3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COMPLETUL LUI CORBU L-A PEDEPSIT PE STOINA – Procurorul Eugen Stoina a ramas cu sanctiunea avertismentului aplicata de CSM. Completul sefei ICCJ Corina Corbu a mentinut abaterea disciplinara retinuta de CSM, constand in „nerespectarea dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile”, adaugand-o pe cea vizand „nerespectarea altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

25 May 2022 13:03
Vizualizari: 2286

Saptamana a inceput prost pentru procurorul Eugen Stoina (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu. Luni, 23 mai 2022, Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a mentinut definitiv sanctiunea disciplinara a avertismentului aplicata de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara la data de 16 decembrie 2021.Amintim ca in acel moment, procurorii CSM l-au gasit vinovat pe Stoina pentru savarsirea abaterii disciplinare de la art. 99 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor ori intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile” (click aici pentru a citi). Dupa cum Lumea Justitiei a dezvaluit in premiera, este vorba despre tergiversarea a 160 de dosare penale (click aici pentru a citi).

Pe de alta parte, Sectia pentru procurori a CSM l-a albit pe Eugen Stoina pentru celelalte doua abateri disciplinare pentru care Inspectia Judiciara l-a trimis in fata CSM (prevazute de acelasi art. 99 al Legii 303/2004):

- lit. m) teza a II-a: „nerespectarea in mod nejustificat a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”;

- lit. t) teza a II-a: „exercitarea functiei cu grava neglijenta”.


Completul Corinei Corbu a imbogatit incadrarea


Revenind la hotararea definitiva a ICCJ de luni, 23 mai 2022, mentionam ca desi ea confirma avertismentul aplicat de CSM, instanta suprema a imbogatit temeiul juridic. Mai exact, judecatorii Corina Alina Corbu, Florentina Dinu, Denisa Livia Baldean, Cosmin Horia Mihaianu si Ileana Izabela Dolache-Bogdan l-au pedepsit pe Stoina nu doar pentru litera h), ci si pentru litera m) teza a II-a (nerespectarea altor obligatii administrative).


Redam minuta deciziei ICCJ nr. 139/2022 din dosarul nr. 343/1/2022:


Admite recursul declarat de reclamanta Inspectia Judiciara impotriva Hotararii nr. 15P din 16 decembrie 2021, pronuntata de Sectia pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii in dosarul nr. 10/P/2021.

Caseaza in parte hotararea atacata si, rejudecand cauza:

Admite in parte actiunea disciplinara formulata de reclamanta Inspectia Judiciara impotriva paratului Stoina Eugen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, si pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit.m) teza a doua din Legea nr. 303/2004.

In baza art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004, aplica paratului Stoina Eugen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, sanctiunea disciplinara constand in „avertisment” pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit.m) teza a doua din aceeasi lege.

Mentine in rest dispozitiile hotararii atacate.

Respinge, ca nefondat, recursul declarat de paratul Stoina Eugen, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sibiu, impotriva aceleiasi hotarari. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 23 mai 2022”.

Comentarii

# EU date 25 May 2022 13:55 +30

Ei si cu ce il afecteaza un avertisment???? Bine merci va veni tot beat a birou si va face intre starea de normal si de eebrietate cate ceva , care va ramane uitat prin sertare

# # HALAL PORCuror !!! date 25 May 2022 14:51 +112

<img src=ops:' /> :lol: <img src=ops:' /> :eek: Asta-i beat si-n poze... ASTIA hotarasc destine... MAGARILOR!!! :zzz

# DODI date 25 May 2022 16:19 +61

În aducere aminte celor în vârstă și pentru, eventuală, învățăminte actualilor #rezistenți: mult hulita justiție comunistă l-ar fi exclus urgent din magistratură pe acest bețiv ordinar. Lucru este valabil și pentru sumedenia de PORCurori care încasează achitări pe bandă rulantă pentru dosarele făcute la comandă și în total dispreț al legii și al bunului simț.

# Eu date 25 May 2022 20:49 0

E pe lista de Târgoviște!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva