8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZDREANTA SE INTOARCE LA PARCHET – Judecatoarea ICCJ Elena Barbu a dispus restituirea la SIIJ a dosarului fostului procuror DNA Mircea Negulescu, trimis in judecata pentru operatiunea de paradire a lui Victor Ponta si Sebastian Ghita in cauza „Tony Blair”. Negulescu este acuzat de grup infractional organizat, cercetare abuziva si represiune nedreapta. Dosarul va fi preluat de PICCJ dupa desfiintarea SIIJ (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

9 March 2022 16:18
Vizualizari: 4914

Inalta Curte de Casatie si Justitie ii ofera o gura de oxigen fostului procuror DNA Mircea Negulescu, poreclit „Portocala” si „Zdreanta” (foto). Miercuri, 9 martie 2022, judecatoarea ICCJ Elena Barbu a dispus restituirea la parchet a dosarului in care Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) l-a inculpat pe Negulescu pentru fapte in legatura cu felul in care a incercat sa-i paradeasca pe ex-premierul Victor Ponta si pe fostul deputat Sebastian Ghita in cauza „Tony Blair”.Ne referim la acuzatii de constituire de grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, instigare la represiune nedreapta in modalitatea participatiei improprii, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare in forma instigarii si in modalitatea participatiei improprii, precum si fals intelectual si abuz in serviciu. Amintim ca in acelasi dosar, SIIJ l-a trimis in judecata si pe politistul judiciar Mihai Iuliano Iordache (click aici pentru a citi).


Redam minuta incheierii ICCJ din cauza nr. 3425/1/2020/a1:


Restituie la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie cauza privind pe inculpatii Iordache Mihai Iuliano si Negulescu Mircea trimisi in judecata prin rechizitoriul nr. 1295/P/2020 din 11 decembrie 2020 al acestei unitati de parchet.

Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariul aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Negulescu Mircea, in suma de 795 lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei. Onorariul partial al aparatorului desemnat din oficiu pentru inculpatul Iordache Mihai Iuliano, in suma de 199 lei, se plateste din fondul Ministerului Justitiei.

Cu drept de contestatie in termen de 3 zile de la comunicarea incheierii. Pronuntata in camera de consiliu, astazi, 9 martie 2022”.


Dosarul lui „Zdreanta” va merge la PICCJ


Avand in vedere ca inainte de excluderea din magistratura, Mircea Negulescu avea grad profesional de parchet de pe langa curte de apel (de altfel, a si activat la PCA Ploiesti), dupa disparitia SIIJ, dosarul lui va fi preluat de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Caci asa prevede legea de desfiintare a SIIJ (care asteapta promulgarea din partea presedintelui Klaus Iohannis): ca dosarele vizand judecatori si procurori cu grade profesionale cel putin de (parchet de pe langa) curte de apel sa fie preluate de catre procurori din PICCJ. In cazul magistratilor cu grade de (parchete de pe langa) judecatorii sau tribunale, cauzele lor vor fi directionate catre procurori de la parchetele curtilor de apel.

Comentarii

# Aida date 9 March 2022 17:32 -5

Se pare ca procurorul abuziv este madam Florea care s-a si "carat" la IJ. Probabil va avea parte si ea de un proces, pe buna dreptate.

# X date 9 March 2022 17:46 +134

Minunat! Îl va scăpa Scutea, ca doar este de al ei. Mai vine și postul TV Realitatea care l_a făcut colaborator și uite asa se va întoarce la DNA. Rușine pentru o asa justiție!

# maxtor date 9 March 2022 18:55 -2

(numai cu Tony nu s-a vb. Portocala.....)https://www.luju.ro/static/smiles/rolleyes.gif

# barna dragos date 9 March 2022 19:20 +5

problema e la ICCJ

# Vlad date 9 March 2022 22:33 +3

Sa vedem daca exista jurnalisti pe aici (hint: laboratoare bio-chimice ale USA, in jurul Rusiei si Chinei): https://youtu.be/R9edLPCBtLM

# santinela date 10 March 2022 07:14 +13

Problema este asta de la ICCJ ,o demna urmasa a rusinilor justitiei romanesti Livia Stanciu si Tarcea. Mama si cite din astea mai populeaza ICCJ si Curtile de Apel. Sa fi la ICCJ,sa iei un purcoi de bani pentru asta si sa judeci ca pe maidan,cu o gindire dreaptaaa ca fulgerul,asta da realizare . Publicati si poza asteia sa o cunoasca romanii. Sa vedeti "motivare" fratilor,va fi de risul curcilor !

# nae girimea date 10 March 2022 12:21 +4

Scandalos ! Asta inseamna impunitate .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva