16 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 2.02.2021 – Sute de magistrati lipsa la finele anului

Scris de: L.J. | pdf | print

2 February 2021 16:44
Vizualizari: 4180

* Trai pe vatrai pentru unul dintre cei mai cunoscuti magistrati ai Romaniei. Ce tu dosare, ce tu anchete, ce tu atata stres? Mult mai bune sunt functiile din institutiile europene. Iar daca ele nu se gasesc, atunci merge si un post intr-un minister din Romania. Cine este magistratul din povestea noastra? Click aici ca sa aflati.


* Se cearta intre ei ca chiorii cei de la PNL si USR. O fac de ceva vreme, miza fiind impartirea functiilor din aparatul central si local. Se aude insa ca un nou razboi a izbucnit in coalitia de guvernare. Iar de data asta miza este una de miliarde de euro. Detalii puteti citi aici.


* Vin vremuri grele pentru judecatori. Asta intrucat vor continua pensionarile din magistratura, incepute de cateva saptamani intr-un ritm fara precedent. O spune cunoscuta judecatoare Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj, comentand pamfletul colegei sale Madalina Afrasinie, in care aceasta din urma ii multumea ministrului Justitiei Stelian Ion pentru ca, prin declaratiile sale, a reusit sa genereze un val de pensionari din partea magistratilor cu experienta (click aici pentru a citi). Adina Daria Lupea face si o predictie pe pagina sa de Facebook: la finalul acestui an, numarul magistratilor va fi mai mic cu cateva sute. Nu pare mult la prima vedere, insa efectele asupra sistemului judiciar se vor resimti din plin.


Iata ingrijorarile judecatoarei Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj privind soarta Justitiei cuprinse astazi de un urias val de pensionari:


Trendul se va pastra, stiu de la colegii mei. La finalul anului vom fi mai putini cu cateva sute. Tot ce ramane in urma, ramane pe noi, pentru ca nimeni de ani de zile nu se gandeste la solutii alternative. Mizeaza mereu pe faptul ca s-a mai putut, deci se mai poate....Pana nu vom ramane nici jumatate, si aceia ingropati in dosare.

Un singur coleg s-a pensionat de la 1 ianuarie si resimtim toata sectia, intram prin rotatie cu colegul de complet. Pe langa sedintele noastre. Odata intrati, dobandim dosare cu probatiune in curs de care nu ne mai scapam pana la solutionare. Adica o rotatie curand de 6-7 judecatori pe acelasi complet de judecata. Pensionarea unuia in mai sa zicem aduce iar debandada si reconfigurare de completuri. Oricum , cei cu probele castigate raman aceiasi.

Dosare mai multe, oameni tot mai putini....cum se va rezolva?”


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# NC date 2 February 2021 23:25 +1

Sunt mii de avocati in Romania care ar putea lua locul celor cateva sute de judecatori pensionati. Ce atata jale ca se pensioneaza magistratii? La ce ne ajuta pe noi justitiabilii niste magistrati care au experienta, dar incalca legea cand dau hotararile judecatoresti? Sunt si magistrati care merita respect si, bineinteles peeeeeeeensia, dar putini in comparatie cu numarul enorm de justitiabili afectati de judecata stramba a celor care au iesit acum la pensie. Deocamdata nu ducem lipsa de persoane pregatite temeinic in domeniul dreptului, trebuie ca acestora sa li se dea posibilitatea de a intra in magistratura, prin examen si fara piedici din partea C SM

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.08.2022 – Modificari la concursul pentru promovarea la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva