24 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII IES IN STRADA DIN CAUZA MINISTRESEI PRUNA – Baroul Cluj organizeaza „Marsul Tacerii”, dupa declaratiile fostei asistente a Monicai Macovei, Raluca Pruna, privind o asa-zisa „imunitate absoluta” care li s-ar conferi avocatilor prin modificarile la Legea 51/1995: „A lipsit discursul rational si argumentat pe un articol de lege... Riscul ca aceste afirmatii sa aiba un efect manipulatoriu, cu grave consecinte asupra functiei apararii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

27 May 2016 13:27
Vizualizari: 21957

Avocatii ies in strada din cauza fostei asistente a Monicai Macovei, asa-zisa tehnocrata Raluca Pruna (foto 1), care in prezent ocupa functia de ministru al Justitiei. Baroul Cluj organizeaza, luni 30 mai 2016, un „Mars al Tacerii”, dupa declaratiile Ralucai Pruna in legatura cu asa-zisa „imunitate absoluta” de care ar urma sa aiba parte avocatii, ca urmare a modificarii Legii 51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

Actiunea de protest a fost anuntata joi seara, 26 mai 2016, prin intermediul unui comunicat de presa emis de Uniunea Nationala Barourilor din Romania. Baroul Cluj, condus de decanul Mircea Pop (foto 2), acuza ca in cazul modificarilor la Legea avocaturii a lipsit discursul rational iar afirmatiile facute, precum cea referitoare la asa-zisa „imunitate absoluta”, pot avea un efect manipulatoriu, cu grave consecinte asupra apararii. De asemenea, Baroul Cluj aminteste rolul incontestabil al avocatului in infaptuirea justitiei si asigurarea efectiva a dreptului constitutional la aparare, dar si despre respectarea principiilor de baza ale profesiei de avocat, si anume libertatea, independenta si pastrarea secretului profesional.


Iata comunicatul UNBR:

Baroul Cluj va organiza pe data de 30 mai un mars al tacerii, ca urmare a informatiilor eronate, aparute in spatiul public, in legatura cu proiectul de modificare a Legii nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat

In sedinta din 19 mai 2016, Consiliul Baroului Cluj a dezbatut problemele legate de ofensiva mediatica declansata de afirmatiile facute in spatiul public de catre Ministrul Justitiei fata de proiectul de modificare a Legii nr.51/1995, referitoare la asa numita 'imunitate absoluta' a avocatilor, precum si la calificarea dispozitiilor prevazute in proiect drept 'o ofensiva care aduce aminte de o restauratie'.

Luand in considerare:

Faptul ca a lipsit discursul rational si argumentat pe un articol de lege si riscul ca aceste afirmatii sa aiba un efect manipulatoriu, cu grave consecinte asupra functiei apararii;

Rolul incontestabil al avocatului in infaptuirea justitiei si asigurarea efectiva a dreptului constitutional la aparare, cu respectarea principiilor de baza ale profesiei: libertatea, independenta si pastrarea secretului profesional,

Baroul Cluj va organiza in data de 30 mai 2016, intre orele 12:00-12:30 o manifestare publica pasnica intitulata 'MARSUL TACERII' la care sunt invitati membrii Baroului Cluj care doresc sa isi manifeste solidaritatea fata de acest demers, imbracati in robe. Manifestatia se va desfasura pe spatiul public (trotuarul) din fata Curtii de Apel Cluj (Piata Stefan cel Mare, nr. 1), respectiv in fata Tribunalului Cluj (Calea Dorobantilor, nr. 2-4), cu declararea prealabila a acesteia in conditiile legii (art. 1 al. 2, art. 6, 7 din Legea nr. 60/23.09.1991 republicata).

Manifestatia a fost aprobata prin raspunsul nr.226416/24.05.2016 al Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca, Serviciul Evenimente Publice”.

Comentarii

# Ion date 27 May 2016 12:11 +14

Pe Pruna o sa o gaseasca la metrou :))) Pruna - o experienta la fel de neplacuta ca si MMacovei...

# Gherlescu Mâhnitu date 27 May 2016 12:36 -11

O organizație neînființată CONFORM LEGII nu are dreptul să organizeze proteste, decât în aceleași condiții de nelegalitate. Restul e povești.

# av Bota date 27 May 2016 12:39 +1

Spargem noi greva !

# Un demers prea decent acest protest date 27 May 2016 14:11 +5

Statul roman, aceasta forma de organizare desprinsa complet de cetateni, este greu de impresionat printr-un simplu protest. Daca institutiile statului au fost in stare sa lanseze o campanie mediatica prin care au deturnat sensul textelor din proiectul de modificare a legii, vorbim de rea credinta si abuz, nu de o simpla neintelegere. Solutia poate veni de la o GREVA PE TERMEN NELIMITAT.

# Vladi Mârrr... date 27 May 2016 14:50 +6

Decat un marş al tacerii, mai bine i s-ar dedica Fructei Țuicii, un MARŞ DE AICEA !

# DODI date 27 May 2016 15:04 +6

PRUNA uscată la suflet a vrut să folosească și ea metroul ca să mai vâre pe dedesubt o ordonanță de urgenață. Slujnica lui Macovei a crezut că dacă vine de la UE nu are nevoie de legitimație. Metroul românesc când a văzut pe mâna cui a nimerit ministerul justiției a intrat în pământ de rușine.

# golan date 28 May 2016 00:41 +7

Ce protest al ''tacerii'' credeti ca e ajutator in cazul dvs, d-lor avocati?La regimul asta securist trebuie actionat cat mai vocal si mai pe fata,nu cu un semn de ''tacere''.Ce-i asta,mai lipseste ca sa si ingenunchiati cumva in fata odioasei KGB-iste,vorba lui VVPonta.Ganditi-va ca nu e vorba numai de drepturile dvs,ci si de drepturile tuturor cetatenilor in asa zisul stat de drept Romania si aparati si aceste drepturi luand atitudine.

# cetatean date 28 May 2016 09:58 +4

Multi avocati s-au transformat in camatari ai pactului quota litis mascat. Impreuna cu executori judecatoresti fac ,,acte'' prin care jefuiesc fostii clienti chiar si pentru ,,onorarii de succes'' in care succesul nu a existat !!! Despre avocatii-ciocli care apar dupa accidente auto ...ce ziceti ?

# savin marcel date 28 May 2016 16:36 +1

avocatii multi dintre ei nu au nimic cu avocatura ci mai mult cu aranjamentele ceea ce nu mai este o judecata  si ma rog de ce nu este o profesie liberala in adevaratul sens al cuvintului d-na Pruna are dreptate

# pelin date 28 May 2016 19:50 +5

De fapt si de/drept,aceasta individa numita PRUNA,aflata din nefericire in fruntea M.J.este un "produs"absolut expirat(alterat)prin urmare,trebuia de multa vreme indepartata din angrenajul guvernamental.Motive:nu reprezinta interesele marelui public,ci a lui M.Makovei al carui asistenta a fost.Mai grav este faptul ca aceasta MASCOTA,lipsita realmente de profesionalism,este platita imparateste din banii contribuabilor,adica din bugetul statului!!!!!!!!!!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.04.2024 – „Baronul Lamborghini” risca sa fie arestat 30 de zile. Propunere pentru reorganizarea parchetelor (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva