25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVIZ CERBERILOR DE LA CENZURA – Germania lui Merkel, Franta lui Macron si alte 14 state UE avertizeaza asupra riscului comiterii de abuzuri impotriva presei, sub pretextul luarii unor masuri de combatere a pandemiei de coronavirus: “Masurile ar trebui limitate la ce este strict necesar, proportionale si temporare, sa respecte principiile si obligatiile de drept international. Acestea nu ar trebui sa restrictioneze libertatea de exprimare sau libertatea presei” (Scrisoarea)

Scris de: B.G. | pdf | print

3 April 2020 13:35
Vizualizari: 5731

Nu puneti pumnul in gura presei! Nu afectati libertatea de exprimare! Asta cer 16 state membre UE, care au dat publicitatii o declaratie comuna care a fost postata pe site-ul Guvernului Olandei (click aici pentru a citi).Cele 16 state isi exprima ingrijorarea fata de riscul incalcarii principiilor statului de drept, democratiei si drepturilor fundamentale, prin adoptarea unor masuri in contextul situatiei de urgenta la nivel european cauzate de pandemia de coronavirus.

In declaratia comuna semnata de Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, condusa de Emmanuel Macron (foto dreapta), Germania, al carui cancelar este Angela Merkel (foto stanga), Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Portugalia, Spania si Suedia, se arata ca in aceasta situatie fara precedent, este legitim ca statele membre sa adopte masuri extraordinare pentru a-si proteja cetatenii si pentru a depasi criza. Cu toate acestea, cele 16 state se arata preocupate de riscul incalcarii principiilor statului de drept, democratiei si drepturilor fundamentale care ar putea decurge din adoptarea anumitor masuri de urgenta.

Statele semnatare arata ca masurile de urgenta ar trebui limitate la ceea ce este strict necesar, ar trebui sa fie proportionale si temporare, sub rezerva controlului regulat, sa respecte principiile si obligatiile de drept international. Si nu trebuie sa restrictioneze libertatea de exprimare sau libertatea presei.

De remarcat este ca Romania lui Klaus Iohannis nu s-a alaturat demersului celor 16 state UE.

 

Iata declaratia celor 16 state UE:


"In aceasta situatie fara precedent, este legitim ca statele membre sa adopte masuri extraordinare pentru a-si proteja cetatenii si pentru a depasi criza.

Cu toate acestea, suntem profund preocupati de riscul incalcarii principiilor statului de drept, democratiei si drepturilor fundamentale care decurg din adoptarea anumitor masuri de urgenta.

Masurile de urgenta ar trebui limitate la ceea ce este strict necesar, ar trebui sa fie proportionale si temporare, sub rezerva controlului regulat si sa respecte principiile si obligatiile de drept international mentionate anterior. Acestea nu ar trebui sa restrictioneze libertatea de exprimare sau libertatea presei.


Trebuie sa depasim in comun aceasta criza si sa ne mentinem in comun principiile si valorile europene pe aceasta cale. Prin urmare, sustinem initiativa Comisiei Europene de a monitoriza masurile de urgenta si aplicarea lor, pentru a se asigura ca valorile fundamentale ale Uniunii sunt respectate, si invitam Consiliul Afacerilor Generale sa ia masuri atunci cand este cazul".Comentarii

# imun/teanu date 3 April 2020 16:53 +3

Sanchi!, parca nu de ei tras de sfori?, si cum bat darabana si joaca ursul? La suprafata "gargara de cuvinte", pe din dos interesele lor, cu si orice "experiente" daca propice.

# marin date 3 April 2020 19:49 +1

O fi santajat...? Este pe sarma cuiva si face echilibristica...? Asta NU este comportament de LIBERAL ci de DICTATOR ! O fi luat modelul lui Orban / Ungaria....In vreo 2 sapatamani o sa vina FOAMEA. Nu se mai gasesc MEDICAMENTE ! DOMNU' IOHANNIS NE MOR PARINTII FARA MEDICAMENTE !! ALOOOOO ??? SE AUDE ACOLO SUS...?? SIOFOR, EUTIROX...DOMNU' ??? AUZITI...?? NU SE MAI GASESC IN FARMACII MEDICAMENTE DE CARE DEPINDE VIATA !! FARA SIOFOR UN DOABETIC INTRA IN COMA !!! IN CE SPITALE II DUCE SALVAREA...? ALEA IN CARE SE MAI MOARE DOAR DE COVID ?? II IA SALVAREA SI II ADUCE IN SACI DIRECT LA GROAPA SAU CUM...?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva