18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIRC IN BIROUL PROCURORULUI – Seful CJ Calarasi Vasile Iliuta si-a iesit din minti cand i s-a adus la cunostinta calitatea de inculpat. Iliuta l-a luat tare pe procuror, dar s-a inmuiat la final: “Nu te juca cu mine!... O sa ma pis... Sa-mi bag p..a... Sa moara mama... Ramai pe cap cu mine... Auzi, ma? Tu nu vrei sa traiesti in pace?... Domnule procuror, sunt un nenorocit... Gasiti o varianta, domnule procuror, viitorul meu e in mana dumneavoastra! Pierd tot!” (Stenograma)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 February 2024 18:05
Vizualizari: 9456

Iata ce se intampla cateodata la parchet cand importanti lideri politici sunt chemati de procurori pentru audieri sau diverse masuri procedurale. Scene stupefiante au avut loc la Parchetul de pe langa Judecatoria Calarasi, in prim-plan aflandu-se presedintele Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta. Acesta si-a pierdut cumpatul cand a fost chemat de procuror pentru a-i fi adusa calitatea de inculpat pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Cu un limbaj mai colorat, seful CJ Clarasi l-a luat tare pe procuror, dar in final i-a cerut sa gaseasca o varianta ca sa nu piarda tot: “Domnule procuror, sunt un nenorocit”.


 

Discutia a fost inregistrata chiar de procuror, cu telefonul mobil, iar intregul episod, petrecut in 20 decembrie 2019, a fost relatat in sentinta prin care Tribunalul Bucuresti a dispus achitarea lui Iliuta. Este vorba despre sentinta nr. 1419 din 20 noiembrie 2023, pronuntata in dosarul 4871/3/2021, prin care judecatoarea Catalina Cruceru de la Tribunalul Bucuresti a dispus achitarea presedintelui Consiliului Judetean Calarasi in dosarul in care procurorul DNA-Constanta Andrei Bodean (foto) il trimisese in judecata pentru abuz in serviciu, fals intelectual si santaj (click aici pentru a citi).


Santajul nu a existat, doar lipsa de respect


Fapta de presupus santaj a privit chiar dialogul lui Iliuta cu procurorul de la Parchetul Judecatoriei Calarasi, DNA sustinand ca: “La data de 20 decembrie 2019, inculpatul Iliuta Vasile ar fi exercitat constrangeri asupra unui procuror pentru a-l determina sa nu dispuna trimiterea sa in judecata intr-o cauza penala in care avea calitatea de inculpat”.

Totusi, judecatoarea Catalina Cruceru de la Tribunalul Bucuresti a stablit ca nu poate fi vorba despre santaj, in conditiile in care nu exista probe care sa demonstreze ca intr-adevar procurorul de la Parchetul Judecatoriei Calarasi s-a simtit amenintat si ca a avut o stare de temere serioasa din cauza afirmatiilor facute de Vasile Iliuta: “Tribunalul, contrar opiniei organelor de urmarire penala, apreciaza ca pentru a se retine o incalcare a libertatii psihice a persoanei vatamate, starea de temere trebuie sa fie una reala si serioasa, care sa persiste pe parcursul unui anumit interval de timp, intre momentul exercitarii constrangerii si momentul cand, satisfacand cererea faptuitorului, aceasta isi redobandeste libertatea morala, sa nu fie o traire de moment. Or, in speta de fata, nu exista probe care sa demonstreze, pe de o parte, seriozitatea afirmatiilor facute de inculpat, iar, pe de alta parte, starea de temere reala si serioasa a persoanei vatamate, o alarmare efectiva a acesteia ca urmare a afirmatiei inculpatului. Astfel, nu exista probe ca inculpatul ar fi cunoscut ca o persoana care, anterior acestui episod, ar fi intreprins activitati care sa induca persoanei vatamate ideea ca este capabil sa duca la indeplinire diverse constrangeri asupra unui procuror sau oricarui reprezentant al statului. In egala masura, nu exista probe ca persoana vatamata ar fi incercat o stare reala si serioasa de temere in urma afirmatiei inculpatului, tinand seama de modul in care a evoluat discutia dintre persoana vatamata si inculpat. (...) Tribunalul apreciaza ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj nici pe latura obiectiva, respectiv elementul material, neexistand o activitate de constrangere psihica in scopul clasarii unui dosar, ci un episod de furie, atitudine ireverentioasa fata de un organ de urmarire penala, nici pe latura subiectiva, neexistand intentia inculpatului de a crea aceasta stare de temere persoanei vatamate cu privire la libertatea sa psihica, ceea ce impune o solutie de achitare”.


Imblanzirea lui Iliuta


Dialogul din biroul procurorului este insa unul cu adevarat halucinant. Pe scurt, seful CJ Calarasi Vasile Iliuta a incercat mai intai sa il intimideze pe procuror, avertizandu-l sa nu se joace cu el. Apioi, Iliuta i-a transmis ca va face scandal, intrebandu-l daca nu doreste sa traiasca in pace. In cele din urma, presedintele Consiliului Judetean Calarasi s-a dat batut: “Cu drag! Domnule procuror…”.


Iata stenograma dialogului dintre presedintele Consiliului Judetean Calarasi si procurorul de la PJ Calarasi, prezentata in sentinta Tribunalului Bucuresti de achitare a lui Vasile Iliuta:


“In jurul orei 18, inculpatul Vasile Iliuta s-a prezentat la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Calarasi, a fost condus de catre jandarm in biroul procurorului de caz care avea in spatele scaunului aveam o camera despre care i-a spus inculpatului ca nu este pornita.

A incercat sa porneasca inregistrarea si intre timp, inculpatul l-a intrebat daca este nebun, ca nu stie cu cine se pune, ca nu stie pe cine are in spate si ca va pune o firma de detectivi pe urmele sale, va cumpara o televiziune unde il va defaima si va contacta serviciile pentru a aflat daca am facut in viata vreo greseala cat de mica, urmand a folosit acest lucru pentru a ma distruge.

Intre timp, inculpatul i-a comunicat procurorului faptul ca a formulat o plangere impotriva sa la DNA si o sesizare la Inspectia Judiciara. Intre timp, procurorul ii solicitase jandarmului sa cheme grefierul de serviciu pentru a redacta declaratia. Inainte de a ajunge grefierul, inculpatul i-a spus ca trebuie sa gaseasca o modalitatea pentru a nu-l trimite in judecata si astfel, isi va schimba declaratia data la DNA si la Inspectia Judiciara. De asemenea, i-a spus ca are interesul ca dosarul sa fie trimis la DNA si sa fie reunit la denuntul formulat impotriva sa, urmand ca la final sa se dispuna o solutie de clasare fata de acesta.

Cand a venit grefierul de serviciu, partea civila a iesit din birou sa se calmez putin, apoi a pornit inregistrarea pe telefon, i-a solicitat grefierei sa porneasca inregistrarea din birou si inculpatul a inceput 'sa faca circ, sa tipe si sa il acuze ca am ceva cu el.'

Procurorul precizeaza ca a fost intimidat de atitudinea inculpatului si nu a stiut cum sa reactioneze.

Inculpatul a inceput sa aiba o conduita necorespunzatoare, respectiv a continuat sa tipe, sa vorbeasca peste procuror, sa il acuze ca are ceva personal cu el, iar apoi i-a cerut grefierei sa iasa putin din birou si sa opreasca inregistrarea de pe camera video.

In timpul cat a ramas cu inculpatul in birou, acesta i-a spus ca trebuie sa gasesc o solutie pentru a nu-l trimite in judecata, ca daca il va trimite in judecata, va deveni cosmarul vietii sale si ca este dispus sa isi cheltuiasca toata averea pentru a-l distruge.

O parte din conversatia purtata de inculpatul ###### ###### si procurorul ########## ###### #########, a fost inregistrata de aceasta din urma cu propriul telefon mobil, in conditiile in care, conform art.110 alin.5 C.proc.pen. inregistrarea declaratiilor inculpatului este, in principiu, obligatorie:

Procuror: Domnule presedinte, sunteti in fata unui procuror, haideti sa ne comportam ca atare, va rog frumos! V-am chemat astazi ca sa va aduc la cunostinta faptul ca aveti calitatea de inculpat pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu…

Iliuta: De ce ma faceti inculpat?

Procuror: …si fals intelectual in forma continuata, prev. de art.321 alin.1 Cod procedura penala, art. 291 alin.1 Cod procedura penala, art. 321 alin.1 cu aplic art 35 alin.1 din Codul de procedura penala, Cod penal, totul cu aplic art.38 alin.1 Cod penal, constand in aceea ca in perioada 25.03.2019 – 22.07.2019, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, in exercitarea atributiilor de serviciu, prin incalcarea prevederilor legilor 215/2001, modificata si completata de legea 286/2006, numarul 53/2003, 554/2004, ati indeplinit in mod defectuos o serie de acte prin care ati ingradit dreptul la munca persoanelor vatamate (neinteligibil)

Iliuta: E drept civil, e drept civil, de ce faci tu cu penalu’? Domnule? Domnule procuror, domnule, dumneata incalci o lege stabilita de Curtea Constitutionala…

Procuror: Nu incalc legea. Dati-mi voie, va rog, sa va aduc la cunostinta…

Iliuta: Domnule procuror, domnule procuror, ce-mi aduci la cunostinta? Mi-aduci la cunostinta ca dumneata incalci legea!

(neinteligibil)

Iliuta: Incalci legile Romaniei…

(neinteligibil)

Iliuta: Incalci legile Romaniei…

(neinteligibil)

Iliuta: …prin care inseamna Ordonanta de Guvern, o Hotarare de Guvern.

Procuror: (se adreseaza unei persoane, posibil grefier) Lasa-ma un pic sa… (neinteligibil)

X: Da.

Procuror: Domnule presedinte…

Iliuta: Nu te las, ma! Iti fac un balamuc! Asculta-ma, iti fac un balamuc, habar n-ai! Or te-mp…Asculta-ma, hai sa o varianta, nu te juca cu mine! Cu mine ai cosmarul vietii tale! Daca din punct de vedere profesional reusesti iti fac statuie, sa mor eu daca nu iti fac statuie! Ma, n-am nimic, sa mor eu daca am de aparat! Am de aparat un mandat pe viitor. Daca tu mi-l viciezi sunt dispus sa risc totul! Ascultati-ma, domnule procuror, nu vreau sa va deranjez cu nimic, pe onoarea mea de om daca am vreun interes! Dar interesul meu e asa, toata lumea se apara civil si-si ia drepturile. Asta a fost de la bun inceput considerentul. Domnule procuror nu vreau sa, nu dau, dau dreptul la toti, dar trebuie sa-si apere in civil! Domnule procuror nu veniti cu penal peste, peste niste drepturi pe care eu le consider ca si le poate castiga pe civil! Sunt actiuni civile! De ce va bagati dumneavoastra, asta nu inteleg eu?

Procuror: Pai ca sa-ntelegem va aduc la cunostinta calitatea de inculpat si in ce constau faptele…

Iliuta: Pai nu pot, nu pot pentru ca n-am incalcat! N–am incalcat o lege, ordonanta de guvern, n-am incalcat!

Procuror: Eu zic ca ati incalcat!

Iliuta: N-am incalcat lege!

Procuror: Eu va inteleg punctul de vedere dar…

Iliuta: Pai da’ nu pot sa va las sa va spuneti, sa va, va, va, povestile care nu sunt corecte! Nu va pot lasa! Nu va las!

Procuror: Domnule presedinte, daca aveti o atitudine in continuare ostila pot va sanctionez!

Iliuta: O sa ma pis (neinteligibil) Asculta-ma…

Procuror: Va dau amenda, ce sa fac.

Iliuta: Ete na! Esti nebun? Poti sa-mi dai o mie amenzi. N-am probleme. Problemele sunt altele!

Procuror: Ce probleme?

Iliuta: Informati-va dumneavoastra cu problema si vedeti in ce situatie ne bagam cu totii! Sefii dumneavoastra!

Procuror: La cine va referiti?

Iliuta: (neinteligibil) Nu sunt singur acolo. Ba, nu sunt, nu sunt neica nimeni dupa strada, ba, barbate! Ma tratezi ca pe neica nimeni! Ma chemi dupa o zi pe alta la, la interviu. Ma, da’ problemele grave, sociale, probleme de trafic de influenta, de trafic de persoane, alea, de ce nu le rezolvi p-astea?

Procuror: Nu le cercetez eu p-astea.

Iliuta: Ne le cerce…ma cercetezi pe mine?

Procuror: Da, pe dumneavoastra!

Iliuta: E bine, sigur, ca ma chemi de pe-o zi pe alta! Ma, chiar sunt eu fraieru’ de serviciu? Asculta-ma, mintea o are toti, depinde de fiecare, mi-am facut de toate, si-a fac…, eu le-am facut pe toate! Depinde ce vreti, pentru ca eu le vad pe toate! Am 10 mutari in fata la toti. Daca cu adevarat aveti buna credinta vreau s-o vad! Sa mor eu daca buna credinta o vad la dumneavoastra daca nu ma subordonez si daca nu vin cu drag. Dar nu vad buna credinta! Vad reaua credinta! De ce ati luat dosar penal lu’ ala de la politie sa ma anchetati dumneavoastra?

Procuror: Pai de ce nu v-ati prezentat la citatie?

Iliuta: Pai am avut probleme. Ca sunt un om cu minte si cu inteligenta, ca nu-nteleg de ce ma doare capul. Si le-am facut si va pot arata ca le pot face. Astazi am venit, din respect pentru dumneavoastra, ca m-ati sunat. Daca nu ma sunati, nu veneam!

Procuror: Asa…

Iliuta: Am venit pentru respect. Sa stiti, respectul de astazi vi-l port pentru ca m-ati sunat telefonic si am venit cu drag. Daca nu ma sunati nu veneam! Dar m-ati sunat. Faptul ca m-ati sunat inseamna ca trebuie sa fiu prezent. Si am venit prezent. Domnule procuror, cu tot respectul, inseamna ca e de interes aceasta situatie. Dar hai sa gasim o varianta. Domnule, nu castigati nimic!

Procuror: Eu nu am nimic de castigat doar imi fac meseria, atat!

Iliuta: Nu, dar meseria nu v-o faceti chemandu-ma dupa o zi pe alta! Chemandu-ma in continuu!

Procuror: Daca ati fi venit de la prima citatie n-ar mai fi fost nevoie de nici (neinteligibil)

Iliuta: Domnule, ascultati-ma, de ce ma face pe mine presa infractor si inculpat si nu ma faceti dumneavoastra? Ma faceti acuma, astazi, aa, nu-i corect! De ce lumea (neinteligibil) cu informatiile alea?

(neinteligibil)

Iliuta: A facut si asta plangere penala la Inspectia Judiciara ca m-ati facut inculpat.

Procuror: Foarte bine, ce sa zic?

Iliuta: A aparut pe presa si nu a aparut ca sa iau la cunostinta.

Procuror: (neinteligibil)

Iliuta: Domnule procuror, vedeti ca sunt lucruri care se vor conecta maine sau poimaine. Noi le-am complicat. Eu am spus, faceti asta, faceti asa, ma suntem nebuni la cap? Unde va bagati?

Procuror: Ce vrea sa-nsemne asta? V-a spus sa faceti ce?

Iliuta: (neinteligibil) draci.

Procuror: E oprita camera, nu…

Iliuta: Structura (neinteligibil) Le-am spus faceti asta, faceti…Domnule, hai sa gasim o varianta si-ti propun si eu un lucru, si daca-l faci putem sa avem si noi liniste totala! Totala in ce sens, nu, ascultati-ma, o sa respectati legea! Sa nu cumva sa considerati ca eu vreau sa fiti impotriva! Toata lumea este cu ochii pe acest subiect.

Procuror: Tocmai d-aia, haideti sa va aduc la cunostinta calitatea…

Iliuta: Mai, ascultati-ma…

Procuror: …si dumneavoastra sa-mi spuneti daca dati sau nu dati, dupa care…

Iliuta: …ca-i nebun dar nu-mi spune mie ca sunt infractor ca nu accept! Fac balamuc! 'Ai incalcat legea cutare' fac balamuc! Oricum fac balamuc daca ma filmezi, fac balamuc! Ori ma filmezi si-mi citesti si nu fac niciun balamuc, daca-mi citesti fara camera nu fac balamuc! Sa mor eu daca-ti fac balamuc! Daca nu…

Procuror: Tocmai imi vorbeati de respect mai devreme…

Iliuta: Nu dar…

Procuror: Vi se pare ca ma respectati daca faceti chestia asta?

Iliuta: Domnule procuror va respect, sa mor eu daca nu va respect! Pe onoarea mea de om daca nu va respect! Daca ma filmati nu respect nimic! Asculta-ma, da-mi la cunostinta, mi-aduci tot, iti dau declaratie, pe onoarea mea daca nu. Daca nu ma filmezi iti spun un singur 'nu dau nicio declaratie, nu am nimic de obiectat' problema se pune (neinteligibil). Dar daca ma filmezi iti fac scandal! Spun 'grup infractional impotriva mea'. Iti fac un balamuc!

Procuror: Dar de ce, care e motivul?

Iliuta: Pentru ca, nu, motivul pentru ca sa-l ia DNA-ul de aici! La cel pe care l-am facut la DNA.

Procuror: Si daca-l ia DNA-ul care e diferenta (neinteligibil)?

Iliuta: Domnule procuror, problema se pune ca eu in declaratie aicea ca sunt grupuri infractionale impotriva mea care actioneaza, care cutare, cutare, cutare. Ca se conexeaza. Sunt grup care se conecteaza. Asculta-ma, fa-o, ma, simplu, nu filma nimic, semnez tot, oricum nu o semnez! Mi-aduci la cunostinta tot, eu iti semnez, eu iti dau declaratie ca nu dau nicio declaratie si am terminat balciul, am incheiat balciul. Fa o incercare.

Procuror: Pana cand?

Iliuta: Ce?

Procuror: Pana cand incheiem balciul?

Iliuta: (rade) Il inchei. Sa-mi bag pula, daca nu-l inchei. Astazi. Sa moara mama daca nu-l inchei astazi! Si-ti promit un singur lucru, in ce scop, declar invers tot, n-a fost nimic adevarat, a fost decat o …in viziunea mea…

Procuror: Dar pe mine nu ma intereseaza ce declarati dumneavoastra, nu-i problema mea!

Iliuta: Ma, asculta-ma! in viziunea mea gresita.

Procuror: Nu, nu. Eu chiar vreau sa va duceti sa sesizati daca dumneavoastra credeti ca eu fac parte dintr-un grup cum ati spus chiar va rog frumos sa sesizati! Sa se faca cercetari. Eu altceva va intreb, pana cand ziceti dumneavoastra ca se termina balamucul?

Iliuta: Daca ma trimiti in judecata ramai pe cap cu mine pentru toata viata! Asculta-ma ce-ti spun! Nu stiu cine voi fi maine. Dar ramai pe cap cu mine pentru toata viata! Ma barbate, ce-ai cu mine cand eu vreau un singur lucru, vreau sa fac si eu cateva lucruri pe care le-am crezut, pentru ca raman la ########? Vreau s-o duca copiii mei mai bine, vreau sa fac si eu cateva investitii care nu s-au facut pana acuma, vreau sa aduc bani europeni in Calarasi, vreau sa fac lucruri pe care, stai putin, sa nu fi, trebuie sa fii macar ca si martor le vezi ca vreau sa le fac. Ma barbate, nu fac decat un singur lucru, care au fost ticalosi in Consiliul Judetean ce se intampla astazi cu acesti angajati, ma, s-au pus impotriva, nu semnau hartii, nu faceau nimic! Ce sa-i fac, ma, sa-i celerez ca sa-i tin balast al Consiliul Judetean? Ca mi-au spus ca nu semneaza, ca nu fac, ca nu dreg, ii aveam… Directorii i-au dat afara, nu i-am dat eu, ma! (Neinteligibil).

………………………………………………………………………………………………….

Procuror: Vi se pare ca in momentul in care procurorul primeste un inculpat ca dumneavoastra in birou si e amenintat ca se tine de capul lui, ca toata viata lui, il fac puternic?

Iliuta: A, nu, nu, nu.

Procuror: Va intreb asa…

Iliuta: Asculta-ma, poate am facut si eu greseli, asculta-ma

…………………………………………………………………………….

Iliuta: De acord. Domnul procuror, de acord. Trebuie sa ma puneti sub acuzare atata timp cat considerati ca am incalcat legea. Dar, ca dovada, v-aduc cateva lucruri, dispozitia presedintelui de ce nu a fost atacata? E act administrativ! Domnule procuror…

Procuror: De ce nu spuneti in scris chestiile astea?

Iliuta: Cum sa nu, dar eu intotdeauna…Domnule procuror, dumneavoastra trebuie sa-mi dati calea sa putem sa gasim varianta in care eu, ca si om de buna credinta, am incercat sa fac bine statului. Pot sa n-o fac?

…………………………………………………………………………

Min.31:09 (imediat dupa ce inculpatul semneaza declaratia)

Iliuta: Auzi, ma? Tu nu vrei sa traiesti in pace?

Procuror: Ce spuneti?

Iliuta: Tu nu vrei sa traiesti in pace?

Procuror: Eu vreau sa traiesc in pace dar …

Iliuta: Eh…bine.

Procuror: De ce, ce vreti sa ziceti

……………………………………………………………………………

Iliuta: Ba, eu sunt un complicat in care am plecat si am dorit sa fac lucruri pe care sa functioneze. Poate am si gresit, pacatele mele. Nu trebuie sa nu recunosc ca nu am pacate mele dar sa nu-mi faceti voi pacate mai mari decat am eu. Dumneavoastra ca procuror nu-mi faceti pacate mai mari decat le am eu. Ba, le am pe toate, si betiv si curvar si nenorocit, de toate! Le am pe toate, sa moara mama daca nu le am! Ba, dar in loc sa le avem comune vreti sa ma scoateti numai pe mine nevinovat. Lasati-ma dracului sa ma ia ca le avem comune, toti! Pai ce, si tu esti barbat si eu sunt barbat si toti suntem barbati, si toata lumea nu e bine.

…………………………………………………………………………………………

Iliuta: Mama (neinteligibil) inseamna ca toate le-am facut! Sa stii un singur lucru, am un singur lucru, sa mor eu daca nu sunt cel mai bun prieten al tuturor! Daca tu gasesti legalitatea legislatiei existente nici eu n-am decat sa fiu corect. Oricum, am modificat o mie de oameni minor. Nu stiu, sunt un nenorocit patentat! Ce voi face nici eu nu stiu. Domnule procuror, sunt un nenorocit, nu stiu ce voi face. Nu vreau s-o fortez dar (neinteligibil), retineti ce va spun eu, cu dumneavoastra pot pierde tot! Tot pierd!

Procuror: V-ati schimbat un pic atitudinea!

Iliuta: Sa mor eu daca nu pierd tot! Am pierdut tot! Cu tine voi pierde tot! Tu sa stii un singur lucru, gasiti o varianta, domnule procuror, viitorul meu e in mana dumneavoastra! Pierd tot! (Neinteligibil). Cu drag! Domnule procuror…”.


* Cititi aici integral sentinta Tribunalului Bucuresti de achitare a presedintelui Consiliului Judetean Calarasi, Vasile Iliuta

Comentarii

# Io date 4 February 2024 22:36 +8

Santaj cica nu e. Dar ultraj e? Maine, poimane o sa foloseasca acelasi limbaj si cu judecatorii.Ca nu e infractiune.Asa a zis instanta.

# santinela date 5 February 2024 07:06 -1

Deci am inteles ca omul a fost achitat iar "faptele" pentru care a fost chemat de procuror nu se sustin.In consecinta omul a avut dreptate, in prima parte, sa-l injure pe papagalul de parchetar care face dosare dupa cum i se scoala si pune oamenii pe drumuri fiindca asa "vrea muschii" lui !

# cetatean de moda veche date 5 February 2024 11:21 0

Deferenta si condescendenta intre autoritati si administratie sunt simbolurile "democratiei noastre". Se constata primordialitatea puterii totale in societate. Egalitatea cetatenilor cat si tratamentul cetateanului simplu, in fata legii si administratiei, imi face impresia unei glume de prost gust. Balanta o inclina JUSTITIA, cea legata la ochi dar cu mainile libere si pe masura buzunarelor se pare din practica ( exceptii doar acolo unde exista verticalitate prin propriul respect al persoanei pt sine). Inclinarea talerelor e functie de "evaluarea" "importantei" persoanei sau "taxei de timbru", in comformitate cu "claritatea" legilor noastre moderne europenizate.

# Titiriga date 5 February 2024 13:16 +1

Pe toti iua luat , la Olt nu ii ia pe nici unul, Oprescu , Stanescu ca sunt cazuti scoala la coruptie! Rog sezizati va!

# maxtor date 5 February 2024 20:30 0

probabil pt. ca nu i-au dat voie sa traga un fum de tzigara, sa-si limpezeasca fluxurile neuronale....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva