12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A V-A EDITIE A CONFERINTEI BUCHAREST ARBITRATION DAYS - Presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, Stefan Deaconu: „Pe masura ce investitiile straine trec peste granite, statele trebuie sa atinga un echilibru intre suveranitate si protectia investitorilor”

Scris de: L.J. | pdf | print

6 June 2024 14:04
Vizualizari: 946

Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) organizeaza, in perioada 6-7 iunie 2024, cea de-a V-a editie a Conferintei Bucharest Arbitration Days (BArD), eveniment care s-a impus in ultimii ani ca una dintre cele mai importante platforme de dezbatere a subiectelor din domeniu si, totodata, ca un reper pe harta arbitrajului comercial international.“Evenimentul de astazi, ajuns deja la a V-a editie, beneficiaza de prezenta unora dintre cei mai titrati arbitrii comerciali din lume, ceea ce pentru noi inseamna, in mod evident, un semn de recunoastere la nivel mondial al implicarii Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR in promovarea acestui domeniu deosebit de important in activitatea economica a oricarui stat. Anul acesta, la BArD, peste 40 de vorbitori, reprezentand un numar de 15 state, dezbat subiecte de interes, precum: etica in arbitraj, importanta investitiilor straine sau impactul pe care dezvoltarea noilor tehnologii il poate avea asupra arbitrajului comercial. Etica si integritatea se afla in centrul oricarui proces de arbitraj de succes. Atunci cand partile aleg arbitrajul, isi pun increderea intr-un sistem care sustine cele mai inalte standarde profesionale.
Pe masura ce investitiile straine trec peste granite, statele trebuie sa atinga un echilibru intre suveranitate si protectia investitorilor. Discutiile din cadrul acestei conferinte exploreaza modul in care arbitrajul poate contribui la acest echilibru delicat. In ceea ce priveste tehnologia, pe masura ce aceasta continua sa modeleze lumea noastra, constatam ca are un impact deosebit si asupra arbitrajului. Trebuie astfel, sa ne adaptam la noile instrumente, asigurand in acelasi timp securitatea datelor, confidentialitatea si corectitudinea”,
a declarat presedintele Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, Stefan Deaconu (foto stanga).

Curtea de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR a fost infiintata cu mai bine de 70 de ani in urma, de-a lungul existentei sale, in cadrul sau activand personalitati de seama ale vietii juridice si economice din Romania, membri ai Academiei Romane, judecatori ai Curtii de Justitie a Uniunii Europene si ai Curtii Europene a Drepturilor Omului, presedinti ai Curtii Constitutionale a Romaniei, judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie, avocati de prestigiu si profesori universitari.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva