l audia si pe judecatorul Cristi Vasilica Danilet. Anterior vizitei inspectorilor judiciari la Cluj, Danilet a transmis un punct de vedere in care a sustinut ca reactiile sale publice "au reprezentat o constanta pe parcursul activitatii sale, aratand ca a folosit orice prilej pentru a explica publicului care sunt atributiile justitiei, rolul magistratilor si cat de importanta este independenta justitiei".

Referindu-se la afirmatiile ministrului justitiei din datele de 23.07.2018 si de 1.08.2018, judecatorul Danilet "a considerat ca publicul avea nevoie de explicatiile pe care le-a oferit exclusiv pe contul sau de facebook si nu in presa, explicatii care au fost apreciate pozitiv, primind chiar felicitari".

Si din cate observam, nu doar cu felicitarile va ramane, ci si cu constararea de catre CSM a indiciilor de incalcare a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a CSM insusindu-si Raportul Inspectiei Judiciare care a constata ca desi se bucura de libertatea de exprimare, Danilet trebuie "sa tina cont de modul in care comentariile sale publice pot fi privite ca reflectand puncte de vedere ale sistemului judiciar".

Iata cum se scuza Danilet in fata inspectorilor judiciari, conform Raportului Inspectiei Judiciare:

"Asa fiind, sustinerea domnului judecator ca postura sa il obliga mai mult a avea o reactie atunci cand activitatea sa este vizata si cand CSM-ul tace si nu are nicio reactie cu privire la declaratiile ministrului justitiei, trebuie aratat ca, fara a i se impune sa renunte la dreptul la libertatea de expresie, este de netagaduit ca circumstantele speciale in care comentariile sale au fost facute, ca si lipsa de retinere si prudenta ca raspuns la cele afirmate de politician, au fost de natura a depasi limitele obligatiei de rezerva impuse magistratilor.

Astfel, reactiile pe care considera ca trebuie sa le aiba in postura sa de judecator, relativ la diferite modificari ce privesc reglementari in domeniul justitiei, trebuie sa fie unele constructive, aplicate si nu ofensatoare, de natura a crea prejudicii de imagine altcuiva, in speta ministrului justitiei.

In acest context, apreciem ca acele critici vizand proiecte legislative sau problemele de politica penala exced circumstantelor limitate in care un judecator poate aprecia asupra unor chestiuni cu care este in dezacord.

Totodata, declaratiile la adresa ministrului justitiei au dat nastere si la suspiciuni cu privire la modul in care magistratul prezideaza in cadrul instantei sau decide asupra problemelor despre care si-a exprimat public opinia, atata timp cat, intr-o cauza, avocatii au formulat cerere de recuzare , legata de protocoale, tocmai ca urmare a reactiei sale in spatiul public, chiar daca afirmatiile facute nu au fost in legatura cu dosarul pe care il instrumenta.

Chestiunea asupra careia s-au purtat discutii in spatiul public vizeaza activitatea instantelor, aspect care potrivit relatarilor domnului judecator nu l-au putut lasa indiferent, determinandu-i interventia pe facebook, in cele doua situatii prezentate. Chiar si in aceasta situatie se impunea ca problematica sa fie abordata cu retinerea impusa de obligatia de rezerva la care ne-am referit in precedent.

In ceea ce priveste libertatea de exprimare, este adevarat ca magistratul se bucura de acelasi drepturi ca si ceilalti cetateni, insa el trebuie sa tina cont de modul in care comentariile sale publice pot fi privite ca reflectand puncte de vedere ale sistemului judiciar. Prin urmare, aflandu-se permanent in atentia publica, datorita importantei activitatii sale, judecatorul trebuie sa accepte in mod liber si de bunavoie anumite restrictii in ceea ce il priveste si care cetateanului obisnuit nu ii sunt aplicabile."

Ars la deontologic pentru ca vorbeste gura fara el

Extrem de bine motivata este actiunea Inspectiei Judiciare in ce priveste incalcarea Codului deontologic al magistratilor de catre Danilet. Conform Raportul pe care Lumea Justitiei il publica la finalul articolului, judecatorul Danilet a facut afirmatii care au fost de natura a depasi limitele obligatiei de rezerva impuse magistratilor.

Chiar si in situatia in care aceste pareri continua sa fie emise, Inspectia Judiciara precizeaza ca acestea trebuie sa fie constructive si nu "ofensatoare, de natura a crea prejudicii de imagine altcuiva, in speta ministrului justitiei".

Din acest motiv, inspectorii judiciari au apreciat in Raportul privind posibila incalcare a Codului deontologic de catre Danilet ca afirmatiile si criticile lui Danilet privitoare la proiectele legislative sau la problemele de politica penala "exced circumstantelor limitate in care un judecator poate aprecia asupra unor chestiuni cu care este in dezacord".

Iata concluziile Inspectiei Judiciare:

Argumentarea solutiei si a dispozitiilor legale aplicabile:

"Art. 97 din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, prevede ca orice persoana poate sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, direct sau prin conducatorii instantelor ori ai parchetelor, in legatura cu activitatea sau conduita necorespunzatoare a judecatorilor sau procurorilor, incalcarea obligatiilor profesionale in raporturile cu justitiabilii ori savarsirea de catre acestia a unor abateri disciplinare. (...)

Situatia de fapt rezultata din probele administate in cursul verificarilor, nu a conturat elementele abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, sens in care, prin rezolutia intocmita la data de 12.12.2018, s-a constatat ca nu sunt intrunite cumulativ conditiile necesare pentru a se constata existenta acestei abateri.

Pe de alta parte insa, nu trebuie omis ca judecatorii sunt cei care au rolul de a stabili standarde in societate, actiunile si comportamentul acestora, atat in interiorul, cat si in afara instantei, in cadrul careia isi desfasoara activitatea, trebuind sa inspire respect si incredere publicului. (...)

Articolul 9 alin. 3 din din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, statueaza ca judecatorii sunt obligati ca in exercitarea atributiilor sa se abtina de la manifestarea sau exprimarea defaimatoare, in orice mod, la adresa celorlalate puteri ale statului – legislativa si executiva.

In punctul de vedere exprimat, domnul judecator Cristi Danilet a sustinut ca reactiile sale publice au reprezentat o constanta pe parcursul activitatii sale, aratand ca a folosit orice prilej pentru a explica publicului care sunt atributiile justitiei, rolul magistratilor si cat de importanta este independenta justitiei.

Relativ la afirmatiile ministrului justitiei din datele de 23.07.2018 si de 1.08.2018, a considerat ca publicul avea nevoie de explicatiile pe care le-a oferit exclusiv pe contul sau de facebook si nu in presa, explicatii care au fost apreciate pozitiv, primind chiar felicitari.

Asa fiind, sustinerea domnului judecator ca postura sa il obliga mai mult a avea o reactie atunci cand activitatea sa este vizata si cand CSM-ul tace si nu are nicio reactie cu privire la declaratiile ministrului justitiei, trebuie aratat ca, fara a i se impune sa renunte la dreptul la libertatea de expresie, este de netagaduit ca circumstantele speciale in care comentariile sale au fost facute, ca si lipsa de retinere si prudenta ca raspuns la cele afirmate de politician, au fost de natura a depasi limitele obligatiei de rezerva impuse magistratilor.

Astfel, reactiile pe care considera ca trebuie sa le aiba in postura sa de judecator, relativ la diferite modificari ce privesc reglementari in domeniul justitiei, trebuie sa fie unele constructive, aplicate si nu ofensatoare, de natura a crea prejudicii de imagine altcuiva, in speta ministrului justitiei.

In acest context, apreciem ca acele critici vizand proiecte legislative sau problemele de politica penala exced circumstantelor limitate in care un judecator poate aprecia asupra unor chestiuni cu care este in dezacord.

Totodata, declaratiile la adresa ministrului justitiei au dat nastere si la suspiciuni cu privire la modul in care magistratul prezideaza in cadrul instantei sau decide asupra problemelor despre care si-a exprimat public opinia, atata timp cat, intr-o cauza, avocatii au formulat cerere de recuzare , legata de protocoale, tocmai ca urmare a reactiei sale in spatiul public, chiar daca afirmatiile facute nu au fost in legatura cu dosarul pe care il instrumenta.

Chestiunea asupra careia s-au purtat discutii in spatiul public vizeaza activitatea instantelor, aspect care potrivit relatarilor domnului judecator nu l-au putut lasa indiferent, determinandu-i interventia pe facebook, in cele doua situatii prezentate. Chiar si in aceasta situatie se impunea ca problematica sa fie abordata cu retinerea impusa de obligatia de rezerva la care ne-am referit in precedent.

In ceea ce priveste libertatea de exprimare, este adevarat ca magistratul se bucura de acelasi drepturi ca si ceilalti cetateni, insa el trebuie sa tina cont de modul in care comentariile sale publice pot fi privire ca reflectand puncte de vedere ale sistemului judiciar. Prin urmare, aflandu-se permanent in atentia publica, datorita importantei activitatii sale, judecatorul trebuie sa accepte in mod liber si de bunvoie anumite restrictii in ceea ce il priveste si care cetateanului obisnuit nu ii sunt aplicabile.

Drept urmare, pentru considerentele expuse anterior, apreciind ca exista indicii privind incalcarea de catre domnul judecator Cristi Danilet a normelor de conduita prevazute de art. 17 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor si prin raportare la prevederile art. 51 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia judiciara potrivit caruia, in situatia in care, in cursul cercetarii disciplinare se constata o astfel de situatie, inspectorul judiciar sau echipa de inspectori judiciari intocmesc, in mod disctinct, un raport prin care se sesizeaza sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la aspectele constatate".

Danilet cercetat disciplinar pentru incalcarea art. 99 lit. a) din Legea 303/2004

Deloc de neglijat din Raportul Inspectiei Judiciare pe cazul lui Danilet sunt verificarile efectuate de inspectori in ce priveste posibila incalcare de catre judecatorul de la Tribunalul Cluj a art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004. Sustinem aceasta intrucat in cadrul verificarilor Cristi Vasilica Danilet a exprimat de asemenea pozitii dintre cele mai interesante.

Iata ce a retinut Inspectia Judiciara in cazul cercetarii lui Danilet pentru posibila incalcare a art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004:

"In urma analizarii probelor administrate in cursul verificarilor prealabile si a situatiei de fapt rezultate, s-a apreciat ca exista indicii cu privire la savarsirea de catre domnul judecator Cristi Danilet a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, astfel ca, prin Rezolutia din data de 25.10.2018 s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare fat de acesta.

Cercetarea disciplinara s-a desfasurat in data de 27.11.2018 la sediul Tribunalului Cluj. (...)

In punctul de vedere exprimat la solicitarea inspectorului judiciar, domnul judecator a sustinut ca a fost uimit de afirmatia ministrului justitiei, aratand ca i-a aparut evident ca ceea ce a dorit sa acrediteze acesta fara a fi prima oara cand o face 'este ideea cum ca sunt oameni nevinovati care sunt urmariti, arestati si judecati de catre magistrati. Acest tip de discurs este surprinzator din partea unui ministru al justitie, mai ales ca este contrar nu doar legii, ci si constatarilor din decizia ICCJ nr. 15/2017, pronuntata in solutionarea unui recurs in interesul legii, potrivit careia solutia de achitare nu inseamna automat nelegalitatea arestarii preventive'. (...)

In punctul de vedere exprimat si cu privire la aceasta situatie domnul judecator a sustinut ca pentru el 'a fost evident ca ceea ce a dorit sa acrediteze ministrul justitiei prin afirmatia sa – si nu e prima oara cand o face – este ideea cum ca sunt oameni nevinovati care sunt condamnati de catre magistrati'. (...)

In opinia magistratului, 'practic e vorba de o calomniere in corpore a justitiei penale, ceea ce este inacceptabil', sustinand in continuare ca judecatorii nu au dat solutii pe baza de protocoale, ci numai pe baza legii si a probelor de la dosar, iar acele protocoale de care se vorbeste in presa, ce sunt institutionalizate, nu au fost declarate nelegale (...).

Relativ la afirmatii facute pe facebook, le-a apreciat ca similiare cu altele facute in anii anteriori, reactiile sale publice reprezentand o constanta si aratand ca foloseste orice prilej pentru a explica publicului care sunt atributiile justitiei, rolul magistratilor si cat de importanta este independenta justitiei, in opinia sa, cel care a decredibilizat justitia fiind ministrul justitiei.

A mai aratat ca publicul avea nevoie de explicatii pe care le-a oferit exclusiv pe contul sau de facebook si nu in presa, explicatii care au fost apreciate pozitiv, primind chiar felicitari.

In acest context, considera ca postura de judecator il obliga mai mult de a avea o reactie atunci cand activitatea sa este vizata si cand CSM-ul tace si nu are nicio reactie cu privire la declaratiile ministrului justitiei, obligatia de rezerva neavand aplicabilitate in aceasta situatie. (...)

Prin rezolutia din data de 13.12.2018, data in lucrarea cu nr. 5433/IJ/2489/DIP/2018, s-au respins sesizarile din oficiu, nefiind intrunite elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, si constatandu-se ca exista indicii cu privire la incalcarea de catre magistratul cercetat a normelor Codului Deontologic al judecatorilor si procurorilor, in temeiul art. 37 alin. 1 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrarilor de inspectie de catre Inspectia Judiciara, s-a dispus intocmirea in mod distinct a prezentului raportul, in vederea sesizarii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii".

Publicam in continuare Raportul Inspectiei Judiciare in ce il priveste pe judecatorul Cristi Vasilica Danilet:


Comentarii

# DODI date 13 March 2019 15:27 +20

Vorba po******ra: gura bate kurul. A se citi daniletul. Asteptam si o santiune pe masura ca o anticamera inaintea excluderii din magistratura a necioplitului karaokist.

# toni date 13 March 2019 16:14 +8

Mai baieti,mai usor cu aratarea asta ca speriati copiii...

# UE date 13 March 2019 15:40 +6

Si-a luat bulling la greu toata viata... Base a avut nas cand a luat toti frustratii, uratii la suflet, cocosatii si balenele... Stia cata ura e in ei, el a fost in aceeasi situatie... Cine se aseamana se aduna... Bravo, base, jos palaria...

# UE date 13 March 2019 15:47 +2

Codea tremura, Daniletz zici ca-i din desene, Kovesi o egocentrista, Stolo pe moarte :), Stanciu se epileaza cu flacara deschisa... chiar si la sprancene... Boc un mormoloc, Ungureanu, alt clipaitor.... Si lista e deschisa... Bravo base, udrea e exceptia.... Ai vrut o lebada, nu ieftina... Bravo

# ^^^^ date 13 March 2019 20:28 +2

wudrea un fel de woody woodpecker expensiva ..Daniletz un fel de blackzone pletos...Koveshi un ochi la faina altul la slanina...

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 13 March 2019 15:58 +6

„Sunt cel mai citit judecător din sud-estul Europei – trebuie să recunosc asta fără falsă modestie. Eu când postez acolo (n.r. pe Facebook), am pretenția că mă adresez unui public inteligent, cu care dialoghez zilnic.” :-? cristi vasiRică Venturiano – coate-goale, mațe-fripte, scârța-scârța pe Feisbuc :roll: /// „Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fără a dăuna colectivităţii. Erau imediat puşi sub tăcere, în timp ce acum au acelaşi drept la cuvânt ca şi un premiat cu Nobel. Este invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr" ;-) Umberto Eco - scriitor și filosof italian. :roll:

# UE date 13 March 2019 16:21 +2

Conjuratia imbecililor!! :)

# BobitzaTheOne date 13 March 2019 16:18 +2

:D :D Ce ai facut Vasilica, tu cel mai citit judecator al tuturor timpurilor din toata lumea? Pai tocmai tu sa te abati de la lege? Tu Zorro al justitiei mondiale, facatorule de dreptate in stanga si in dreapta!! Tu nebunule, da-i in judecata pe toti, fa-le plangere penala, reclama-i la CEDO,ca prea rau ti-au facut!! :D

# Un porumbel date 13 March 2019 16:25 +2

Judecătorul cu tendințe zoofile si-a dat in petec....a câta oară? Să o ia pe Veve si să facă karaoke...că la postări pe fb a ramas repetent...

# Edelweiss - primul postac din Rro. condamnat la temniță date 13 March 2019 16:27 +7

Mey, acum după toată tărășănia, Io* poci să-l înțeleg pe danileț. E și el ca mine așa, un fel de zicălaș de vorbe nesăbuite și nu se poate abține! Dar, satisfacția mea mare vine dintr-o împlinire indirectă. În 2015, când eram cu pancarta în fața Palatului de Justiție din Suceava, am postulat o vorbă mare: „AZI AM FOST EU (abuzat, nedreptățit, persecutat) MÂINE PUTEȚI FI ORICARE DINTRE VOI!” Acum cântă sufletul în mine! Să nu uiți, danileț! Să nu uitați niciunul dintre voi cei care credeți că „vouă nu vi se poate întâmpla asta!” În 2014 am fost Io* Azi puteți fi oricare dintre voi! AM ZIS! (yupiiiiiiii!)

# Pintea date 13 March 2019 16:34 +7

Asta trebuie dat afara din magistratura, urgent! Sa se duca sa stea in strada cu gasca de derbedei!Cum se intampla ca in cazul lui nu se intruneste nici un element constitutiv al vreunei infractiuni? Ar fi interesant sa stim cum a intrat in magsitratura, cu care se vede ca este paralel! L-a ajutat hidoasa Macovei. Dar, salariul pt zilele de greva ii va fi diminuat? Macar atat!

# Ioana M. date 13 March 2019 18:24 +1

Procedura civila sanctioneaza tergiversarea procesului....Ca si cea penala de altfel... Magistratii care au refuzat sa judece, intr un termen optim si previzibil, nu s pasibili de...plata prejudiciului catre justitiabil ?

# pop date 13 March 2019 18:59 0

:-x :-x :-x :-x :-x :-x la bălăceanca sau socola :-x

# Adina Ap date 13 March 2019 20:21 -6

Am o curiozitate, luju.ro, esti pe sectorul photoshopare format doar din barbati sau din femei? Ca ceva nu mi-e clar: trebuie sa fie angajatii tai barbati, care-l invidiaza pentru temperament si implicare pe omul asta, care si-a lasat si mustata, de-i photoshopeaza insistent fotografia la relatari. De ce o faceti pe dna de la LUK Cl, Lukan Clinic, adica Laura Codruta Kovesi mai frumoasa decat este, inclusiv in fotografii? Chiar nu-i necesar, dumneaei se descurca cu personalitatea sa, poate sa se imbrace decent, ba chiar sa urce pe Scara Raiului, de vrea. Va place tehnologia, sa inteleg... De-asta va cad serverele si aveti erori la mesagerie uneori, trebuie sa fie "artistul de serviciu" al asteia... Da-l afara, fura frumusetea si autenticitatea oamenilor, femei sau barbati, poate si corespondenta, you know... Check and see if I am wright or wrong.

# BELGIANCA date 14 March 2019 08:32 +2

MAI VOI TREBUIE SA II DATI MULTE PLACI SUEDEZE. ASA POATE II LUCREAZA SI LUI CREIERI .SAU SE DESTEAPTA UN PIC. DAR CRED CA DEGEABA SE VA FACE ACEST EFORT. VOI STITI BINE . CA DE UNDE NU ESTE NICI DUMNEZEU NU CERE TOTUSI ACESTI JUDECATORI PIROTI CARE NU RESPECTA NIMIC SI NU AU NIMIC IN TARTACUTE.. OGOIETE MAI VASILICA SI HAI INCEARCA SA DEVII CEA CE TREBUIS SA FIE JUDECATORI TU CU CEATA DEHIENE. DACA NU TE OGOI VA VENI CINEVA SI TE VA ALIPUI DE NU TE VEZI CIOFLINGARULE

# escu date 14 March 2019 10:42 +2

Ce încredere să mai ai într-un judecător care încalcă cu premeditare legea? Cum de își permite să-și exprime opinii politice, când este interzis prin lege? Dorește așa ceva? Să-și dă demisia și să treacă în politică, așa cum au procedat și alții, poziție din care poate interveni în procesul de legiferare. Ce garanții poți avea că el judecă corect o anume speță, dacă se erijează în inițiator al protestelor și contestare a legilor.

# gheoghe date 14 March 2019 12:35 +1

Vasilica nu e guraliv ci acoperit!!! El nu "da explicatii" de capul lui ci indeplineste ordinul care i se da! Pai ce judecator normal, nesustinut de securisti ar vorbi asa, de capul lui? Ar fi dat afara din magistratura imediat! Asa se explica si de ce marea masa a magistratilor se abtin de la pareri politice personale. Lor nu li s.ar trece cu vederea nimic, dupa ce si.ar exprima o parere, doua, ar zbura din magistratura in secunda doi! Partea buna e ca asa se separa apele, securistii infiltrati se desconspira, pentru ca isi dau in petec repede! In rest numai Bine!

# Floare Albastra date 15 March 2019 08:01 -3

Pe scurt, ministrul justitiei e ofticat si si-a trimis csm-ul sa muste din neascultatorul si salbaticul Danilet care nu mai poate fi tinut in lesa deontologiei profesionale, ba-i mai asmuta si pe altii impotriva sistemului. Dar pe ministru cine-l cauta la... deontologie? Sau nu poate fi cautat la ce nu are? ;-) :-) :-) :lol: :D

# gogu date 15 March 2019 16:43 +2

:D ce frumusel e dracu...wai nebunule cum ai ajuns judecator???tu trebuia sa te faci actor de filme de groaza...luai oscar fara probleme....

# Romanita Dragos date 8 May 2019 05:09 +1

Numai in filme cu prosti tare pt cei ca ei!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva