7 iunie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DECLARATIA LA PURTATOR PENTRU IESIREA DIN CASA – A fost publicat modelul oficial al declaratiei pe proprie raspundere pe care romanii vor trebui sa o completeze pentru a putea parasi locuintele dupa ora 22: “Declaratia se va afla in posesia persoanei care efectueaza deplasarea, impreuna cu documentul de identitate, si va fi pusa la dispozitia reprezentantilor Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale la momentul legitimarii persoanei” (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 martie 2020 18:44
Vizualizari: 16579

Dupa ce sambata seara, 21 martie 2020, in spatiul public a circulat un tip de declaratie pe proprie raspundere, Grupul de Comunicare Strategica a publicat duminica, 22 martie 2020, modelul oficial al declaratiei pe care romanii vor trebui sa o completeze pentru a putea iesi din case. Desigur, ne referim la iesirea din case dupa ora 22 si pana la ora 6, interval de timp in care parasirea domiciliului a fost interzisa, cu exceptia unor cazuri justificate.


 

Comunicatul Grupului de Comunicare Strategica:


“Va transmitem MODELUL declaratiei pe proprie raspundere referitoare la circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, conform Ordonantei Militare nr. 2 din 21.03.2020.

Precizam faptul ca declaratia pe propria raspundere poate fi completata integral olograf ('de mana'), cu preluarea tuturor elementelor prevazute in modelul declaratiei pus la dispozitie.

Declaratia pe proprie raspundere completata se va afla in posesia persoanei care efectueaza deplasarea, impreuna cu documentul de identitate, si va fi pusa la dispozitia reprezentantilor Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale la momentul legitimarii persoanei.

Reprezentantii Politiei Romane, ai Jandarmeriei sau ai Politiei Locale pot efectua fotografirea documentelor (declaratie pe proprie raspundere si act de identitate) la momentul legitimarii persoanei.

Mentionam faptul ca, potrivit Ordonantei Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligatia completarii declaratiei pe proprie raspundere se instituie incepand cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declaratie poate fi descarcat de pe site-ul web al Guvernului Romaniei, Ministerului Afacerilor Interne, precum si de pe site-urile celorlalte institutii cu atributii in domeniu”.


Iata declaratia pe proprie raspundere:

 

 

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategica a publicat si modeul adeverintei pe care angajatorul trebuie sa o elibereze salariatilor astfel incat acestia sa poata merge la serviciu. Adeverinta poate fi descarcata dand click aici.

 

Declaratia este necesara deocamdata doar dupa ora 22. Ziua nu este nevoie de ea


Precizare foarte importanta: declaratia pe proprie raspundere trebuie completata si prezentata autoritatilor doar de catre persoanele care ies din case in intervalul orar 22-6, asa cum a stabilit Ordonanta Militara nr. 2/2020 adoptata sambata seara, 21 martie 2020 (click aici pentru a citi Ordonanta Militara). Pentru deplasarile din timpul zilei nu este nevoie de aceasta declaratie.


Iata ce prevede Ordonanta Militara nr. 2/2020 privind conditiile in care romanii pot iesi din case:

 

Art. 4. In intervalul orar 06.00 - 22.00, se recomanda ca circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei sa se efectueze numai pentru urmatoarele motive:

a) deplasarea in interes profesional, inclusiv deplasarea intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale, atunci cand activitatea profesionala este esentiala si nu poate fi amanata sau desfasurata de la distanta;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale;

c) deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

d) deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

e) deplasari scurte, in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice.

Art. 5. (1) In intervalul orar 22.00 - 06.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prevazute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

(4) Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei/ gospodariei/ locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

(5) Masura se aplica incepand cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora Romaniei”.

 

* Cititi aici integral Ordonanta Militara nr. 2/2020 

Comentarii

# Neanae date 22 martie 2020 19:51 +3

Ce nu-mi place, e sa zic “ai văzut? Am avut dreptate” (mama îmi dădea și una după ceafa!). Câțiva dintre opinionistii de pe acilea nu mă crezură, ba chiar ma luară la zor cum ca o luai razna când zisăi sa fie dată atribuția corecta la “ventilarea” noilor măsuri pentru a combate epidemia. Statul in casa NU E AREST, e bun simt. Ieșitul numai pentru necesitați și urgente, la servici sau la cumpărături pt 3-4 zile, nu e restricție tout court, ci bun simt. In toată omenirea s-au lat aste decizii, orice guvern in RO ar fi luat aste decizii. Un exemplu, Pe Macron sa nu-l văz, dar zâseră ca suntem in războ și așa e! Prin Franța e declarată Starea de asediu! Mi-e sila de guvernul ăsta, dar nu au incotro, iar noi romanii IDEM! Repet conceptul, nu virusul este marea problema ci SISTEMUL SANITAR ȘI INFRASTRUCTURA SPECIFICA SUNT EXTREM DE LIMITATE! Nu fac fata, NICAIERI! Bunul simt este SA STAM ACASĂ pentru a limita posibilitatea de răspândire. Alte comentarii sunt de prisos. FORȚA, VA FI BINE! ✌️

# covrig-nouaspe date 23 martie 2020 06:04 +4

Nu vad nimic prin hartiile alea sa faca referire la homeless-i. Ei ce trebuie sa faca? Se izoleaza in canal? Daca vor sa iasa cum fac? Completeaza formulare sau circula underground? Si pe formulare isi trec o adresa sau o gura de metrou? Toti fesbucarezii care l-au hulit pe Dragnea au ajuns ca el, la puscarie, trimisi acolo de chiar de salvatorii patriei, luminile universului si spaima coronavirusilor, pedeleii. Ca sa vezi cum se platesc toate pe lumea asta 8)

# Pintea date 23 martie 2020 09:11 0

Dacă nu suspendă transportul in comun, dacă nu inchid institutiile publice care lucrează DE-GEABA, că oricum nu au ce face, se strâng angajații să socializeze că altfel se plictisesc acasă, nu vom impiedica nici o răspândire! (unora realmente nu le place acasă, e cam greu sa stai cu copilul si soțul o zi intreagă). Nu mai avem mineri, nu mai avem muncitori care să lucreze in câte 2-3 schimburi, nu mai avem șantiere care să construiască baraje hidrotehnice, nu producem NIMIC, așa că despre ce naiba vorbim când zicem servici? Despre consultat internet si scos hartii la imprimantă? Noi nu știm ca sântem vraiște?? Cu declarația in mână se vor imbolnăvi mai mulți! Poliția nu are autoritate in fața cetățeanului, se vor găsi teribiliști, tineri - ca ăștia au mai puțin neuroni, care vor iesi seara dupa ora 22 numai ca sa provoace.

# Pintea date 23 martie 2020 09:13 +1

Ii vor injura pe politisti, vor fi agresivi, incontrolabili. Nu mai avem patrule de noapte care sa ii strângă pe gălâgioși si să ii ducă direct in arest, ca să aibă termen de comparație cu ”stai acasa”. Măsurile luate sunt flasce! Apropos, inainte de 1989, inginerii constructori/hidrotehnici care au construit ȚARA asta de care ne batem joc (Porțile de Fier, Transfăgărășan, Vidraru, etc.) si nu numai, au construit si in străinătate, dormeau luni de zile pe șantiere, in containere cu muncitorii, îsi vedeau familia sporadic si nu s-au plâns de nimic! Noi numim muncă fîțîiala de zi cu zi si ne smiorcăim dacă nu ieșim la grătar sau la mall? Popor, trezește-te naibii!

# Pintea date 23 martie 2020 09:40 +1

Facem ceva pe ea de declarație! Are puteri miraculoase? Si ce vor face cu ele, o arhivă? Dacă nu suspendă transportul in comun, dacă nu inchid institutiile publice care lucrează DE-GEABA, că oricum nu au ce face, se strâng angajații să socializeze că altfel se plictisesc acasă, nu vom impiedica nici o răspândire! (unora realmente nu le place acasă, e cam greu sa stai cu copilul si soțul o zi intreagă). Nu mai avem mineri, nu mai avem muncitori care să lucreze in câte 2-3 schimburi, nu mai avem șantiere care să construiască baraje hidrotehnice, nu producem NIMIC, așa că despre ce naiba vorbim când zicem servici? Despre consultat internet si scos hartii la imprimantă? Noi nu știm ca sântem vraiște?? Cu declarația in mână se vor imbolnăvi mai mulți! Poliția nu are autoritate in fața cetățeanului, se vor găsi teribiliști, tineri - ca ăștia au mai puțin neuroni, care vor iesi seara dupa ora 22 numai ca sa provoace.

# Pintea date 23 martie 2020 10:05 +1

Johannis a acordat mai multa atentie incendiului de la Colectiv, desi tinerii aceia nu au murit intr-o institutie a statului la muncă, ci la distracție, dar el a iesit public, a strigat, a acuzat, iar primarul Piedone e condamnat la o pedeapsă foarte aspră! Iar avantajele politice au fost pe măsură pt johannis! Acum, acest guvern iresponsabil care fură intr-una din octombrie incoace si nu face nimic care sa fie realmente de folos pentru impiedicarea raspandirii pandemiei, la cati ani trebuie condamnat?

# Pintea date 23 martie 2020 10:06 +1

Masurile luate sant anemice, avem mase de romani si de tigani care continua sa vina ca sa behăie pe strazi, avem o populatie indisciplinată care vrea cu tot dinadinsul sa fie infestată de la diaspora, ca intr-o solidaritate morbidă, asa ca tu, guvernule, ce masura eficientă iei, ca sa ii protejezi pe cei care stau in casa? Aah, deocamdată esti ocupat sa sprijini bancile hoațe care ne spoliază sau multinaționalele afectate de măsurile lui Dragnea si Vâlcov sărăcuțele! Ne tot spui ca va fi rău dar nu faci ABSOLUT NIMIC pentru sănătate! Decât furi, furi, furi...

# Pintea date 23 martie 2020 10:07 +1

Masurile luate sant anemice, avem mase de romani si de tigani care continua sa vina ca sa behăie pe strazi, avem o populatie indisciplinată care vrea cu tot dinadinsul sa fie infestată de la diaspora, ca intr-o solidaritate morbidă, asa ca tu, guvernule, ce masura eficientă iei, ca sa ii protejezi pe cei care stau in casa? Aah, deocamdată esti ocupat sa sprijini bancile hoațe care ne spoliază sau multinaționalele afectate de măsurile lui Dragnea si Vâlcov sărăcuțele! Ne tot spui ca va fi rău dar nu faci ABSOLUT NIMIC pentru sănătate! Decât furi, furi, furi...

# Costa date 24 martie 2020 09:11 +2

La ce naiba trebuie acea declarație ??? Ca sa stiu unde ma duc sau cum ma cheamă ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 146
    • VERDICTUL ZILEI - Este legala starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.06.2020 – Incep combinatiile pentru noul CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva