28 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 22.03.2020 – Atentie la epidemiile din inchisori!

Scris de: L.J. | pdf | print

22 martie 2020 11:30
Vizualizari: 3154

* In toata marea asta de psihoza privind criza covirusului, inca exista voci lucide si mai ales pline de speranta. O asemenea voce ii apartine unei judecatoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care indeamna la sprijinirea economiei romanesti dupa ce trece nebunia asta cu starea de urgenta. Cum? Prin cateva actiuni simple, la indemana absolut oricui – nu trebuie sa fii vreun strateg economic pentru asa ceva. Cine este magistrata ICCJ si care sunt mai exact recomandarile ei puteti afla facand click aici.


* Zilele trecute, v-am aratat mai intai propunerile ONG-ului AMASP – fondat de procuroarele Alexandra „Veverita” Lancranjan (DNA) si Antonia „Pink” Diaconu (DIICOT) – privind inasprirea pedepselor pentru cei care nu respecta indicatiile autoritatilor privind combaterea epidemiilor (click aici pentru a citi), apoi felul in care tandemul Predoiu-Orban s-a inspirat din aceste propuneri cand a dat ordonanta de urgenta (detalii aici). Inca din start, am spus ca este o idee buna, cu singurul amendament ca guvernarea PNL ar trebui sa ia in calcul si niste masuri de protectie pentru categoriile vulnerabile (in special batranii care n-au pe nimeni sa le aduca mancare si medicamente). Bun. Ceea ce vrem acum sa va aratam este comentariul unui cititor la primul nostru text (vorba de fumoar dinaintea ordonantei – a se vedea al doilea link). Omul cu pricina atrage atentia asupra bolilor la care sunt expusi – cu intentie sau fara – arestatii si detinutii din Romania, din cauza binecunoscutelor conditii de dupa gratii.


Iata ce a scris cititorul respectiv, care se recomanda „un mizantrop” (vezi facsimil):


Daca tot se-apuca de modificat, prin Ordonanta, Codul Penal, eu zic sa mai adauge un articol la "zadarnicirea combaterii bolilor" si sa bage o agravanta privind "fapta functionarilor statului, care, prin actiune, ori inactiune, contribuie la raspandirea bolilor infectioase si contagioase", ca e plina puscaria de TBC, bietului Remes (condamnat fara vina) de aici i s-a tras...si, poate, oengheurile alea ingrasate cu bani de la stat sa apere drepturile omului isi maresc aria de preocupare si baga la categoria "om" si nevotantul galben si cer imbogatirea Codului cu un articol privind "fapta magistratului care, incalcand ori abuzand de lege, agraveaza starea de sanatate a unui inculpat...", ca de la "raspunderea magistratilor" n-am nicio asteptare...si daca tot se joaca cu Codul Penal...”.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 22 martie 2020 16:47 +6

Tandemul hitlerică-pnl au trecut de la acțiunia violentă, vizibilă a comuniștilor de închidere în închisori a adversarilor politici și distrugerea acestora la acțiuni mai ”fine”, curat liberale prin care cei condamnați la închisoare devin cu voia guvernului condamnați la moarte. Dureroasă și, de cele mai multe ori, galopantă. Prin disprețul și relele tratamente, prin îngrădirea drepturilor omului și prin șicanele zilnice ”servite”, fără parcimonie, acestor oameni. Bine ar fi ca prin aceste condiții să își pregătească viitorul atât hitlerică cât și mandolină. Loc de veci la Jilava.

# VIKY date 23 martie 2020 12:08 +4

Economia Romaniei a fost distrusa si cu ajutorul unor magistrati incompetenti (nu am scris corupti, cum este in realitate),iar dupa starea de urgenta, nu va mai fi ce salva. Uitati-va doar la cei care va conduc....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.10.2020 – Clotilde a nimerit la o judecatoare-activista. Nimeni nu se pune cu urmasa lui Werner

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva