1 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COCORU SI-A LUAT ZBORU' – Presedintele Klaus Iohannis l-a trecut in rezerva pe adjunctul SRI Dumitru Cocoru. Nu este vreun gest de curaj de-al lui Iohannis, decizia fiind luata dupa ce Cocoru si-a depus cerere de pensionare. Odata cu trecerea in rezerva, Dumitru Cocoru, seful serviciului de interceptari al SRI, a fost inaintat de la gradul de general-locotenent cu 3 stele, la gradul de general cu 4 stele. Coldea ramane de neatins

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 iunie 2016 13:45
Vizualizari: 9533

Plecare de la varful Serviciului Roman de Informatii. Nu este vorba despre prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea, care continua sa fie de neatins, ci de unul dintre adjunctii Serviciului, generalul Dumitru Cocoru (foto), seful tutror serviciilor tehnice din SRI, printre care si cel al interceptarilor. Acesta a fost trecut in rezerva, joi 10 iunie 2016, de presedintele Klaus Iohannis. Si, odata cu trecerea in rezerva, Cocoru a fost inaintat de la gradul de general-locotenent cu 3 stele la cel de general cu 4 stele.

Trebuie spus insa ca decizia de trecere in rezerva a lui Dumitru Cocoru nu este vreun gest de curaj al actualului sef al SRI Eduard Helvig sau al lui Klaus Iohannis, care sa ii fi cerut lui Cocoru sa se retraga. Spunem asta intrucat, potrivit unor surse, Cocoru este cel care a renuntat la aceasta functie, dupa ce in urma cu cateva saptamani si-a depus cerere de pensionare.


Pe cand Coldea?

Altfel, tot joi 10 iunie 2016, presedintele Klaus Iohannis a trecut in rezerva un alt ofiter din SRI. Mai exact, pe colonelul Florin Badea Pintilie, care a fost avansat la gradul de general de brigada cu o stea.

Suntem curiosi insa cand vor decide oare directorul SRI Eduard Helvig si presedintele Iohannis ca este momentul sa plece si instelatul general Florian Coldea, un personaj din cauza caruia imaginea Serviciului a avut extrem de mult de suferit in ultimii ani. Probabil ca nu prea curand, avand in vedere ca de fapt Coldea este adevaratul conducator al SRI, si nu Hellvig, cel care are in atributii inlocuirea acestuia. Si nici nu credem ca Iohannis are curajul sa faca vreo miscare prin care sa-l deranjeze pe prim-adjunctul SRI Florian Coldea.

Prezentam CV-ul lui Dumitru Cocoru postat pe site-ul SRI:

General-locotenent Dumitru Cocoru a fost numit adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii la data de 26 ianuarie 2009.

In anul 2004 i-a fost acordat gradul de general de brigada, in anul 2010 a fost inaintat in gradul de general-maior, iar in anul 2014 a fost inaintat in gradul de general-locotenent.

Anterior numirii in actuala functie a fost seful Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI, unde a desfasurat activitati in domeniul cercetarii si proiectarii. Este expert criminalist in domeniul Sisteme de Telecomunicatii, acreditat de Ministerul Justitiei. A participat la numeroase misiuni internationale, la actiuni desfaşurate in cooperare cu parteneri straini si a contribuit la elaborarea si implementarea, la nivelul SRI, a unor concepte moderne in domeniul cercetarii şi dezvoltarii tehnologiei comunicatiilor.

In anul 1999 a obtinut titlul ştiintific de doctor in domeniul Stiinte ingineresti la Academia Tehnica Militara, cu teza intitulata 'Sisteme adaptive pentru imbunatatirea calitatii semnalelor – separarea oarba a surselor de semnal'.

A desfasurat o ampla activitate de proiectare in vederea realizarii de aparate si sisteme cu aplicatii in domeniul comunicatiilor. Este titular de brevet de inventie”.

Iata decretele semnate de presedintele Klaus Iohannis:

Decret privind inaintarea in gradul de general – cu patru stele, la trecerea in rezerva, a domnului general-locotenent cu trei stele Cocoru Dumitru din Serviciul Român de Informatii;

Decret privind acordarea gradului de general de brigada – cu o stea, la trecerea in rezerva, domnului colonel Pintilie Badea-Florin din Serviciul Român de Informatii”.

Comentarii

# Camp tactic date 10 iunie 2016 14:10 +5

Le este frica si prefera sa se retraga in semiglorie decat sa ajunga pe mana justitiei romanesti!

# Mulder, agentul mulder date 10 iunie 2016 18:12 +12

Prietene, ma faci sa rad!  Cui dracu din srl ii e frica de justiție?  Ați văzut colegi intre ei,din servicii, sa se "facă" fără....aprobare?! Care justiție?  Aia a sprancenatei?!  Hmmm! Sa fim serioși!  Mai durează..... Mai durează pana la o justiție justa! 

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 iunie 2016 14:14 +9

sint vorbe ,,dese,,de nemultumire la wa,URMEAZA SI COLDEA!!!!!(VESTE PENTRU PRIETENUL MULDER,CARE STIE SI EL LA FEL DE BINE CA SI MINE).cine analizeaza bine,stie ca ieri seara ,,editia speciala,, de la gidea nu a fost degeaba,cum nici iesirea senatoarei loretta sanchez nu a fost intimplatoare.din nefericire este an electoral in sua si din cauza asta dureaza mai mult un pic!pun pariu ca coldea si luluta pleaca cu tinichele de coada(ei vor zice ca/s medalii)

# DODI date 10 iunie 2016 14:26 +9

Acum, în virtutea obișnuinței lui ciolanis, va fi promovat în locul unui cocor o cioară, ca menajeria să fie completă. Nu poți să zbori așa ușor un repetent, așa că acest maestru al serviciilor secrete, coldea, trebuie păstrat perpetuu, chiar dacă va fi nevoie să fie împăiat.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 iunie 2016 16:00 +9

PTR DODI// FORMOLUL PASTREAZA MAI BINE CA IMPAIATUL!POATE SA STEA SI LA ANTIPA!!!!!este adevarat ca la sectia ,,copii sub 18 ani NU AU VOIE!

# DODI date 10 iunie 2016 20:11 +6

ptr.//UNUL DIN LUMEA CEA MARE". Coldea nu poate fi ”zburat”. Este prins cu picioarele în betonul SRI. Deci putem conchide, fără să greșim, că acest repetent și-a băgat picioarele în politica românească. Și am văzut ce a ieși. O struțo-cămilă numită, deocamdată, OSB. Atât îl duce mintea (și pe unii la fel).

# cititoru date 11 iunie 2016 14:36 0

Cum este admisibil, ministerul justitiei sa pretinda bani pentru rezolvarea plangeri ??, am fost explicit asa cum a dorit d-na,ministru, de ce nu dati RASPUNS ?? mai astept un an ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.06.2022 – Citu si Orban, pe teava la DNA

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva