22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COLABORATORUL PROCURORULUI DELCEA – Medicul Mihai Lucan a facut plangere penala la PICCJ impotriva deputatului denuntator Emanuel Ungureanu din USR, pe care il acuza de compromiterea intereselor justitiei: "A fost colaborator 'cu acte' al DIICOT incepand cu 2007-2008, iar incepand cu 2015-2016 i-a cooptat in aceeasi calitate pe medicii Silviu Laurentiu Moga si Mihai Domnutiu Suciu". Denuntatorul Ungureanu a fost brancardier la Institutul condus de Lucan

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 January 2018 14:43
Vizualizari: 17070

Supus unui linsaj mediatic infernal, medicul Mihai Lucan reactioneaza. Luni, 8 ianuarie 2018, prof.dr. Mihai Lucan, prin avocatii sai, a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva deputatului USR Emanuel Ungureanu (foto), pe care il acuza de savarsirea infractiunii de compromiterea intereselor justitiei, in dosarul instrumentat impotriva sa de procurorul DIICOT Marian Delcea. Emanuel Ungureanu, care astazi ocupa demnitatea de deputat din partea USR, este denuntator in dosarul profesorului Lucan, dupa ce in trecut a fost brancardier in cadrul clinicii conduse de reputatul medic.


In cuprinsul plangerii penale depuse de medicul Lucan la PICCJ, in data de 8 ianuarie 2018, din care Lumeajustitiei.ro prezinta exclusiv pasaje relevante, deputatul USR Emanuel Ungureanu este acuzat ca a dezvaluit reprezentatilor presei, in mod deliberat si tendentios informatii trunchiate si manipulatorii, cu scopul de a crea o "presiune mediatica asupra instantelor de judecata" si de "a asigura succesul acuzarii". Din continutul plangerii penale reiese ca multe dintre informatiile furnizate de deputatul USR procurorului Marian Delcea se bazau, de fapt, pe "analize proprii" ale unor informatii primite de la diverse surse, date care mai apoi au fost prezentate de acesta presei, in cadrul declaratiilor publice, chiar inainte ca avocatii sa ia la cunostinta faptul ca fostul brancardier a fost audiat. Aceste informatii sunt, potrivit plangerii penale, dovedibile prin compararea declaratiilor de presa care se regasesc in presa cu continutul declaratiilor date de Emanuel Ungureanu la DIICOT.

Medicul Mihai Lucan dezvaluie totodata in plangerea penala inregistrata la Parchetul General ca procurorul de caz Marian Delcea ar fi sustinut in timpul audierii din 3 ianuarie 2018 a deputatului denuntator Emanuel Ungureanu de la USR ca acesta din urma detine calitatea de "colaborator 'cu acte' al DIICOT", inca din 2007-2008. Mai mult, in timpul audierii s-ar fi aflat ca, in 2015-2016, au fost cooptati in aceeasi calitate si medicii Silviu Laurentiu Moga si Mihai Domnutiu Suciu din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj Napoca.

Prezentam in continuare pasaje relevante din Plangerea penala depusa de medicul Mihai Lucan la PICCJ:

"In timpul anchetei dl.procuror Marian Delcea a afirmat in mai multe randuri, inclusiv cu ocazia audierii deputatului Emanuel Ungureanu din data de 3 ianuarie 2018, ca acesta a fost colaborator 'cu acte' al DIICOT in sensul art. 148 din Codul de procedura penhala incepand cu 2007-2008, iar incepand cu 2015/2016 i-a cooptat in aceeasi calitate pe medicii Silviu Laurentiu Moga si Mihai Domnutiu Suciu din cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj Napoca, dobandind, astfel calitatea de functionar public in acceptiunea art. 175 din Codul penal.

In timpul audierii, dl. Emanuel Ungureanu, atat in calitatea sa de martor cat si de colaborator al DIICOT, a declarat exclusiv despre mai multe acte si fapte despre care nu a luat cunostinta in mod direct, ci doar analize proprii ale unor informatii primite de la diverse surse in perioada in care era jurnalist de investigatii, surse pe care nu le-a dezvaluit din considerente care tin de ratiuni deonologice.

Mare parte din informatiile furnizate procurorului de caz in cadrul declaratiei date la data mai sus mentionata au fost imediat DIVULGATE de Emanuel Ungureanu in cadrul unei declaratii data reprezentantilor presei, inainte ca avocatii sa cunoasca despre audierea intempestiva a deputatului Ungureanu.

Cele anterelatate sunt deplin dovedite si dovedibile prin simpla comparare a declaratiilor citate de presa tiparita si online si publicate de toate televiziunile de mare audienta cu continutul declaratiilor date de Emanuel Ungureanu cu ocazia audierii in calitate de martor si colaborator al PICCJ-DIICOT Structura Centrala.

O atare imprejurare, coroborata cu campania de presa fara precedent in jurul unor cauze similare celei care face obiectul dosarului penal nr. 1050/DP/2017 al PICCJ-DIICOT Structura Centrala, dovedeste fara echivoc faptul ca persoane din cadrul anchetei in deplina coniventa cu deputatul Emanuel Ungureanu au divulgat cu intentie directa date si informatii nedestinate publicitatii referitoare la actele/activitatile de urmarire penala care au avut loc ori care urmau sa fie intreprinse in cauza, precum si din continutul actelor de urmarire penala, in dispretul art. 277 din Codul penal.

De buna seama, avand in vedere caracterul secret, nepublic al anchetei in raport de gravitatea faptelor pretins a fi fost savarsite de subsemnatul, consider ca divulgarea de informatii din cadrul dosarului de urmarire penala in modalitatea relatata in prezenta plangere circumscrie de plano continutul constitutiv al infractiunii prevazute de art. 277 din Codul penal in modalitatile normative reglementate prin alin. 1-3 din norma de incriminare antecitita.

Deopotriva, diseminarea de date si informatii in modalitatea savarsita de Emanuel Ungureanu are ca scop crearea unei presiuni mediatice asupra instantelor de judecata, dovada stand declaratiile acestuia prin care infiereaza judecatorul de drepturi si libertati, finalitatea urmarita fiind de a asigura succesul acuzarii in demersurile procesuale ulterioare, prin diseminarea unor informatii trunchiate si interpretate in mod tendentios si manipulatoriu, care nu legitimeaza scopul pentru care s-a recurs la astfel de procedee.

Se poate lesne observa ca, exceptand conotatiile politice, declaratiile de presa ale deputatului Emanuel Ungureanu au ca scop deliberat crearea unei presiuni asupra judecatorilor care vor solutiona demersurile cu care au fost si vor fi investiti, in dauna principiilor elementare de drept care ar trebui sa guverneze procesul penal, ceea ce pune o amprenta agravanta asupra circumstantelor in care au fost savarsite faptele sesizate".

Iata ce prevede infractiunea de care este acuzat deputatul denuntator Emanuel Ungureanu in plangerea penala depusa de profesorul Mihai Lucan:

"Articolul 277 NCPP

"Compromiterea intereselor justitiei

(1) Divulgarea, fara drept, de informatii confidentiale privind data, timpul, locul, modul sau mijloacele prin care urmeaza sa se administreze o proba, de catre un magistrat sau un alt functionar public care a luat cunostinta de acestea in virtutea functiei, daca prin aceasta poate fi ingreunata sau impiedicata urmarirea penala, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

(2) Dezvaluirea, fara drept, de mijloace de proba sau de inscrisuri oficiale dintr-o cauza penala, inainte de a se dispune o solutie de netrimitere in judecata ori de solutionare definitiva a cauzei, de catre un functionar public care a luat cunostinta de acestea in virtutea functiei, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.

(3) Dezvaluirea, fara drept, de informatii dintr-o cauza penala, de catre un martor, expert sau interpret, atunci cand aceasta interdictie este impusa de legea de procedura penala, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda.

(4) Nu constituie infractiune fapta prin care sunt divulgate ori dezvaluite acte sau activitati vadit ilegale comise de autoritati intr-o cauza penala."


Prezentam in continuare plangerea penala depusa de medicul Mihai Lucan la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie:


Comentarii

# IATA ADEVARATA FATA A USR date 9 January 2018 16:20 +31

Toti impostotrii si scursurile din societate s-au strans la USR, iar poporul, care a fost mintit in mod grosolan, a votat aceasta formatiune penibila si infecta care incearca sa duca tara in mizerie.

# Da, asta e fata USR-ului! DERANJAM, NU? date 10 January 2018 10:54 -1

Adica să înțeleg că tu trăești în lux?

# bobo date 11 January 2018 17:40 0

nu deranjati..!! sunteti ridicoli..!!

# Pushtiu date 10 January 2018 08:50 +1

Un maruntel de sub 10 anisori, auzind in casa discutia despre profesorul urolog de la Cluj-Napoca intervine pe neasteptate in discutie, cand unul dintre adulti se intreaba retoric:"ce s-o fi urmarind cu asta?". O fi poate, ideea sa-i trimita pe pacienti la Budapesta sau la alt doctor de prin Bucuresti, Baia Mare, Oradea..." Cei prezenti au amutit cu ochii pe pusht...

# Erbeg date 10 January 2018 11:58 -1

Nu trebuie să fi puști, ca să vezi realitatea...Fabricile Ro. de medicamente ,de ce au fost preluate ??Un exemplu, doar...

# descult date 11 January 2018 18:37 0

Copii spun lucruri traznite,dar limpezi ca apa de stanca.Pushtiu maruntel este un exemplu concret.

# Asterisc si Obelisc date 10 January 2018 16:35 +1

Serioooos ??? Deputatul USR e fost brancardier ??? Și a denunțat un prof. univ. dr. ??? Frateeeee... În ce țară trăim ???

# Asterix si Obeli(m)x date 10 January 2018 18:12 -1

Ba da-l in targa ma-sii mari...brancardier...offf, mama. Eu stiu un senator PSD care punea pe vremuri geamuri (de-alea taiate la diamant :D ) la Buzau, si altul care acum e deputat, tot PSD, dar in tinereti avea 'functia' de ospatar. Noi astia mai destepti, n-am avut parte la ciolan(is), dar ne e limba curata :lol:

# Moromete date 11 January 2018 22:04 0

Dar de vicepremierul fost tractorist fruntas ce ziceti ?

# UN ROMAN CONDAMNAT DE SISTEM date 11 January 2018 11:34 0

NU SE POATE, NU SE POATE, UNDE NE GASIM?. Ne miram de ce totul este cu fundul in sus, de ce nu mai sunt elite. Nici pe vremea comunistilor nu conduceau nulitatile in asemenea proportie. Asa sunt oameni de calitate bagati in puscarii si redusi la minimum, de aceste nulitati. Este valabil in toate domeniile, ei vor putera si doar atat, nu au timp sa puna mana pe carte, stiu doar sa schimbe denumirea din experienta in expertiza. Ei nu au experienta ci doar expertiza venita din ocuparea posturilor. ATAT. A SI RAUTATE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva