7 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

IESITUL LA GRATAR SI IARBA VERDE AU FOST INTERZISE – Guvernul a emis Ordonanta militara de restrictionare a circulatiei. Romanii nu vor mai putea umbla in grupuri mai mari de 3 persoane. Iesirea din case dupa ora 22 este interzisa, cu exceptia cazurilor justificate. Cei care vor fugi din izolare vor fi carantinati sub paza militara. Masurile luate sunt echilibrate. Daca inconstientii vor considera starea de urgenta o vacanta, se va ajunge la inchiderea in case (Ordonanta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 martie 2020 22:11
Vizualizari: 3171

Noi restrictii pentru romani. Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela (foto centru) a anuntat sambata seara, 21 martie 2020, adoptarea Ordonantei militare nr. 2/2020 privind instituirea unor noi interdictii pentru prevenirea raspnadirii coronavirusului.


 

Masurile, care vor intra in vigoare in 22 martie 2020, ora 22, sunt unele echilibrate, restrictiile fiind luate gradual, iar deocamdata autoritatile nu au impus izolarea totala la domiciliu. Totusi, daca romanii inconstienti vor continua sa considere starea de urgenta ca o vacanta sau concediu de odihna si vor continua sa iasa din case pentru a se plimba prin parcuri si pentru a face gratare, atunci cu totii vom ajunge inchisi in case.

De altfel, una dintre restrictiile adoptate prin Ordonanta Militara 2/2020 ii priveste tocmai pe acesti inconstienti. Concret, autoritatile au impus interdictia circulatiei in grupuri mai mari de trei persoane, daca acestea nu locuiesc impreuna:

 

“(1) Circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei se efectueaza numai cu respectarea masurilor generale de prevenire a raspandirii COVID-19 si evitarea formarii oricarui grup de persoane.

(2) Prin formarea unui grup de persoane se intelege alaturarea unui numar mai mare de 3 persoane care nu locuiesc impreuna”.

De asemenea, a fost interzis iesitul din case dupa ora 22 pana la ora 6, fara a exista motive justificate. Mai exact, romanii vor putea parasi domiciliul in acest interval de timp doar pentru a se duce la serviciu, pentru a-si cumpara alimente si bunuri, pentru urgente medicale, pentru ingrijirea batranilor, bolnavilor, copiilor, in caz de deces al unui membru al familiei, precum si pentru plimbatul animalelor. Atentie insa: romanii care ies din case dupa ora 22 in interes profesional sau personal, vor trebui sa prezinte legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

In ceea ce priveste intervalul orar 6-22, ordonanta militara recomanda persoanelor sa nu iasa din case daca nu trebuie sa mearga la serviciu sau sa isi achizitioneze alimente si bunuri, ori pentru motivele amintite mai sus.


Iata ce prevede ordonanta privind cazurile in care se permite iesirea din case:

 

Art. 4. – In intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

 

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor  si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

e)deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

 

Art. 5. – (1) In intervalul orar 22.00 - 06.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prevazute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

(4)Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei/ gospodariei/ locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

(5) Masura se aplica incepand cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora Romaniei.


Iresponsabilii, pusi sub paza


Foarte bune sunt alte doua prevederi. Cea care stabileste carantinarea sub paza a celor care fug de la domiciliu:


Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza.

(2) Persoanele carantinate, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt carantinate pentru o noua perioada de 14 zile.

(3) Masurile dispuse potrivit alin.(1) si (2) nu exonereaza persoanele de raspunderea contraventionala sau penala.

(4) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.


De asemenea, foarte important: „Autoritatile administratiei publice locale au obligatia sa identifice si sa tina evidenta persoanelor in varsta de peste 65 de ani, fara sustinatori sau alta forma de ajutor, si sa asigure sprijin acestora in vederea minimalizarii expunerii lor in afara locuintelor”.


* Cititi aici Ordonanta Militara 2/2020

Comentarii

# Totdeauna... adevarul e făcut doar pt.cei ce vor să-l vadă date 21 martie 2020 22:56 +9

Si daca scopul Covid e:Crearea panicii ca apoi prostii sa accepte ORICE le cere sistemul,inclusiv vaccinare obligatorie cu vaccinuri nocive! Asadar PERICOLUL real NU e virusul ci EFECTUL virusului :-x care se numeste Păcălirea in masă. Singura-SOLUTIE: Nu e vaccinarea nici acceptarea pierderii drepturilor, ci #JOS SISTEMUL! Apoi totul se rezolva IMEDIAT ce ADEVARUL va fi ACCESIBIL tuturor pt.al INTELEGE dar mai ales pt.VINDECARE100% Dealtfel toata propaganda"oficiala" nu ofera solutii decât pt.Conservarea si Consolidarea PUTERII SISTEMULUI nicidecum pt.Salvarea populatiei disperate ce nu-ntelege nimic si spera sa fie salvata tot de cei ce au generat si intretinut criza. Super-SOCANT e că: Acest virus ce e prezentat invincibil poate f.usor de ucis doar pt.cine cunoaste stiinta adevarata nu acea stiinta care e bagata pe gat de"expertii"sistemului..Daca Dumnezeu ar vrea sa scoata popoarele din sclavie oare DE CE Lumea ar alege tot minciuna sau pieirea?

# Ipohondrul date 22 martie 2020 00:04 -6

De unde dracului ai aparut fraiere? De sub fusta Oliviei Steer? Puneți ordine in gânduri dupa care scrie! Nu de alta dar oligrofenia se poate trata!

# DODI date 22 martie 2020 00:07 +2

Următorul Ordin al ministrului VELAsquez ar fi întronarea lui ciolanis ca rege și renunțarea la republică. Asta pentru a-l mulțumi pe iresponsabilul ciolanis care, mai nou, apare zilnic la TV ca să ne învețe să îl înjurăm. În iresponsabilitatea crasă a lui ciolanis coronavirus este Colectiv 2.

# Edelweiss - Ivory Tower Analist date 22 martie 2020 08:23 0

Mey, totuși din Ordonanța Militară a... civilului Pânză de corabie lipsește amănuntul cel mai important în combaterea epidemiei de virus încornorat: - asigurarea pensiilor speciale ale magistraților ca să... (kum PLM era mai departe? AHAM!) ... ca SĂ NU FIE AFECTATĂ INDEPENDENȚA JUSTIȚIEI! p.s. știe cumva vreun cetitor în ce debara sau în ce garsonieră din Ferentari- Zăbrăuți s-a ascuns JUSTIȚIA? Că o caută poporul să-i deie salarii nesimțite și pensii speciale.

# imun/teanu date 22 martie 2020 08:39 +1

Nimic nou (sub soare?). * Prin anii '20-'30, o directiva NKVD spunea acam asa: "nu cereti sporirea 'aparatului', lasati sa prolifereze talharia si criminalitatea, atunci populatia va fi cea care o va cere". * Acum, multe voci au cerut starea de urgenta. Si ca de ce intarziata. Si, iacata, dl. Iohanis (Intaiul /tot el si al Doilea?, si vesnic?) a instaurat-o. O va (si!) mai retrage? * Idem, in toata "euro"PA "starea" le fel este unica forma de solidaritate reala, dincolo de care multinationalismul este nationalizat pe "turta" fiecaruia cu painea si cutitul in mana. Unei "linisti" generale se vede ca prind bine "restrangerile", si de la unele "elementare". Prinde bine, vedem, o "Corona", disciplinarii multilaterale. Daca si dupa ce trece (de cine dispus) ramane tot asa va putea fi si o pace generala, fara sa mai vreun "pas". Adica, nu poti sa fi si sceptic?

# marin date 22 martie 2020 09:16 +1

Scenariul marilor puteri este isterizarea populatiilor, prin massmedia vanduta, folosindu-se orice motiv de panica posibil: mastile, manusile si dezinfectatul excesiv care ne va ucide inainte de orice virus de gripa. Este o „pandemie” fabricata pentru testarea obedientei populatiilor si reasezarea balantei economice intre marile puteri aflate in razboi rece. Suntem pionii (sau „idiotii utili”) intereselor globale care in lupta pentru resurse, control si putere economica creeaza „pandemii” care duc la recesiuni majore economice si falimentarea stabilitatii tarilor mici. GRIPA PORCINA a ucis intre 2009-2010 – 200.000 oameni, adica mai mult decat febra galbena – 100.000 oameni – si ebola – 11.000. GRIPA asta a ucis 10.000 de oameni, adica cat omoara orice gripa in fiecare an, care afecteaza oamenii bolnavi cronic!

# tipa date 22 martie 2020 11:47 +3

Este interzisa deplasarea in grupuri mai mari de 3 nu grupruile mai mari de 3 persoane ceea ce estecu totul diferit.Operand distinctia veti remarca ca se induce in mod fals de catre mass media ideea inclsuiv a participarii credinciosilor la slujbele religioase.1. ORDONANȚA MILITARĂ nr. 2 din 21.03.2020 este ilegala in integralitatea ei pt motivele ce vor face si obiectul plangerii penale, 2. Ordonanta miitara nu se aplica deoarece nu contine perioada de aplicare. Prin perioada de aplicare nu se intelege doar momentul inceperii ci si al finalizarii masurilor dispuse.In acest context incepe cand este prevazut si se termina in urmatoarea secunda.Nu au fost anulate dispozitiile ce reglementau participarea la slujbele religioase din Ordonanta anterioara si celelalte acte ilegale emise. Art.4 nu este obligatoriu,Are caracter de recomandare , astfel incat deplasarile pot sa aiba ca baza orice motiv.

# TIPA date 22 martie 2020 11:58 +2

De asemenea se induce ideea ca nu se poate participa la slujbele religioase .Fals. Ordonanta 2 completeaza ordonanta 1, prevederile acesteia ramanand in vigoare.. Doar botezul, nuntile si inmormantarile sunt limitate la un nr. de 8 persoane nu si participarea la slujbe. Pt celelalte activitati bisericiesti ca de pilda sfanta liturghie ,maslu etc se mentin prevederile ce vizeaza limitarea numarului la 100 de persoane cu distanta de 1 m conform celor stipulate in ordonanta 1 ale carei prevederi au ramas neschimbate, suferind doar completari.Cu mentiunea ca ordonanta militara in integralitatea ei este ilegala. Sunt ilegale toate masurile privind carantina si izolarea la domiciliu etc.PROSTESC POPORUL CU TELEVIZORUL.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2020 – Incep combinatiile pentru noul CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva