30 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLAGA AJUNGE LA ICCJ DUPA CE A PIERDUT ACHITAREA – Dosarul in care DNA l-a trimis in judecata pe europarlamentarul Vasile Blaga pentru trafic de influenta va fi judecat de Inalta Curte. Tribunalul Bucuresti a admis exceptia de necompetenta materiala invocata de DNA si de liderul PNL. Achitarea lui Blaga pronuntata de Tribunalul Bucuresti a fost anulata de Curtea de Apel Bucuresti pe motiv ca sentinta nu era motivata (Minuta)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

10 septembrie 2020 16:52
Vizualizari: 3090

Achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul in care DNA l-a trimis in judecata pentru trafic de influenta, trimis la rejudecare de Curtea de Apel Bucuresti care a anulat sentinta de la fond pe motiv ca nu era motivata, europarlamentarul Vasile Blaga (foto dreapta, langa Laura Kovesi) va fi judecat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Asta a decis Tribunalul Bucuresti, care a admis exceptia de necompetenta materiala invocata de DNA, dar si de catre Blaga, avand in vedere ca acesta este in prezent europarlamentar.

 

Trimis in judecata de catre DNA in 2016 pentru trafic de influenta, europarlamentarul Vasile Blaga va mai sta cati ani prin instante pana cand va afla verdictul final. Blaga a fost achitat in 30 octombrie 2017 de catre judecatoarea Claudia Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti in baza art. 16, alin 1 lit. a) din Codul de Procedura Penala care prevede ca “fapta nu exista” (click aici pentru a citi). In 23 iulie 2020, Curtea de Apel Bucuresti a decis rejudecarea dosarului pentru ca judecatoarea Cipariu nu motivase sentinta. Astfel, cauza a ajuns din nou la TMB, pentru rejudecare (click aici pentru a citi).

In prima faza, dosarul europarlamentarului cazuse tot la judecatoarea Claudia Monica Cipariu, care a facut insa cerere de abtinere. Iar in 19 august 2020, asa cum si evz.ro a prezentat, Tribunalul Bucuresti a declinat cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de europarlamentar a lui Vasile Blaga.

 

Iata minuta Tribunalului Bucuresti:

 

Admite exceptia de necompetenta materiala a tribunalului, invocata de reprezentantul Ministerului Public si de inculpat prin aparatorii alesi.

In baza art. 50 C.pr.pen. in referire la art. 48 alin. 2 C.pr.pen. - art. 40 alin. 1 C.pr.pen. declina cauza privind pe inculpatul VASILE BLAGA, trimis in judecata prin rechizitoriul Parchetului de pe langa ICCJ-DNA-Serviciul Teritorial Pitesti nr. 234/P/2016 din data de 25.11.2016 pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, prev. si ped. de art. 291 alin. 1 C.pen. raportat la art. 7 lit. a din Legea 78/2000 cu aplic. art. 5 C.pen., in favoarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, spre competenta solutionare. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Fara cale de atac”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.09.2020 – Intrati, nu o sa regretati: spectacol de senzatie cu un inegalabil!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva