2 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABUZUL LUI NICUSOR – Campioana olimpica Gabriela Szabo a demonstrat la Tribunalul Bucuresti ca primarul Capitalei Nicusor Dan nu s-a obosit sa-si motiveze dispozitia din iunie 2022, prin care a inlaturat-o de la conducerea Clubului Sportiv Municipal si a detasat-o la sefia Centrului Dalles, care il avea deja director pe actorul Gabriel Fatu, al carui mandat ar fi trebuit sa expire abia in septembrie. Szabo a acuzat ca inainte de detasare a fost tinta unui atac motivat politic

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 November 2022 14:34
Vizualizari: 3278

Campioana olimpica la atletism Gabriela Szabo (foto 1) a demonstrat la Tribunalul Bucuresti faptul ca primarul Capitalei Nicusor Dan nu a catadicsit sa motiveze dispozitia nr. 1245 din 3 iunie 2022, prin care a detasat-o de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti la sefia Centrului Metropolitan de Educatie si Cultura „Ioan I. Dalles”.Amintim ca miercuri, 23 noiembrie 2022, in dosarul nr. 17288/3/2022, judecatoarea TMB Ioana Antonia Dobre a dispus anularea deciziei de mai sus si a dispus ca Nicusor Dan sa-i plateasca fostei sportive daune morale de 10.000 de lei. Subliniem: acesti bani trebuie achitati de catre primar, din buzunarul propriu, nu de catre primarie (click aici pentru a citi).

Campioana olimpica – aparata de catre avocata Alina Tugearu (foto 2) de la casa de avocatura Zamfirescu Racoti Vasile & Partners – a explicat faptul ca nu doar decizia de mai sus nu a fost motivata, dar nici cea precedenta (purtand numarul 1244), constand in incetarea detasarii actorului Gabriel Fatu in functia de director al Centrului Dalles.

Niciunul dintre aceste inscrisuri nu cuprinde un minimum de motivare, aspect ce ne face sa concluzionam ca documentele au o valoare pur formala si, prin urmare, nu pot fi luate in considerare. Simpla mentionare, in mod artificial si lipsit de continut, a unor motive privind necesitatea de a asigura functionarea institutiei nu poate constitui o motivare suficienta si acceptabila a masurii detasarii”, a explicat avocata Tugearu in fata judecatoarei Dobre la termenul de judecata din 1 noiembrie 2022.


Gabriela Szabo, scoasa din mediul care a consacrat-o


Tot cu ocazia concluziilor orale de la TMB, Alina Tugearu a argumentat reaua-credinta a primarului Nicusor Dan prin aceea ca a inlaturat-o pe fosta sportiva de la Clubul Sportiv Municipal Bucuresti (deci de la o institutie avand legatura cu sportul – domeniu care a consacrat-o pe Gabriela Szabo) si a trimis-o sa conduca o institutie de cultura, domeniu unde campioana la atletism nu are nicio experienta. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, edilul l-a indepartat de la conducerea Centrului Dalles pe Gabriel Fatu – o persoana cu experienta in domeniul culturii: atat datorita profesiei de actor, cat si ca urmare a celor trei ani petrecuti in fruntea Centrului Dalles (2019-2022), a adaugat Tugearu.

De altfel, avocata a adus in fata instantei reactia din presa a lui Fatu din iunie 2022: cu acea ocazie, actorul isi exprima surprinderea fata de decizia primarului Nicusor Dan si preciza ca nu-l anuntase nimeni despre decizia de inlaturare de la carma Centrului Dalles.

Motivul real pentru care s-a dispus detasarea clientei mele nu a fost interesul Salii Dalles, ci dorinta ca doamna Szabo sa fie indepartata de la conducerea CSM Bucuresti. In realitate, nu a fost vorba despre o detasare, ci despre o sanctionare indirecta a reclamantei”, a punctat avocata la TMB.

In drept, aparatoarea fostei sportive a invocat art. 45 din Codul Muncii:

Detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia. In mod exceptional, prin detasare se poate modifica si felul muncii, dar numai cu consimtamantul scris al salariatului”.

Or, Sala Dalles nu are absolut niciun interes sa aiba la conducere pe cineva fara experienta in domeniul cultural. In plus, prin aceasta detasare, Nicusor Dan i-a modificat Gabrielei Szabo felul muncii, dar fara niciun consimtamant scris din partea acesteia, a mai spus avocata Alina Tugearu.


Complot politic in CSM Bucuresti impotriva Gabrielei Szabo


Nu in ultimul rand, fosta mare atleta a acuzat faptul ca inainte cu putin timp de a fi inlaturata abuziv de la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucuresti, a devenit tinta unor atacuri virulente din partea mai multor membri ai Consiliului de Administratie de la CSM Bucuresti, in legatura cu activitatea ei de management. Gabriela Szabo a reclamat ca aceste atacuri au fost motivate de faptul ca acei membri din CA erau de alta culoare politica decat ea. Ca o coincidenta, aceste nemultumiri exprimate in termeni deosebit de agresivi au fost imediat urmate de decizia primarului Nicusor Dan privind detasarea, a incheiat avocata Gabrielei Szabo.

Incheiem, mentionand ca atleta solicitase despagubiri morale de 100.000 de lei – deci de zece ori mai mari decat cele primite din partea Tribunalului Bucuresti.

Comentarii

# santinela date 27 November 2022 14:59 -105

Numai daca esti un timpit faci asa ceva incalcind intregul cod al muncii fiindca vrei sa-ti arati muschii de primar (pe care nu-i ai).Cred ca nu a tinut cont de parereile oficiului juridic .Refuz sa cred ca oficiul juridic din primaria capitalei este populat de berbeci ca Plicsor Dan !

# DODI date 27 November 2022 19:21 -86

Nu trebuie să fii tâmpit să faci asemenea fărădelegi. Este suficient să fii satelit al SRI și să crezi (având exemplul de la sectorul 1 și Timișoara) că în țara asta nu este loc pentru normali. Este singura explicație logică la măsurile ilogice luate de muculeț-plicușor.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva