31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CLOTILDE ARMAND TREBUIE SUSPENDATA URGENT – Apelul PSD catre USR dupa ce primarita Sectorului 1 Clotilde Armand a suferit o infrangere in procesul cu Agentia Nationala de Integritate: „Conform conduitei de integritate pe care o solicita altor formatiuni politice, USR ar trebui sa dispuna de urgenta suspendarea ei din partid pana cand 'isi va demonstra nevinovatia' in fata instantelor. Orice zi in care Armand continua sa fie membru de frunte al USR e o bataie de joc la adresa alegatorilor”

Scris de: V.B. | pdf | print

14 March 2023 16:00
Vizualizari: 2478

Uniunea Salvati Romania este datoare sa aplice fata de propria membra Clotilde Armand acelasi standard cu care-i judeca pe reprezentantii celorlalti partide – si anume: s-o suspende din partid pe Armand pana la finalizarea procesului dintre primarita Sectorului 1 si Agentia Nationala de Integritate.Apelul a fost facut de catre Partidul Social Democrat – condus de Marcel Ciolacu (foto) marti, 13 martie 2023, imediat dupa ce edilul USR a pierdut in prima instanta procesul privind suspendarea raportului in urma careia ANI i-a constatat starile de incompatibilitate si conflict de interese, sesizand in acelasi timp Parchetul General pentru o presupusa fapta de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane (click aici pentru a citi).

La fel cum USR le cere politicienilor din alte partide „sa-si dovedeasca nevinovatia”, la fel trebuie sa procedeze formatiunea lui Catalin Drula fata de colega Clotilde Armand, mai arata PSD. Altminteri, mentinerea Clotildei in partid nu va reprezenta altceva decat o bataie de joc la adresa alegatorilor, incheie formatiunea lui Ciolacu.


Redam intregul comunicat PSD:


„USR trebuie sa o suspende de urgenta pe Clotilde Armand, dupa ce instanta a confirmat acuzatiile de incompatibilitate si conflict de interese

Dupa hotararea de luni a Curtii de Apel Bucuresti, PSD solicita conducerii USR sa nu mai faca scut in jurul lui Clotilde Armand si sa aplice aceleasi principii pe care le invoca in cazul altor politicieni acuzati de incompatibilitate si fapte penale.

USR nu mai poate da vina pe „ineficienta” si „lipsa de credibilitate” a Agentiei Nationale de Integritate. Hotararea Curtii de Apel Bucuresti confirma raportul ANI potrivit caruia primarul Sectorului 1 a incalcat legea penala si legea incompatibilitatilor. Chiar daca nu este definitiva, aceasta decizie a instantei de judecata ar trebui sa determine o reactie adecvata din partea USR, dupa aceeasi masura pe care acest partid o aplica adversarilor sai politici.

Conform conduitei de integritate pe care o solicita cu vehementa altor formatiuni politice, USR ar trebui sa dispuna de urgenta suspendarea din partid a lui Clotilde Armand, pana cand aceasta „isi va demonstra nevinovatia” in fata instantelor de judecata.

Dupa decizia de luni a Curtii de Apel Bucuresti, orice zi in care primarul Sectorului 1 continua sa fie membru de frunte al USR reprezinta o bataie de joc la adresa alegatorilor.

Cat timp conducerea USR va continua sa-si protejeze colegii penali, acest partid nu mai are niciun drept sa se erijeze in postura de reper moral al clasei politice din Romania.

Comentarii

# Cetateanul date 14 March 2023 20:47 +2

Ne povestește rânjind ciuma roșie cea degrabă tăietoare de orice drept al magistraților. PS Apel? Acum? După 2 ani de când se tot cerea ciumeților să facă referendum iar ei se băgau sub mese? Deci a se scuti și ...multe plăcuțe suedeze

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva