22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CELERITATE, DAR NU PENTRU ORICINE – Avocatul Petru Radu Pricop, iubitul Ioanei Basescu, si alti patru reclamanti au castigat la Curtea de Apel Pitesti despagubiri de 10 milioane de euro. Sentinta s-a dat in doar trei termene. ICCJ a judecat si respins recursul formulat de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in doua termene (Documente)

Scris de: G.T. | pdf | print

3 December 2013 17:58
Vizualizari: 12732

Noul iubit al Ioanei Basescu, avocatul bucurestean Petru Radu Pricop (foto), a reusit sa obtina, impreuna cu alte patru persoane, despagubiri in valoare de peste 44 de milioane de lei, adica aproximativ 10 milioane de euro, pentru o suprafata de 90 de hectare situata in orasul Stefanesti, din judetul Arges. Despagubirile, care vor fi platite de catre ANRP in transe anuale, incepand cu 1 ianuarie 2014, au fost stabilite printr-o decizie a Curtii de Apel Pitesti, din 2012, mentinuta si de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Informatia a aparut in plin scandal legat de achizitionarea terenului de la Nana de catre Ioana Basescu, la sugestia lui Traian Basescu, si a fost facuta public luni seara, 2 decembrie 2013, in emisiunea Sinteza Zilei a lui Mihai Gadea, de la Antena 3. Interesant este insa cum a fost solutionat acest dosar.


Astfel, cauza a fost judecata de catre Curtea de Apel Pitesti in doar trei termene. Potrivit portalului instantelor de judecata, cererea de chemare in judecata a fost inregistrata de catre reclamanti la data de 9 decembrie 2011, pe rolul Sectiei a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal de la CA Pitesti. Asa cum reiese de pe site-ul instantei, primul termen de judecata a avut loc in data de 18 ianuarie 2012, cand s-au decis urmatoarele: “Amana judecarea cauzei la 15 februarie 2012, pentru cand se emite adresa Comisiei Centrale de Stabilire a Despagubirilor in sensul de a depune la dosarul cauzei, dosarul administrativ cu propunere de despagubiri in ceea ce-i priveste pe reclamanti. Reclamantii Visoiu Valentin, Barbu Florin Serban, Gheorghe Gabriel si paratul primesc termen in cunostinta potrivit dispozitiilor art.153 alin.1 coroborat cu art.88 alin.51 Cod procedura civila. Pronuntata in sedinta publica, astazi 18 ianuarie 2012, la Curtea de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal”.

La urmatorul teremen, cel de pe 15 februarie 2012, nu s-a intamplat insa nimic. Iata ce a hotarat instanta: “Amana pronuntarea la 22 februarie 2012”.

Aceasta a fost si data in care Curtea de Apel Pitesti a pronuntat sentinta. Instanta a admis cererea reclamantilor si a hotarat ca acestia sa primeasca despagubiri in valoare de 44.100.000 de lei, ceea ce inseamna aproximativ 10 milioane de euro.

Iata minuta CA Pitesti din 22 februarie 2012:

Admite actiunea. Obliga parata sa emită reclam. decizia titlu de despagubiri pentru suprafata de 905.000 m.p. teren din Orasul Stefanesti jud.Arges la valoarea de 44.100.000 lei potrivit Raportului de Evaluare intocmit de Romcontrol SA Buc. Departamentul Evaluari. Cu recurs”.

ICCJ a judecat recursul in doua termene

Cum era si normal, sentinta a fost atacata cu recurs de catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor. Dosarul a fost inregistrat la Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, asa cum reiese de pe siteul instantei supreme, in data de 9 aprilie 2012. Si aici procesul a mers extrem de repede.

Primul termen a avut loc la 30 mai 2012, instanta pronuntandu-se la cel de-al doilea termen din proces. In 28 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis urmatoarele: “Decizia nr.5044/28.11.2012. Respinge recursul declarat de Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor impotriva sentintei nr.67 din 22 februarie 2012 a Curtii de Apel Pitesti – Sectia a II-a civila, de contencios administrativ si fiscal ca nefondat. Irevocabila. Pronuntata in sedinta publica, astazi 28 noiembrie 2012”.

Raportul de evaluare pentru despagubiri a fost intocmit de societatea controlata de sotul Andreei Paul Vass, colega de partid a Elenei Basescu

Cuantumul despagubirilor primite de Radu Pricop si celelalte patru persoane, acestea au fost stabilite, dupa cum se poate vedea in minuta CA Pitesti, de un raport de evaluare intocmit de Romcontrol. Este vorba despre o societate controlata de Cristian Paul, sotul Andreei Paul Vass, fosta consiliera a premierului Emil Boc, in prezent unul dintre liderii PDL si colega de partid cu sora Ioanei Basescu, Elena.

Iubitul Ioanei Basescu a fost avocatul Elenei Basescu

Daca avocatul Petru Radu Pricop in 2012, la vremea judecarii dosarului de catre Curtea de Apel Pitesti si ICCJ, iubitul Ioanei Basescu, nu stim. Informatia despre relatia pe care o au cei doi a aparut in aceste zile in presa tabloida. Ceea ce se stie insa este ca, Petru Radu Pricop se afla in anturajul familiei Basescu inca din 2007. Atunci, iubitul Ioanei Basescu a fost avocatul Elenei Basescu, intr-un proces in care fiica cea mica a presedintelui daduse in judecata doua publicatii care scrisesera ca EBA s-a drogat cu cocaina.

* Cititi aici cum s-a desfasurat procesul la Curtea de Apel Pitesti

* Cititi aici informatii despre judecarea recursului la ICCJ

sursa foto: cancan.ro

Comentarii

# Tina date 3 December 2013 18:29 +7

Onorata redactie ce urmariti cu publicatia asta :sa demostrati ce s-a perfectionat Inalta Curte sau sa demostrati ca aceasta este \"ingenunchiata\" de politicieni. V-am cerut sa-mi spuneti unde sa ma adresez daca dvs. nu vreti sa faceti public faptul ca procesul meu \"nu se judeca\" de peste 8 ani si ca sa se acopere faptele de CORUPTIE la Primarie judecatorii ICCJ caseaza de 4 ori fara niciun control judiciar, fara o verificare a procedurii administrative prin care statul pierde de 20 ori mai mult decat a incasat cand a instrainat proprietatea la functionarii sai publici. Nicio institutie de judecata, fie Tribunal fie DNA, fie PICCJ nu a fost interesat de sesizarea CORUPTIEI si nu e caz UNIC. Romania plateste 39 de milioane deja de cand ma judec. Daca vreti sa ajutati poporul atunci fiti activ. Ati inceput cu min. finantelor si CSM si v-ati lasat pagubasi. Va ofer un exemplu elocvent poate-i treziti din \"somn\" pe cei ce ar trebui sa vegheze la banii statului.

# Ghita Cojanu date 3 December 2013 19:40 +3

Ban la ban trage . . .

# unul din lumea cea mare date 3 December 2013 23:18 +2

este si continuarea............si paduche la paduche

# Fiti mai atenti date 4 December 2013 16:49 +1

Instanta obliga in mod corect la eliberarea deciziei de restituire. Nu se pune problema vreunei plati. Faptul ca terenul are o evaluare nu are relevanta in acest litigiu,deoarece instanta nu obliga la plata vreunei sume de bani.Pe cale de consecinta o ipotetica executare silita se poate cere doar cu privire la eliberarea deciziei si nu pentru vreo plata . Vor primi probabil decizie si puncte potrivit legii actuale.

# eu date 3 December 2013 19:45 +1

hai ca ati facut o varza!cand 2012 cand 2013.era sa-mi sara inima neicusorule cand am vazut ca iccj are din nou competenta ca instanta de recurs pe acest tip de litigii.dar, in final,prin meandrele aburelii voastre m-am lamurit ca era 2012.in rest....numai de bine...   :cry:

# aburitu date 3 December 2013 19:52 0

Tu... cred ca esti cam aburit rau

# MCV date 3 December 2013 20:05 +9

si mai spuneti ca nu este coruptie si avocatii lui florea niste mafioti!! olanda, nu avem ce cauta in schengen, astia ne fura banul din buzunar si noi tot strigem cureaua ca ne cresc taxele si impozitele. 

# ADEVARUL date 3 December 2013 21:48 +11

;-)JUSTITIA ;-)  ROMANA ESTE PENTRU UNII MUMA PENTRU ALTII CIUMA,EU ZIC BRAVO JUDECATORILOR,POATE ASA O SA INTELEAGA SI MIRCEA SAU CINE NU AVEA HABAR DE CANCERUL DIN JUSTITIE CU CE SE MANANCA ASTA.ACUM VREO 3 ANI,DE ZIUA NATIONALA LA PROTV FLORIN BUSUIOC RADEA DE NISTE TARANI CARE SE JUDECAU INTR-O CAUZA ASEMANATOARE CU STATUL DE VREO 15 ANI,ZICEA SARACU OM CA MURISE DE ATUNCI UNU SAU DOI AVOCATI,JUDECATORUL,ETC.IAR BOUL DE FLORIN BUSUIOC IL CONSIDERA PE BIETUL OM NEBUN,BINE MACAR CA A AVUT PROBLEMELE LUI DE TATA SI IL URASTE LUMEA,EU CEL PUTIN SUNT SIGUR CA DE ATUNCI NU-L MAI SUPORT.CAT DESPRE BASESCU...A MAI FACUT 10 MILIOANE DE EURO.CARE-I PROBLEMA?JUSTITIA ASTA DE CACAT?JUDECATORI CORUPTI SI IMPUTITI,FANTOME CARE SUGETI VIATA ROMANIEI,IADUL SA VA PRIMEASCA ACUM.

# da pe flamazii astia cand ii vedem la BULAU!!!!?? date 3 December 2013 22:43 +20

BLESTEMATI SA FIE IN VECI! SI EI SI FAMILIA LOR, SA NU SE BUCURE DE NICI UN EURO SAU LEUT DIN CEEA CE CASTIGA DIN PROCESUL ASTA!!! AMIN...eu stau de 12 ani in tribunale....VA BLESTEM IN NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS!!!

# mircea date 4 December 2013 00:18 -16

Blestemi in numele lui Iisus Hristos ?:))) misto . Oare Iisus Hristos blesteama in numele tau? asta e intrebarea :)))) 

# In numele Domnului poti blestema NEDREPTATEA date 4 December 2013 14:10 +10

Niciodata Dumnezeu nu va fi de acord cu nelegiuirea cum e in cazul de fata. CASTELE MAFIOTE DIN MAGISTRATURA JUDECA LA ORDIN SI NUMAI PE BANI. ROMANIA A FOST VANDUTA \"LEGAL\" DE JUDECATORI PRIN HOTARARILE ABUZIVE SI NECRESTINE

# obiectiva date 3 December 2013 23:02 +20

si, din afacerea asta, JUDECATORILOR care au admis cererea, CAT LE-A REVENIT ??? nu credeti ca miroase de la posta ????

# jurist date 3 December 2013 23:10 +12

instanta nu avea voie sa stabileasca cuantumul despagubirilor. in momentul de fata instanta ar trebui sa dea socoteala,sa raspunda  penal , judecatorii exclusi automat din sistem.

# Asia date 3 December 2013 23:04 +11

Familia Basescu , conduce MAFIA romana cu girul justitiei.  RUSINE!!!

# mircea date 4 December 2013 00:16 -17

Am facut efortul sa parcurg toata povestea si tot n-am aflat , ca si in cazul Calarasiu, unde e ilegalitatea .  Sa fie alta petarda a lui Felix ?..

# Un plictisit date 4 December 2013 02:47 +17

Nu te mai chinui! Neînțelegerea, de care te plângi, se datorează faptului că ești cretin. 

# mircea date 4 December 2013 12:16 -11

Insistenta cu care ii faci prosti si agramati pe toti comentacii inrositi de voturile binevoitoare ale colegilor ma fac sa cred ca porti cu tine o frustrare cronica, ca o cocoasa sau un al treilea coi in frunte. Probabil din aceeasi familie cu observatiile tale. 

# tu nu date 4 December 2013 12:22 +11

uite, cu tine nu are nimeni nimic. Daca stii sa scrii. Ceva tot mai ai de invatat: acordul subiect - predicat: ,,Insistenta...ma fac sa cred,, Nu te supara, fara gramatica nu te poti exprima in instanta !

# Roby. date 4 December 2013 10:10 +5

Si noi ne straduim din anul 2001 luna martie, sa curmam ilegalitatea si marsavia dintr- un contract de imprumut - camatarie-, incheiat intre bunul nostru \'\'fraier\'\' de buna credinta , si \'\'prietenul \'\' lui ;mafiot tigan, roman, germanizat. Doar doua onorate instante de judecata au fost drepte si au pronuntat hotarari corecte si legale, in vreme ce ceilalti colegi ai domniilor lor, s-au lasat vanduti camatarului german. Astazi asteptam din nou o solutie legala si pertinenta in dosarul civil 22205/325/2011. al Tribunalului Timis. Asa sa le ajute D-zeu d-lor judecatori , sa aiba parte de dreptate si fericire, cum vor judeca si se vor pronunta astazi. Noi nu am adus niciodata cauza noastra la cunostiinta mass-media, insa drama familiei noastre este traita din frageda pruncie, cosmar live. - O vom face cunoscuta, la Lumea Justitiei desigur- pentru ca noua ni s-a intamplat cel mai dramatic, sa ne intersectam cu puterea mafiei de la instantele de la TIMISOARA .\'\'Viata bate filmul\'\'!

# HUNTER date 4 December 2013 12:03 +9

sa se faca o comisie parlamentara de ancheta si sa ne explice si noua cum se poate asa ceva in ROMANIA anului 2013 !!!

# mircea date 4 December 2013 12:18 -11

Tu ai votat parlamentari pentru a se face comisii dupa cum ii tuna lui Felix si Ponta, sau ca sa dezbata legi si bugete ?  De comisii absurde se vorbeste incontinuu , legea bugetului se dezbate cu tot cu sutele sau miile de amendamente in 1-2 zile. Asta dupa ce in sala mai raman 100-200 de membri. 

# Un plictisit date 4 December 2013 14:11 +4

Mai fă un efort și citește art.64 din \"Constituția României\". Fii atent, mai ales, la aliniatul 4. P.S. Nu am frustrări.

# mircea date 4 December 2013 14:30 -6

Nu te cred :D 

# mircea date 4 December 2013 14:35 -7

Am citit, un aliniat mai vag si inutil n-am parcurs in viata mea. Rog un specialist in drept constitutional , de care nu ma indoiesc ca musteste siteul  asta, sa imi arate exact unde scrie  care pot fi subiectele pe care se poate / nu se poate constitui o comisie de taietori de frunze. Inca am o doza letala de scepticism ca poate fi subiect de discutie in Parlament o tranzactie intre doua persoane fizice .

# Un plictisit date 4 December 2013 18:16 +2

Ai dreptate. Constituția României nu e bună. Mergi la un psihiatru, care te va trimite alături de Napoleon, Cezar și alți oameni, alături de care, vei putea face o constituție mai bună. Succes și însănătoșire grabnică!

# Legiunea pentru Justiţie! date 4 December 2013 12:27 +9

Stimaţii mei, Vă rugăm frumos să ne spuneţi şi nouă cine este acest magistrat care judecă aşa de promp şi cu o \"celeritate\" demnă de luat în seamă? Poate îl premiază şi pe el cineva, aşa cum a făcut doamna Preş Barac la Timişoara anul trecut........Ar fi interesant de văzut dacă aşa procedează în toate cazurile!

# doi infractorii nerusinati date 4 December 2013 13:06 +6

:-* pricopsitul-iubitul :-* si excroca lui 8) chiorul basinosul -dement de furie ca lau descoperit presa cum spala milioane de euro furate cu udrea si mafia basescu cel mai urat de popor,demis si repus de gunoiele ccr,zegran cu zgarda la gat ,un caine :P carel linge la basu-puturosu,acesti infractorii fosti securistii si comunistii,fac ce vor in tara ,bratienii au murit in anchisorile comuniste pamantul lau luat copii de securistii lau supra evanuat si poporul sa plateasca 1o.milioane euro lui pricop un gunoi din mafia basinescu,in tinp ce restul omenilor nu sau dat terenurile luate de comunistii :D nu va este frica de judecata lui dumnezeu ????? sa nu furi,sa nu minti,sa nu poftesti nimic din din ce este a apropelui tau,ce ati luat cu japca si justitia vostra,iadul va asteapta,hotilor. :cry:

# CER SUSPENDAREA CETATENIEI ROMANE CAT E BASESCU LA PUTERE date 4 December 2013 14:15 +6

FLEGMELE PE CARE LE ARUNCA FAMILIA CHIORULUI NU MAI POT FI SUPORTATE DE CETATENII CORECTI AI TARII. Depun actele pentru SUSPENDAREA CETATENIEI ROMANE PE DURATA CAT MAI CONDUCE BASESCU TARA SI JUSTITIA. Ori, AZIL POLITIC...eu ma judec de 13 ani in tribunale si n-am luat nimic si justitia comandata politic da GRATIS mafiei politice...AZIIIIIIIIIIIIIIL

# florin date 4 December 2013 17:43 +3

Mircea,esti cel mai gobian postac si dupa cum observi celmai prost,(uite ai ajuns si pe primul loc).Daca nu-ti publici numele adevarat ,ti-l public eu sa cunoasca lumea cine esti, bine?

# mircea date 4 December 2013 18:14 -3

Esti mai prost ca noaptea fara stele. Si daca ma cheama chiar Mircea, care e marea ta dezvaluire meltene ? 

# Mirciulica Pupa dosul Basist..tre sa-ti pui inel de plastic date 4 December 2013 20:42 +3

Frate!!!!! nu mai pupa dosul BASIST ca faci rana la buzisoare si puschele pe limbutza. Mai sa fie...poate e Mircea Basescu...v-ati gandit la asta? E recomandabil un inel de plastic ca rozeta sa reziste atator pupaturi...TE IUBIM MIRCEA!!!! STAI CU DOSUL SA TI-O TRAGEM!!!

# mircea date 4 December 2013 22:03 -5

Nu-ti las bucuria asta de a fi un fel de spargator de gheata, pentru ca nu esti primul care avanseaza aceasta teorie revolutionara si foarte originala.  Iti zic si tie ca si inaintasului tau : mai baga o fisa . 

# awa date 5 December 2013 07:49 +6

Grup infractional organizat impreuna cu acei judecatori care TREBUIE SA SE SUPUNA NUMAI LEGII!! 8) 8)

# awa date 5 December 2013 07:57 +7

Cer institutiilor statului sa se autosesizeze!Romania nu e bataia de joc a catorva oameni platiti DIN BANI PUBLICI.Dati socoteala si nu NE MAI PROSTITI.Nu suntem toti  cretini cum ne considerati voi cei angajati sa va supuneti numai legii!Afara cu GUNOAIELE din sistemul judiciar!!!!!!!!

# satanistii si mortii date 5 December 2013 13:16 +3

pricop satanistul si scrofa ioana basescu,lucra cu mortii :lol: basescu la fel,votat de mortii,fac acte de deces la unlima doamna din familia bratianu cu 2 ani inainte ca sa ia averea ,conplicii paula vass,sotul ei mafiotul securist,judecatorii dela pitesti,boc,udrea-cocos,basescu,inalta curte a lui gestapoul dictatorului ,eba,macovei,bebe ionescu,iau evaluat terenul cu 11o euro hectarul :-* si vrea banditul asta 1o.milioane de euro dela stat,la nana la fel toti,figureaza mortii,care detineau terenul luat de basescu cu papici si radulescu sluga :P lingaul cec plateste in 5 zile creditul de 1 milion euro spala banii lui chiorul care ia luat,alro,casuneanu,popovicu,flota,podul grand etc. :lol: asta ce stim dar ce nu stim???? 8) jefuitorii pdl,trebuie judecati nu mai putem suporta mafia judecatorii-procurorii,sri-ccr-csm-sa crape hotii in iad ca merita hahaitul dement :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# emil date 5 December 2013 13:30 +3

La ICCJ s-a preschimbat termenul de judecata acordandu-se un termen mai scurt. Probabil ca termenul de judecata era acordat ca tuturor romanilor de rand pe anul 2014,Ar fi interesant de stiut termenul initial .S-au grabit cu solutionarea recursului ca sentinta sa ramana definitiva si irevocabila..... 

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva