7 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ADEVERINTA DE SERVICIU – Iata documentul pe care angajatorii vor trebui sa il elibereze salariatilor pentru ca acestia sa poata merge la munca. Trebuie indicat domeniul si locul de desfasurare al activitatii, traseul deplasarii si mijlocul de deplasare: “Confirm ca deplasarea intre domiciliu si locul de munca este esentiala pentru activitatea organizatiei si nu poate fi organizata sub forma de telemunca” (Adeverinta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 martie 2020 19:01
Vizualizari: 8709

A aparut modelul oficial al adeverintei pe care angajatorii vor trebui sa o elibereze salariatilor astfel incat acestia sa poata merge la munca. Adeverinta a fost publicata duminica seara, 22 martie 2020, de Grupul de Comunicare Strategica, dupa ce cu o zi in urma in spatiul public circulase deja un model de adeverinta.


 

Amintim ca deocamdata adeverinta va trebui prezenta doar de cei care trebuie sa iasa din case pentru a merge la serviciu dupa ora 22 si pana la ora 6.

 

Iata adeverinta:

 

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategica a publicat si modelul declaratiei pe proprie raspundere de care e nevoie pentru iesirea din case dupa ora 22. Declaratia poate fi descarcata dand click aici.

 

Adeverinta este necesara deocamdata doar dupa ora 22. Ziua nu este nevoie de ea


Precizare foarte importanta: adeverinta trebuie completata si prezentata autoritatilor doar de catre persoanele care ies din case in intervalul orar 22-6, asa cum a stabilit Ordonanta Militara nr. 2/2020 adoptata sambata seara, 21 martie 2020 (click aici pentru a citi Ordonanta Militara). Pentru deplasarile din timpul zilei pentru a merge la serviciu nu este nevoie de aceasta adeverinta.


Iata ce prevede Ordonanta Militara nr. 2/2020 privind conditiile in care romanii pot iesi din case:


Art. 4. In intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. (1) In intervalul orar 22.00 - 06.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prevazute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

(4) Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei/ gospodariei/ locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

(5) Masura se aplica incepand cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora Romaniei”.

 

* Cititi aici integral Ordonanta Militara nr. 2/2020

Comentarii

# Fiona date 22 martie 2020 21:45 +2

Cand "viermele" (ce desigur n-are ochi)vrea sa priveasca la"microscop".. se loveşte cu fruntea de ocular si apoi îsi dă seama că e mai bine o lovitură mică decât o dezamăgire mai mare că oricum n-ar fi văzut NIMIC. :o Cam asta se întâmplă cu acum cu toți proştii care vor cică să găsească soluții dar nu-i duce capul deoarece sunt practic niste viermi ai sistemului. Evident că există soluție de vindecare dar ca sa funcționeze la mulțime ar trebui sa se gândească mai spre adevar si mai ales la Dumnezeu care exista indiferent daca cineva rede sau nu.. că de nu, chiar de va trece această molimă va veni altă ciumă si mai mare. Asa că boala este doar un avertisment că lumea a luat-o RAZNA iar sistemul nu se mai satură de manipulare si control în masă. Noi nu ne facem iluzii că sistemul ar dori sa SALVEZE PE CAREVA din  compasiune ci ar face orice numai ca nu cumva sa li se dărâme şanramaua 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2020 – Incep combinatiile pentru noul CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva