18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CIRCULARA PENTRU BOTA – CSM a informat instantele ca judecatorii pot verifica in EMAP daca avocatii figureaza in tabloul UNBR. Pompiliu Bota, presedintele UNBR-Bota: "Judecatorii sunt cei care vor decide, fiecare in functie de cat de independent e, daca vor tine cont de aceasta 'indicatie pretioasa' fara valoarea juridica". Recent, sefa CA Alba Iulia, Alexandra Pastiu, le-a dat ordin judecatorilor sa verifice "situatia juridica a persoanelor care se prezinta avocati" (Decizia)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

30 January 2015 16:00
Vizualizari: 17213

Consiliului Superior al Magistraturii a informat toate instantele din tara ca judecatorii au posibilitatea folosirii aplicatiei EMAP pentru a verifica daca aparatorii partilor din dosare figureaza pe tabloul avocatilor afiliati Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Este vorba despre Hotararea nr. 79/26.01.2015 a Sectiei pentru judecatori a CSM, pentru unificarea practicii administrative referitoare la verificarea avocatilor cu drept de exercitare a profesiei. Potrivit solutiei pe scurt a hotararii CSM, care se regaseste la punctul 8 pe ordinea de zi a sedintei din 26 ianuarie 2015, controlul asupra avocatilor inscrisi in tabloul barourilor componente ale UNBR se va putea face chiar in timpul sedintelor de judecata: "Emiterea unei circulare catre instantele judecatoresti pentru a fi informate cu privire la posibilitatea folosirii portalului EMAP sectiunea Tabloul avocatilor pentru verificarea in timpul sedintei de judecata a avocatilor inscrisi in tabloul barourilor componente ale U.N.B.R."


Intrucat solutia pe scurt a hotararii nu face distinctie, este cat se poate de rezonabil sa admitem ca decizia CSM trimite la verificarea avocatilor inscrisi pe tabloul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania conduse de avocatul Gheorghe Florea, si nu la Uniunea prezidata de Pompiliu Bota (foto 1). In legatura cu aceasta hotarare, avocatul Pompiliu Bota a precizat ca decizia CSM nu este izvor de drept, nu are valoarea juridica, si ca judecatorii sunt cei care vor decide, in functie de cat de independent este fiecare, daca sa respecte legea, adica hotararile definitive si irevocabile de infiintare pe care Uniunea pe care o conduce le detine: "Este doar o 'indicatie pretioasa' fara valoare juridica, circularele CSM nu sunt izvor de drept. (...) Judecatorii sunt cei care vor decide, fiecare in functie de cat de independent e, daca vor tine cont de aceasta noua 'indicatie' a CSM".

Interesant este insa ca hotararea Consiliului Superior al Magistraturii a fost luata fara ca membrii Sectiei pentru judecatori sa astepte solutionarea arbitrajului Comisiei Europene pentru lamurirea situatiei barourilor paralele, litigiu ce s-ar putea solda chiar si cu declansarea procedurii de infringement impotriva Romaniei, dupa ce mai multi avocati din UNBR-Bota impiedicati sa isi exercite profesia in UE au reclamat la Bruxelles ca le este incalcat dreptul la munca. Pentru dezlegarea acestei chestiuni, un verdict al Comisiei Europene este asteptat in zilele ce urmeaza.

Sefa Curtii de Apel Alba Iulia le-a dat ordin judecatorilor de la instantele arondate sa acceseze www.unbr.ro pentru verificarea avocatilor

O decizie asemanatoare hotararii CSM a fost luata - ce-i drept, la nivel local - in urma cu doua saptamani. Este vorba de asa-numita "Circulara Pastiu".

La 12 ianuarie 2015, presedinta Curtii de Apel Alba Iulia, judecatoarea Alexandra Iuliana Pastiu (foto 2), a emis o circulara catre toate instantele din circumscriptie prin care le-a dat dispozitie judecatorilor sa verifice la fiecare sedinta de judecata daca avocatii din dosarele civile si penale figureaza pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania conduse de Gheorghe Florea, www.unbr.ro. Decizia sefei Curtii de Apel Alba Iulia, in vigoare incepand cu 19 ianuarie 2015, are ca scop prevenirea cazurilor de practicare fara drept a profesiei de avocat.

Prezentam decizia presedintelui Curtii de Apel Alba Iulia:

"Avand in vedere dispozitiile art. 10 lit. a) si b) din Regulamentul de ordine interioara al instantelor de judecata, aprobat prin Hotararea nr. 387/2005 a CSM, dispozitiile art. 1 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, in vederea prevenirii cazurilor de practicare fara drept a profesiei de avocat, stabilesc urmatoarele:

1. Personalul de specialitate informatica din cadrul Curtii de Apel Alba Iulia va proceda la crearea unui link pe statiile de lucru din cele 4 sali de judecata, care va asigura accesul la sistemul electronic de date al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, respectiv, la adresa www.unbr.ro.

2. Incepand cu data de 19 ianuarie 2015, in cadrul sedintelor de judecata, dupa strigarea cauzei si apelul partilor, grefierul de sedinta, la solicitarea presedintelui completului de judecata, va proceda la verificarea in sistemul electronic de date al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania – pe pagina de internet a acestei institutii – a situatiei juridice a persoanelor care se prezinta avocati, atat in cauzele civile, cat si in cele penale.

3. Dispune punerea in aplicare a acestor dispozitii de catre toate instantele din circumscriptia Curtii de Apel Alba Iulia, prin presedintii acestora, pana la data de 1 februarie 2015.

4. Prezenta decizie se comunica Uniunii Nationale a Barourilor din Romania si tutror instantelor din circumscriptia Curtii de Apel Alba Iulia si se afiseaza pe pagina de internet a instantei.

Presedintele Curtii de Apel Alba Iulia,

Alexandra Iuliana Pastiu".

*Cititi aici Hotararea nr. 79 din 26 ianuarie 2015 a Sectiei pentru judecatori a CSM

*Cititi aici Decizia nr. 5/C/12.01.2015 a presedintelui Curtii de Apel Alba Iulia, judecatoarea Iuliana Pastiu

Comentarii

# Ion date 30 January 2015 16:55 -13

Na ca sunteți Rezolvați Botistilor  :))) ce sa mai zică Bota ? Sfârșitul unbr 2004 

# Costi date 31 January 2015 21:01 -2

Vezi Incheirerea data in dosarul cu nr. 461/110/2014 Tribunalul Bacau-Sectia Civila

# Radu date 30 January 2015 17:29 -11

Lasa-i ca ei inca mai spera :))

# Pt Ion date 30 January 2015 17:35 +7

Dream on, Ioane. De fapt, ce pretentii sa am de la tine? Nici macar gramatica limbii romane nu o cunosti. Iar eu, nesimtitul, iti vorbesc in engleza. Las-o moarta, ca pute. Nu e niciun sfarsit, amigo.

# Pt. Radu date 30 January 2015 17:43 +6

Raducule, te sfatuiesc sa-ti cumperi o carte de gramatica si sa termini facultatea de drept. Exista riscul sa inveti cate ceva acolo.

# Juvianis date 30 January 2015 18:01 +16

Orice norma fie interna sau international, juridica sau nejuridica nu se paote aplica retroactiv. In ce tara traiti?.... CSM nu poate reglementa situatia avocatilor in contra unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila. Faptul ca se vor informa mai bine inainte de a lua o hotarare privind calitatea fiecarui avocat in parte nu este o mare nenorocire ci o necesitate in respectarea Constitutiei. Normal ca trebuie sa respecte Tabloul avocatilor ca proba primara si daca suntem legal constitutiti sa ia de baza inregistrarile acolo facute anual. Logic, nu?.......

# Frederic date 30 January 2015 18:03 +3

Ion, vorbeste de sfarsitul lumii ci nu de alceva. Nu te prinzi?....

# Niki date 30 January 2015 18:05 +12

Iata dovada coruptiei din justitia romana. Acesti judecatori mafioti inverseaza, fara jena, realitatea juridica. Nu-i intereseaza faptul ca entitatea-florea functioneaza ilegal, intrucat, dupa revolutie, n-a dobandit personalitatea juridica, astfel cum imperativ obliga legea. In loc sa fie garantul independentei justitiei, CSM-ul este cel care nu da 2 bani pe vasta jurisprudenta favorabila UNBR-Bota. Romania e Africa Europei!! Dar, va veni si ziua dreptatii !

# TOT INAINTE ! MEREU INAINTE ! NICI UN PAS INAPOI ! date 30 January 2015 18:18 +16

AVOCATII DIN UNBR BOTA TREBUIE SA MEARGA TOT INAINTE, MEREU INAINTE, NICI UN PAS INAPOI ! AU MAI FOST ASEMENEA CIRCULARE SI NU AU AVUT NICI UN EFECT !!!!!!!!!!!!!!!! MAI MULT, IN CIRCULARA SE SPUNE DOAR UNBR, FARA A SE PRECIZA CARE DIN ELE, ASA CA DACA APAREM PE TABLOUL DE LA UNBR BOTA TOTUL E OK. TOT INAINTE, MEREU INAINTE, NICI UN PAS INAPOI !

# decizia date 31 January 2015 09:41 +1

GRESIT ! Citeste Decizia presedintelui CAA, scrie foarte clar :  "ww.unbr.ro".

# Catalin Racaceanu date 30 January 2015 18:19 +9

Stat mafiot sau ce...

# ULTIMATE LAWYER date 30 January 2015 18:30 +4

CAUTAM COLABORATORI CU/FARA EXPERIENTA DIN UNBR BOTA. PERSOANELE INTERESATE SA TRIMITA CV COMPLET LA ultimate.lawyer@yahoo.com SI VOR FI CONTACTATE IN CEL MULT 48 ORE. PRETINDEM SI OFERIM SERIOZITATE.

# Andrei date 30 January 2015 23:34 +3

ce societate de avocați mai sunteți si voi ? Sau vreți sa demascați cine postează pe Luju sau ?!  Oferă mai multe date un nr de contact , un nume..

# Catalin Racaceanu date 2 February 2015 11:35 +1

:D :D :D :D pe mine stiti cum sa ma gasiti ca nu sunt ''clandestin''...

# jurist date 30 January 2015 19:36 +5

o circulara data de doctorii in drept de la universitatea spiru haret. am auzit cu totii ce studii sorbonesti avea chiuariu. ceilalti politruci sunt de aceeasi teapa.

# Zarbanciuc date 30 January 2015 20:24 +4

Sa intelegem dictarura din sistemul de justitie trebuie sa avem rabdare. Genul oamenilor tip Grebla din CCR inca exista prin toate instantele. Se regleaza lucrurile modificand legea raspunderii magistratilor. De acest lucru le este foarte frica si nu vor scapa.

# avocat BB 53 date 30 January 2015 20:52 +11

Nu este prima data cand rog ca d-nul BOTA sa fi trimis tabloul avocatilor nostrii la CSM si o cerere in care tabloul cu avocatii nostrii sa fi fost trecut si inregistrat in SIT-ul CSM  la institutii partenere asa  cum au fost inregistrati  TRADITIONALI iar in caz contrar trebuia s aactionam CSM-ul in judecata pe contencios(obligatia de a face) sa vedem ce solutie primeam. Asa stam in pasivitate. Pana la ora actuala nu stim nici raspunsul CSM in urma audientei  d-nului BOTA la aceasta institutie institutie. Vorbim toata ziua( latram) aici si in alta parti fara sa se rezolve ceva concret. Si sperante nu prea sunt in viitor. Nu vedeti ca in Romania dai la orice pas peste CORUPTIE de iti e frica sa mai stai in acesta tara.  

# hosu date 30 January 2015 21:34 +6

BB 53 are dreptate. Pasivitatea nu e ceva ce ne este favorabil. Trebuia iesit in presa, bombardari cu adrese etc. In ritmul asta....

# UNBR, UNICA date 31 January 2015 11:03 +4

Am vb cu Bota, in 2 saptamani iesim in strada ! La MJ, CSM si celelalte !

# Si ce date 31 January 2015 20:46 +4

Si ce rezolvati in strada? Va plimbati ca si cainii fara stapan. Nu se va uita nimeni la voi. Chiar nu ati invatat nimic in ultimii 10 ani?

# BB53 date 31 January 2015 20:44 +2

Rezultatul intalnirii de la CSM este un mare fas. S-a dus Bota acolo si v-a aruncat Bordea cu praf in ochi. A aruncat o piatra in apa iar voi, ca prostii, ati sarit. Frate....gata. S-a terminat. Si sa nu va inchipuiti ca sunt avocat la traditionali. Sunt si eu la Bota.

# bella date 30 January 2015 20:54 +3

"Au posibilitatea", nu este o obligatie. Aceasta nemernica trebuie sa se duca putin pe la DNA pentru spaga care si-a luat-o.

# visu date 30 January 2015 21:12 +2

Nu e nevoie de recunoasterea csm-ului basist ci de verticalitatea juzilor de a nu considera acte necompetente!

# Valy date 30 January 2015 21:23 0

Atiunea in realizare in contencios nu este tot una cu obligatia de a face. Cat despre tabloul avocatilor se trimite anual la toate institutiile publice confrm legii.

# eu date 30 January 2015 21:40 0

Pe site.ul baroului Oltt e postata condamnarea luata zilele trecute de un coleg al lui Bota. Deci asta este recunoașterea!

# EU date 1 February 2015 17:34 +1

Ia postează matale, pe situl Baroului Olt fără acte de înfiinţare, acţiunea, întâmpinarea şi răspunsul la întâmpinare din dosarul în care Baroul Olt este pârât şi discutăm pe urmă.

# 2004 date 30 January 2015 21:53 +2

Voi nu vedeti ca Udrea urmeaza sa ne rezolve? Maior, Ponta, Kovesi, toti au papat de la Florea si ....am eu asa o speranta ca o sa auzim si despre UNBR.  Saptamana viitoare PNL il va sacrifica si pe noul venit pentru a se arata demn de a fi la guvernare.

# EU date 30 January 2015 22:50 +2

Inca nu ati realizat in ce lume traim? cit s-a dezvoltat MAFIA care ne-a acaparat? Nu vedeti ca acei NENE si TANTI cu functii mari in institutiile statului au lucrat numai cu unitati de milioane de euro?in conditiile in care salariul minim pe economie al romanului este de rasul lumii? UNBR TRADITIONAL cum poate fi verificat de FISC? NU ESTE BINE SA AFLAM CINE MAI LUA BANUTI SI DE LA EI? sper ca domnul PRESEDINTE JOHANIS VA FI VIGILENT SI NU VA PUNE LA mINISTERUL JUSTITIEI pe marele MAESTRU al unbr fara acte............... Sa aiba grija domnul presedintepe cine strecoara in STUP. SRI NU SCOATE DOSARELE CU UNBR TRADITIONAL? CA DE FINANTAT, AU FINANTAT, iar un avocat daca nu a platit la ei l-a suspendat ca sa nu cistige nici sa traiasca. Vedeti ce logica proasta are conducerea UNBR? DAR DE BANUTZII (LEII) DATI DE MINISTERUL JUSTITIEI pe apa simbetei pentru incurajarea mafiei apararilor din oficiu? Prea multa prietenie si mai ales COLABORARE CU MJ SI CU CSM.

# EU date 30 January 2015 22:53 0

UDREA este tot la UNBR TRADITIONAL?

# Avocat Vasile Dumitru date 31 January 2015 07:46 -1

Tribunalul TULCEA - dosar nr. 2043/88/2014 Sectie: Secţia civilă de contencios administrativ şi fiscal Materie: Civil Obiect:pretenţii daune morale Părţi Nume Calitate parte VASILE DUMITRU Reclamant UNIUNEA NAŢIONALĂ A BAROURILOR DIN ROMÂNIA Pârât BAROUL BUCUREŞTI PRIN AV. IORDĂCHESCU ION ILIE Pârât BAROUL TULCEA PRIN AV.PURICE NICOLETA Pârât PROCURORUL GENERAL AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CONSTANŢA - ELENA GRECU Pârât PROCUROR GENERAL ADJUNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CONSTANŢA - ADINA FLOREA Pârât DRĂGHICI VASILE - PROCUROR AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ CURTEA DE APEL CONSTANŢA Pârât OLTEANU IULIA MAGDALENA Pârât BOCĂNEALĂ DANIELA Pârât MOCANU VASILICA Pârât SIMION ELENA Pârât ANDREI DANIELA Pârât ANDREI IORDAN Pârât GHEORGHE SIMONAPârât NICOLA GHEORGHIU Pârât

# Avocat Vasile Dumitru date 31 January 2015 07:51 0

Tribunalul BUCUREŞTI > dosar nr.2261/3/2015 Sectie: Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal Materie: Contencios administrativ şi fiscal Obiect: comunicare informaţii de interes public (Legea Nr.544/2001) Stadiu procesual: Fond Părţi Nume Calitate parte CABINET DE AVOCAT VASILE DUMITRU Recurent BAROUL TULCEA Pârât

# bella date 31 January 2015 08:03 +1

@eu: este la traditional. Dar Bota a trimis vreo data tabloul avocatilor la instante? Ca daca nu la transmis or sa invoce instantele in apararea lor ca nu s-a transmis niciodata si nu aveau de unde sa stie.....Asa ca dle Bota daca nu ati transmis taloul, va rugam respectuos sa-l transmiteti si atunci sa vedem si raspunsul instantelor cu privire la tabloul avocatilor legani (Bota).

# BELEA date 31 January 2015 15:28 0

,,la transmis,, BELO, ,,la transmis,, !!!

# EU date 31 January 2015 10:12 +2

Cine este aceasta tanti de la Alba Iulia? pusa pe aceleasi criterii ca si Udrea si altii care umplu puscariile? acesti puscariabili fac legea in Romania mult timp/ ce ne tot uitam in gura lor? Dati-o in judecata, faceti un denunt, sint multe cai sa suprimati mafia din avocatura, din justitie. Ce naiba are UNBR cu Ministerul Justitiei? si SOVA spunea ca UNBR traditionalizat de ei (asa cum au furat si ei dupa cum se vede) este un MINISTER, MINISTERUL AVOCATURII CARE ASCUNDE MONSTRI, AU FACUT DE RAS PROFESIA DE AVOCAT (fug romanii de avocati, au parere foarte proasta despre ei) au secatuit in banda organizata la secatuirea Romaniei/romanilor si au compromis ACTUL DE JUSTITIE. Acum, incearca sa calce in picioare prin astfele de hotariri numite in fel si chip, si hotaririle celor care si-au respectat rolul de judecator sau procuror. Ei , gunoaiele sint la apogeu si in disperare calca totul in picioare, dispun din frica, dupa bunul plac impotriva intereselor cetateanului de rand. Nu ne sperie nimic si nimeni. Sa iasa din tara, sa paraseasca Romania daca ii ignora legea.

# bella date 31 January 2015 10:13 0

Se pare ca nu toate comentariile apar....... Deci a tansmis dl. Bota tabloul avocatilor catre toate instantele?? Este interesant ce raspuns ar fi primit....

# perceptia publica date 31 January 2015 10:13 +2

Csm, ccr, dna, etc. institutii inutile, pline de indivizi pusi politic, cu competente de robotei, care apara doar interesele mafiote ale stapinilor care le dau salarii grase din banul public. Deci cu acesti indivizi avem doar circ in functie de stapanii care sunt la cirma tarii. Oricum mafiotii din umbra au acoperire, spre exempli casta lui florea care este protejata desi functioneaza total inafara legii. Ne mai trebuie o revolitie ca sa reusim sa scapam de radu-lii traditionali.

# Jeny date 31 January 2015 10:45 0

Spun ei ca le este frica cum Bica in Ancheta. Pai dac le era frica nu faceau ce au facut pana acum. De cine le este frica cat timp nu s-au plans pana acum si o fac numai cand sunt itepati cu abuzurile pe care le practica.

# # Costinel date 31 January 2015 11:47 0

Sa se dea odata un raspuns in privinta infrigementului sa stim daca facem altceva sau ne tinem in continurare de aceasta profesie. Stiti cand se da un raspuns????

# Cornel date 31 January 2015 15:02 -3

 Infrigement nu reolvă problema că nu are cum, nu desfiinţează UNBR, nu poate impune la judecători să te admită, nu te achită nu te condamnă, va fi aşa, nu nup, achitare, achitare, nup, rechizitoriu, condamnare, nup, condamnare, achitare etc. Deci. 

# #Costinel date 31 January 2015 17:03 0

Daca decizia,comunicarea  de la Infrigement o sa ne fie favorabila noua (cei din UNBR 2004) ce o sa se intample o sa ne uneasca cu cei de la Traditionali???  Sau o sa fie scoasa circulara asta interna impotriva noastra si o sa fim lasati sa profesam fara probleme!?

# Heryc date 31 January 2015 17:12 0

Legea contenciosului administrative ne ingaduie sa similam acelor administrative actele unilaterale ale structurilor nestatale (asociatii, fundatii etc.) autorizate sa presteze un serviciu public in conformitate cu obictvele statutare supuse judecatii ori nu mai pot forma obiectul judecatii in afara cailor legale de atac si sunt exceptate de a fi atacate in alt mod intr-un stat de drept. Relatia legalitate-putere discretionara a administratiei - controlul instantelor de contencios administartiv reprezinta o problema teoretica fundamentala potrivit Constitutiei si statului de drept in Roamnia, dar asta nu inteleg cei de la putere si din sistemul de justitie. Tacerea organului de procuratura la memoriul lui Bota prin care solicita declararea recursului in anularea unei hotarari abusiva, excesiva si nelegala si refuzul nejustificat al procurorului General de a comunica raspuns oficial oricarui cetatean, in temeiul prevazut de lege, solutia adoptata constituie motiv de contencios adm..

# Ivan date 31 January 2015 17:36 0

Cornele, tu ce limba vorbesti, taica? daca ai ceva de spus, spune pe romaneste, sa pricepem si noi, astia mai prosti.

# oarecare date 31 January 2015 19:44 -2

Ce conteaza ce spune ? A luat Bota de la el, asa tampit cum e, 20 de milioane si l-a facut avocat ? Si va mirati de ce nu va crede nimeni avocati !!! Unde duce lacomia de bani !!!

# Nelutu date 31 January 2015 17:46 0

Avand in vedere relatiiile autoritate - libertate, respectiv stat - cetatean trebuie sa itelegem ca se pune accent pe cetatean, pe demnitaea acestuia, pe drepturile si libertatile sale fundamentale, pe libera dezvoltare a personalitatii sale, dupa cum rezulta in art.1 alin.3 din Constitutie. Nu mai vorbim de faptul ca art. 20 stabileste prioritatea normelor dreptului international fata de normele interne in privinta drepturilor omului. O atitudine din partea dlui Bota se justifica fata de dreptul nostru consacrat de Constitutie si de lege a se recunoaste dreptul nostru asemanator actelor ce stabilesc drepturi sau obligatii determinate pentru subiectul caruia i se adreseaza ( de exemplu actul de atribuire a dreptului de infiintare barouri si notariate confera titularului posibilitatea realizarii acestui drept, determinat clar de hotararea judecatoreasca ramasa definitive in baza actelor normative puse in aplicare la un moment dat in frunte cu aplicarea prevederilor legii fundamentale).

# TITULESCU date 31 January 2015 18:10 +1

SI DACA JUDECATORUL SE UITA PE TABLOUL AVOCATILOR SI NU-I GASESTE PE CEI DE LA BOTA CE POATE SA-I FACA AVOCATULUI DE LA BOTA,CA NICIO LEGE NU-I PERMITE SA-L ARESTEZE,SA-I INTERZICA SA FIE CEEA CE ESTE ADICA TOT AVOCAT.C.S.M.-UL SA SE OCUPE DE CEEA CE-I REVINE PRIN COMPETENTA!

# Ion date 31 January 2015 18:27 -2

Lucreaza cenzura la foc continuu. Am incercat sa postez cateva articole contra lui Bota si moderatorii le-au ignorat (suprimat). LUJU.RO = BOTA.RO !

# valeriu date 31 January 2015 18:40 -1

Traiasca seful nostru, Bota Pompiliu! Cinste lui ca se lupta cu hoardele de corupti din justitie!

# marin cornel date 29 July 2016 17:39 0

De ce dl Bota nu trimite oficial lista avocatilor inscrisi la baroul dumnealui? Am auzit ca se dau banii grei sa ti se obtii titlul de avocat, probelma este de ce as da banii daca nu este recunoscut titlul de avocat de catre UNBR?Eu stiu ca se sanctioneaza avocatii care nu au dat examen la CNM si sunt prinsi prin instante si cred ca dvs. cunosteti multe cazururi.Mai ganditi-va daca dl Bota procedeaza corec luand o gramada de bani si dand nastere la probleme viitorilor avocati.

# Gicu date 31 January 2015 19:12 -2

 Cică curând se va face protest în faţa CSM, peste vreo două săptămâni.

# # Luis date 31 January 2015 19:21 0

Mai baieti sunt in Unbr 2004 si tot primim abuzuri si plangeri penale. Ce mai facem ? Pierdem clienti ne fac de ras traditionalii gasesc orice motiv numai sa ne faca un nume de NEAVOCAT in sala, au inceput sa fuga clientii (unii adevarat, nu toti). Haideti sa iesim in strada, sa mergem in fata la COTROCENI care este ultima speranta in opinia mea, haideti sa nu mai pierdem timpul si sa tot scriem aici tot felul de pareri si de exemple contrare. Haideti stimati colegi haideti sa ne intalnim sa facem un miting, un protest .  La Jud Olt sap. trecuta un coleg de al nostru a fost gasit vinovat pentru exercitarea profesiei de avocat

# lantispau date 31 January 2015 19:58 +2

Si pana acum tot asta au facut judecatorii care se tot pronunta abuziv si excesiv impotriva calitatii de avocat inscrisi legal intr-unul din barourile Bota, numai ca acum, au gasit ei o modalitate sa ne mai intimideze. Totodata, cat timp lega si Constitutia nu le permite imixtiunea in activitatea profesiilor liberale este foarte grav ceea ce se intampla intr-o democratie. In sensul cel mai larg, decizia oricarei instante competente evoca hotararea luata deja asupra legalitatii avocatilor inscrisi in barourile Bota in urma mai multe procese de analiza, a exeminarii documetelor ce staula baza izvorului dretului UNBR Bota. Nu le mai cocoloseasca ei sub tot felul de hotarari CSM care nu pot avea nici un efect asupra drepturilor entitatii PJ Bota unde cele doua elemente logico-structurale ale deciziei :analiza si hotararea ramasa definitiva au terminat de mult timp deliberarea normal exprimata intr-un act recunosct de art. 129 din Constitutie si de art. 14 si art. 15 din Legea nr.304/2004.

# Juvianis date 31 January 2015 20:18 +1

Protestul poate fi un mesaj fara efectul dorit. Procesul poate fi solutia si chimia ori biologia. Aceste elemente vor defini esenta oricerei hotarari judecatoresti ramasa definitiva intr-o democratie sau stat de drept exprimand clar continutul legal al procesului anterior si care poate fi de manifestare comncreta a deciziei in speta. Orice proces de contencios adminiostrativ se impune in respectarea legii si a Constitutiei de catre toate institutiile statului. O decizie de a protesta fara a parcurge pasii prealabili in fata forului decisional al statul de drept este de neconceput relatia de la decizie la proces, iar pentru juristi respectabili lipsa deciziei in care s-a luat hotararii de infiintare a barourilor fiind chiar lipsa relatiei de la continut la forma si nu suntem in prezenta unui act administrativ sau a altei forme concrete de impotrivire a orgasnelor administratiei de stat care sa se manifeste categoric si discriminator impotriva noastra chiar daca unii judecatori o fac ex.

# # Luis date 31 January 2015 20:36 +3

Haideti sa ne intalnim luni 02.02.2015  la ora 10:00 la barou 2004 (bota)  sa vb sa vedem cand face protest in fata la CSM si  COTROCENI. Cine este pentru????

# oarecare date 1 February 2015 14:48 +3

Nu vei reusi, vei fi impiedicat, Bota nu are niciun interes sa va desteptati !

# pt oare k re date 1 February 2015 15:29 +1

Ca sa verifici, vino luni la UNBR, oarecare ! Si ne destepti tu !

# antena 3 date 31 January 2015 21:33 +1

In spatele circularei este tovarasa avocat fara examen aluna gorghiu si cu tovarasul avocat pnl iordachescu. PSD-eiii si PDL-iii faceau abuzuri pe din dos. Acum marea avocata care a infiintat medierea si a calicit vreo 7000 de fraieri care au crezut povestile astora si au platit mii de euro pentru niste cursuri de rahat vine cu o noua aiureala. Anul trecut a inventat timpenia cu denumirea baroului. Nu uitati ca e protejata lui johannis . Singura sansa e UE si iesirea in presa cu acte.

# C.E. date 31 January 2015 23:03 +2

Dragi colegi, neputinta UNBR-Bota fata de abuzurile savarsite de magistrati asupra avocatilor acesteia, e EVIDENTA ! Acesta e rezultatul pasivitatii uniunii noastre din ultimii ani. Trebuia sa punem presiune pe magistratii mafioti, incercand sa aparem, cat mai des, in presa scrisa si la televiziuni, aratand lumii care e realitatea juridica si anume aceea ca entitatea-florea functioneaza ilegal si e protejata de un urias sistem mafiot. Noi nu ne putem face auziti, suntem efectiv CENZURATI, exceptie facand corecta si curajoasa "Luju". Depindem, pur si simplu, de bunul plac al magistratilor. Care o fi motivul pentru care senatorul C.Croitoru n-a luptat pentru cauza noastra ?!

# Av,TULUS MARIN date 1 February 2015 00:08 +1

Pt.eu/Da.Am fost  condamnat de jud. Petcan,de la  Judecatoria Slatina, la 1 an si 6 luni inchisoare pentru exercitare  fara drept a profesiei de avocat  si pentru fals,dosar 5741/311/2012,dupa ce am mai fost amendat prin abuz  cu 6000 lei.Toti oamenii de  buna credinta  imi spuneau ca se pregateste condamnarea mea  si ca unica sansa este sa apelez la varul meu Procurorul DNA, D TULUS. Ca si procurorul Iacobescu, ma chinui de 6 ani sa exercit profesia si, in acelasi  timp,sa dovedesc cimele oribile  din instantele de la Olt.Dupa ultimele evenimente,cred ca trebuie gasite caile pentru declansarea revoltei si demascarea crimei impotriva cetatenilor din tabară noastră.Acesta  nu poate fi  stat de drept. O lege neconstitutionala apără gastile indivizilor ce sunt mai presus fata de lege.PNL/ ul doreste sa dea functia de Prim Ministru lui Predoiu, celui care nu a facut nimic pentru ca profesia de avocat sa fie libera  si independenta si care poate fi acuzat de instigare la ura si 

# EU date 1 February 2015 10:23 +1

Câte rude are domnul judecător în Baroul tradiţional? De ce nu s-a abţinut dacă era în stare de incompatibilitate? Avea Baroul Olt capacitatea procesuală de folosinţă pentru a formula plângerea penală în această cauză. A se vedea dosarul 94/104/2014 de la Tribunalul Olt. Formulaţi apel domnule Ţuluş şi urmăriţi dosarul 94. Multă baftă!

# radu date 1 February 2015 22:53 +2

Domnule, empatizez cu problema matale, dar nu inventa legaturi de rudenie/afinitate cu oameni cu care nu ai absolut nicio treaba. Intamplator, pot sa iti garantez ca nu esti varul lui Doru Tulus. Sa nu te trezesti cu un proces civil din partea lui.

# bella date 1 February 2015 08:36 0

Nu-mi place sa ma repet, dar dl Bota a transmis tabloul avocatilor inscrisi la dansul catre instante? Daca nu la transmis atunci este o problema, daca la transmis este interesant de vazut ce raspuns au dat cei de la instante.

# ,,la transmis,, date 1 February 2015 14:25 +2

bello, nici mie nu imi place sa ma repet, bello, dar ,,la transmis,, !

# bella date 1 February 2015 09:42 0

@Av Tulus: Pai pe ce s-au bazat camd au dat condamnare pentru exercitarea fara drept a profesiei? Este absolut hilar.......Nu prea se intelege motivarea de pe portal...

# Av. Marin TULUS date 1 February 2015 10:34 +1

CSM ul trebuie  sa garanteze independenta  justitiei  nu  sa favorizeze clica avocatilor fără identitate, sa respecte drepturile  şi libertăţile cetatenilor, la fel ca toţi magistratii.Este evident ca suntem ca-n epoca  comunistă, de care   vorbim cu repulsie  pentru crimele împotriva a milioane  de români.  .Sectia de  Judecatori  a  CSM ului a luat  aceasta  hotarare fără suport legal  şi pentru mine este clar că scopul a fost: inlaturarea noastra,, a UNBR Bota din procese..Un Memorial al  Durerii trebuie scris si publicat pentru aceasta  perioadă neagră a istoriei României, pentru chinurile îndurate de noi.Ttrebuie  schimbată legislaţia   şi  Constituţia,trebuie sa fie inlaturati acei magistrati care nu respecta legea si cetaţeanul pentru ca noi  să  fim  cu adevărat un stat democratic  şi de drept.organismele internationale trebuie sa fie active  si sa surprindă  toate aceste derapaje de la statul de drept.Daca trec zeci de  ani  si nu se iau masuri, trece  viata co

# alt eu date 1 February 2015 11:07 +1

Predoiu avea si el probleme cu devalizarea unei bănci si mai nou cu banii pentru codurile acum modificate prin ordonanțe de urgenta. Oare președintele nu stie,nu a citit despre asta? Măcar pe net

# Avocat Vasile Dumitru - Tulcea date 1 February 2015 11:12 0

Judecătoria TULCEA - dosar nr. 512/327/2015 Data inregistrarii 23.01.2015 Data ultimei modificari: 30.01.2015 Obiect: obligaţie de a face +ABŢINERE Stadiu procesual: Fond Nume Calitate parte CABINET AVOCATURĂ " VASILE DUMITRU" Reclamant UNIUNEA NAŢIONALĂ A BAROULUI DIN ROMÂNIA Pârât BAROUL BUCUREŞTI Pârât BAROUL TULCEA- PRIN AV PURICE NICOLETA Pârât Şedinţe- 02.02.2015 - Ora estimata: 8:30 - Complet: C7 Solutia pe scurt: Admite cererea de abtinere formulată de dl. judecator Hanzu Ioan. Trimite cauza spre repartizare aleatorie. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.01.2015.

# Avocat Vasile Dumitru date 1 February 2015 11:37 0

Dragi colegi si colege, situatia UNBR 2004 se va rezolva cat de curand in 3-4 luni si aceasta problema este sub competenta ICCJ insa tine si de noi avocatii acestei structuri, sa initiem demersurile legale procedurale si sa nu ne mai plangem ca magistratii compromisi ne hartuie, in mod firesc si ei au de '' platit politie'', noi trebuie sa dovedim ca suntem o structura legala unita! Am nevoie de sprijinul dumneavoastra pentru ca eu impreuna cu 10 clienti am protestat la PICCJ si Curtea de Apel Constanta, suntem intr-un demers procedural foarte bun insa sansa de a reusii tine si de atitudinea dumneavoastra! Pentru relatii: avocatvasiledumitru@yahoo.com si telefon :0752869398. Va multumesc frumos !

# C.E. date 1 February 2015 16:05 +2

Draga coleg, imi doresc f. mult ca demersul tau sa aiba rezultatul pe care ni-l dorim. Din pacate, am mari indoieli cu privire la impartialitatea judecatorilor romani. Raman la parerea ca doar aparitia noastra in presa scrisa si la televiziune, unde am putea sa dovedim legalitatea UNBR-Bota si ilegalitatea entitatii-florea, ar putea sa ne fie de mare folos. Demersul tau e legitim si ar fi incununat de succes intr-o tara ca Germania, insa nicidecum in Romania ai carei magistrati sunt corupti pana in maduva oaselor. Sper, din tot sufletul, sa reusesti si sa n-am dreptate...

# Avocat Vasile Dumitru - Tulcea date 1 February 2015 15:41 0

Dragi cetateni a sosit momentul de a fi uniti pentru o cauza dreapta ‘’ accesul la o justitie impartiala ‘’ prin care sansa sa poata surade oricarei personae indiferent de partidul pe care il reprezinta, afiliere, etnie, statut, profesie, origine, etnie, varsta. Unitatea a dat rezultate cand aceasta a fost duplata de munca, perseverenta, consecventa, credinta si o bunavointa ingereasca! Dupa cum observati guvernele care s-au succedat la putere si partidele, au sustinut oameni uneori compromisi pentru a ocupa functii publice fara se gandii si la cetatenii care i-au votat si si-au pus speranta in vorbele lor. Avocatii din UNBR 2004 sunt o structura legal infiintata asa dupa cum si practica instantelor este majoritara si nu intamplatoare pentru ca insasi statul prin Ministerul de Finante a acredidat legalitatea activiitatii noastre prin urmare magistratii care ne contesta sunt cei care isi primesc spaga de la unii avocati, probabil sau sunt santajati de un sistem partial corupt!

# Avocat Vasile Dumitru Tulcea date 1 February 2015 15:48 +2

Un magistrat impartial va recunoaste calitatea de avocat a membrilor UNBR 2004 si un exemplu deosebit pentru mine este doamna presedinta a Curtii de Apel Constanta, judecator Adriana Ispas . Voi ridica la termenul din 09.02.2015 '' dezlegarea unei probleme de drept '' din punct de vedere procedural, instanta va suspenda cauza pentru ca ICCJ sa se pronunte si cred ca se va termina pentru todeauna cu hartuirea noastra de catre magistratii certati cu legea ! Sesizarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie in vederea pronuntarii unei hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept este o procedura contencioasa, incidentala, de colaborare judiciara intre instantele nationale cu scopul declarat de a asigura o practica judiciara unitara. Este o institutie juridica noua, introdusa in sistemul de drept roman prin noul Cod de procedura civila, adoptat prin Legea nr. 134/2010, astfel cum a fost modificata si completata prin Legea de punere in aplicare nr. 76/2012.

# C.E. date 1 February 2015 16:15 +2

Ai prea mare incredere in ICCJ. Nu uita ca influenta entitatii-florea asupra magistratilor ICCJ este foarte mare. Mi-e teama ca ICCJ sa nu se pronunte exact invers fata de cum ar fi corect si acest lucru sa insemne chiar sfarsitul...

# BI date 1 February 2015 16:41 +1

În cazul în care nimeni nu este dispus să înțeleagă fenomenul Bota vă întreb ce este de făcut? 10 ani s-au dus cu practică favorabilă și stat ascuns după tastatură! Ce urmează, alți 10 ani de speranțe și 0 succes? De unde veți lua pensia? Mă întreb și eu așa ca orice muritor de rând, cine vă dă pensie fără muncă? 

# UE date 1 February 2015 16:58 +1

Draga Vasile, este perfect ceea ce spui si apreciez munca ta. Imi dau seama ca citesti, nu te descuraja intrucat ai mare dreptate. Problema noastra se va rezolva numai in instant. Ce ne spui tu este valabil pentru persoana ta in speta ca vdoar nu reprezinti interesele entitatii UNBR Bota. Cauza va fi in personam, iar castigul va fi numai al tau. Vei devein un mare specialist si munca aceasta ne determiona sa studiem mai mult decat este necesar intr-o cauza. Nu ramane dacat magistratul sa tin cont de ceea ce ivoci in fata completului de judecata ca de multe ori se uitra ca la poarta noua unii la altii si nu le pasa de ce le spui tu. Astia sunt magistratii corupti care nu au interes sa pun in discutie problema legata de "Dezlegare unei chestiuni de drept privind calitatea ta de avocet in Baroul Bota izvorata din Hotararea judecastoreasca ramasa definitiva.

# Av. Popa T. Nicolae - Baroul Tulcea - UNBR (Bota) date 1 February 2015 17:53 +1

Domnule avocat Vasile Dumitru, este important sa vezi art. 7 (1) si (2) din Legea nr.304/2004 si art. 5 (1) si (2) din Legea nr. 303/2004, raportate la art. 14 din Legea nr.204/2004. Nu uita sa isnsisti in instant sa aduca dovezi complete si chiar dosarul de infiintare "barouri si notariate decizia 325/08.09.2008 al Curtii de Apel Suceava, acele sunt probe de "Dezlegarea chestiunilor de drept " cum su interpretate de instantele competente. Altfel, nu vei avea castig. Mai mult, invoca art. 1 alin.5 din Coanstitutie, art.23 pct.11 din Constitutie, art.2 alin.2 din Coanstitutie, art.16 alin.2 din Comnstitutie coroborate cu art.124 alin.1, art.126 alin.2 din Constituitie si art. 16 alin.2 din Legea nr.304/2004.In prealabil solicita inregistratrea sedintei de judecata la termenul enuntat si numai asa vei avea sanse de reusita, altfel nu vei fi luat in seama de completul de judecata. Nu iti voi da eu lectii de drept si fii foarte atent la textele de lege care le adresezi scris cat si oral.

# Grig date 1 February 2015 18:13 +1

Te rog fii mai obiectiv dle Av. Vasiel Dumitru si sa vorbesti de o Dezlegare de drept Constitutional (ex.art.1 alin.3) si drept legal ir raport cu Titlul privind Prezumtiile legae din C. proc.civ., aplicabil si in C. penal si de proc.pen.

# bella date 1 February 2015 18:26 +1

Daca s-a transmis catre instante tabloul avocatilor din UNBR 2004 si instantele nu sunt de accord cu noi, ce raspuns au dat? Doar asa ca suntem ignorati nu-I sufficient. Daca stie cineva mai multe......

# Pentru Av. Marin TULUS date 1 February 2015 20:12 +1

Pentru Av. Marin TULUS. Colegule, lasa un numar de tel sau o adresa de e-mail si am sa-ti explic de ce nu este legala sentinta de la fond prin care ai fost condamnat. Printre altele am constatat ca si tu ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru a-l irita pe judecator - nu cred ca era cazul, nu cred ca era in interesul tau.

# UE date 1 February 2015 20:37 +1

La orice Biblioteca oraseneasca exista Vol II, Tratat de Drept Administrativ, Editia a III-a, Antonie Iorgovan, Ed. ALLBEK publicat pana la 1 decembrie 2001. Vedeti dragilor, despre Notiunea de act administrativ sau despre actul autentic in Noul c.proc. civ., si actul juridic in Noul cod civil cat si art. 2 lit. b,c,d,e din Legea nr.554/2004 ori vedeti mijloacele de proba scrise in orice cauza ca ivor de drept folosit intr-o alta cauza. Ca si in dreptul civil - unde proba scrisa preconstituita are menirea de a dovedi exestenta si conditiile izvorului dreptului in basa caruia s-a incheiat un act de judecata luand fiinta o entitate ori un raport juridic care nu mai poate fi atacta decat in conditiile art.129 Constitutie sau art. 15 din Legea nr.304/2004, si in dreptul penal inscrisurile nu sunt intocmite numai pentru a dovedi infractiunea, ci chiar pentru a dovedi si evidentia relatiile legale si constitutionale in care a luat fiinta o anume entitate juriudica cu character public UNBR.

# Puiu date 1 February 2015 20:51 +1

De exemplu, registrele in care este iregistrata enitatea cu statut si act constitutiv avand drept de infiintare "barouri si notariate", actele intocmite de organele jurisdictionale si judiciare in rapor cu specificul lor sunt destinate sa procure organelor de justitie sau celor judiciare elementele necesare necaracterizate si care pot indeplini functia de mijloc de proba in raport cu obiectul cauzei dlui av. Vasile Dumitru din Tulcea, fie in cauza penala, fie in cauza civila. Valoarea elementelor pe care le releva si pot duce la formare convingerii organelor judecatoresti competente sau de cercetare penala va fi astfel analizata avand in vedere continutul complet, specific si nu materialitatea lor in orice speta alaturata intr-o cauza avand legatura stransa cu acele consideratii enuntate de dl.av. Vasile Dumitru din Tulcea.

# Nalu date 1 February 2015 21:01 +2

Nu ramaneti in pasivitate si actionati ca niste juristi profesionisti. Procurorii fie nu administreaza porobe , fie asteapta prescriptia si va fi culpa lor daca nu rezolva cauza in termen rezonabil si legal. Administrati probe in folosul individual folosind procediri extra judiciare si prezentati-le organelor competente in orice situatie de urmarire penala in care vi se aduc acuze abuzive pentru exercitarea profesiei fara drept.

# Bingo date 1 February 2015 21:19 +2

Aveti incredere ca se va termina si cu rubedeniile din justitie numai ca trebuie sa actionam ferm si uniti. Trebuie sa infiintam asociatii civile pentru aprarea drepturilor nostre si este un din slolutiile revolutionare de actualite intr-o democratie si stat de drept dominat de fosti securisti si comunisti in toate institutiile de stat si la toate nivelele.

# Avocat Vasile Dumitru - Tulcea date 2 February 2015 06:38 +4

A inceput foarte greu dar vizibil marea '' DERATIZARE '' in justitie... cine mai credea... ocazie cu care societatea noastra va beneficia de un usor trend! Sunt foarte multe probleme de rezolvat si sa fiti siguri ca situatia UNBR 2004 se va clarifica cat mai curand, nu pot fi neglijati cateva mii de avocati care platesc taxe si impozite statului roman, insa trebuie sa recunoastem ca este nevoie si de o vointa politica. ICCJ este o institutie in care trebuie sa avem incredere chiar daca este adevarat ca ''nu exista padure fara uscaturi'' ... noi trebuie sa miltam pentru respectarea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale ! Din mai multe incercari daca stim care este tinta sa fiti convinsi ca Dumnezeu ne va ajuta sa reusim ....'' Cere si ti se va da '' ! Va multumesc frumos pentru sustinere !

# # Pt Avocat Vasile Dumitru - Tulcea date 2 February 2015 10:04 +1

Cam in cat timp credeti ca se se va clarifica aceasta situatie si in sfarsit sa nu mai fim dati afara din sali,plangeri  si umiliti??? 

# Av. M TULUS date 2 February 2015 10:49 +2

Pentru Radu. Nu te intereseaza pe  tine  daca  am eu  anumite   rude  prin justitie   si nici macar  nu m-am folosit  de  ei.Oricum,  numele  TULUS nu este prin toate  santurile.De 20 de  ani am invatat   METODELE de înjosire a individului  in justitie,cum  isi bat  joc  unii magistrati  de  oameni pentru  ca unii folosesc independenta lor ca pe un paravan ,asa  cum au facut   si politicieni. Sunt  judecatori corecti,: unul dintre  ei mi/a zis ca pe  el nu-l intereseaza din ce barou fac  parte   si ce politica  fac   eu,pe  el il interesa  stiinta dreptului   si am primit  solutie  favorabila  pentru ca  eu nu sunt  nici prost si nici fara carte.daca  judecatorul s-a  iritat,  asa  cum zice   confratele meu de pe acest  site, el nu trebuia sa mai judece,insa trebuia sa iau atitudine si sa fac toate  demersurile  pentru ca acest  judecator, pe care l-am vazut  la  cursurile  de master, sa tina cont  de lege..El era incompatibil pentru ca intre mine si el existau procese penale, pentru c

# Av.M TULUS date 2 February 2015 10:52 +2

El era incompatibil pentru ca intre mine si el existau procese penale, pentru ca nu m-a primit la dosarele unde  reprezentam ca  avocat, pentru ca a  dat  solutii nelegale,lipsindu/i de drepturi pe oameni  si pentru ca  el avea socrii  si alti afinui membrii ai Baroului Olt, fara identitate,reclamantul  in cauză. In plus,am demonstrat legaturile  politice  cu dusmanii politici din zona, probe concludente.dar el nu a tinut seama  nici de s.c.73/2011 a Tribunalului Olt,care m/a admis  ca avocat, precum  si de alte spete,practica  judiciara, si a refuzat  sa identifice  reclamantul,sa ceara actele  de infiintare a Baroului Olt  si UNBR f.i.Procesul meu a fost  ca  si procesul lui Ceausescu: chiar avocatul din oficiu, pe care am solicitat  sa  fie inlaturat, a fost cel care a fost  de acord  cu schimbarea  incadrarii juridice  in infractiune  continuata(el nu recunoaste), fara  ca  eu  sa  fiu prezent  si fara sa mi  comunice  aceasta  noua  INCADRARE  JURIDICA.De 6  ani  sunt  condamnat

# AV. M Tulus date 2 February 2015 11:02 +2

De 6  ani  sunt  condamnat de acesti indivizi, care trebuie sa paraseasca  institutiile  statului, la umilinta si neliniste,  eu  si familia mea! Mi-au distrus masina   si mi-au scos  dintii.De aceea  nu voi depune armele, insa stiu ca la noi deocamdata  este  ca/n Irak sau celelalte state unde terorismul este flagelul societatii.ICCJ  si procurorii  PICCJ mi-au refuzat stramutarea dosarelor de la Olt,semn rau al lipsei totale de respect  fata de lege   si cetatean. Iata insa ce s-a intamplat. Eu  aveam dreptate!

# Vasile Dumitru-Tulcea date 2 February 2015 13:31 +1

Dragi colegi si colege, stimabili activisti pentru Drepturile Omului, daca v-ati saturat de umilinta haideti sa fim uniti noi avocatii de la Structura UNBR Bota pentru ca si cei de la traditionali s-au saturat de dictatura! Domnul presedinte Iohans ne asteapta sa fim mobilizati. Politica sociala dicteaza economicul si puterea politica, mass-media este cu noi . Ganditi-va la 5000 de avocati care s-au saturat de umilita plus activisti, victime, avocati traditionali etc cel putin 10.000 de oameni... Cum vi se pare, statul roman ne percepe taxe si impozite si magistrati compromisi, ne hartuie ca nu le dam spaga asa cum fac unii avocati traditionali si ajung sa se sinucida la comanda. Magistratii compromisi vad doar ca domnul Bota a fost condamnat fara sa motiveze ca a fost un abuz insa cati avocati traditionali au fost condamnati pentru coruptie ... CSM-ul ce are de spus... lasa magistratii sa incalce legea si cand ajung in ultimul grad se gandesc sa-i suspende, neplacuta atitudine.

# Avocat Vasile Dumitru-Tulcea date 2 February 2015 14:11 +1

C.S.M.-ul ar trebui sa fie tras la raspundere pentru ca nu-si asuma raspunderea fata de circulara din moment ce lasa loc unor dubii, cata vreme nu exprima obiectivitate. O institutie care garanteaza independenta justitiei, nu trebuie sa transmita in teritoriu documente indoielnice. Vom ataca acest document care instiga la conflict. Sunt magistrati care spun ca asa le-a dictat CSM-ul, sa nu primeasca avocatii de la UNBR Bota: procuror Blejusca Doru Ionut, Parchetul de pe langa Judecatoria Tulcea, judecator Bibu Elena Tribunalul Tulcea si lista poate continua... ambii sunt avocati suspendati din Baroul traditional Bucuresti si Tulcea respectiv cercetati de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, dosarele stau la '' naftalina'' ...''prietenii stiu dece'' ...poate ca D.N.A.-ul ar putea solicita dosarul nr. 136/P/2014 Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta si dosarul nr.7510/88/2012 Curtea de Apel Constanta unde sunt probe video cu santaj la un politist, cui ii pasa !

# Avocat Vasile Dumitru -Tulcea date 2 February 2015 14:23 +2

Sunt foarte multe sesizari la CSM si se dau solutii de clasare la comanda, sugeram D.N.A.-ului sa solicite toate clasarile din ultimii 5 ani si o sa vada pe cati i-a protejat sistemul si sub ce conditii, apoi cei care au solutionat cauze sa li se monitorizeze telefoanele si doi ani dupa solutionare, sa vedem daca se intalnesc sau comunica cu magistratii reciclati sau reesapati ! Poate ca actualul presedinte CSM se va gandi sa corecteze imaginea institutiei pe care o conduce! Ne-am saturat de presedinti care nu acorda atentie cetateanului si se multumesc cu salariile grase si confort, Dumnezeu va pedepsi pe cel care poate sa faca dreptate si nu o face !

# # Luis date 2 February 2015 14:28 +1

Hai sa ne intalmim, Haideti nu mai stai acasa. Eu sunt prezent 24/24

# Avocat Vasile Dumitru- Tulcea date 2 February 2015 14:34 +2

Daca vom fi uniti si vom organiza o masa rotunda la Presedintia Romaniei, garantat ca domnul presedinte va rezolva aceasta situatie in calitate de mediator. Rolul Preşedintele României este de a reprezintă statul român şi ... veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. (Articolul 80 - Constituţia României) ... Ce spuneti are domnul presedinte parghii de rezolvare a fenomenului ... !Astept raspunsuri de la dumneavoastra !Ar putea avea de castigat domnul presedinte daca rezolva fenomenul UNBR 2004 sau de pierdut? Va multumesc frumos!

# C.E. date 2 February 2015 15:51 +1

Pentru ca te zbati, esti de admirat. Cu privire, insa, la presedintele Johannis, nu-ti fa iluzii, intrucat indivizii care au facut echipa cu acesta sunt cei mai mari dusmani ai nostri( Predoiu, Alina Gorghiu,etc.). Asadar, vizavi de cauza noastra dreapta, nu vom avea niciun sprijin de la Johannis, dimpotriva ! In plus, am convingerea ca e total dezinformat de cei care ne vor raul. Sa speram, totusi, in ajutorul Comisiei europene...

# # Luis INTALNIRE TOTI AVOCATI UNBR 2014 date 2 February 2015 15:29 +1

Da cred in Dl.Presedinte Iohannis si in Constitutia Romaniei. Haideti sa ne intalmin cu toti sa ne intalmim sa stabilim in cadru organizat sa nu mai tot vb aici ca timpul trece numai in defavoarea noastra, in defavoarea noasta a AVOCATILOR DIN UNBR 2004. Cand sa ne intalnim ??? Eu sunt prezent 24/24 pentru rezolvarea acestei probleme.

# INTALNIRE TOTI AVOCATI UNBR 2004 date 2 February 2015 15:33 +3

Stimati colegi Avocati(constitutionali,legali) din UNBR 2014 veniti sa ne intalim???? Da sau Nu??????? 

# Cornel date 2 February 2015 15:39 +1

 Dragă Ţuluş în proporţie de 90 la sută condamnarea este din vina ta, dacă mă făceai comunist te condamnam la fel şi eu, ai forţat mâna, ştii era o babă atâta a forţat nebunia până a înnebunit, Criveanu a fost achitat fiind alt caracter şi pentru aceleaşi fapte anul trecut la Judecătoria Slatina. Eşti vinovat şi scuze dar nu te băgam în UNBR să aduci prejudicii. Sper să scapi la apel.

# C.E. date 2 February 2015 16:31 0

Cornele, punctul tau de vedere e total gresit sau e valabil doar intr-o tara ca Uganda. Judecatorul e OBLIGAT sa fie impartial si sa respecte legea indiferent de ce afirma partile din proces. Daca nu e asa, acesta trebuie exclus din magistratura si condamnat pentru abuz in serviciu. In ce priveste judecatorul de la Judecatoria Slatina, sustin cu tarie ca e corupt pana in maduva oaselor, iar comportamentul colegului M. Tulus a fost unul cat se poate de DEMN !!!

# manifest date 2 February 2015 18:31 0

Nu ştiţi ce înseamnă să te judeci în Slatina, vă spun eu, am fost acolo pentru un proces asemănător, am adus la cunoştiinţa judecătorului şi procurorului că am primit ameninţări cu moartea pentru acel proces. Judecătorul mi-a spus să nu mai spun în sala de şedinţă, iar procurorul s-a făcut mic după masă. Am prezentat probe solide pentru abuzurile din acel dosar, nimeni nu a văzut nimic şi nu a motivat nimic, cauza a fost trimisă la parchet pentru a continua hărţuirea penală. Aştept o soluţie definitivă ca să solicit DNA-ului să investigheze abuzurile şi dacă nu o face voi merge să protestez în faţa altor instituţii.

# Av.M Tulus date 3 February 2015 08:45 0

Draga Cornel, cum poti sa afirmi ca eu l-am facut comunist pe acest judecator?Cum poti sa afirmi ca eu am adus prejudicii UNBR Bota?Baba nu are legatura cu mine, draga Cornele. Cine este nebun,cel care judeca dupa lege sau dupa prejudecati si interese meschine?Eu sustin tot timpul ca profesia este libera si independenta si ca toti magistratii trebuie sa ia act de acest lucru si ca orice derapaj este in detrimentul democratiei si stratului de drept. Toate acete manifestari,altele decat cele de nerecunoastere a libertatii profesiei, sunt de alta conceptie, inclusiv comunista.Faceai bine daca nu ma bagai in UNBR dl.C, nu ma chinuiam 6 ani si nu eram vizibil marcat de toata aceasta poveste..Alegeam alta cale.Nu am nici un profit, traiesc ca un cersetor. Dar pe mine nu ma judeca acel judecator care este ca un dusmani!Stiti ca unul dintre clientii mei,martor in dosar- unde nu aveau ce cauta si trebuia sa nu se admita aceasta proba, mi+a

# Dan date 2 February 2015 16:09 0

Ne vedem data viitoare dupa susținerea examenului..dupa 12 la sediu 

# oare k re date 2 February 2015 16:47 0

azi nu a venit niciunu la sediu UNBR

# Adrian date 2 February 2015 16:11 0

Luați legătura cu câți mai multi colegi unbr 2004 sa ne vedem la sf lunii Februarie !! 

# Avocat Vasile Dumitru - Tulcea date 2 February 2015 17:35 +1

Cei care sunt hotarati sa ne intalnim pana la sfarsitul lunii feb. 2015, ii rog sa confirme la adresa de e-mai:avocatvasiledumitru@yahoo.com pentru a centraliza si situatiile diferite dar care in final formeaza un tot unitar. Trebuie sa discutam in privat organizarea unei intalnirii care sa aiba la baza o tematica si aceasta sa poata avea suficiente premise pentru obtinerea unui rezultat mult dorit! Pot sa va informez ca au confirmat deja : Satu Mare, Covasna, Suceava, Constanta, Bucuresti, Tulcea, etc. Sunt deputati si avocati care si-au exprimat dorinta de a ne ajuta in demersurile noastre ! Astept confirmarile dumneavoastra ! Trebuie sa ne gandim ca putem avea si o initiativa legislativa de modificare a legii, parlamentarii ne asteapta cu bratele deschise !Va multumesc frumos ! Ceea ce se intampla in justitie ne ajuta este un prilej excelent. Mass- media ne sustine, Dumnezeu este cu noi ... cine poate fi impotriva noastra?

# Vylus date 2 February 2015 17:35 -1

Preseditele Roamniei este seful executivului si seful suprem al statului. Orice sustinere contrara ar contrazice teoria statului si dreptului unei tari.

# Liliac date 2 February 2015 18:02 +1

Doar satana poate fi impotriva noastra si il vom cunoste in persoana pe satana daca vom insista. Poate vor fi mai multe satane le vom cunoste si pe acelea. In justitie ii stim pe deavoli, numai ca nu este nimeni interesat sa-i cunoasca si va veni timpul. Rabdare, rabdare, rabdare.......

# bella date 2 February 2015 19:18 0

Extraordinara adresa catre CSM din partea UNBR legala. Bravo dle Bota!!!!

# C.E. date 2 February 2015 20:18 0

Asa da, dle Bota ! Tot respectul pentru adresele pertinente trimise CSM-ului !!

# Avocat Vasile Dumitru date 2 February 2015 20:17 +1

Adresa domnului presedinte Pompiliu Bota este extraordinara insa toate se intampla pe o '' conducta '' ... de aici si supararea ca au trecut 10 ani si tot suntem hartuiti ... este important ca societatea civila sa se implice si opinia publica sa fie captata si motivata sa sanctioneze abuzurile magistratillor alaturanduni-se !

# bella date 2 February 2015 20:38 +1

Asa este dle Av. Dumitru, dar faptul ca CSM dezinformeaza este un abuz in serviciu. Dar astazi justitia s-a pronuntat cum nu am vazut in Romania: Mircea Moldovan Judecator la Tb - sectia VI Bucuresti - 22 de ani pentru 2 capete de cerere, un capat de cerere este abuzul in serviciu. Bravo acelor magistrati care nu au frica!!!!!

# Eusebiu date 2 February 2015 20:56 +1

Frica manifestata public de magistrate are in mod sigur alt substrat ci nu frica de noi oamnii sipli ca doar sunt paziti de jandarmi. Poate frica de catuse mult mai sigur le da frisoane. Hotul, striga hotii!... Un proiect de lege trebuie sa propunem noi privind raspunderea magistartilor indentica si la fel cu raspunderea politicienilor. Daca este democratie pai sa fie pentru toti egala, inclusiv puterea de stat (parlamentul) trebuie sa controleze justitia ca doar nu fac ce vor ei in aceasta tara. Asa cu sesizeaza ei Inspectia Judiciara din CSM si Presedintele Romaniei sa sesizeze Parlamentul (Comisia Juridica) pentru a lua masuri concrete pana la destituirea magistratilor vinovati de abuzuri si exces de putere functie de sesizarile justitiabililor annual sa se cerceteze abuzurile magistratilor si sa fie destituiti din functii si trimisi in judecata farav drept de a mai profesa in domeniul juridic.

# EU date 2 February 2015 20:58 0

Trebuie solicitat CSM să publice tabloul avocaţilor UNBR 2004 pe aplicaţia EMAP.

# Roy date 2 February 2015 21:16 0

Pentru Eusebiu: Daca vei propune tu un astfel de proiect de lege, te asigur ca va trece de Parlament. Majoritatea legilor sunt scrise cu picioarele si fara stiinta dreptului.

# Roy date 2 February 2015 21:20 0

Pentru EU: pentru a putea solicita CSM-ului sa publice Tabloul Avocatilor UNBR 2004, trebuie sa se gaseasca o persoana de la varful acestei uniuni care sa-l trimita... Pana acum s-au trimis numai promisiuni ale acestui tablou.

# Avocat Vasile Dumitru -Tulcea date 3 February 2015 00:01 0

Va pot informa ca astazi am fost sunat de colegi avocati din tara si sunt dispusi sa ne mobilizam si sa nu mai toleram atitudinile obediente a unor magistratii '' infractorii de fapt ''... pentru ca pana ce acestia vor fi condamnatii mai distrug multe vietii, a se vedea condamnarile magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu toata gruparea. Sa fiti siguri ca in toate judetele se intampla asa ceva pentru ca acesti magistratii compromisi cotizeaza parte din ei finanteaza puterea politica ca dovada ca atunci cand sunt in ultima faza denunta de parca noi nu stiam ca unii agenti economici si-au cumparat magistratii lor de casa precum avocatul casei, doctorul casei, etc. Va multumesc frumos pentru colaboare ! Sa fiti fiermi convinsi ca vom reusii doar prin unitate !

# Catalin Racaceanu date 3 February 2015 07:20 0

De la Bacau te-a sunat careva ?

# Marcel Sforaru date 3 February 2015 19:09 0

Azi la ICCJ era o discutie pe coridor. Povesteau doi ca stiu faptul ca UE monitorizeaza atent situatia baroului bota si ca CSM se teme ca vor fi din nou demonstratii in strada.

# bella date 3 February 2015 05:47 0

@EU: Asa este! Trebuie solicitat acest lucru. Daca nu se va publica, atunci este inca o dovada a incercarii mani******rii justitiei.

# av.Marin TULUS date 3 February 2015 08:57 +1

Stiti ca unul dintre clientii mei,martor in dosar- unde nu aveau ce cauta si trebuia sa nu se admita aceasta proba, mi+a spus tremurand, ca i s+a spus sa spuna ca nu eram avocat si ca nu i+am dat chitanta pentru banii care mi i+a dat?Nu a dorit sa mi spuna cine l+a indemnat. Eu sustin neconstitutionalitatea Legii 51/1995, mod,pentru a da eficienta principiilor democratiei si statului de drept, pentru ca profesia sa fie una libera cu adevarat si nu la mana unor grupari.Profesia- uitati-va la noile modificari ale rezidentiatului medicilor- trebuie organizata de MI,pentru ca nu mi da mie calitatea de avocat o grupare sau alta.Acesta este spiritul revolutionar care trebuie sa ne caracterizeze!

# Av. M.Tulus date 3 February 2015 09:00 +1

Daca erai judecator cu siguranta nu meritai sa stai pe acel scaun.Daca eu trebuia sa fiu condamanat si UNBR Bota trebuia interzisa mai inainte de acest fapt de Justitia romaneasca. Clarificati-va pozitia si numai faceti aprecieri la adresa mea! Ati vazut oameni nenorociti de unii dintre magistrati? Eu am vazut si am suferit tot la fel ca ei! Vreti sa va arat dosarele lui Petcan si Ctin Luis cei care m+au acuzat?Eu nu tac din gura pentru ca un adevarat revolutionary nu este cel care tace!Pe mine multi dintre magistratii de la Olt m+au apreciat , până si dusmanii! Eu nu pot sa fiu parsiv. Iar pe acest judecator l+am studiat demult. Este un fost ofiter de MI, se pare ca tatal sau este un fost activist PCR cu grade mari,iar la alegerile din anul 2012 am purtat o discutie tensionata in calitatea mea de candidat la functia de Presedinte al CJ,i Primar, consilier local din partea PNTCD, unde a avut o pozitie defavorabila mie in calita

# Av.M.TULUS date 3 February 2015 09:04 +1

unde a avut o pozitie defavorabila mie in calitatea lui de presedinte al circumscriptiei de votare.Eu stiu tot acel mecanism al totalitarismului ,fost elev al Liceului Militar si al Scolii de Ofiteri,unde am inţeles caracterul societatii si am dorit sa fug in strainatate, dupa ce am demisionat.Am pretentia SA FIU RESPECTAT DE AUTORITATILE STATULUI si nu pot sa fiu condamnat de SRL/uri

# tomas gregor date 3 February 2015 10:26 0

incredibil si halucinant ca nimeni din aceasta tara nu poate puna la punct pe acest BOTA, domnilor profeseaza ilegal !!! dar mai prosteste si o serie de persoane care sunt inscis la acest barou fantoma.

# C.E. date 3 February 2015 12:38 0

grigore, invata tu limba romana si nu-ti mai da cu parerea intr-un domeniu care te depaseste in totalitate. Barouri fantoma sunt cele ale entitatii-florea !

# Av. M TULUS date 3 February 2015 12:00 0

Draga Cornel, cum poti sa afirmi ca eu l-am facut comunist pe acest judecator?Cum poti sa afirmi ca eu am adus prejudicii UNBR Bota?Baba nu are legatura cu mine, draga Cornele. Cine este nebun,cel care judeca dupa lege sau dupa prejudecati si interese meschine?Eu sustin tot timpul ca profesia este libera si independenta si ca toti magistratii trebuie sa ia act de acest lucru si ca orice derapaj este in detrimentul democratiei si stratului de drept. Toate acete manifestari,altele decat cele de nerecunoastere a libertatii profesiei, sunt de alta conceptie, inclusiv comunista.Faceai bine daca nu ma bagai in UNBR dl.C, nu ma chinuiam 6 ani si nu eram vizibil marcat de toata aceasta poveste..Alegeam alta cale.Nu am nici un profit, traiesc ca un cersetor. Dar pe mine nu ma judeca acel judecator care este ca un dusmani

# av. M TULUS date 3 February 2015 12:43 0

Multumesc Luju;lipsea introducerea de la ora 9,00

# av. BB 53 date 3 February 2015 13:38 +1

Dosar. 14266/314/2014-F.M. T. F. jud. Suceava. De 5 ani de zile acesti oameni sunt prin judecati. Noi avocatii UNBR-2004 suntem hartuiti profesional de peste 10 ani.  Chiar nu este nimeni in stare sa rezolve aceasta problema nici din partea noastra nici din partea institutiilor statale ale Romaniei? Parlament, Guvern, Avocatul Poporului, CSM, ICCJ, Parchet, sa ne spuna alba sau neagra si sa nu mai stam sa mai pierdem timp din viata noastra sa stim pe ce cale apucam (ori la bal ori la spital cum e vorba romaneasca) 

# bella date 3 February 2015 13:53 0

Bravo!!!! http://www.unbr.eu/sites/unbr.eu/files/documente_articole/CAP%20AB.pdf 

# bella date 3 February 2015 13:55 0

Cat de curand se va sfarsii hartuirea noastra.

# bella date 3 February 2015 14:10 0

inca una http://bota.ro/wp-content/uploads/2015/02/JUD-SV-TODERASCU.pdf 

# # Cat credeti ca va mai dura aceasta hartuire??! date 3 February 2015 14:46 0

 Cat credeti ca va mai dura aceasta hartuire??!

# bella date 3 February 2015 14:52 0

nu mult.....

# Vali date 3 February 2015 15:35 +1

Uraaaaa! in sfarsit vedem luminita de la capatul tunelului. S-a discutat in comisia juridica a Senatului posibilitatea unificarii barourilor. Primiul pasa a fost facut. Joi se emite circulara de la Ministerul Justititiei si de la 1 martie niciun judecator nu mai are voie sa ne refuze in instanta.

# xxl date 3 February 2015 15:47 0

inainte sa minti cu gura plina mai ar fi bine sa stii ca lucrarile Comisiei le gasesti pe net si am verificat: nu a existat nici un punct pe ordinea de zi in 2015 cu privire la acest subiect. nu-i nimic, inghititi aceleasi gogosi asa cum faceti de 10 ani. o s imbatriniti cu aceeasi iluzie - ca sunteti avocati.

# Pentru XXL date 3 February 2015 16:36 0

Pentru XXL. Astea nu sunt discutii publice, trebuie un anumit nivel de acces acolo. De la voi numai Florea si Iordachescu au participat. Nu crezi? intreaba-i!

# bella date 3 February 2015 15:43 0

@Vali: Daca este asa cum spui, este un motiv de bucurie. Daca faci caterinca, ma supar  :-|

# DlL date 3 February 2015 15:53 0

De ultim moment: Florea a cerut ca CSM sa-i apere reputatia profesionala. Asta dupa ce baroul paralel l-a acuzat de ani de zile de exercitarea fara drept a profesiei, coruptie si alte fapte asupra carora vom reveni cu amanunte.

# Catalin Racaceanu date 3 February 2015 16:02 0

:D :D :D tare asta...

# Info date 3 February 2015 16:00 0

Iordachescu, decanul inexistentul Barou Bucuresti este chemat la Comisia de Abuzuri a Senatului sa dea explicatii pentru doua terenuri cumparate de mama sa acum 25 de ani.

# jd date 3 February 2015 16:27 0

sa-l vad in puscarie 30 de ani si nu ma supar.

# Legal date 3 February 2015 16:39 0

Eu nu sunt de acord cu unificarea uniunilor. Eu nu vreau sa fiu coleg cu analfabetii de traditionali. Umbla vorba ca majoritatea au absolvit "Stefan Gheorghiu" sau Spiru. Sunt de acord sa-i primim in cadrul uniunii noastre. Eu insumi imi iau angajamentul sa-i ajut sa devina definitivi pe cei care vor.

# Eduard date 3 February 2015 17:56 0

Nu ar fi rau ca se pune aceasta problema. Comisia Parlamentara de petitii si imunitati este competenta sa-si spuna un punct de vedere cu privire la discriminasrea noastra. Legalitaea UNBR Bota nu poate fi contestat de nimeni daca ne bazam pe izvorul dreptului entitatii. Numai consiliul UNBR poate face o asemenea sesizare si nu am aceasta informatie pana in prezent.

# Marcel Sforaru date 3 February 2015 18:48 0

Pe cat pariu cu acele adrese catre CSM publicate pe site-ul bota.ro nu au fost trimise nicaieri? Pana acum memoriile, adresele trimise erau scanate ca sa se vada stampila autoritatii unde au fost inregistrate, cu numarul aferent. Oare de ce acum au fost puse simple documente in word? 

# bella date 3 February 2015 19:34 0

Poate s-au transmis prin fax..... Dar in legatura cu unificarea celor 2 barouri, exista dovezi ca s-a pus in discutie?

# Marcel Sforaru date 3 February 2015 19:47 0

Da, in mod clar exista discutii. Si la ICCJ se vorbea azi.

# Roxana date 3 February 2015 19:53 0

Ma autosuspend daca e vorba sa ne unim cu traditionalii. Nu vreau sa fiu coleg cu coruptia, prostia si plagiatura.

# Roxana date 3 February 2015 19:58 0

Am fost astazi cu d-l Bota la o cafea si a spus clar ca, desi se discuta intens problema unificarii, nu este interesat. Noi suntem de sine statatori. Mai mult, a promis ca in cel mult o luna vom putea pleda si la oficii, ca exista discutii la MJ si i s-a propus, asta ca sa-i mai puna cu botul pe labe pe traditionali.

# Obiectivu date 3 February 2015 20:45 0

...si marmota - bai ma lasi cu ce-i iese lui Bota pe gaura gurii. N-are nici un interes si nici o calitate in cadrul UNBR 2004.

# jija date 4 February 2015 07:01 0

saracu ,,Roxana,, , a fost cu Bota la cafea !! Bota nu bea cafea !! ha ha !!

# Roxana date 3 February 2015 20:00 0

Mai mult, a spus ca nu a trimis si nu va trimite niciun tablou al avocatilor la EMAP, ca, daca vor sa ne verifice, n-au decat sa intre pe bota.ro

# banana date 3 February 2015 20:17 -1

lasa vrajeala. avem ce avem cu capii avocaturii. pe mine ma intereseaza mai putin unificarea daca e sau nu, ma intereseaza sa fiu lasat sa-mi fac treaba si sa-mi slujesc clientii onest.

# Marcel Sforaru date 3 February 2015 20:06 0

Unde ati fost? Tot la Mc'Donalds ala? Am zis, barfele spuse pe coridor la instanta parea bine documentate. S-ar putea sa ai dreptate.

# bella date 3 February 2015 20:08 0

Roxana, in legatura cu tablou av, acum il inteleg si pe dl. Bota, dar daca asa nu vom si goniti din instante, atunci sa-l trimita. Iar MJ este interest sa se inteleaga cu dl Bota ca le este foarte mare frica de CE.

# oarecare date 3 February 2015 20:35 0

Ce vrajeala de 2 bani !!! Nu pupati voi recunoastere si unificare in veci ! Mana pe carte si la examen, nu donatii de 2.000 lei si orice prost ajunge avocat !!!

# I. date 3 February 2015 20:48 0

Prietene, dar tu cum ai ajuns avocat?

# C.E. date 3 February 2015 21:01 0

"oarecare", mori de frica pierderii monopolului entitatii-florea asupra profesiei de avocat, dar, stii tu, de ce ti-e frica nu scapi. Noi donam 2000 de lei, intr-adevar, spre deosebire de voi care dati spaga de zeci de mii de euro pentru a promova simulacrul acela(care numai examen nu pote fi numit) si pentru a cara mapa unui "indrumator" spagar. Voua va lipseste cu desavarsire simtul rusinii !!! 

# Unu' date 3 February 2015 21:15 0

Sunt aberatii in ceea ce priveste sumele astea pe care le tot vehiculati. La vremea mea se intra fara examen, dar "costa" 500 de dolari avocatul indrumator. Stiu asta fiindca eu am dus cateva persoane la astfel de indrumatori, nici macar Limba Romana nu o cunosteau, trecusera in "fuga" prin clasele primare. Dar, parerea mea e ca "traditionalii" au propriile probleme cu conducerea Uniunii, a Barourilor etc. In plus si sumele lunare care trebuiesc varsate la Casa de Asigurari. In loc sa dati cu pietre in vecinii de peste gard care nu au "pedigree-ul" vostru, mai bine rezolvati-va problemele din propria curte.

# pt Unu" date 3 February 2015 21:40 0

Unule, lasa tu dezinformarea. Mie mi-a cerut un "indrumator" 15000 de euro !!!

# The-punisher date 4 February 2015 11:51 0

Oarecare de tabla,vb aiurea si n-ai habar de nimic

# The-punisher date 5 February 2015 12:53 0

Oarecare de tabla,vb aiurea si n-ai habar de nimic

# The-punisher date 6 March 2015 17:37 0

Oarecare de tabla,vb aiurea si n-ai habar de nimic

# METEO date 3 February 2015 20:39 0

Adie vant din Vest si se incalzesc, incing, ard circularele CSM-ului.Traficul de influenta devine anevoios aproape imposibil in aceste conditii neprielnice "trditionalilor".

# bella date 3 February 2015 20:59 0

@oarecare: n-ai murit?

# Hrtosky date 3 February 2015 21:35 0

Nu este cazul sa se inteleaga ca cineva candva ii pune cu botul pe labe pe unii sau pe altii. Noi detinem acte de infiintare si ei nu. Cine trebuie sa raspunda pentru toata mizeria vom vede cat de curand.

# oarecare date 3 February 2015 22:02 +1

Toti procurorii si judecatorii care sunt admisi la baroul neinfiintat florea trebuie contestati. Contestati chiar si pe cei care au rude avocati. Nu acceptati un asemenea specimen corupt sa va judece sau sa va ancheteze. 

# BI date 4 February 2015 08:45 +1

speranța unor colegi în sensul că vom fi acceptați în instanțe și paechete cât de curând nu are niciun suport logic. Dacă timp de 10-12 ani nu s-a putut mai mult decât fluturarea unor hotărâri judecătorești, mă întreb ce vă face să credeți că se va întâmpla alceva. Așa cum am spus de mai multe ori, Bota nu are niciun interes să schimbe situația actuală, până poate încasa donații.

# avocat BB 53 date 4 February 2015 09:35 +2

Voi astia care va dati cu parerea ca nu doriti unificarea cred ca aveti alte interese decat cel ca noi sa fim recunoscuti, sa ne exercitam profesia si sa traim in pace cu toti avocatii(traditionali). Unii de la traditionali sunt chiar oameni de omenie, cinstiti si corecti si nu are reost sa ii calomniati asa cum o faceti mai sus unii dintre voi. Iar voi acetia care "latrati" ca nu vreti unificare as vrea sa stiu cine sunteti si ce a-ti facut pana acum ptr. acest UNBR 2004? Nu numai voi aveti dreptul de a va exprima opinia si de a va da votul in acest sens trebuie sa fim chemati toti si sa votam sa rezolvam problema. UNBR-ul asta nu este nu mai al vostru ia cititi voi legislatia privind asociatiile si funndatiile sa vedeti acolo ce zice ce se intampla chiar si cu patrimoniul in caz de desfiintare. Asa ca nu va mai autointitulati "imparatii/imparatilor" in aceasta asociatie(fundatie)   

# # Luis UNBR 2004 date 4 February 2015 11:46 0

Nu cred ca Dl Bota vrea o unificare!Chiar daca o ajungem in punctul de unificare cu traditionalii Dl Bota o sa piarda bani. Asta stim cun toti si este clar. Poate numai in cazul sa ii se ofere o functie banaoasa in UNBR (traditional)sau in alt UNBR (nu vreau sa fiu inteles gresit).Ganditiva ca in fiecare luna sunt o medie 15 persone care dau ex. cu o contrubutie de min 2000 lei/pers . 15 pers a cate 2000 lei/pers egal cu  30.000 lei luanar. Deci ? Este o suma care iti asigura un trai foarte,foarte decent si de accea nu cred in unificare.In concluzie pe noi nu ne deranjeaza veniturile Dl-ui Bota,pe noi ne deranjeaza ca suntem hartuiti in salile de judecata si suntem impiedicati sa castigam o paine cinstita pentru a putea supravietui. Haideti sa ne vedem la sfarsitul lunii februarie asa cum s-a discutat pe acest forum  sa vb cu Dl Bota sa pun si cu toti colegii prezenti sa stabilim ce putem face in cadru organizat pentru stoparea acestor abuzuri. ma refer la CSM, M.J,Guvern ,COTROCENI.

# liviu date 4 February 2015 13:11 0

Si eu cred ca Bota nu vrea unificare. Se zvoneste ca i s-a propus asa ceva si ca ar fi refuzat. Daca ar fi adevarat co sider ca e o magarie din partea lui si cred ca urmareste doar banii si nu-l intereseaza ca noi suntem purtati prin parchete si ne pierdem clientii si painea. Daca nu e adevarat atunci ne cerem scuze si-l rugam sa nu-i lase in pace pe mafioti. Sa nu mintim dar 10 ani de lupta de uzura cine ni-i da inapoi? Unii au fost hartuiti de parchete, unii colegi au murit cu inima neimpacata. Cat mai asteptam? Trebuie facut ceva, ori laie ori balaie.

# bella date 4 February 2015 14:12 0

De ce ar vrea unificare? Daca il interesau banii, o facea. Pe dl. Flocdea normal ca-l intereseaza sa vina cineva cu 5000 avocati care vor da % din brut lunar, 1100 lei la faimoasa casa de pensii care nu stie nimeni unde se duc banii si alte cotizatii. Pentru asta il respect pe dl. Bota, dar daca asta este singura solutie sa nu ne mai hartuie nimeni atunci strangem din dinti si asta e....... 

# # COCO.. UNBR 2004 nu o sa VREA UNIFICARE NICIODATA! date 4 February 2015 15:03 0

UNBR 2004 nu  o sa VREA UNIFICARE NICIODATA,dar NICIODATA!  UNBR 2004 o sa piarda bani dace se unesc cu traditionalii. De asta suntem siguri toti cei din UNBR 2004. Dar ce facem ca in salile de judecata daca ajungem de maine incolo mai mult ca sigur o sa fim dati afara si cu o probabilitate foarte foarte mare  de a ne alege cu o plangere penala. Dupa cum ati vazut si colegu nostru de la Jud.Olt dl Tulus cu ce sa ales. Ce sa mai facem ca timpul trece si murim de foame. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

# tuuuu date 4 February 2015 15:28 0

Uite noi suntem dispusi sa platim o cota dar sa putem profesa . Asa nu platim dar nici nu profesam ? Daca judecatorii le tin partea hotilor ce putem face? Stam sifacem pe noi ca-ca si nu cistigam sau platim o cota si profesam ? Tu bella daca nu ai familie si te tine tata e ok. Pe noi nu ne tine nimeni, vrem sa ne cistigam painea. Nu ma intereseaza cine conduce unbr atit timp cat pot profesa. Poti sa -l pui presedinte si pe mos nicolae.

# bella date 4 February 2015 15:56 0

@tuuuuu: Am 2 copii, rata la banca si toate cele. Imi este indiferent ce se intampla, atat timp cat pot intra in sala fara teama. Am si scris daca unirea este singura solutie este ok atunci. 

# BI date 4 February 2015 18:09 0

Sunt uimit de atitudinea voastră și vă felicit! Strig de 10 ani că trebuie să ne luăm soarta în mână și să vedem ce se poate face. Îl cunosc foarte bine pe Bota, acesta nu vrea nimic decât DONATII!!!Trebuie să acționăm chiar și fără el dacă va fi nevoie. Calculele făcuta mai sus sunt corecte și mă fac să cred că puțini avocați tradiționali câștigă așa de bine ca Bota. Știu acest lucru de la decanul din județul meu, mă rog decan la timpul trecut că de 4 ani nu l-a mai văzut nimeni, de fapt baroul a dispărut cu decan cu tot. În concluzie trebuie acționat rapid și ferm. Cineva trebuie să-și asume rolul de lider, spre ex. Cristi Sturzu.

# Si date 4 February 2015 18:22 -1

Liderul nostrum legal Bota este desemnat pin hotararea judecatoreasca ramasa definitiva. BI trebuie sa stie cum se paoate modifioca orice hotare judecatoreasca si nu trebuie sa-i spunem noi. O asemnea hotarare, sa incerce BI sa obtina acum cand ne spune de Crinti Sturza al lui. Cine mai e si asta? De ce nu-si face el Asocoiatie proprie?

# marcel savin date 7 March 2015 05:06 0

ce nu sa inteles pina acum in juridica noastra este solutionarea cauzelor in spiritul aflarii adevarului ca judecator nu trebuie sa te intereseze decit solutionarea dosarului si nu avocatul care se prezinta in instanta deoarece judecatorul roman este pregatit are studii juridice si trebuie sa cunoasca dosarul din scoarta in scoarta a veni si a spune ca numai anumiti avocati sunt recunoscuti si altii nu este o aberatie dreptul la aparare e liber iar partea isi poate lua ce aparator doreste iar ceea ce se reclama prin hcsmnr.79/2015 este apararea monopolului avocatesc din asa-zisele barouri traditionale.am fost in eranta si in anglia in doua sisteme de drept diferite dar in ambele cazuri pe judecatorii respectivi ii interesau cum sa solutioneze cauzele si nicidecum cine apare la bara(sic!) 

# Teocom date 9 March 2015 11:43 0

Fricosii si incompetentii ce reprezinta justitia evita sa se pronunte public si in scris asupra functionarii barourilor paralele, comitind un abuz in serviciu prin omisiune.Domnule Bota  trimiteti urgent la CSM lista cu avocatii si cereti modificarea hotaririi in sensul de a fi consultate si listele cu avocatii de la baroul constitutional.Cereti presedintelui Romaniei sa medieze acest conflict si nu asteptati ajutor divin ?|..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva