25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM ISI POATE REPARA GRESEALA – Apreciatul judecator Mihail Udroiu de la Curtea de Apel Oradea s-a inscris din nou la concursul pentru promovarea la ICCJ, dupa ce in urma cu cateva luni CSM a refuzat inexplicabil sa-l trimita la instanta suprema. Alti 11 judecatori picati la precedentul concurs de promovare la Inalta Curte isi incearca iar norocul. Iata cine sunt cei 39 de magistrati care vor sa ajunga la ICCJ (Tabelul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 August 2021 12:23
Vizualizari: 7640

Consiliul Superior al Magistraturii isi poate repara greseala facuta fata de judecatorul Mihail Udroiu (foto) de la Curtea de Apel Oradea, pe care l-a picat inexplicabil in urma cu cateva luni la concursul de promovare la Inalta Curte de Casatie si Justitie. O decizie ciudata in conditiile in care Udroiu este unul dintre cei mai apreciati judecatori din tara, cotat in lumea juridica drept unul dintre cei mai doxati magistrati, dupa cartile caruia invata toti judecatorii si procurorii, iar in fata membrilor CSM a avut o prestatie impecabila, dupa ce anterior primise nota maxima la evaluarea lucrarilor.


 

Mihai Udroiu s-a inscris la noul concurs de promovare la ICCJ. CSM a afisat miercuri, 25 august 2021, listele cu cei 39 de magistrati care doresc sa ajunga la instanta suprema. Pe langa Mihai Udroiu, in tabel regasim alti 11 judecatori care au fost respinsi de CSM in aprilie 2021 la concursul de promovare la ICCJ, dar care au decis sa mai incerce inca o data. Este vorba despre judecatorii:


-Vasile Bicu de la Curtea de Apel Bucuresti;

-Iuliana Ciolca de la Curtea de Apel Bucuresti;

-Veronica Marilena Gavris de la Curtea de Apel Bucuresti;

-Laurentiu Marius Hetriuc de la Curtea de Apel Suceava;

-Mariana Hortolomei de la Curtea de Apel Bucuresti;

-Carmen Ilie de la Curtea de Apel Craiova;

-Livia Marcela Mango de la Curtea de Apel Cluj;

-Marian Aur Mircea de la Curtea de Apel Galati;

-Ileana Ruxandra Tirica de la Curtea de Apel Bucuresti;

-Mihai Viorel Tudoran de la Curtea de Apel Ploiesti;

-Elena Diana Ungureanu de la Curtea de Apel Pitesti;


In total, la concursul de promovare la ICCJ organizat in perioada iulie-decembrie 2021 s-au inscris 39 de judecatori.

Amintim ca CSM a scos la concurs 12 posturi de judecatori la ICCJ. Concret, sunt disponibile doua posturi la Sectia I civila, doua posturi la Sectia a II-a civila, patru posturi la Sectia de contencios administrativ si fiscal si patru posturi la Sectia penala.


Iata judecatorii inscrisi la concursul de promovare la ICCJ organizat in perioada iulie-decembrie 2021:

 


Comentarii

# jos mateescu! date 25 August 2021 13:03 +12

:lol: :-x :eek: Dak nu e PRELUCRAT DE SISTEM, il vor respinge iar... Acolo trebuie numai COZI DE TOPOR... :zzz

# Free date 25 August 2021 15:59 +3

Udroiu la ICCJ? Trebuie executanți nu specialiști in drept.

# Edelweiss - former unfortunate client of hetriuc date 25 August 2021 20:39 +4

CSM, pentru a-l evalua obiectiv pe hetriuc - acel de la C. A. Suceava (also known as „Vespasiana de Apel Suceava”, solicitați de la Vespasiană dosarul apelului din dosarul 1953/314/2016. Puteți avea adevărata măsură a incapacității și impotenței acestui guguștiuc cu ifose cât casa. Comparând cu sentința instanței de fond din același dosar (1953/314/2016 al J. Sv.), puteți constata faptul că nici măcar n-are habar ce este acela un concurs real de infracțiuni (două plângeri penale, formulate în sept și oct. 2014, referitoare la fapte CONCURENTE din perioada sept. 2013 – oct. 2014, înregistrate sub numere diferite de dosar și soluționate decalat de instanțe, la interval de un an între ele, pentru gogomanul de hetriuc cică e… pluralitate intermediară. (nici măcar n-a avut bunăvoința să citească dosarul fondului, unde procurorul de ședință precizează clar statutul juridic al celor 2 fapte)

# Edelweiss - former unfortunate client of hetriuc date 25 August 2021 20:40 +4

Apoi, tot din aceeași Hotărâre pronunțată în Apel, rectificată prin cererea de îndreptare eroare materială cu nr. 1953/314/2016/a2 (C.A. Sv.), puteți admira cum pohticiosul la „Înalta”, în anul de grație 2018, la 4 ani și vreo jumătate de la intrarea în vigoare a N.C.p. redactează o hotărâre în care abundă articole și prevederi legale din… Vechiul Cod Penal. Dar ce e mai grav e că din aceeași „admirabilă” lucrare, se poate deduce cât de aerian este: prin sfidarea și încălcare flagrantă a prevederilor art. 106 și 105 Cod Penal, zăbăucul de hetriuc a uitat să anuleze o liberare condiționată validă, a neglijat să numere zilele efectiv efectuate din noua pedeapsă rezultantă, a omis să constate incidența prevederilor imperative ale art. 105, alin 1 Cod penal și a celor facultative ale art. 105, alin. 2 și a reușit nedorita performanță de a arunca după gratii UN OM CARE AVEA DEJA EFECTUATĂ EXACT FRACȚIA DE 2/3 din noua pedeapsă rezultantă.

# Edelweiss - former unfortunate client of hetriuc date 25 August 2021 20:41 +4

(exact 229 de zile dintr-o nouă pedeapsă rezultantă de 344 de zile calculate conform dreptului penal executiv). În acest sens poate fi cerută de la judecătoria Botoșani sentinţa penală nr. 817 din 29. 06. 2018, pronunţată în dosarul nr. 9115/193/2018 (liberare condiționată după 35 de zile de la noua și nemeritata încarcerare). Sunt acolo depuse la cerea de liberare condiționată, depusă de condamnat chiar a doua zi după încarcerare, toate documente necesare CSM pentru a se îngrozi de „profesionalismul” acestui tupeist de la Vespasian de Apel Suceava. Situația detaliată, cu toate numerele de dosare, cu toate hârtiile utile, a făcut obiectul dosarului SIIJ cu nr. 835/P/2018. Chiar dacă a fost clasată plângerea de un golan constănțean, poate fi lecturată tocmai pentru acuratețea descrierii circumstanțelor faptice și juridice ale acestui odios exercițiu de miserupism judiciar comis de hetriuc laurențiu-marius.

# Edelweiss - former unfortunate client of hetriuc date 25 August 2021 20:42 +15

Iar ca bomboană pe tort, puteți căuta în dosarul apelului fila 41. A AVUT SUB NAS clar statutul juridic al inculpatului din dosar: rest de pedeapsă 36 de zile, scrie CLAR ȘI LIMPEDE. 36 de zile rămase din vechea condamnare de 265 de zile, ceea ce înseamnă 265 – 36 = 229 de zile efectuate real și considerate efectuate ca urmare a Legii recursului compensator (în vigoare la aceste date). L-a durut în sfântul Kur și n-a sesizat incidenta art. 105, alin. 1 și 2 Cod penal și a aruncat după gratii un om care NU TREBUIA SĂ MAI INTRE DUPĂ GRATII fiindcă avea deja efectuată fracția de 2/3 din NOUA PEDEAPSĂ REZULTANTĂ. În final, promit ca în termen util, reglementat de regulamentul concursului, să scanez documente enunțate mai sus și să le expediez Comisiei de concurs. NU ESTE POSIBIL CA ACEL NEOBRĂZAT SĂ AMUȘINE LA INSTANȚA SUPREMĂ când el nu are cunoștințe nici măcar cât pentru judecătoria Dorohoi.

# REGULAMENT din 21 iulie 2021 date 26 August 2021 20:20 +1

privind organizarea și desfășurarea concursului de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție :roll: Articolul 8 alin. (1) Comisia de organizare a concursului are, în principal, următoarele atribuții: 2. după afișarea listei finale a candidaților, publică cererile de înscriere la concurs pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii și pe cea a Înaltei Curți de Casație și Justiție, însoțite de un anunț prin care se aduce la cunoștința publică POSIBILITATEA ORICĂREI PERSOANE DE A TRANSMITE COMISIILOR DE CONCURS ACTE DE NATURA CELOR PREVĂZUTE LA art. 52^2 alin. (1) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare, întocmite de candidați, precum și termenul în care acestea pot fi transmise;

# REGULAMENT din 21 iulie 2021 date 26 August 2021 20:22 +1

5. primește sesizările și observațiile din partea opiniei publice, precum și hotărârile judecătorești, trimise de orice persoană; :eek:

# Art. 52^2 alin (2) din Legea 303/2004 date 26 August 2021 20:22 +1

(2) Orice persoană poate transmite comisiilor de concurs acte de natura celor prevăzute la alin. (1), întocmite de candidați, care pot fi analizate în cadrul probei având ca obiect evaluarea actelor întocmite de candidați sau care privesc activitatea acestora.

# Calendarul concursului de promovare la Inalta Inchiziție date 26 August 2021 20:26 +1

30 august - 7 septembrie 2021 - afișarea listei finale a candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs, publicarea cererilor d eînscriere și a anunțului pentru posibilitatea oricărei persoane de a transmite acte întocmite de candidați. ;-)

# Ureke date 27 August 2021 11:45 -188

Numarul OFTICOȘILOR este doar aparent mare !!! In realitate 4 comentarii sunt semnate (mai precis ”semnate”) Edelweiss, iar celelate 4 care le succesd provin - clar ! - de la unul și acelasi avocat neîmplinit care s-a gandit sa-si deplângă aici nu stiu care rateu dintr-un proces de doi bani. Dacă și in doasarul evocat s-o fi lălăit la fel , incapabil sa ajunga la esență, este foarte probabil ca instanțele au intrat in fibrilație si i-au dat in final o soluție ”la nervi” . Urât, abuziv, nescuzabil ... dar magistratii erau in postura boxerului Basescu ...copilul spusese ca de obicei ceva aiurea.

# Edelweiss - I.T. proposer of documents prepared by candidate date 27 August 2021 13:28 0

@ureke: urecheatule, știi de ce Temida este legată la ochi? :sigh: Fiindcă Justiția se face... după ureche (lăutărește). :lol: Nu te mai agita ca un sifon expirat, uitat într-un furnal încins. Ieri, 26 aug 2021, pe adresa secretariatului CSM a plecat propunerea de act întocmit de candidatul de la Vespasiana de Apel Suceava. O propunere detaliată, argumentată și explicată critic în 11 pagini, iar în susținerea ei un vagon de înscrisuri oficiale emise de organe judiciare române: vreo 4-5 hotărâri judecătorești diverse, vreo 2 acțiuni de îndreptare a erorilor materiale, vreo 2 MEPÎ, vreo 2 decizii de liberare condiționată, vreo 2 bilete de liberare, o filă din dosarul apelului (f.41) „distrugătoare” pentru „profesionalismul” candidatul respectiv, o adresă a unei unități de Parchet utilă și concludentă asupra miserupismului judiciar de la Vespasiana de Apel, textul unei plângeri penale la SIIJ et caetera, et caetera. Pe data de 1 sept. 2021 repet acțiunea, în format scris, recomandat. :roll:

# Ian de vezi, urekeatule (măgar cu robă),... date 27 August 2021 13:38 0

... dacă este... atins e-sen-ți-a-lul! :roll: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2021/08/ia-mai-da-te-in-pwlile-mele-dom-hetriuc.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva