21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CARARI ALUNECOASE – Seful DIICOT Felix Oliver Banila a retras cererea de revocare a procurorului Sorin Carare din functia de procuror-sef al DIICOT Galati. Sectia pentru procurori a CSM a luat act de renuntarea la revocare, dar a dispus efectuarea unui control managerial la DIICOT Galati. Sorin Carare s-a cerut singur afara in mai 2018, dupa ce a incasat o achitare rusinoasa in dosarul ex-deputatului PDL Mihail Boldea, dar s-a razgandit la putin timp dupa aceea

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 September 2018 13:51
Vizualizari: 12151

Seful DIICOT Felix Oliver Banila a renuntat la cererea de revocare a lui Sorin Carare (foto) din functia de procuror-sef al DIICOT – Serviciul Teritorial Galati, Sectia de procurori a CSM luand act de solicitare marti, 11 septembrie 2018. Carare este vestit in sistem pentru ispravile din cauza carora s-a ales cu plangeri atat la CSM, cat si la DIICOT si chiar Procurorul General din acel moment, Laura Kovesi, precum si cu un dosar penal.


Totusi, partea buna este ca tot marti, Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare pentru un control managerial la DIICOT Galati. Nu de alta, dar Carare are multe raspunsuri de dat in legatura cu felul in care si-a condus serviciul teritorial, asa cum puteti citi mai jos.

Redam intai solutia Sectiei pentru procurori a CSM (click aici pentru a citi):

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de solicitarea procurorului sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism de renuntare la revocarea domnului CARARE SORIN - DANUT din functia de procuror sef al Serviciului teritorial Galati din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

De asemenea, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art.51 alin.2 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si art.211din Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr.326/2005, a hotarat sesizarea Inspectiei Judiciare in vederea efectuarii unui raport privind exercitarea atributiilor manageriale ale procurorului sef al Serviciului teritorial Galati din cadrul DIICOT, in raport strict de constatarile faptice retinute in rapoartele anterioare ale Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Cazul Boldea – o palma pe obrazul DIICOT Galati

In mai 2018, Sorin Carare a formulat cerere de eliberare din functia de procuror-sef al DIICOT Galati, la aproape o luna dupa ce a incasat o teribila achitare – cea din cazul fostului deputat PDL Mihail Boldea. Acuzat de spalare de bani pe motiv ca ar fi transferat pe numele secretarei sale, Mihaela Barabanciuc, un imobil si diverse sume de bani, Mihail Boldea a fost achitat in prima instanta pe 25 aprilie 2018 de Curtea de Apel Iasi, in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I din CPP: fapta nu este prevazuta de legea penala”. Rechizitoriul a fost semnat de procurorii Sorin Carare si Sorin Leau, si avizat de catre Daniel Horodniceanu – seful din acel moment al DIICOT. In timpul anchetei, tatal fostului deputat a murit in somn, fara o cauza aparenta. Mihail Boldea s-a jurat la acea vreme ca in memoria tatalui sau nu va mai avea toata viata lui odihna pana cand nu-i va demasca pe anchetatorii sai si nu-i va face sa plateasca pentru nenorocirea care i-au produs-o (click aici pentru a citi)

Uite plecarea, nu e plecarea!

Totusi, cateva zile mai tarziu, Carare a renuntat la cererea de eliberare, iar Sectia pentru procurori din CSM a luat act de aceasta solicitare (click aici pentru a citi).

In iunie 2018, Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus redeschiderea dosarului sefului DIICOT Galati Sorin Carare. Instanta suprema a admis plangerea formulata de Mihail Boldea impotriva ordonantei de clasare dispuse de PICCJ in privinta lui Sorin Carare si a altor doi procurori, a desfiintat ordonanta si a trimis cauza la parchet in vederea completarii urmaririi penale. Boldea a facut in 4 iulie 2016 plangere la PICCJ impotriva lui Carare si a procurorilor Sorin Leau si Bogdan Pacurariu pentru abuz in serviciu si divulgarea informatiilor nepublice (click aici pentru a citi)

Fantomele trecutului

Lumea Justitiei a scris despre procurorul Sorin Carare inca din anul 2011, cand avocatul Catalin Dancu (actualul consul al Romaniei la New York) i-a facut sesizari magistratului la DIICOT Central, CSM, Inspectia Judiciara, precum si la Procurorul General din acea perioada, Laura Kovesi, pentru purtare abuziva, dupa ce Carare l-ar fi amenintat pe maestrul Dancu cu arma la brau si i-a deschis dosar penal pentru instigare la marturie mincinoasa, in legatura cu un dosar DIICOT in care avocatul Dancu isi apara clientul (detalii AICI si AICI).

In 2014, alt caz rasunator exploda in ceea ce-l priveste pe acelasi procuror DIICOT Sorin Carare: un inculpat dintr-un dosar de contrabanda cu tigari a fost judecat fara a fi citat legal, scos lider de grup infractional organizat si condamnat definitiv, in lipsa, la 10 ani de inchisoare. Absenta de la proces a lui Vasile Coev a fost cauzata de o neglijenta a instantei, care l-a citat in Republica Moldova - cu incalcarea dispozitiilor legale in materie de citare a persoanelor aflate pe teritoriul acestui stat -, desi el domicilia cu forme legale la Bruxelles. La aceasta grava eroare s-a adaugat si o confuzie de nume, intre Vasile Coev si tatal acestuia, Vasilii Coev, coinculpat in dosar, care a viciat corecta interpretare a interceptarilor transcrise in rechizitoriul semnat de procurorii de caz, Sorin Danut Carare si Sorin Leau, de la DIICOT Galati (click aici pentru a citi).

Comentarii

# Andreea date 12 September 2018 15:12 +1

"Mare om" - "mare caracter!" Probabil a fost socotit un adevărat profesionist dacă , după o demisie depusă și retrasă, după o revocare, tergiversată vreo două luni, acum noul Șef îl primește cu drag. Succes in continuare cu așa o echipă de valoare!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva