15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Avocati, se taie cascavalul de la stat! Cel mai mare scandal al contractelor cu statul a fost legat de avocata Elena Udrea si RA APPS! (Document)

Scris de: | pdf | print

2 March 2011 13:37
Vizualizari: 12059

Senatorii Radu F. Alexandru si Iulian Urban vor sa puna capat contractelor de asistenta juridica incheiate de institutii ale statului cu diverse firme de avocatura, in conditiile in care aceste institutii au departamente juridice si consilieri juridic angajati, pe care nu-i folosesc. Fenomenul din ultimii 10 ani al contractarii unor case de avocatura de catre ministere, agentii guvernamentale, regii si societati nationale, pe onorarii de sute de mii si chiar milioane de euro a fost si este suspectat de spaga mascata sau sifonare a banului public.

 

Cel mai mare scandal generat de descoperirea unor contracte incheiate de stat cu anumite case de avocatura a fost cel legat de actuala ministru Elena Udrea si RA APPS - scandal pe care puteti sa-l cititi in detaliu ceva mai jos.

Expunerea de motive si proiectul de lege al celor doi initiatori suna in felul urmator: „Raportal la faptul ca in ultima perioada in pofida repetatelor modificari ale legislatiei privind atat achizitiile publice, cat si parteneriatul public privat au existat situatii in care abuzand de lacune legislative unii ordonatori de credite care au contractat in dauna bugetelor administrate servicii juridice externe, desi detineau in schema de personal proprii departamente juridice sau aveau persoane incadrate in functia de consilier juridic; Tinand cont de faptul ca Romania a traversat o perioada de criza economica, precum si de faptul ca pentru consolidarea economica se impune insa cheltuirea chibzuita a banului public, prin contractarea de servicii doar in situatii temeinic justificate; In scopul imbunatatatirii legislatiei, precum si cu intentia de a impune si determina o alocare rezonabila a cheltuielilor bugetare; In temeiul Art. 74 din Constitutia Romaniei si in conformitate cu prevederile art. 85 alin.2 din Regulamentul Senatului republicat, inaintam prezentul:

PROIECT DE LEGE

Pentru modificarea Legii nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finantele publice locale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 618 din 18 Iulie 2006 (rectificata in M. Of. nr. 627 din 20 Iulie 2006), cu modificarile si completarile ulterioare.

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege :

Articolul I : “Legea nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finantele publice locale se modifica si se completeaza si va avea urmatorul cuprins:

Dupa Art. 23 se introduce Art. 231 cu urmatorul cuprins:

Art. 231 – Se interzice ordonatorilor de credite sa contracteze servicii juridice externe in conditiile in care in schema de personal au incadrat personal in functii juridice, respectiv detin departament juridic sau au angajat consilier juridic.

Contractele Elenei UDREA cu RA APPS

Revenind la cel mai mare scandal legat de contractele unor avocati cu statul roman, amintim ca Departamentul de Control al Guvernului a propus in anul 2007 Regiei Autonome Adiministratia Patromoniului si Protocolului Statului (RA APPS) sa recupereze sumele platite pentru servicii neprestate sau indeplinite insuficient unor cabinetele de avocatura angajate cu incepere din anul 2000. Propunerea care viza recuperarea sumelor atat de la fostii directori ai RA APPS, cat si de la avocata Elena Udrea, a fost rezultatul unei actiuni de control guvernamental efectuate la RA APPS asupra contractelor de asistenta juridica incheiate de institutie in perioada 2001 - 2006. 12 din totalul celor 23 de contracte de la RA APPS au fost incredintate cabinetului Elena Udrea, care a incasat integral onorarii in suma de 2,35 miliarde lei vechi. Contractele au fost atribuite direct, fara organizare de licitatii publice si in conditii care nu se pot justifica, a declarat la inceputul anului 2007 ministrul delegat pentru control Cristian David. Ministrul a scos in evidenta faptul ca Elena Udrea a inceput sa primeasca contracte insemnate ca valoare din luna iulie 2004, la doua saptamani dupa ce aceasta a devenit consilier in cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Verificarile guvernamentale de la acea vreme au retinut ca Udrea a incasat bani grei, dar in multe din contracte aceasta a pierdut procesele sau, mai grav, nu a prestat serviciile pentru care a fost angajata, dupa cum urmeaza:

- prin contractul 196.881/04.12.2003 a primit la 08.12.2003 suma de 310 milioane lei vechi pentru o contestatie la executare intr-un dosar al Regiei de la Sectia a III-a civila a Tribunalului Bucuresti. Regia a pierdut procesul pe mana lui Udrea, iar dosarul a fost dat ulterior altui cabinet de avocati - "Campeanu si Asociatii".

- in legatura cu contractul 194.882/05.12.2003, pentru care Udrea a primit 60 milioane lei vechi, "nu s-au putut pune la dispozitia echipei de control informatii cu privire la cauza ce a fost incredintata acestui cabinet de avocatura, nu s-au putut identifica partile, obiectul cauzei, numarul dosarului si modul de solutionare";

- un alt dosar pierdut de Udrea, pentru care RA APPS i-a platit 195.000.000 lei vechi, prin contractul 195.895/08.07.2004, a fost litigiul cu SC Agroindcom SA de pe rolul Curtii de Apel Bucuresti;

- contractul nr. 194.896/08.07.2004, pentru care i s-au platit Elenei Udrea 150 milioane lei vechi pentru a reprezentare Regia intr-un proces cu o persoana fizica, la Judecatoria Sectorului 1, a aratat echipei de control ca in cauza apararea RA APPS a fost asigurata de juristii institutiei "neexistand nici un act care sa indice implicarea in dosar a cabinetului de avocatura angajat";

- pentru un litigiu legat de despagubiri civile cu societatea "Gan Accidents" - Franta, cabinetul de avocatura Elena Udrea a primit de la Regie suma de 395 milioane lei vechi, prin contractul 194.897/08.07.2004. Concluzia controlului guvernamental in acest caz vorbeste de la sine: "Cabinetul de avocatura nu avea cum sa presteze asistenta juridica la Curtea de Casatie, intrucat potrivit procedurii civile franceze, la aceasta instanta asistenta este asigurata doar de avocati de la Consiliul de stat sau de la Curtea de Casatie";

- alte 400 milioane lei vechi a mai primit avocata Udrea prin contractul 391.401/2004, pentru a formula o contestatie intr-un litigiu cu SC TBNI SA. Tribunalul Bucuresti a respins contestatia formulata de avocat ca "inadmisibila";

- Udrea a mai primit 250 milioane lei vechi, prin contractul 391.404/28.09.2004, tot pentru un litigiu cu SC TBNI SA. Controlul guvernamental a semnalat faptul ca "la doar o zi dupa semnarea contractului respectiv, la data de 29.09.2004 cauza a fost suspendata de Tribunalul Bucuresti";

- printr-un contract similar cu cel precedent, Udrea a mai incasat 250 milioane lei vechi, tot pentru un litigiu al Regiei cu SC TBNI SA (contract 391.405/28.09.2004) aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, intr-o cauza de pretentii. Dosarul n-a fost finalizat, el fiind predat ulterior societatii de avocati "Tuca, Zbarcea si Asociatii";

- inca 120 milioane lei vechi i-au intrat lui Udrea si din contractul nr. 391.408/06.10.2004 privind un pretins litigiu al Regiei cu Asociatia de Tenis "Nastase, Costica si Mihnea". Rezultatul controlului a fost: "dosarul cauzei nu se regaseste la RA APPS";

- prin contractul 391.409/06.10.2004, alte 160 milioane lei vechi i-au fost platiti Elenei Udrea pentru solutionarea unei cereri de ordonanta prezidentiala la Tribunalul Bucuresti. Regia a pierdut procesul pe mana lui Udrea;

Explicatiile Elenei Udrea

Fosta consiliera prezidentiala a lui Traian Basescu a avut in 2007 o pozitie surprinzatoare in scandalul legat de onorariile sale ametitoare de la RA APPS. Elena Udrea a precizat ca, in cadrul relatiei profesionale pe care a avut-o cu Regia, cabinetul sau de avocatura "a reprezentat interesele statului roman, RA APPS fiind o regie a acestuia si nu o institutie a PSD. In al doilea rand, in cea mai mare a proceselor in care am aparat statul roman, am avut castig de cauza. Pentru aceasta, RA APPS a ales sa colaboreze, alaturi de multe alte cabinete de avocatura, cu cel pe care eu il conduc". Udrea a mai sustinut ca sumele incasate nu ar fi atat de mari pe cat s-ar aprecia de catre unii, ca nu le-a furat, ci i s-au dat, precum si faptul ca nu i s-a cerut niciodata sa returneze vreo suma de bani.

* Cititi aici Raportul de Control al Guvernului in cazul contractelor avocatiale incheiate cu Elena Udrea!

Comentarii

# primu post date 2 March 2011 13:15 +8

Zdreanta cu diploma, si un om f prost are la bani si poate face linistita bani sa aiba o viata normala. Munte, mare, prieteni, familie, hobby uri, etc si uite ce face o zdreantza se fatzaie de dimineata pana seara cu poseta pe mana pt cat mai multi bani, si ce face cu ei? nare timp s-ai cheltuie.

# pompiliu bota date 2 March 2011 14:10 +8

Nu îl uitaţi pa Valerică Stoica, capul famigliei, mentorul lui ginerică-Predoiu. Câte sute de mii de euro pierde numai de la S.R.I.?

# UDREA-TUCA-BOGASIU date 2 March 2011 15:19 +1

SRI deţine în administrare Vila 3 "Pacea", situată în Satul Izvorani, pe malul Lacului Snagov, pe care au pus ochii Traian Băsescu şi Elena Udrea.

Vila a fost revendicată de foştii proprietari, care au vîndut drepturile litigioase escrocului Ştefan Rădulescu, care, după ce va deveni proprietarul imobilului în cauză, îl va ceda celor doi. Pentru a-şi atinge scopul, la intervenţiile făcute de Traian Băsescu şi Elena Udrea, dosarul civil nr.155/ 2002 a fost repartizat spre soluţionare judecătoarei Alina Ţucă, personaj din anturajul Elenei Udrea şi al judecătoarei Gabriela Bogasiu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Despre abuzurile şi ilegalităţile săvîrşite de judecătoarea Gabriela Bogasiu şi soţul acesteia, avocatul Mihai Bogasiu (fost procuror), noi, cei de la Partidul România Mare, am făcut numeroase dezvăluiri, rămase, deocamdată, fără urmări.

# udrea-costache-spera date 2 March 2011 15:21 +1

LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI
MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID!

4 08 2010
Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a Curţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă.

Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii.
Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim.

Copyright Tricolorul

# udrea-branza-rapps date 2 March 2011 15:24 +2

Mafia R.A.-A.P.P.S. e dirijată de Traian Băsescu şi Elena Udrea 8 01 2011 Speriat de creşterea în sondajele reale a P.R.M. şi a liderului său, Matrozul Chior a pus la cale mai multe diversiuni pentru scoaterea de pe scena politică a acestei formaţiuni. În primă fază, s-a reuşit scoaterea din Parlamentul României a P.R.M. După acest \"succes\" repurtat de Alcoolicul Naţional, Mafia Portocalie a crezut că P.R.M. va dispărea definitiv din politica românească. Nu a fost să fie aşa, tocmai datorită consecvenţei şi hotărîrii liderului partidului, dr. Corneliu Vadim Tudor, care a continuat să lupte cu şi mai multă fermitate pentru cauza naţională. Aşa s-a reuşit intrarea în Parlamentul European a P.R.M., cu 3 europarlamentari. \"Amanţii morţii\" Elena Udrea - Traian Băsescu au crezut că preşedintele P.R.M. va fi mai interesat de politica europeană şi mai puţin de cea internă. Dimpotrivă, dl. Corneliu Vadim Tudor a muncit tot mai mult, reuşind, în acest fel, să se remarce în ambele planuri. În ultimul an, P.R.M. şi liderul său au crescut permanent în preferinţele electoratului, întrucît toate semnalele trase de noi s-au adeverit, în sensul că România se află de mult timp în faliment. Concomitent cu apariţia unor partide-satelit, cum ar fi U.N.P.R. şi P.P.-ul lui Dan Diaconescu, Traian Băsescu a cerut unor lachei ai săi să-l poarte prin procese pe Tribun, cu scopul de a fi sufocat financiar. Elena Udrea, care este de fapt stăpîna R.A.-A.P.P.S., a declanşat, din umbră, acţiunea de scoatere, din sediul său central, a P.R.M. Din ordinul lui Traian Băsescu, în această acţiune s-au implicat şi Adriean Videanu, precum şi Mafia retrocedărilor ilegale de terenuri şi imobile, care s-a înarmat cu acte false, pe baza cărora sediul central al P.R.M. să ajungă pe mîna lor. Aceste fărădelegi s-au săvîrşit cu sprijinul conducerii R.A.-A.P.P.S., care nu şi-a apărat drepturile în instanţă, ba, mai mult, şi-a adus contribuţia la săvîrşirea acestor mîrşăvii. Investigaţiile noastre au scos la iveală faptul că Mafia din R.A.-A.P.P.S. este coordonată de Elena Udrea şi de colegul său de partid şi de Parlament, William Brânză. În cadrul R.A.-A.P.P.S., Sucursala pentru Administrarea şi Întreţinerea Fondului Imobiliar (SAIFI) a fost angajat, în plină criză economică, în condiţiile în care peste tot se fac restructurări, Daniel Ioniţă, vărul lui Brânză. Cînd este \"voinţă\" politică, totul este posibil. Daniel Ioniţă, fost tractorist şi şofer, a ajuns asistent comercial la SAIFI. Actuala soţie a lui William Brânză, Crenguţa Didu, este prietena Elenei Udrea. William Brânză are, împreună cu Crenguţa Didu, un copil botezat de Narcisa Mirică (fostă şefă a Poliţiei Veterinare în Guvernul Năstase) şi de Elena Udrea. Fostul soţ al Crenguţei Didu, Marian Didu, este finul procurorului Muscalu, cel care a muşamalizat Dosarele Penale ale escrocului Ştefan Rădulescu (prietenul lui Traian Băsescu) şi multe alte dosare, în care Elena Udrea şi Chiriaşul de la Cotroceni au avut interese personale sau de grup. Crenguţa Didu a fost acţionară la o firmă din Prahova împreună cu tatăl procurorului Muscalu, firmă care obţinea licenţele de transport internaţional de mărfuri prin intermediul lui Ştefan Rădulescu, care, la rîndul lui, lua legătura cu Traian Băsescu, în calitatea acestuia de ministru al Transporturilor, şi cu succesorii săi la acelaşi minister - Radu Berceanu, Anca Boagiu şi ceilalţi. Crenguţa Didu a fost acţionară la Firma SOMACO, care a fost vîndută, în urmă cu 2 ani, de sub sechestru asigurator, cu suma de 30 de milioane de euro. Din actele emise de Judecătoria Sectorului 6, în Dosarul Penal nr. 12705/303/ 2010, rezultă că măsurile asiguratorii au fost instituite de către Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi nu au fost revocate nici pînă în prezent. Ne întrebăm de ce nu se sesizează din oficiu procurorul general al României, Laura Codruţa Kövesi, împotriva procurorilor Mihaela Iorga Moraru şi Doru Florin Ţuluş, care au instrumentat cauza şi nu au cerut arestarea celor care au vîndut Firma SOMACO, aflată sub sechestru. Elena Udrea şi William Brânză au instalat-o, la 24 aprilie 2009, în funcţia de directoare comercială la SAIFI pe Virginia Mihailovici, prietena Paraşutei din Pleşcoi, a Narcisei Mirică şi a Crenguţei Didu. Aceste curviştine, împreună cu Traian Băsescu şi Adriean Videanu, stau în spatele acţiunii de evacuare din sediul său central a P.R.M. Elena Udrea a apelat şi la fina sa, Maria Cornea Speranţa, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a V-a Comercială, care stă în spatele multor decizii abuzive şi ilegale ce au vizat P.R.M. şi pe liderul acestuia. Una dintre prietenele Elenei Udrea este Elena Ursulescu, preşedinta Secţiei II Penală a Curţii de Apel Bucureşti, care face presiuni pentru tărăgănarea acţiunilor şi sesizărilor făcute de P.R.M. şi dl. Corneliu Vadim Tudor. Aceasta a fost numită special să-l judece într-un Dosar Penal pe primarul Constanţei, Radu Mazăre. Nu se ştie dacă au căzut sau nu la pace. Aceeaşi judecătoare l-a pus în libertate pe fiul senatoarei Sorina Plăcintă. Şi, pentru ca tabloul evacuării abuzive şi ilegale a P.R.M. din sediul său central să fie cît mai complet, poliţiştii - care şi-au permis să ocupe birourile europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, ale redaţiei ziarului \"Tricolorul\" şi ale celor 2 Fundaţii care funcţionau legal în aceeaşi clădire cu P.R.M. - aparţin Poliţiei Sectorului 1 al Capitalei, condusă de comisarul-şef Marius Voicu, finul chestorului Petre Tobă, cunoscut ca făcînd parte din Mafia retrocedărilor ilegale. Pentru asemenea fapte a fost cercetat informativ de cadrele UM 0962 Bucureşti şi de DNA. Asemenea acte de corupţie din Justiţie, Parchete, Poliţie şi Servicii de Informaţii, Administraţie, Jandarmerie, Guvern şi Preşedinţia României aduc atingere gravă economiei naţionale, afectează nivelul de trai al po*editat*ţiei şi pun în pericol integritatea teritorială a Ţării. Partidul România Mare şi ziarul \"Tricolorul\" sînt incomode pentru Mafia portocalie, acesta fiind, de fapt, motivul real pentru care aceasta a trecut la acţiuni de forţă împotriva formaţiunii noastre şi a liderului său, dl. Corneliu Vadim Tudor. Copyright Tricolorul

# George date 2 March 2011 15:25 +3

Doamne ajuta, sper ca, Curtea Constitutionala sa declare neconstitutionala modificarea Legii nr.51/1995, avocati aua ajuns sa fie un fele de mafalda..acum isi atribuie si calitatea de mediatori si mai grav fura si "painea" de la gura consilierilor juridici...in uccj se doarme linistit inca.

# Racaceanu Catalin date 3 March 2011 16:23 0

:-) Facem pariu ca n-o declara neconstitutionala.

# jus date 2 March 2011 15:30 +8

priviti si va minunati cine a ajuns avocat in casta spagarilor. toate nulitatile. ma intreb ce examen a dat madama? niste nesimtiti, iar la tv fac pe-a marii legisti in frunte cu mincinosul de iordachescu. d-le bota nu va lasati in fata acestor pseudoavocati.

# misu date 2 March 2011 15:36 +2

consilierii juridici alooooo, dormiti linistiti? rahatii astia de avocati o sa va ia piinea. uniunea consilierilor e condusa de niste tantalai care habar n-au cum ii cheama. avocatii au inceput sa puna labele murdare pe persoanele juridice. daca juristii le-ar lua clientele persoane fizice imediat javrele ar reactiona, inventind o noua infractiune "avocatura clandestina". orice panglicar care face blat cu statul se imbogateste si dupa aia apare le LUMEA JUSTITIEI unde se da cel mai grozav avocat din lume, ca romania e deja mult prea mica pentru fanfaron.

# Cristi P. Sturzu date 2 March 2011 17:55 0

Incrediobil si nu prea! Vine si ziua judecatii...
Noroc cu contractele alea frauduloase, ca sa aiba si ea, sarmana carnatareasa, bani de vopsea de par...

# nu mai credeti ... date 2 March 2011 18:46 +7

O zdeanta in adevaratul sens al cuvantului!!!Dispari naibii din vietile noastre ca ne-am saturat sa te vedem..e plin de zdrente peste tot dar tu esti sefa lor!!!!

# livia date 3 March 2011 06:48 +3

Noi si noi inselatorii si prefacatoreii in aceasta grupare de crima organizata numita PDL.

Eu am o intrebare ,in primul rand pentru avocatul Iulian Urban:

de ce timp indelungat nu a intervenit la autoritatile statului si nu a depus la DNA plangere impotriva incriminatei Udrea Elena Gabriela pentru abuz in functii si jaf din banii publici?

Cum este posibil ca Udrea Elena cu un bogat bagaj de dosare penale sa fie sefa in PDL?

Intentia nu-i rea, dar si ce daca Udrea Elena va ramane cu banii jecmaniti staTului prin firma ei de avocatura?

# Racaceanu Catalin date 3 March 2011 16:37 0

Urban Iuluan membru PDL. uDREA TOT ASA.

# CRIS54 date 6 May 2011 17:46 0

URBAN NU ESTE AVOCAT!!!!! AR FACE BREASLA DE RUSINE

# brandza cascavalu date 3 March 2011 21:06 0

Asemenya Udre' si boci nye conduc tara, vai dye noi, li se cam taie craca acum, incet-incet

# Denisa date 4 March 2011 15:23 0

Adica in cazul autoritatilor si institutiilor publice a caror finantare se asigura> a) integral din bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale b) din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz; c) integral din venituri proprii NU LI SE VA INTERZICE sa contracteze servicii juridice externe in conditiile in care in schema de personal au incadrat personal in functii juridice, respectiv detin departament juridic sau au angajat consilier juridic.”

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva