22 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLAGA PIERDE ACHITAREA – Liderul PNL, tinut in joc de glezne: Curtea de Apel Bucuresti a admis apelul DNA in dosarul in care Vasile Blaga fusese achitat pentru trafic de influenta si a decis rejudecarea. La fond, judecatoarea Claudia Monica Cipariu de la TMB a dezvaluit ca “acuzatia Ministerului Public este desfiintata de mijloacele de proba administrate in cauza”. Dosarul a fost fabricat de vestitul Mircea Negulescu (Minuta)

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

23 iulie 2020 15:57
Vizualizari: 3594

Rasturnare de situatie in dosarul in care liderul PNL Vasile Blaga (foto) fusese achitat de catre Tribunalul Bucuresti, in cauza in care a fost trimis in judecata de catre DNA pentru trafic de influenta.

Judecatorii Alin-Benone Raduinea si Aurel Gaitan de la Curtea de Apel Bucuresti au admis joi, 23 iulie 2020, apelul declarat de parchetul anticoruptie si au trimis cauza spre rejudecare. Decizia este definitiva.Interesant este ca inainte de pronuntarea deciziei, DNA a cerut recuzarea judecatorilor Alin-Benone Raduinea si Aurel Gaitan, cerere respinsa insa in 25 iunie 2020.

Reamintim ca judecatoarea Claudia Monica Cipariu a pronuntat in 30 octombrie 2017 sentinta de achitare a “Buldogului”, asa cum mai este cunoscut Vasile Blaga, in prezent europarlamentar din partea PNL. Achitarea a fost dispusa in baza art. 16, alin 1 lit. a) din Codul de Procedura Penala care prevede ca
fapta nu exista”.

In motivarea sentintei, judecatoarea Cipariu a anulat practic rechizitoriul DNA semnat de fostul procuror Mircea Negulescu si de procuroarea Giluela Diaconu, retinand ca acuzatia parchetului anticoruptie este desfiintata de mijloacele de proba administrate in cauza. (click aici pentru a citi).


Iata minuta Curttii de Apel Bucuresti din 23 iulie 2020 in dosarul 1240/3/2017:


“Admite apelul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale nr. 2198/30.10.2017, pronuntata de Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala, in dosarul nr. 1240/3/2017.


Desfiinteaza in integralitate sentinta apelata si trimite cauza spre rejudecare la Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penala.
In baza art. 275 alin. 3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare din apel raman in sarcina statului. Definitiva”.


Iata minuta Tribunalului Bucuresti din data de 30 octombrie 2017:

“In baza art 16 alin 1 lit a cod procedura penala
achita inc Blaga Vasile sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta. Ridica sechestrul asigurator dispus in cursul urmaririi penale. Cu apel”.


Prezentam comunicatul DNA din data de 28 noiembrie 2016 prin care se anunta trimiterea in judecata a lui Vasile Blaga:

 

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Ploiesti au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar a inculpatului:

BLAGA VASILE, la data faptelor secretar general al unui partid aflat la guvernare si senator in Parlamentul Romaniei,
sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de influenta.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale.
Suma totala de 700.000 euro a fost primita prin intermediului inculpatului Stefan Gheorghe, vicepresedintele respectivei formatiuni politice (500.000 euro) si printr-un alt intermediar (200.000 euro).

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza, respectiv cea a controlului judiciar si cea asiguratorie.

Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Ploiesti au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un dosar separat fata de inculpatii BERDILA HORATIU BRUNO, STEFAN GHEORGHE precum si fata de alte persoane.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie".

Comentarii

# coco date 23 iulie 2020 16:25 -6

N-am inteles temeiul pe care a fost hotarata rejudecarea.

# basicuta date 24 iulie 2020 08:12 +4

adica sa intelegem si noi prostenii, soferul lu nenea Blaga e prins cu 700 000 de euroi in roata de rezerva a masinii, spune ca-s a lui nenea si nenea ia achitare pe fapta nu se există? pai daca nu-s a lui nenea, baniii acui sunt...?

# Andi date 25 iulie 2020 10:26 +2

:-) Are de tras sfori, nu glumă, buldogul!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.10.2020 – PNL iese la atac cu "penali"

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva