11 September 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DOSAR PENTRU PROCURORUL CARARE – Inalta Curte a redeschis dosarul in care fostul deputat Mihail Boldea a facut plangere penala impotriva sefului DIICOT Galati Sorin Carare si a altor doi procurori, pentru abuz in serviciu si divulgarea informatiilor nepublice: “Exista un tipar comportamental ilegal al celor trei procurori in sensul incalcarii dispozitiilor legale... Au transmis presei informatii din dosarul penal, referitoare la interceptari, precum si declaratii de martori” (Documente)

Scris de: B.G. | pdf | print

7 June 2018 10:55
Vizualizari: 9068

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus redeschiderea dosarului sefului DIICOT Galati Sorin Carare. Instanta suprema a admis, marti 5 iunie 2018, plangerea formulata de fostul deputat Mihail Boldea impotriva ordonantei de clasare dispusa de PICCJ in privinta sefului DIICOT Galati Sorin Carare (foto) si a altor doi procurori, a desfiintat ordonanta si a trimis cauza la parchet in vederea completarii urmaririi penale.


Fostul deputat - care a fost achitat in 25 aprilie 2018 de Curtea de Apel Iasi pentru acuzatia de spalare de bani in baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I din CPP care prevede ca “fapta nu e prevazuta de legea penala”, intr-un dosar in care rechizitoriul fiind semnat de Sorin Carare si procurorul Sorin Leau, si avizat de Daniel Horodniceanu - a facut in 4 iulie 2016 plangere la PICCJ impotriva sefului DIICOT Galati Sorin Carare si a procurorilor Sorin Leau si Bogdan Pacurariu pentru abuz in serviciu si divulgarea informatiilor nepublice:

“Subsemnatul, din anul 2008 sunt cercetat de catre procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. GALATI Carare Sorin, Leau Sorin si Pacurariu Bogdan, acestia transformand activitatea profesionala intr-o modalitatea de rafuiala personala.

In anul 2012, in luna martie, au solicitat si obtinut arestarea preventiva a subsemnatului in cauza penala ce a fost inregistrata sub numarul 88/D/P/2009, cauza in care am fost trimis in judecata in luna iunie 2012.

Pana la momentul trimiterii in judecata, cei 3 magistrati procurori, fara respectarea niciunei norme legale, au transmis presei locale si centrale informatii din dosarul penal, referitoare la interceptari de convorbiri telefonice, precum si declaratii de martori, aspecte cu privire la care am inteles sa sesisez din anul 2012 Curtea Europeana a Drepturilor Omului, cauza fiind in derulare in fata acestei instante. (...)
Solicit sa constatati ca exista un tipar comportamental ilegal al celor 3 magistrati procurori in sensul incalcarii dispozitiilor legale si transmiterii de informatii nedestinate publicitatii, cu incalcarea Ghidului de comunicare intocmit de catre CSM, sens in care urmeaza sa constatati, dupa efectuarea de cercetari penale, faptul ca prin incalcarea normelor legale in materie acestia si-au indeplinit obligatiile de serviciu in mod nelegal, si au transmis acte de procedura care nu erau destinate publicitatii, incalcand drepturile personale nepatrimoniale ale subsemnatului”.
In 26 octombrie 2017, procuroarea Claudia Bobe de la PICCJ – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica - a dispus clasarea cauzei fata de seful DIICOT Galati si fata de ceilalti doi procurori, insa Mihail Boldea a atacat decizia la procurorul ierarhic superior.
La data de 8 ianuarie 2018, procurorul sef al Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica, Romulus Varga, a respins plangerea facuta de fostul deputat si a mentinut clasarea, motiv pentru care Boldea a atacat decizia in instanta, iar ICCJ a dispus completarea urmaririi penale impotriva procurorilor Sorin Carare, Sorin Leau si Bogdan Pacurariu.

Minuta ICCJ din 5 iunie 2018:

Admite plangerea formulata de petentul Boldea Mihail impotriva ordonantei nr. 296/P/2016 din data de 26 octombrie 2017 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica. Desfiinteaza ordonanta atacata si trimite cauza la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica in vederea completarii urmaririi penale. In baza art.275 alin.3 Cod procedura penala cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta de camera de consiliu, astazi, 5 iunie 2018”.

*Cititi aici Ordonantele de clasare ale PICCJ si plangerea facuta de Mihail Boldea la Inalta Curte

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 10.09.2024 – Pistolarii lui Pirlog. CSM si-a schimbat mobila

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva