22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

Scris de: L.J. | pdf | print

15 April 2024 19:13
Vizualizari: 4373

* 18 milioane lei. La atat se ridica amenda pe care au primit-o trei companii din domeniul energiei. Motivul amenzii: nerespectarea prevederilor legale specifice privind efectuarea tranzactiilor pe piata angro de energie electrica. Dar mai multe detalii despre acest caz puteti citi in articolul publicat aici.


* Evolueaza lucrurile pe noua centrura a Capitalei, Autostrada A0. Pasajul care va trece peste Autostrada A1 prinde contur. Click aici ca sa vedeti imagini cu ce se intampla pe santier.

 

* Inalta Curte continua sa faca praf hotararile judecatorilor din CSM pronunate in materie disciplinara. O noua sanctiune disciplinara aplicata de Sectia pentru judecatori a CSM a fost anulata de Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti. S-a intamplat luni, 15 aprilie 2024, cand ICCJ a admis recursul judecatorului Ion Hanzu de la Judecatoria Sibiu, sanctionat in noiembrie 2023 cu “avertisment” pentru abaterea disciplinara constand in “nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”, abatere prevazuta de art. 271 lit. g teza I din Legea nr. 303/2022 privind statulul judecatorilor si procurorilor (click aici pentru a citi). Concret, ICCJ a stabilit prin decizia nr. 96 din 15 aprilie 2024, pronuntata in dosarul 2882/1/2023, urmatoarele: “Admite recursul declarat de recurentul Hanzu Ioan impotriva Hotararii nr. 22J din data de 1 noiembrie 2023, pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 19/J/2023. Caseaza hotararea si, rejudecand, respinge actiunea disciplinara ca neintemeiata”. Cine are dreptate in acest caz vom sti abia dupa ce vom citi ambele hotarari, cea a CSM de sanctionare si cea a ICCJ de anulare a sanctiunii. Pana atunci continua sa fie extrem de ciudat cum mai toate hotararile de sanctiune aplicate de judecatorii din CSM sunt trantite la ICCJ, ca si cum instanta suprema ar vrea sa descurajeze Inspectia Judiciara sa mai faca dosare, iar CSM sa mai aplice sanctiuni. Cert este ca incet, incet Inalta Curte isi consolideaza renumele de cea de-a doua “Brigada Nufarul”, evident dupa Sectia pentru procurori a CSM.

 

* Acum doua saptamani, va prezentam patru judecatori care s-au plictisit de cariera dupa nici macar doi ani de la primirea decretului si vor sa devina procurori. Ba chiar trei dintre ei au sub un an in profesia de judecator (click aici pentru a citi).


 

Intre timp, cei patru – impreuna cu alti opt colegi, printre care celebrul Mihai-Radu Roman de la Judecatoria Buftea (poreclit „Judecatorul 69”) – au fost programati la interviuri pentru ziua de 23 aprilie 2024 (vezi facsimil).


Amintim cat de putin au stat cei patru razgandaci in functia de judecator:


- Elena-Carmen Hategan de la Judecatoria Filiasi: din 16 august 2023 pana in prezent;

- Florin Stoica (foto) de la Judecatoria Targoviste: de la 6 martie 2024;

- Cristina Garda de la Judecatoria Ludus: din 18 mai 2022;

- Maria-Alexandra Enache-Tudor de la Judecatoria Buftea: din 16 august 2023.

 


 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

 

Comentarii

# Cetateanul date 15 April 2024 20:00 +1

Un cântec vesel să cântăm: Precum scroafa în copac / Nufărul s-a prea-nălțat :lol:

# DODI date 16 April 2024 16:30 -20

Pe când vrea și amărâta de CSM să facă ordine în sistemul judiciar, hopa, sar toți ratații sau acoperiții pentru apărarea puturoșilor și rataților. Nu de alta dar cei care au judecat azi pot să apară mâine în postura celui acuzat. Așa că își pregătesc preventiv... apărarea.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva