16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CUMPANA PROCURORULUI PALCU – Cu numai o zi inainte ca CSM sa-i aprobe cererea de pensionare, procurorul Pavel Palcu de la Parchetul Tribunalului Arad a fost operat de urgenta dupa ce a suferit un atac cerebral. Avand o impresionanta cariera de criminalist inca din 1981, magistratul a ramas in sistem, obtinand toate cele cinci prelungiri anuale la care legea ii da dreptul dupa 65 de ani (Lista pensionarilor)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

21 December 2023 16:54
Vizualizari: 7573

Pensionare dramatica in magistratura: procurorul Pavel Palcu (foto) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad – unul dintre cei mai performanti si mai longevivi criminalisti romani – a iesit la pensie dupa ce a obtinut toate cele cinci prelungiri anuale la care legea ii da dreptul dupa implinirea varstei de 65 de ani.Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a dispus eliberarea din functie prin pensionare a procurorului Palcu miercuri, 20 decembrie 2023, cu mai putin de o luna inainte sa implineasca varsta de 70 de ani (la 15 ianuarie 2024). Aceasta este, asadar, ultima prelungire anuala dintre cele cinci posibile dupa 65 de ani, conform legilor nr. 303/2004 si 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Cu o cariera intinsa pe mai mult de patru decenii (mai precis, de la 1 septembrie 1981), Pavel Palcu este unul dintre cei mai performanti procurori criminalisti romani. Intr-un inteviu acordat ziarului Libertatea in 2022, magistratul a declarat ca niciun dosar unde a efectuat personal cercetarea la locul faptei nu a ramas cu autor necunoscut.

Ultimul caz instrumentat de procurorul Palcu este cel al mortii lui Mircea Muszunye, zis „Visinel”, tanarul de 32 de ani omorat in bataie de un politist local in sediul Politiei Locale Arad, relateaza SpecialArad.ro. Aceeasi publicatie locala mentioneaza ca marti, 19 decembrie 2023 (deci cu numai o zi inainte ca CSM sa-i aprobe pensionarea), procurorul Pavel Palcu a fost operat de urgenta dupa ce suferise un grav accident vascular cerebral. Lumea Justitiei ii doreste insanatosire grabnica.


Si un fost candidat pentru CSM pune roba-n cui


In afara de Pavel Palcu, Sectia pentru procurori a CSM a aprobat iesirea din sistem a procurorului Alexe Scurtu de la DNA Craiova, care in 2011 a candidat pentru Consiliul Superior al Magistraturii.

Al treilea nume de pe lista de pensionari a acestei saptamani este cel al procurorului Cristian Gheorghe, adjunctul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti.


Iata cererile de pensionare aprobate de Sectia pentru procurori a CSM:

 


Comentarii

# Eu date 21 December 2023 15:26 +267

Sănătate multă domnului procuror! Din păcate, mulți dintre magistrați se sting prea devreme, pe fondul stresului imens pe care îl trăiesc. Mii de ore suplimentare neplătite vreodată, sâmbete, duminici petrecute în instanțe și parchete, concedii petrecute motivând, aceasta este justiția de astăzi pe care toți o pun la zid. Poate asta se dorește, să nu mai existe o justiție funcțională, căci dacă funcționează e posibil să atingă și pe cine nu trebuie. E mai simplu să ai o justiție subfinanțată, cu scheme de personal insuficiente care în mod evident nu pot face față avalanșei de lucrări. Și vine onorații guvernanți și zic: pentru toate orele sumplimentare, pentru tot chinul, sunteți singurii bugetari excluși de la majorări

# Eu date 21 December 2023 16:17 +4

Vin, greșeală de tipar

# aradean date 21 December 2023 16:18 +111

Un om de o verticalitate rar intalnita,un profesor de exceptie,un procuror experimentat si cult; a stiut sa formeze o echipa de politisti care cercetau infractiunile contra vietii,a dat dovada de tact si diplomatie;dorim ca sa treaca acest moment teribil,sa ajunga si sa se recupereze,sa fie alaturi de cei dragi lui.Insanatosire,Pol !

# Ce-i prea mult... date 21 December 2023 17:48 +28

Wotk life balance 70 de ani si era la program la birou!?

# Ungureanu Cristinel date 21 December 2023 17:59 -285

Mai exista câte unii care în loc să își vadă de sănătate, stau sa moară în serviciu crezandu-se de neînlocuit. Atunci când nu știi sa te oprești, Dumnezeu îți trimite semne

# Hmmm date 21 December 2023 19:26 +1

Multa sanatate omului! Avem medici buni, ma astept la un deznodamant pozitiv.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva