18 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEMISIE LA DIICOT DUPA ACHITAREA LUI BOLDEA – Seful DIICOT Galati Sorin Carare a formulat la CSM cerere de eliberare din functie prin demisie. Gestul lui Carare vine dupa achitarea fostului deputat Mihai Boldea. Carare l-a trimis in judecata pe Boldea pentru o presupusa fapta de spalare de bani, printr-un rechizitoriu avizat chiar de seful DIICOT Daniel Horodniceanu

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

18 May 2018 13:12
Vizualizari: 15269

Procurorul Sorin Carare (foto) a formulat cerere de eliberare din functia de procuror sef al DIICOT Galati, solicitarea sa urmand sa fie discutata in sedinta Sectiei pentru procurori a CSM din 22 mai 2018 (vezi facsimil 1). Interesant este ca gestul lui Carare vine la aproape o luna dupa ce acesta a incasat o teribila achitare. Cea din cazul fostului deputat Mihail Boldea.


Asa cum se stie, Mihail Boldea a fost trimis in judecata in 25 martie 2016 pentru o presupusa spalare de bani. Rechizitoriul a fost semnat de seful DIICOT Galati, procurorul Sorin Carare, si procurorul Sorin Leau, fiind avizat chiar de seful DIICOT Daniel Horodniceanu (vezi facsimil 2).

Rechizitoriul si intregul dosar s-au facut praf insa in instanta. Acuzat de spalare de bani pe motiv ca ar fi transferat pe numele secretarei sale, Mihaela Barabanciuc, un imobil si diverse sume de bani, Mihail Boldea a fost achitat in 25 aprilie 2018 de Curtea de Apel Iasi, in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I din CPP care prevede ca “fapta nu este prevazuta de legea penala”. In baza aceluiasi articol au fost achitati si Mihaela Barabanciuc si George Hristu, dar si o societate comerciala.

Trebuie amintit ca in timpul anchetei, tatal fostului deputat a murit in somn, fara o cauza aparenta. Mihail Boldea s-a jurat la acea vreme ca in memoria tatalui sau nu va mai avea toata viata lui odihna pana cand nu-i va demasca pe anchetatorii sai si nu-i va face sa plateasca pentru nenorocirea care i-au produs-o.Comentarii

# un mizantrop date 18 May 2018 13:39 +8

Si "micutul" ce cusur are?! Procurorul de caz a lucrat dupa protocol, adica, la comanda politica, via SRI (sau invers), chiar nu avea incotro, daca voia sa ramana in functie si a vrut, dar seful isi asuma, prin avizare, toate balariile din dosar... Si banii aia nesimtiti de multi, ca sef si privilegiile sunt, tocmai, ca sa raspunda cu capul lui de sef pentru ce fac subordonatii, mai ales, cand si avizeaza asta... Dar, cand Romania lui Iohanis a ajuns tara mercenarilor, cand totul se executa la ordinul si in folosul "partenerilor" externi, pe bani putini, ce pretentii sa ai?!

# AndreiV date 18 May 2018 13:59 +3

In aceasta situatie eu nu mai am speranta ca plangerea lui orban-iohannis cu aprobarea lui merkel(poate chiar cu redactarea nemtilor,nu numai consiliere presupun) va fi solutionata corect si nu se va razbuna si o va acuza,pentru simplul motiv ca nu a fost numit in continuare al conducerea institutiei.Asta cu atat mai mult,cu cat cei enumerati mai sus, sunt incompetenti,dar,plini de ura,vor distrugerea poporului roman si disparitia Romaniei,care si in prezent in ue,are statut de colonie,fara drepturi si libertati pentru cetateni si fara independenta si suveranitate a tarii,dupa ce ne-au cerut sa distrugem toata economia.

# un mizantrop date 18 May 2018 16:08 +7

Eu l-as mentiona pe Orban ca promotor al unei campanii "Sa spunem adevarul despre Germania si rolul ei in dezvoltarea Romaniei", gen, cu venirea mercenarului pe tronul Basarabilor si Musatinilor, cu inzestrarea lor din saracia nationala, sa aiba urmasii ce revendica azi, cu abdicarea rusinoasa a regelui roman ce nu putea sa lupte cu tara lui, Germania, cu politicienii liberali si filogermani care voiau intrarea Romaniei in razboi alaturi ne nemti, la 1916, cu toate afacerile paguboase (toate!) pentru statul roman, cu retrocedarile caselor, deja, platite de statul roman, catre sasii "asupriti" de regim, cu retrocedarile iohaniste si FDGR, cu afacerile de azi, la fel de inrobitoare si umilitoare ca precedentele, cu felul in care Germania, care ne acuza de tradare, ca nativul lor ne-a vandut rusilor, a onorat datoriile de razboaie...Doamne, cate sunt!

# Valter Cojman date 18 May 2018 14:32 +1

Ahaaa!!! Nu vrea sa raspunda pentru abuzurile pe care le-a facut?

# DOREL date 18 May 2018 15:36 +2

Conform principiului "metoda 4 ochi", Horodniceanu e mai vinovat decat Carare (daca Daniel nu aviza rechizitoriul, nu exista o asemenea eroare judiciara). Aa..a, ca a fost si aici comanda politica, e o noutate veche, asa deci, Constantine, Constantine, indicativ cararea ! Si, b) nenorocitea e ca procuratura ultimilor 12 _ 13 ani e un dezastru, solutiile "bune" sunt, 50 % date din complezenta, adica 50 % din condamnari sunt degeaba, vorba procurorului de la Sibiu care a fost inregistrat cand recunostea ca " trimit nevinovati in puscarie !". Deci, trebuie facut ceva, vestea buna e ca, de putut, se poate, si repede si bine ! Parerea mea ..

# TUDOREL date 18 May 2018 19:43 +3

Ar fi interesant sa mergeti la Galati si sa auziti ce se petrece la o stana de pe malul Prutului, ai carei proprietari sunt rude de ale lui Poteca, asta. Cum voia Politia de Frontiera sa faca un flagrant la contrabandistii de tigari de la stana cum dom' Alee ii chema de urgenta la ordin. Asta ca sa nu mai vorbim despre ce spun fratii nostril despre specialistul in organizarea crimei, pardon crima organizata.

# santinela date 19 May 2018 07:59 +2

Si ce domnule procuror SLUGA, demisia a rezolvat problema dupa ce ai distrus omul ? In locul nefericitului astuia te urmaream si-n mormint pentru a da cu tine de pamint .Dar nu-i tirziu nici acuma, daca are singe-n instalatii !

# Rezident date 17 June 2018 18:35 0

Si cu imobilul din str. N. Balcescu 31 Galati, furat de fratii George si Vasile Nedelcu, in care au functionat in chirie, timp de aproape 10 ani, directiile DNA si DIICOT din Galati, cum ramane, mister Carare? Dar cu traficul de influenta si imixtiunea in actul de justitie din raza Curtii de apel Galati, in dosare judecate in favoarea infractorului-complice la furtul cu acte false in baza legii 28/1992, cu vila nedeclarata din anii 2015-2017, de 480 mp cum ramane? Demisia nu spala pacate si infractiuni pastorite prin abuz de functie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva