4 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

COSTUL SUPORTAT DE ROMANI PENTRU ERORI JUDICIARE – Statul roman a platit in ultimii cinci ani peste 155 de milioane de lei noi, echivalentul a 35 de milioane euro, ca urmare a condamnarilor de la CEDO. Cele mai mari daune au fost platite in 2010: 48 de milioane lei. Noua Constitutie prevede posibilitatea recuperarii prejudiciilor de la magistratii responsabili de producerea lor, dar conform CCR mai avem de asteptat un an

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 iulie 2013 16:46
Vizualizari: 11262

Erorile judiciare au costat statul roman, in ultimii ani, zeci de milioane de euro. In perioada 2008 – 2013, Ministerul Finantelor Publice a platit despagubiri in valoare de peste 155 de milioane de lei noi, ca urmare a condamnarilor suferite la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Ceea ce inseamna mai mult de 35 de milioane de euro.


Potrivit unui raspuns acordat Lumeajustitiei.ro de catre Ministerul Finantelor Publice, cea mai mare suma platita de statul roman, drept despagubiri in urma hotararilor CEDO, s-a inregistrat in anul 2010. Este vorba despre aproximativ 48 de milioane de lei. In 2013, pana in acest moment, statul roman a platit daune in valoare de aproape 1,5 milioane de lei.

Iata cuantumul despagubirilor platite de Ministerul Finantelor Publice in urma condamnarilor Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in perioada 2008 – 2013:

- anul 2008: 47.185.480,32 lei

- anul 2009: 41.232.042,65 lei

- anul 2010: 48.320.194,89 lei

- anul 2011: 8.554.194,62 lei

- anul 2012: 8.779.648,68 lei

- anul 2013 (01.01.2013 – prezent): 1.455.068,48 lei.

Asadar, in total, despagubirile platite de statul roman ca urmare a condamnarilor suferite la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in ultimii cinci ani, se ridica la suma de 155.526.629,64 lei. Adica, la o medie de 4,4 lei/1 euro, 35.346.961 euro.

Noua Constitutie prevede recuperarea prejudiciilor de la magistratii responsabili. Viorica Costiniu: „In momentul in care judecatorul va fi sanctionat pecuniar pentru o solutie va spun ca semnul de intrebare asupra actului de justitie va fi si mai mare”

Grav este insa ca toti acesti bani sunt platiti de la bugetul statului, deci de fiecare dintre noi, nu de catre judecatorii sau procurorii ale caror erori au provocat condamnarile la CEDO. Situatia s-ar putea schimba insa odata cu intrarea in vigoare a noii Constitutii. Dupa cum se stie, la inceputul lunii iunie, Comisia pentru revizuirea Constitutiei a aprobat un amendament care prevede ca statul se va putea indrepta pentru recuperarea prejudiciului impotriva magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta.

Concret, Comisia a decis modificarea alineatului 3 din articolul 52 din Constitutie, care va avea urmatorul cuprins: “Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Raspunderea statului este stabilita in conditiile legii inclusiv in ceea ce priveste raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta. Statul exercita dreptul de regres, in conditiile legii”.

In momentul de fata, alineatul 3 al articolului 52 din Constitutie prevede urmatoarele: “Statul raspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Raspunderea statului este stabilita in conditiile legii si nu inlatura raspunderea magistratilor care si-au exercitat functia cu rea-credinta sau grava neglijenta”.

De cealalta parte, presedinta de onoare a Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatoarea Viorica Costiniu, considera ca semnele de indoiala asupra actului de justitiei se vor accentua in momentul in care un judecator va fi sanctionat pentru o solutie de-a sa. Costiniu a explicat ca in nicio tara europeana nu exista vreo procedura prin care sa se actioneze impotriva judecatorului pentru o solutie data de acesta intr-un dosar: “Statul si-a asumat raspunderea pentru actul de justitie in momentul in care persoana devine judecator. Si atunci sa ne intoarcem sa vedem cum se intra in magistratura, modalitatea vechimii care se practica, astfel ca la mai putin de sapte ani, in conditiile in care introduci si doi ani de INM, ajunge direct la cea mai inalta instanta din punct de vedere al ierarhiei profesionale.

In nicio tara europeana si cu atat mai mult in alte tari ale pamantului vreodata nu s-a actionat judecatorul pentru solutie. In momentul in care judecatorul va fi sanctionat pecuniar pentru o solutie va spun ca semnul de intrebare asupra actului de justitie va fi si mai mare. In conditiile in care tu stat nu esti capabil, desi ai obligatia constitutionala, de a-mi asigura o normalitate in activitatea judiciara, un respect fata de justitiabil”.

Comentarii

# IOAN DUSCAS date 1 iulie 2013 17:06 +6

JUDECATORUL TREBUIE SA APLICE LEGEA SI NU CEA CE II PIKA LUI BINE ! IAR PROCURORUL TREBUIE SA ISI FACA TREABA IN BAZA LEGII SI NU A BUNULUI PLAC ! JUDECATORII SI PROCURORII TREBUIE SA RASPUNDA CIVIL SI PENAL PENTRU NENOROCIRILE PE CARE CU REA CREDINTA LE FAC ! IN ROMANIA SECURISTO-MAFIOTA EXISTA INFRACTORI CU PRETENTII DE OAMENI AI LEGII CARE ZIUA-N AMIAZA MARE FAC PISHU IN PUBLIC PE LEGE SI ASTA PE BANI PUBLICI ! DIN PAKATE EXISTA O GRAMADA SEMNIFICATIVA DE INFRACTORI DIN RANDUL JUDECATORILOR SI A PROCURORILOR CARE CU O MANA TE FURA PRECUM UN BANDIT ORDINAR IAR CU CEALALTA INCEARCA SA TE LEGE ! INFRACTORUL CU GRADUL CEL MAI RIDICAT DE PERICULOZITATE PENTRU SOCIETATE ESTE OMUL LEGII CARE CU BUNA STIINTA SI REA CREDINTA INCALCA LEGEA ! DE CE NU AR PLATII PENAL SI CIVIL DIN PROPRIUL BUZUNAR UN ASEMENEA INFRACTOR DEOSEBIT DE PERICULOS ??  

# plangeri penale in masa date 1 iulie 2013 17:13 +13

pentru viitor e clar ! dar pt aceste milioane grele de euro cine raspunde? cine ii inapoiaza statului? CONDAMANRILE LA CEDO ARATA CA O PARTE DINTRE JUDECATORI SUNT NEDREPTI ,JUDECATORI SAU PROCURORI!  DECI AVEM DE INFRUNTAT UN CANCER AL JUSTITIEI ROMANE! RUSINE! CU 35 MILIOANE DE EURO CATE NU S-AR FI FACUT IN TARA ASTA BABANIERA! PT NISTE INCOMPETENTI PROST PREGATITI SAU CARE AU ACTIONAT LA COMANDA PLATESC EU SI TOTI ROMANII!   MASURILE TREBUIE SA FIE SI MAI DRASTICE RASPUNDERE CIVILA,PENALA......EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA A ACESTORA!!!  JOS CU CHELCEA,GRIGA SI ALTI MAFIOTI

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra luj frații miei ::::::::,, date 1 iulie 2013 19:51 +7

 pt aceste milioane grele de euro cine raspunde :    judecătorul CCR MORAR MARIUS DANIEL, HAINEALĂ, BOCȘAN GHEORGHE, CERBU, ETC

# Lady Gaga date 1 iulie 2013 17:16 +13

\'Ministerul Finantelor Publice a platit despagubiri ...\' Afirmatia este falsa, nu ministerul a platit, ca el nu e vreo societate pe actiuni care produce si nici a primit ministerul vreo mostenire de la mama lui...NOI platim pentru erorile judecatorilor, abuzurile organelor de ancheta si pentru legile strambe facute de parlament (ca poate fi si asta o cauza)

# Colonelul Ureche date 2 iulie 2013 09:11 -2

Cea mai tare GLUMA  ROMANEASCA ......”toate astea le plătim NOI - CONTRINUABILII-CETATENII ....” Le aud zilnic spunând asta și pe TÂRFOȘTINELE - CREAICE /MODERATOARE de la toate televiziunile...... Ceea  ce este de mirare - intrucat PROSTITUTIA NU S-A LEGALIZAT deci nici ele nu au cod fiscal .....iN țARA EVAZIUNII  FISCALE  GENERALIZATE nu mai ai loc de  ”cetateni”/ ”contribuabili” etc indignati de modul cum sunt risipiti banii ”platiti” dev ei din parti ca impozit .....Pun ariu ca majoritatea postarilor de azi sunt ale unor avocati .....care sa moara mama daca au incasat vreodata bani neinregistrati de la clienti......:):):) ....In al doilea rand  modificarea textului din Constitutie mi se pare ca este inspirata  de Trahanache .....o rasucire de vorbe  ...ce mi-e vechiul text....ce mi-e ăsta nou.....In al treilea rând eu stiu ca va băgati unghia in gat pentru ca ati visat sa ajungeti judecatori.....iar ăia mai prosti procurori.... 

# Tot Ureche date 2 iulie 2013 09:13 0

Totusi articolul nu face referire si al partea din  despagubirile CEDO imputabila  LEGIUITORULUI care LEGIUIESTE  ca un c....intr-o caldare 

# Trahanache date 2 iulie 2013 12:11 +3

\"Colonele\" uite ca sa intelegi mai bine, eu as propune sa fie salariul minim garantat 0 lei si sa se elimine taxele si impozitele, ce parere ai ar mai avea MF bani sa plateasca daunele dispuse de CEDO? Statul asta la varful lui e condus de functionari publici si inalti demnitari pe care eu ii platesc sa ma serveasca. Eu inteleg ca statul ma scoate la produs si eu cotizez dar asta nu inseamna ca eu sunt sponsorul unor parlamentari care dau legi strambe si al unor magistrati care fac pi^2 pe lege si pe drepturile cetateanului. Eu daca le platesc salariul nu ma obliga sa sponzorizez si prostia si jigodismul.

# Trahanache date 2 iulie 2013 12:24 +1

Iar asta cu evaziunea fiscala e diversiune desprinsa din manualele de la Baneasa ca nu despre asta era discutia...vorba fostului ministru de finante bulgar cand se ratoia d\'alde comisia europeana la el: \"decat economie deloc mai bine economie subterana\"(dupa aceasta replica tacura malc europenii) si ca sa intelegi mai bine cum sta treaba cu evaziunea fiscala in Rom. citeste \"Evaziunea fiscală este cea mai eficientă formă de protecție socială!\" scris de un economist-redactor sef de la Finantistii: http://www.radupreda.ro/economie/evaziunea-fiscala-este-cea-mai-eficienta-forma-de-protectie-sociala/

# avocat BB date 1 iulie 2013 17:22 +6

Cititi mai bine noua propunere si interpretati-o cum trebuie art. 52/3. Ba dimpotiva le-a asigurat si mai mult\"imunitatea\" si lipsa raspunderii magistratilor cand spune ca \".....raspunderea Statului este stabilita inclusiv in ceea ce priveste raspunderea magistratilor................\" Asta inseamna ca Statul va raspunde inclusiv ptr. erorile judiciare facute de magistrati prin rea credinta sau grava neglijenta dupa care statul trebuie sa se rasfranga cu actiune in regres impotriva magistratilor> Este o capcana pentru noi si o acoperire mai mare ptr. magistrati decat pana in prezent. Si in prezent magistratii sunt acoperiti prin textul de lege prevazut in art. 96 alin. 4 din Leg. 303/304 care arata ca \".....prejudiciile materiale cauzate prin erori judiciare savarsite in alte procese decat cele penale nu se va putea exercita decat in cazul in care s-a stabilit in prealabil printr-o hotarare definitiva raspunderea penala sau disciplinara...................\" Asa ca ptr. raspunderea civila/materiala nu ai nici o sansa ca intai magistratul trebuie sa fie sanctionat disciplinar printr-o hot. jud. definitiva si daca aceasta fapta este de natura sa determine o eroare judiciara. Asa ca acest text de lege si cel viitor a fost conceput numai in favoarea magistratilor ptr. a nu putea fi trasi la raspundere materiala/civila. In primul rand rar cand vezi o sanctiune disciplinara aplicata de CSM si ramasa definitiva in urma atacarii acesteia la instanta competenta iar pana sa judeca aceasta trec multi ani si se prescrie dreptul tau care ai fost prejudiciat de al ataca in instanta pe magistrat si se prescrie si termenul prevazut de un an prin care Statul poate introduce actiune in regres impotiva magistratului. Asa ca modificarea acestui text de lege este aceiasi Marie cu aceiasi palarie dar de aceasta data daca interpretati bine noul text de lege ce urmeaza a fi modificat ve-ti vede ca palaria care il acopera pe magistrat de aceasta data este mult mai mare si mai bine cusuta ca magistratul sa poata sta la umbra ei si sa nu il \"prinda nici o raza a raspunderii materiale/civile\".

# IOAN DUSCAS date 1 iulie 2013 17:47 +6

ESTE INADMISIBIL SA EXISTE PERSOANE CARE SA NU RASPUNDA CIVIL SI PENAL PENTRU INCALCAREA LEGII ! EXISTA MULTI JUDECATORI SI PROCURORI DE BUNA CREDINTA DAR DIN PACATE EXISTA FOARTE MULTI JUDECATORI SI PROCURORI CARE ACTIONEAZA PE BAZA BUNULUI PLAC ! ESTE INADMISIBIL SA EXISTE PERSOANE CARE SA NU RASPUNDA PENTRU INCALCAREA LEGII CEL PUTIN CAND IN ECUATIE APARE FACTORUL REA CREDINTA !  

# Sanitarul date 1 iulie 2013 17:47 +6

Platile efectuate de MFP in 2011 și 2012 sunt conrespondente unor sesizari ale curtii europene efectuate in inrma cu cel putin 5 ani de zile. Fata de abuzurile savarsite in ultimii anii cred ca o sa ne crucim cand vom vedea nota de plata de le CEDO peste cativa ani!

# unul din lumea cea mare date 1 iulie 2013 18:31 +6

canalie de ponta trezeste/te!!!!!!!!!!!!! de ce nu imputi sumele judecatorilor si procurorilor???!!!!!!!de ce nu o pui pe haineala ghica macovei boc si toate neamurile los sa PLATEASCA!!!!!!!! de ce iti platim canalie taxe!!!!!!te laudai cu dreptate pina la capat acum CE FACI????!!!!CE A FACUT INSPECTIA CSM???!!!!! CE A FACUT INSPECTIA MJ??!!!!!! aper sa nu ai mojicia sa spui ca din cauza legislatiei!!!!!!!! CE FACI CU TAXELE NOASTRE!!!!!!!!!!????????

# Ce face cu taxele noastre? date 1 iulie 2013 22:35 +4

Se lăfăie-n coabitare / Și nici în _ _ _ă nu îl doare...

# dankh1 date 1 iulie 2013 18:53 +1

bai desteptilor suma nu este platita pt erori judiciare ..cu pt incalcarea de catre stat a unor obligatii.ca nu i a asigurat arestatului 5m cubi de aer in camera.k nu i a dat hartie pt sesizari la timp.k nu l a audiat in recurs dupa ce in apel inc era achitat pt ca lg romana permitea acest lucru.k avocatul din oficiu a tacut in lic sa vb si nu i a asigurat o aparare efectiva.k procurorul pan in 2003 aresta desi nu era ok pt ca el strangea si probele in acuzare(atentie nu pt k nu e magistrat).erorile juduciare sunt vreo 3 sau 4 care sa zucem ar putea fi imputabile.asa ca nu mai dezinformati.si nu ca bucurati.justitia isi face treaba.iar deficientele in justitie sunt inerente unei societati imperfecte in toate domeniile...daca imi permiteti un paralelism.in timpul unei operatii se intrerupe curentul si moare pacientul.avem malpraxis.dar medicul nu raspunde.statul da....nu va grabuiti sa aruncati cu pietre in magistrati...k 95 %sunt corecti si competenti...si nu i o munca usoara

# unul din lumea cea mare date 1 iulie 2013 19:18 0

pentru dankh1//spitalele au generatoare si sint obligate sa aibe metode redundante.si nu numai in spitale si pe vapoare spre exemplu ca sa nu ma refer decit la ele si de obicei sint cam 2/3 generatoare magistratii(atit viperele cit si napircile) nu/s corecti .dankh1 nu ai avut de a face cu justitia romana!!!!!!!!!!tu esti in locul unde voi ,,gresiti,, de prea multe ori INTENTIONAT, de asta va bucurati de cel mai scazut nivel de incredere in rindul populatiei si ti/o spun fara rautate....LUMEA VA URASTE!!!!!!! te pune pe ginduri cumva aceasta concluzie(sau o sa/mi spui ca ma insel)

# dankh1 date 1 iulie 2013 21:34 0

exemplul meu cu malpraxusul era un fel de reductio ad absurdum...stiu de generatoare..desi exista practica juduciara in romania pe astfel de spete...generatoarele nu prea functioneaza...faptul ca lumea uraste magistratii mie nu mi spune nimic.e logic sa urasca magistratii pt ca prin esenta ei justitia i da dreptate uneia dintre partile in litigiu..in plus justitia opereaza cu adevarul judiciar cel rezulrat din probe nu cu adevarul adevarat adik cel absolut,divin.si e firesc sa apara nemutumiri.de ex exusta viol nu exista probe. de da nup.familua victimei afirma ca procurorul e incompetent sau corupt.perceptia publicului e aceeasi.in realitare procurorul a procedat legal.in dubio pro reo...imaaginea justitiei va fi mereu distorsionata...eu am avut de a face cu justitia in sensul ca lucrand in justitie am vreo 30 de NUP uri.mai mult treb stabilut cine uraste magistratii...cel implicat in procedura judiciara caz in care unul injura magistratul iar adversarul il lauda.sau oamenii neimplicati care s manipulati sau nu au habar despre ce inseamna o procedura judiciara.pe opinia astora din urma nu dau doi bani.

# Justitiabilul Roman date 1 iulie 2013 19:32 0

Basescu avea dreptate cand a afirmat ca niciodata un sistem de justitie nu a facut atat de mult rau unei tari ca sistemul de justitie din ROMANIA. Membrilor acestui sistem li s-au reformatat creierele in asa fel incat au amanetat viitorul acestei natiuni.

# dankh1 date 1 iulie 2013 18:56 0

scuzati greselile...scriu d p telefon

# dankh1 date 1 iulie 2013 18:58 +1

scuzati greselile...scriu d p telefon

# IOAN DUSCAS date 1 iulie 2013 19:11 -2

DE SAPTE ANI DE ZILE O TRUPA DE INFRACTORI DIN CATEGORIA OAMENI AI LEGII MA SUSPECTEAZA DE CE LE PICA BINE SI ASTA DOAR PENTRU CA LE PICA BINE ! ACESTI INFRACTORI PLATITI DE LA BUGET DERULEAZA ACTIUNI CU  SPECIFIC MAFIOT IZOLANDU-MA ZI DE ZI DE ORICE PERSOANA CU CARE AS DORII SA MENTIN O RELATIE SI DISCREDITANDU-MA LA TOT PASUL SI PE ORICE CALE ! ZI DE ZI ACESTI INFRACTORI TIN IN STAND-BY O TRUPA DE COLABORATORI TUCIURII PLATITI CU BANI PUBLICI SI CU FAVORURI JUDICIARE PENTRU CA PRIN MONTAJE IN IMEDIATA MEA APROPIERE INFRACTORII INTERCEPTATORI SA DEDUCA CEA CE DORESSC ACESTE GUNOAIE PLATITE CU BANI GREI DE LA BUGET ! ZI DE ZI PRIN INTERMEDIUL ACESTOR COLABORATORI SE ROSTESC IN INEDIATA NEA APROPIERE CHESTIUNI DIN CARE SA REZULTE CA AS FI TIGAN , BANDIT , NEBUN , CERSETOR , ELEMENT TURBULENT SI ORICE ALTCEVA DEMN DE DISPRET ! CE LEGE LE PERMITE ACESTOR INFRACTORI DERULAREA DE ACTIUNI CU SPECIFIC MAFIOT ?? 

# un platitor de taxe, cinstit date 1 iulie 2013 20:05 +5

Va rog informati-ne care sunt procesele si judecatorii/ procurorii (cu nume si prenume) au dat sentinte gresite si sanctionate de CEDO precum si sumele respective. Este foarte important sa stim, noi \"prostimea\" care platim.Nu toti au dat sentinte gresite si/sau la comanda. In acest fel s-ar putea face un pic de curatenie!!!Acum au facut facultatea de DREPT si au intrat in magistratura Toti\"Golanii\" si \"Fufele\" care au bani si pile. La facultatea de DREPT, care se face in toate micile orasele sau >LA FACULTATEA Fara Carte si prezenta> nu e de mirare ca avem asemenea NULITATI de procurori si judecatori. Daca se face o evaluare a judecatorilor si procurorilor, unde au facut facultatea, cu ce medii, daca au mai citit o carte de specialitatea, etc,... se va vedea ca este ub dezastru.Nu pot sa pricep cum un criminal este eliberat( a omorat 3 oameni) si este liber iar pentru alte invinuiri ninore sunt tinuti 29 zile????? Pentru cei ce fac evaziune, fiscala, ar trebui sa se recupereze banii!!

# CI date 1 iulie 2013 20:20 +2

Majoritatea condamnărilor CEDO ţin de litigii de proprietate! Izvorul nedreptăţilor a fost legislaţia...aşa că tot la politicieni ne întoarcem!

# CI e bolnav la cap date 1 iulie 2013 21:14 0

adica sunt de vina politicienii ca niste magistrati rau intentionati au refuzat sa returneze casele proprietarilor reali pentru ca pupau in fund puterea sa le mareasca salariile sau luau sfanta spaga? cand au dat politicienii o lege sa le interzica judecatorilor sa dea casele inapoi? Bai CI, numai cu strambe d-astea sti sa vii! Hai sictir!

# dankh1 date 1 iulie 2013 21:47 +3

ba...s a pus problema restituirii catre chirias care a folosit casa 40 ani sau nepotilor proprietarului...au existat doua conceptii nici cedo nu a transat problema...doamne cati idioti retardati isi dau cu parerea despre justitie pe aici...si daca au facut un an la drept se cred mai magistrati decat magistratii

# nuibai date 2 iulie 2013 09:24 +3

Să încercăm să analizăm mai organizat, şi mai la rece. Să ne amintim în ce haluri au frecat legea restituirii proprietăţilor: să se dea, să nu se dea, să se cumpere de către chiriaşi, să se dea parţial, să se facă fondul proprietatea - sursă de venituri electorale... Chiar şi zilele trecute se mai discuta să se dea nu ştiu cît la sută... Ce să înţeleagă judecătorul de aici? Judecătorul a aplicat ce i se oferea în Monitorul Oficial, toţi profesorii avînd maximă grijă să-i îndese în cap tînărului INM-ist \"supremaţia legii\" - halal lege. Deci, condamnările CEDO au fost majoritatea pentru legislaţie necorespunzătoare. Iar cei care au frecat legile aşa sînt tot cei care agită tare răspunderea judecătorului. Cît despre erorile judiciare adevărate, clare, probate, comise din nesimţire umană sau profesională - pentru acestea judecătorul vinovat clar şi pe bune trebuie dat afară fără ezitare. Dar o lege a răspunderii judecătorului de-a valma nu ar avea rezultate normale, ci ar duce numai la abuzuri şi la supunerea unei puteri în stat la bătaia vîntului politic.

# Tudor Raneti date 2 iulie 2013 15:00 0

Dati-i in judecata pentru inselatorie. Procurorii si judecatorii au mintit ca-si respecta fisa postului, au trisat la examene, sunt infractori nu procurori sau judecatori. Sa fie dati afara si dusi la puscarie de unde sa plateasca prin munca silnica toate salariile de sute de milioane luate ca sa nenoroceasca vietile oamenilor. Jos dictatura magistratilor mafioti. Jos tirania!

# anisoara s date 18 iulie 2013 09:11 0

sunt unul din acei romani condamnati pe nedrept dn neglijenta judecatorilor care pur si simplu nu au citit dosarul. Incopetenta lor a culminat cu omiterea acordarii unei cai de atac. Am stat un an si 3 luni in inchisoare si fiindca nu m-am resemnat si n-am tacut am reusit sa-mi obtin rejudecarea a carei solutie va fi achitarea . Am aceeasi problema ca si multi cei de aici . De ce sa plateasca romanii , contribuabili , pentru greselile magistratilor . Ma gandesc ca daca stiu ca vor baga mana in buzunarul propriu , vor deschide ochii mai bine , si ,in cele din urma isi vor face meseria.

# Miki date 16 ianuarie 2017 16:29 0

Pai faceti fratilor demersuri sa treaca legea asta a raspunderii magistratilor , ca-n forma actuala CSM-ul face ZERO rapoarte de erori judiciare

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.07.2022 – Stati cu ochii pe Bobita

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva