27 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

A DOUA LOVITURA DE SISTEM – La CSM se trag sfori ca presedintia Consiliului pe anul 2014 sa fie asigurata de un alt procuror, care sa ii urmeze Oanei Haineala. Negocierile sunt in toi si, la fel ca la alegerile din ianuarie 2013, miscarea nu va fi reusita fara defectarea unor judecatori, care sa voteze cu procurorii. AMR si UNJR au protestat vehement fata de alegerea procuroarei Haineala in functia de sef al CSM

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

27 November 2013 15:53
Vizualizari: 9189

Surse din interiorul sistemului judiciar ne-au informat cu ingrijorare asupra faptului ca la nivelul CSM se trag sfori in culise de catre anumite persoane, pentru ca la alegerile care vor avea loc la inceputul lunii ianuarie 2014 pentru alegerea viitorului presedinte al Consiliului sa fie ales tot un procuror, care sa o secondeze pe vestita Oana Andrea Schmidt Haineala (foto). In acest sens, suntem informatii ca se incearca cooptarea unor judecatori din CSM, care sa-si dea votul pentru alegerea unui procuror (cu ajutorul carora sa se faca majoritatea la vot), dar si gasirea unui judecator care sa accepte vicepresedintia CSM, dupa modelul de la alegerile din 4 ianuarie 2013, cand judecatorul Adrian Bordea de la ICCJ a acceptat sa candideze pentru aceasta functie, pentru a o „legitima” pe Oana Haineala ca presedinte a Consiliului, sub motivatia ca numai asa se salveaza institutia de la blocaj.

Daca o asemenea manevra va reusi, avem convingerea ca CSM va perpetua in continuare politica regimului Basescu de a-i apara prin orice mijloace pe procurorii-problema din marile parchete, in sensul ca acestia sa nu fie dati jos din functii, indiferent ce ar face, iar cand le expira mandatele sa fie avizati la rotirea din functii, astfel incat marile parchete sa fie in continuare conduse de aceeasi oameni (Kovesi, Papici, Nitu, Iacob etc).


Trei posibili succesori ai Oanei Haineala - Lia Palade este vehiculata ca favorita

Printre numele vehiculate la ora actuala ca fiind „doriti” pentru postul de presedinte al CSM se numara procuroarea Luminita Palade (aflata in prezent in delegatie in Panama cu judecatorul Cristi Danilet la o conferinta internationala pe anticoruptie). Lia Palade apare favorita intrucat este agreata si de un anumit serviciu de informatii. In carti mai sunt, ca rezerve, procurorii Gheorghe Muscalu si Bogdan Gabor – cel din urma fiind un apropiat al Oanei Haineala. Cine dintre acestia va fi convins sa candideze la presedintie, ramane de vazut, dar sforile se trag inca de pe acum.

Asociatia Magistratilor din Romania si UNJR au protestat in ianuarie 2013 fata de alegerea Oanei Haineala. Atat pentru faptul ca Justitia nu poate fi condusa de un procuror, dar si pentru modul in care s-au derulat „alegerile”

Lumeajustitiei.ro a anuntat inca din decembrie 2012, ca la data de 4 ianuarie 2014 Oana Haineala va fi aleasa presedinte al CSM, jocurile pentru alegerea ei fiind pregatite cu saptamani inainte in culisele institutiei. Confirmarea dupa doua saptamani de la anuntul nostru privind „rocada mare” a determinat AMR sa-si exprime ingrijorarea si indignarea fata de asemenea jocuri la varful Justitiei, care in final nu ar fi reusit, daca judecatorul Adrian Bordea nu ar fi acceptat sa preia vicepresedintia Consiliului, pentru a legitima un procuror la carma CSM. Daca CSM e condus intr-un mod de neconceput pana in ianuarie 2013, de un procuror, aceasta se datoreaza acelor judecatori din CSM care au permis ca un asemenea lucru sa se intample. Ne referim aici in special la Alina Ghica si Cristi Danilet – revocati in februarie 2013 de peste 1600 de judecatori, dar salvati de politrucii de la Curtea Constitutionala, care au nesocotiti vointa judecatorilor acestei tari, la fel cum au facut si in cazul lui Traian Basescu in care au nesocotit vointa a peste 7,4 milioane de romani care l-au demis pe presedinte.

Amintim ca la 6 ianuarie 2013, in urma alegerii lui Haineala ca presedinte al Consiliului, AMR a dat publicitatii urmatorul comunicat:

Urmare a alegerilor din Consiliul Superior al Magistraturii din data de 04.01.2013, Asociatia Magistratilor din Romania considera necesar sa exprime urmatorul punct de vedere:

- Asociatia Magistratilor din Romania considera un lucru nefiresc si nelalocul lui alegerea in functia de presedinte al organismului care garanteaza independenta justitiei a unui procuror a carui activitate este supusa controlului ierarhic si care functioneaza sub autoritatea ministrului Justitiei. Controlulul ierarhic exercitabil conform Constitutiei asupra unei persoane care conduce o institutie reprezinta o forma de control asupra institutiei insesi.

- Dincolo de interdictii legale exprese, interpretarea sistematica si teleologica a Constitutiei si a Legii de organizare a CSM duce fara putinta de tagada la concluzia ca in calitate de garant al independentei Justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii poate fi condus doar de un presedinte judecator. Independenta judecatorului nu este asigurata si garantata nicaieri in lume de o persoana care printre altele nu face parte din randul judecatorilor si nu se bucura la randul ei de garantiile cu privire la respectarea carora trebuie sa vegheze.

Situatia neasteptata in fata careia au fost pusi magistratii cu ocazia alegerii presedintelui CSM din randul procurorilor a facut necesara o reactie imediata si ferma. Asociatia Magistratilor din Romania a decis convocarea Consiliului Director pentru data de miercuri 09.01.2013 pentru a dispune - dupa consultarea prealabila a magistratilor din Romania - cu privire la demersurile necesare pentru respectarea legalitatii, respectiv a traditiei si cutumei institutionale create in relativ scurta perioada de timp in care Consiliul Superior al Magistraturii a functionat in actuala forma.” - Presedinte judecator Dumitru Marcel Gavris

Comunicatul AMR a fost precedat de un altul al Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) cu urmatorul mesaj:

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania isi exprima indignarea fata de modul netransparent si total neprofesionist in care au decurs alegerile pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii in data de 4 ianuarie 2013.

Consideram nedemne de onoarea functiilor mentionate refuzul asumarii publice a candidaturii fostului vicepresedinte al Consiliului, anuntarea acesteia in cadrul sedintei de plen, cu lipsa oricarei informari a magistratilor si membrilor Consiliului in vederea asigurarii unei dezbateri efective a candidaturilor si a programelor candidatilor.

Agenda juridica foarte incarcata a anului 2013, care impune luarea unor decizii cruciale pentru justitie, legate de numirile in cele mai inalte functii de conducere din sistem, respectiv presedintele ICCJ, procurorul sef al Parchetului de pe langa ICCJ si procurorul sef al DNA, intrarea in vigoare a Codului de Procedura Civila, modificarile preconizate ale Constitutiei Romaniei, ar fi necesitat luarea unei decizii care sa urmareasca in principal coeziunea in cadrul Consiliului si actiuni sustinute pentru buna functionare a serviciului public al justitiei, iar categoric nu declansarea unor noi lupte in spatele si in afara usilor inchise ale Consiliului.

Judecatorii asteapta ca decenta in care isi desfasoara activitatea sa se reflecte si la nivelul celor de la varful sistemului, insa teatrul la care au fost nevoiti sa asiste public este departe de orice deziderat de transparenta si responsabilitate fata de sistem. Judecatorii nu accepta sa fie reprezentati de un presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii ales in astfel de conditii.

Pe parcursul anului 2012 corpul judecatorilor si-a exprimat in mod repetat nemultumirea fata prestatia conducerii CSM si carentele acesteia in exercitarea functiei de reprezentare, fiind evidenta dorinta corpului profesional de a nu se mai realege aceeasi conducere sub o alta forma. Aceasta vointa a fost insa sfidator ignorata de catre cei care se presupune ca ar trebui sa reprezinte corpul profesional al judecatorilor, fiind ignorata deopotriva si cutuma respectata inca de la infiintarea Consiliului, de a se alege un judecator in functia de presedinte. Numeroasele argumente pentru respectarea acestei cutume (statutul judecatorilor care exclude orice forma de subordonare ierarhica, spre deosebire de cel al procurorilor care isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei si al caror statut consacra subordonarea ierarhica, numarul mai mare al judecatorilor raportat la cel al procurorilor, numarul covarsitor mai mare de cauze civile fata de cele penale) ar fi impus daca nu urmarea acesteia, atunci macar o dezbatere serioasa cu privire la posibile argumente pentru indepartarea de la aceasta. Mentinerea acestei cutume este necesara pana la momentul in care procurorii vor dobandi un statut identic cu al judecatorilor, ceea ce speram ca se va intampla la anuntata revizuire a Constitutiei.

UNJR solicita colegilor judecatori sa isi exprime vointa in cadrul adunarilor generale si isi exprima sprijinul pentru toate actiunile judecatorilor ce se preconizeaza in viitorul apropiat, care vizeaza apararea statutului si a independentei lor si cenzurarea modului in care unii membri CSM isi exercita mandatul. Totodata, UNJR va apela la toate mijloacele premise de lege pentru ca CSM sa constientizeze si sa-si indeplineasca rolul constitutional de garant al independentei justitiei.”

Alegerea lui Haineala dupa vizita lui Basescu a generat protestele unor judecatori membrii ai CSM

Amintim ca in data de 4 ianuarie 2013, imediat dupa alegerea Oanei Haineala ca presedinte, intr-o sedinta la care presedintele Traian Basescu si-a facut aparitia cu un mare alai de SPP-isti, judecatorul Adrian Toni Neacsu din CSM a anuntat pe reteaua de socializare Facebook ca Sectia pentru judecatori a CSM a adoptat o hotarare prin care cere revocarea hotarii prin care procuroarea Oana Schmidt-Haineala a fost aleasa in functia de presedinte al Consiliului. Judecatorul Adrian Toni Neacsu: "Sectia pentru judecatori, prin hotararea nr. 2/2013 a solicitat revocarea Hotararii Plenului privind alegerea presedintelui CSM. S-a votat suplimentarea ordinii de zi cu acest punct suplimentar. In opinia sectiei de judecatori (cu votul impotriva a doamnei Ghica si a d-lui Danilet), revocarea este singurul remediu al blocajului creat de faptul ca nici un judecator nu isi depune candidatura pentru vicepresedintele CSM".

De asemenea, judecatorii Adrian Neascu si Horatius Dumbrava au solicitat demisia Oanei Haineala. Intamplator, la scurt timp dupa acest episod, Adrian Neacsu s-a ales cu dosar penal la DNA, fiind eliminat din CSM, iar Horatius Dumbrava cu un dosar la ANI, prin care nu s-a reusit insa debarcarea lui.

Comentarii

# Outsider date 27 November 2013 16:04 +12

Dar nu se iau in consideratie protestele sau cererea demisiei de onoare! Probabil spiritul dnei Gasca Berlineza a indrumat-o pe fii´sa sa reziste cu orice pret ! ! !

# BERCEA MONDIAL: e manevra lu frații miei ,,,, date 27 November 2013 16:35 -2

Dintre procurori cel mai vehiculat nume este cel al proc. CAVADIA.

# Dan date 27 November 2013 17:56 +12

Prostitutia morala din justitie a atins paroxismul. Basistii isi joaca ultima carte. Daca judecatorii cu credinta curata nu se vor trezi in tara asta va fi vai si amar de imaginea sistemului.

# Lavinia date 27 November 2013 18:46 +14

LUJU ati dat lovitura cu acest articol. Slugile basiste sunt pierite ca au fost demascate. Se zvarcolesc deja :D

# Realitatea date 27 November 2013 16:09 +8

Haimaneala este singura purtatoare de testicule din institutia aia.

# ZI ZAU date 27 November 2013 20:38 +8

testiculele se numesc diferit . 1 este SIE altul este SRI

# mitică date 27 November 2013 23:04 +4

și doar aceste ” amănunte ” ar trebui să aducă o anchetă judiciară la CSM ...

# Nelu Nedumeritu date 27 November 2013 16:14 +12

Cum sa fie Gabor bune pentru asa post? Formulind plangere penala contra soferului A. Rosca, recunoaste implicit ca SMS-urile au existat cu adevarat. Ar trebui ca PICCJ – DNA sa se autosesizeze, pentru a stabili daca in CSM se voteaza prin trafic de influenta. Nici  Gh. Muscalu, acuzat de Inspectia juridica de GRAVE ERORI PROFESIONALE - dosar Tiriac jr. Caracterizata drept pseudo-procuroare, duduia Palade e normal sa urmeze Oanei, bine cunoscuta pentru eroare judiciara si lupta sa de a sustine moralul Ritei, cea vinata pentru niste euroi acolo . . .

# Oblio date 27 November 2013 21:37 +2

Eliberati cei 10 negri mititei legati de scaun in CSM: 1. OASH = eroare judiciara.  2.  A. T. Neacsu: - acuzat de procurorii DNA de fals intelectual...  3. A. Ghica a respins, ca neîntemeiată, acțiunea disciplinară contra jud. Veronica Cîrstoiu. 4. B. Gabor: formulind plangere penale contra soferului A. Rosca, recunoaste implicit ca SMS-urile au existat cu adevarat. Ar trebui ca PICCJ – DNA sa se autosesizeze, pentru a stabili daca in CSM se voteaza prin trafic de influenta. 5. D. Ciochina: nu si-a depus declaratia de avere si cea de interese desi au trecut mai bine de trei luni de cand a fost validata de Senat in functie. Pe cine ne baga pe git Uniunea Juriștilor din România!  6.  Gh. Muscalu: acuzat de Inspectia juridica de GRAVE ERORI PROFESIONALE - dosar Tiriac jr.   7.  L. Palade = pseudo-procuroare.  8. M.-L. Neagoe:  Tribunalul Mehedinţi a votat pentru revocarea sa (INVIDIA?).  9. N. H. Dumbrava - spalat de ANI. 10. Vasilica - contestat de cei ce l-au propus in CSM!

# Salvamar date 27 November 2013 17:00 +8

Ca justitia romana sa se vindece cat de cat, trebuie ca procurorii sa nu mai fie MAGISTRATI, ci avocati ai poporului asa cum sunt in SUA. Procurorul general trebuie ales prin VOT ca in SUA, la fel si Procurorii generali si de la nivelul Curtilor de aperl. Tot prin vot trebuie alesi presedintii |ICCJ si ai Curtilor de apel. Dasca pe Morar sau Stanciu ar fi trbuit sa ii alegem noi, romanii, nu ar fi fost alesi niciodata, iar Luluta nici nu ar fi avut curajul sa candideze. Ia sa vedem cum ar mai candida un procuror cu reputatia celor amintiti. De ce sa se aleaga intre ei? Adica o putere, cea legislativa este aleasa de noi, iar puterea judecatoreasca si pe procurori nu-i poate intreba nimeni nimic. Poti critica parlamentari, dar nu poti zice ce va de puterea judecatoreasca. Unde este controlul puterilor in stat prevazuta in constitutie, cand este o putere necontrolabila?

# unul din lumea cea mare date 27 November 2013 17:30 0

pentru salvamar// bai salvamare crede/ma pe mine!!!!! in SUA procurorii sint simplu numiti DOAR PROSECUTOR!!!!PUNCT avocatii poporului sau procurorii poporului erau poate la BERIA ,STALIN,LENIN,GOBELS,HITLER.AI TU CEVA HABAR DESPRE SISTEMUL SUA dar nu chiar bine.procurorii ca si serfii sint alesi peste totde la comuna,oras(sector)city (orasul cu sectoare)district(county)statal(fiind 50 de state) si general prosecutor(procurorul general)fiind alesi jurisdictional EI RASPUND DIRECT CETATEANULUI CARE i/A ALES!!!! si ei se supun legilor nu au imunitate si (d)inamovibilitate(de la dinamo) cum se isca un pic de scandal imediat sint CERCETATI SI RASPUND DE FAPTELE COMISE LA COMUN FARA PROTOCOL DE PUSCARIE(de asta si tremura de frica legilor ca sa nu ajunga la comun la puscarie)ESTE CEA MAI MARE FRICA A CELOR CARE SINT IN JUSTITIE SI POLITIE!!SI CRED CA ESTE BUNA FRICA DE JUSTITIE

# lynn date 28 November 2013 11:11 +2

Cică frica păzește bostănăria ... 

# ADEVARUL date 27 November 2013 21:50 +2

JUSTITIA DIN ROMANIA NU ESTE O PUTERE A STATULUI ROMAN,CI O DICTATURA CONSOLIDATA DE VENIREA COMUNISTILOR LA PUTERE.MAGISTRATII AU DOAR AVANTAJE,FARA NICI O RESPONSABILITATE,SUNT MAI RAI CA BOIERII,SUNT MAI ABJECTI DECAT PROPRIETARII DE SCLAVI,DACA II ACCEPTAM INSEAMNA PUR SI SIMPLU CA NE-AM VANDUT SUFLETUL DIAVOLULUI.

# petre date 27 November 2013 17:08 +13

Băsista asta nesimțită vrea si urmași la „tronul” CSM cu Băsescun suflet ! Mafia băsistă vrea să se perpetueze !

# TITULESCU date 27 November 2013 17:24 -8

Magistatii de la AMR se deosebesc prin ceva de cei de la CSM ? Am uitat se deosebesc prin culoarea politica desi ei parca sunt apolitici ? MAGISTRATI DIN AFARA TARII DE LA UN CAPAT LA ALTUL AL TARII!!!!

# mircea date 27 November 2013 18:12 -11

Ce gandeste Felix \" Ia sa ma implic mai din vreme, sa nu mai avem surprize \" .

# Un plictisit date 28 November 2013 12:45 +4

Arieratule, când un judecător declară că îl are pe \"nasu-n suflet\", când la CCR un judecător \"emite\" o \"erată\" de capul lui, când Băsescu si Macovei dictează interpretarea legii iar procurorii se conformează, cât de idiot poți fi ca să vorbești, de justiție antibăsistă, în țara lu\' Băsescu? Tu ești \"nevinovat, deoarece ai IQ-ul egal cu cel al găinii, vinovați sunt \"băieții\" care apelează la astfel de postaci.

# unul din lumea cea mare date 27 November 2013 18:46 -1

iar sint mentionate 12 comentarii si in realitate doar 10.la dracu !!!m/am saturat sa tot intreb de ce? vreau sa stiu de ce?

# DSS date 27 November 2013 18:51 +12

simplu, sunt sterse comentariile basistilor de la CSM care fac spume si injura de necaz ca nu mai pot prosti pe nimeni. A mers o data cu haimanaua, a doua oara nu mai tine :lol: :lol: :lol:

# mircea date 28 November 2013 01:46 -5

Daca ai citi lucid comentariile basistilor si prin comparatie pe cele ale...cum drq sa va zic, dogarilor :)) , si nu dupa o sesiune prelungita de domnugadea, ai constata ca spumele, dezacordurile si isteriile vin din directia armatei de dogari 90 % din timp. P-aici nu cred sa fie sters cineva, dar nu m-as mira sa se intample subtil. Eu unul n-am patit-o pana acum dar parca vad ca ma paste un banip ca pe cotidianul si evz. In schimb pe Jurnalul, mai ales pe pamfletelui mortului aluia de Dan Constantin merge cenzura brici, ca in Coreea de Nord. Asta daca nu blocheaza sectiunea de comentarii din start.  

# mitică date 28 November 2013 11:01 +4

Cu luciditatea ...”cum drq sa va zic” , băsiștilor , s-a lămurit toată lumea ????

# Tudor Raneti date 27 November 2013 19:23 +10

Ce baiguieste CSM acolo? Sunte niste criminali inveterati cu totii in CSM/Inspectia Judiciara. Sefei Inspectiei Judiciare Rica \"puscarica\" Vasiliu Crevalos i-am facut deja al 3-lea dosar penal si nu exista nici un dubiu ca este infractor psihopat. O adunatura de talhari habarnisti de lege, sicofanti imputiti ai lui Traian Basescu care i-a numit absolut pe toti

# jiany date 28 November 2013 03:05 +5

GUVERNUL USL, NU ARE MINISTRU DE JUSTITIE, SAU ESTE INEXISATENT, PARLAMENTUL IN STARE DE HIBERNARE LETALA, IAR JUSTITIA BASISTA JOACA CARTILE LA DISCRETIE IN INDIFERENTA ALESILOR USL.       ROMANIA O TARA DE PAPUASI

# TITULESCU date 28 November 2013 08:13 +3

S.O.S. ,nu mai mintiti ! Judecatorii de la AMR sunt la fel ca cei de la C.S.M. ,promovati interesul national sau al gastii U.S.L? Parca sustineati ca sunteti cinstiti si echidistanti ca presa e posibil ca la nesfarsit sa promovati persoane lipsite de omenie,de constiinta ? Vreti justitie in tara asta sau sa schimbati gasca lor cu gasca voastra? Nu luati dreptul la o viata decenta la inca o generatie prin astfel de promovari !

# mitică date 28 November 2013 10:38 +7

TITULESCU , din păcate CSM-ul trebuia să fie CONSILIUL SUPERIOR al MAGISTRAȚILOR ... deci inclusiv al AMR-ului ...  ... dar a ajuns o ANOMALIE în JUSTIȚIA ROMÂNĂ ...

# nico date 28 November 2013 09:01 +6

ORICE OM DE BUNA CREDINTA A AFLAT CARE ERA MOTIVUL PT.CARE BASE , INCA DELA INCEPUTUL MANDATULUI SAU AFIRMA CA JUSTITIA ESTE CORUPTA, SINGURII \"IMACULATI SI DRAGI LUI\" FIIND PROCURORII. IATA CA, AM AJUNS O TARA CONDUSA DE PROCURORI SI SERVICII. ASA NE TREBUIE DACA NU IESIM TOTI IN STRADA.

# ADEVARUL date 28 November 2013 10:36 +2

JUSTITIA DIN ROMANIA NU DOAR CA ESTE INEFICIENTA SI CORUPTA,EA A DEVENIT LIPSITA DE CONTINUT.SITUATIA PROCURORILOR UNA OBISNUITA INTR-O DICTATURA,UNDE MAGISTRATUL ESTE ORNAMENTAL,O MULA CARE SCRIE DUPA DICTARE.ORI JUDECATORII ROMANI SUNT CU TOTUL SI CU TOTUL DEPASITI DE SITUATIE,DE ORICE SITUATIE.JUDECATORII SUNT GENUL DE ANGAJAT CARE FACE EXACT SI NUMAI CEEA CE I SE CERE IN FISA POSTULUI,IN CONDITIILE IN CARE EI SIGUR INFLEXIBILI SI DELASATORI NU TREBUIE SA FIE-MOTIV PENTRU CARE NIMENI NU MAI RESPECTA HOTARARILE SI DECIZIILE JUDECATORESTI,CI DOAR COMENZILE CLIENTILOR.IN ACESTE CONDITII,IN CARE VOI NU SUNTETI JUDECATORI,CI NISTE MOMAI,NISTE PAIATE SI NISTE MARIONETE PUSE LA INGRASAT,SA NU VA AUD CU PRETENTII ,PENTRU CA FARA JUDECATORI TARA ASTA MARE,ACUM,ESTE PIERDUTA SI VANDUTA.VOI SUNTETI NISTE TUMORI CANCEROASE FIECARE,SA STITI,NEFIIND VINA LUI BASESCU FAPTUL CA NU AVETI MANDRIA DE A FI JUDECATORI SAU ALTCEVA,PENTRU CA VOI MAGISTRATII CARE SUNTETI ACUM NU SUNTETI JUDECATORI.

# ADEVARUL date 28 November 2013 10:50 -1

LUJU SI POSTACII DE AICI SUNT PRINTRE PUTINII CARE VA VOR PUTERNICI,PIZDOSI CU ADEVARAT,ASTFEL INCAT VREMEA LUI VLAD TEPES SA PARA LINISTITA PENTRU HOTI,EXCROCI SI ALTI DESCURCARETI.PENTRU ASTA NOI VA INJURAM CAND ESTE CAZUL SI IN FELUL NOSTRU VA APARAM ZILNIC,ONOAREA NEREPERATA.ANALFABETII CARE SCRIU AICI S-AU REVOLTAT DE LA BUN INCEPUT VIS-A-VIS DE INTENTIA LUI DANILET SI A OANEI H. DE A VA PUNE CU BOTUL PE LABE,ROMANIA NU ARE CE FACE CU NISTE JUDECATORI CARE SUNT JUDECATORI ADEVARATI DE FRICA REPERCUSIUNILOR,A PEDEPSELOR,VALOAREA MORALA A UNUI JUDECATOR TREBUIE SA FIE MAI PRESUS DE ORICE SUMA,DE ORICE CONSTRANGERE,NOI V-AM OFERIT POSIBILITATEA DE A FI ASA CUM TREBUIE,ORI VOI JUDECATORII CE FACETI?NIMIC DIN CEEA CE TREBUIE.VA VINDETI PANA SI STATUTUL,IUZILOR.PE NOI NE OMORATI C AMANARILE PRODEDURALE SI CU O USURINTA,DELASARE SA NU-I ZIC CORUPTIE,CA POATE NU INCASATI INTOTDEAUNA BANI,INCALIFICABILA.DATORITA SERVICIILOR VOASTRE DE TOATA GROAZA,ROMANIA ESTE LA UN PAS DE COLAPS,MULTUMIM  <img src=ops:' />

# mitică date 28 November 2013 11:27 +4

ADEVARUL , adevărul este că ești departe de ADEVĂR !!! Simplul fapt că îi pomenești ( și la propriu și la figurat ) pe Danileț ( care este REVOCAT ) și pe Hăineală ( care este într-un post în  care nu este normal să fie ) , spune de fapt ce ” adevăr ” vrei să impui ca ADEVĂR .....

# mitică date 28 November 2013 11:31 +2

ADEVARUL , adevărul este că ești departe de ADEVĂR !!! Simplul fapt că îi pomenești ( și la propriu și la figurat ) pe Danileț ( care este REVOCAT ) și pe Hăineală ( care este într-un post în  care nu este normal să fie ) , spune de fapt ce ” adevăr ” vrei să impui ca ADEVĂR .....

# Dr.Av.Vasile Botomei recomanda cum sa fie CSM ! date 28 November 2013 12:10 0

Dr.Vasile Botomei recomanda cum sa fie CSM! In calitatate de garant al justitiei CSM nu trebuie sa fie condus decat de un profesor universitar doctor in drept ales de Parlament din randul persoanelor care nu au calitatea nici de judecator dar nici de procuror! CSM-ul trebuie sa functioneze ca un Consiliu de de oameni de stiinta la cel mai inalt nivel de invatamant din Romania. Sa functioneze ca un  Institut de cercetare juridica.Atunci da! Se va putea aprecia ca in CSM se lucreaza cu stiinta. Asta in conditiile incare pe respectarea criteriului valoric nu este corect ca profesori universitari doctori in drept cu functii de Presedinti de Curti de Apel,exemlu elocvent fiind modelul Presedintele Curtii de Apel Timisoara reprezentat prin prof.univ.dr.Lidia Barac, sa fie reprezentata in CSM dejudecatori cu grad de judecatorie si mai cu seama fara studii postuniversitare. Cine are putere de decizie si va citi aceasta apreciere,inclusiv procurorii si judecatorii imi va da dreptate. 

# doctor Socola date 28 November 2013 12:37 0

Doctorul Socola ii recomanda doftorului Botomiei: luati-va la timp medicamentele si nu mai iesiti in lume !

# Procuror Hamaneala date 28 November 2013 12:40 -4

procuror Haimaneala ii recomanda doctorului Lobotomiei: rudotel si un praz verde !

# ai doctoratu ? date 28 November 2013 12:44 0

Rudotel botomel, chiar ai doftoratu ? Curios, nu stii sa scrii: ,,judecator dar,, ,,Consiliu de de oameni,, ,,conditiile incare ,, ,,Apel,exemlu,, ,,modelul Presedintele Curtii ,, ,,CSM dejudecatori,, ,,judecatorii imi va da dreptate,,

# dottore lobotomiei analfabeticus date 28 November 2013 12:46 0

Daca inveti sa scrii te punem pe tine presedinte de CSM ! Daca ramai analfabet te punem sef de celula la Penitenciaru Bacau !

# D.C. date 28 November 2013 14:42 0

Penitenciarul Bacau : militianul vine pe sectie si scoate din camera 4 detinuti care, conform tabelului pe care militianul il are in mana , au dreptul la cumparaturi. Ii insoteste pe acestia la magazin si asteapta sa faca cumparaturile . In drum spre bloc , ii aliniaza :,, Ia pe 5 ( sinsi) , ba hotule !,, Detinutii se uita mirati unul la altul : ,, Pai suntem numa\' 4, dom\' major..,, Militianul:,,Ba, tu esti mai destept ca militianu\'? Ia in chizda ma-tii pe 5 ( sinsi),, Oamenii se aliniaza cumva :,,Gata, dom\' major, ne-am aliniat,, Militianul:,,Vezi, ba hotule , ca se poate? Da\' vezi in chizda ma-tii sa nu-mi calci pi umbra, ca te sparg,,!

# Av. Popa Nicolae - Tulcea date 28 November 2013 15:50 +3

Cat nu exisa raspundere pentru nerespectarea legitatii Romane nicio institutie a statului nu urmaresc dezvoltarea onesta a serviciului public dintr-un domeniu sau altul si se trag sfori de 24 de ani de la Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989,aveti perfecta dreptate. Este nevoie urgenta sa se ia in considerare si calitatea noastra de avocati inscrisi legal in cadrul U.N.B.R. infiintat de dl. Boata Pompiliu care respectam legitatea specifica fenomenelor domeniului procedural si legal de infiinatre a persoanei juridice din Romania, ci nu numai art.1 alin.1 si art.47 alin.1 din Legea nr.51/1995 de un anumit tip care actioneaza intr-un anumit domeniu profesional ce nu reglementeaza modul de infiinatre a persoanei Juridice (art.39 din Legea nr.51-1995).Recomand in mod respectuos tuturor magistratilor corupti si organizati ca o casta cu av.\"clasici\"din Tulcea sa citeasca ce inseamna cuvantul \"Democratie\" in Dictionar politic mai vechi sau/si mai nou, respectiv cuvan\"presiune\"excesiva

# Aurel date 30 November 2013 10:23 +1

Politrucii procurori basisti isi vor indeplini misiunea si vor conduce si vor instrumenta exclusiv dosare politice si asta pentru ca exista judecatori santajabili,dar si pentru ca organizatiile profesionale ale judecatorilor sunt formate din lasi,care nu sunt in stare sa duca pana la capat o actiune si sa-si faca curatenie in propria ograda.Astept sa fiu contrazis de actiunile hotarate ale acestora.Sper sa o vad si pe asta,pentru ca stiu ca exista multi judecatori cinstiti si drepti,care isi fac corect meseria,dar asta nu e indeajuns.

# Av. Popa Nicolae -Tulcea date 30 November 2013 20:04 0

Multumesc, multumesc, multumesc respectuos pentru punctul de vedere personal al d-lui Dr.Av. Vasile Botomei pentru propunerea sa publica din 28 noiembrie 2013, ora 12,10. Nu cred sa se intample prea curad asa ceva, deoarece justitia este domonata de magistrati corupti in majorotatea institutiilor din tara, insa e bine sa ne organizam noi jurustii adevarati si onesti, care mai vrem binele acestei tari prin toata Romania, si astfel ajungand in politica fie pe plan local ,fie in Parlament sa luptam cum lupta magistratii in prezent pentru anularea Decretului dat de Basescu privind numirea lui Morar la C.C.R.,laudat de Ponta pe  Luju.ro si Mass-media cu tenta de a influenta hotararea instantei in acest sens. Or,noi numai asa vom reusi sa schimbam ceva de acest gen pe viitor in sitremul de justitie, putred de coruptie ca si politicul, care ne-a distrus si jefuit tara de 24 de ani de la Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 pana in prezent si tot nu se mai satura urmarind sa ne ia si pielea.

# Procurorul de serviciu date 4 December 2013 15:18 0

E si greu de imaginat cine vor vota pentru un procuor...Cele doua slugi Ghica si Danilet si cele doua securiste de la societatea civila....si asa se continua siluirea legii de catre serviciile aservite unui ciclop...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.02.2024 – CSM a deslusit anonimizarile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva