17 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vrei sa fii magistrat? 3433 de candidati se bat pe 200 de locuri la INM. O armata de procurori si judecatori va supraveghea candidatii sa nu copieze

Scris de: L.J. | pdf | print

17 August 2011 17:01
Vizualizari: 12634

Consiliul Superior al Magistraturii se mandreste cu cifra record inregistrata in aceste zile la candidatii pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii, de parca ar fi alegerea lor, nu a celor care vor sa urmeze profesia de magistrat. Ca organizator, CSM a transmis si numarul candidatilor: 3.433 de persoane. Acestea se vor bate pe cele 200 de locuri scoase la concurs pentru admiterea la INM. Consiliul Superior al Magistraturii a dat asigurari ca paza va fi stricta, motiv pentru care nici unul dintre candidati nu va putea sa fraudeze examenul.


Concursul de admitere pentru promotia 2011-2013 la Institutul National al Magistraturii, organizat impreuna cu Consiliul Superior al Magistraturii, va incepe in 25.08.2011. Joi, 18 august, urmeaza ca plenul CSM sa solutioneze contestatiile facute de catre persoanele carora li s-a respins dosarul pentru admitere. Auditorii de justitie vor putea opta, dupa anul I de studiu, pentru 100 de locuri de judecator si 100 de locuri de procuror. Pe parcursul primului an de studiu, auditorii vor primi o indemnizatie de 1262 lei net, iar in anul 2 de studiu 1494 lei net. Din banii acestia, pentru cei care vor sta la caminul INM se va retine o suma de intretinere.

Conform Biroului de presa al CSM, concursul va cuprinde urmatoarele etape:

- 25 august - proba scrisa eliminatorie, tip grila, de verificarea cunostintelor juridice la urmatoarele materii: drept civil, drept procesual, civil, drept penal, drept procesual penal;

- 8 septembrie - test de verificare a rationamentului logic;

- 9-19 septembrie - sustinerea interviului ce consta in verificarea aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.


Pentru a promova examenul, candidatul trebuie sa obtina cel putin
media finala 7, iar ocuparea locurilor se va face in ordinea descrescatoare a mediilor.
In 25 august, se va sustine proba testului grila la sediile din Bucuresti ale Universitatilor Nicolae Titulescu, Dimitrie Cantemir si Titu Maiorescu.
Supravegherea pe toata durata examenului va fi asigurata dintr-o camarila de judecatori, procurori, personal auxiliar de specialitate din cadrul instantelor si parchetelor precum si de catre personal din cadrul CSM si INM. Paza subiectelor, a baremelor, a lucrarilor scrise in plicuri sigilate precum si transportul acestora va fi asigurat pe tot parcursul derularii concursului de catre efective de jandarmi.

Grilele cu subiectele realizate de Comisia de multiplicare vor fi transportate in plicuri sigilate, urmand a fi desigilate in salile de concurs in prezenta reprezentantilor candidatilor inainte de inceperea probei.

Comentarii

# supraveghere date 17 August 2011 18:59 0

Ma indoiesc ca judecatorii, procurorii si personalul auxiliar din instante va avea vremea sau dispozitia necesara sa faca pe gardienii la examen. A cui a fost ideea asta stralucita? Noi avem de lucru in septembrie (si dealtfel si acum) de nu avem timp de noi, darmite sa facem sa prinda viata damblalele extraterestre care bantuie ceva capete "luminate".

# dor nu puteau aduce firme de paza date 18 August 2011 10:19 0

Ideea nu e deloc noua, astfel a fost in fiecare an, cu posibilitatea optiunii, binenteles, pentru cei care vor sa-si aminteasca cum erau ei in acea postura cu niste ani in urma.

# th58m date 17 August 2011 21:57 -9

:zzz...locurile sunt deja ocupate... neveste, fice, nepoate, sotii, deh...neamuri ca pe la noi 8) ...in rest, operetă, poate flautul fermecat, dă bine la europenica... apropo, de ce zicea-ti că l-a impuscat pe cel Bătrăn ?!?... 

# iq58 date 17 August 2011 22:00 +4


Citeza pe th58m
:zzz...locurile sunt deja ocupate... neveste, fice, nepoate, sotii, deh...neamuri ca pe la noi 8) ...in rest, operetă, poate flautul fermecat, dă bine la europenica... apropo, de ce zicea-ti că l-a impuscat pe cel Bătrăn ?!?... 
is acrii strugurii. dar te poti inscrie iarasi la concurs, poate de data asta iei mai mult de nota 3 :sad:

# ghita date 18 August 2011 08:07 -4

ce vorbesti mai iq 58? are dreptate th 58, nimic nu se face fara aranjamente.

# John date 19 August 2011 14:54 0

ghita, th58m e un analfabet, fiindca nu stie sa scrie in limba in care a dat examenul la magistratura. iar faza cu aranjamentele nu e valabila la acest nivel de pregatire profesionala, cu toate ca e cel mai greu examen din breasla juristilor. peste scris: cei care il invoca pe Ceasca in calitate de salvator al natiunii romane, ar trebui sa incaseze ei insisi un glonte in cap. amin.

# Dixit date 25 August 2011 13:09 +1

Din pacate th58m are mare dreptate!!! Va ofticati ca cineva indrazneste sa scrie negru pe alb ce e cu examenul pentru magistratura. O facatura care acopera legal coruptia ordinara din sistem. E suficient sa citim listele cu rudele magistratilor si se face lumina: peste 90% dintre magistratii unei instante au rude in justitie, asa ca ... lasati-o mai moale si recunoasteti-va metehnele ordinare care au distrus complet statul de drept. Din punctul meu de vedere as pleda pentru concedierea tuturor magistratilor romani (nu stiu daca mai avem 1% corecti si profesionisti, iar procentul fiind infim, oricum este egal cu zero!!!) si as aduce magistrati straini. Avem nevoie de justitie nu de srl-uri si nici de tribunale tiganesti!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.06.2024 – Inca un client al retelei Coldea-Dumbrava

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva