25 iulie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NISTE "MARUNTIS" PENTRU MAMA EUROPARLAMENTAREI - Mama fostei ministrese a Justitiei Monica Macovei cere in instanta, de la Ministerul Finantelor, despagubiri de 7 miliarde lei vechi, desi a cumparat apartamentul din Intrarea Ioanid, acum 16 ani, de la ICRAL, cu doar cateva sute de dolari (Contractul)

Scris de: Ramona LICA | pdf | print

8 iulie 2012 11:33
Vizualizari: 7857


S-au scris multe de-a lungul anilor despre casa parintilor fostului ministru al Justitiei Monica Macovei, europarlamentar si vicepresedinte al PDL (foto). Mai putin despre faptul ca mama fostului ministru al Justitiei, Silvia Gherghescu, cere intr-un proces aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti (Dosar nr. 11512/3/2011 cu termen in 7 septembrie 2012) de la Ministerul Finantelor despagubiri in valoare totala de aproximativ 7 miliarde lei vechi - peste 150.000 euro (5 miliarde de lei vechi valoarea de circulatie a imobilului; 1,5 miliarde de lei vechi imbunatatiri aduse locatiei si 500 de milioane de lei vechi actualizarea pretului platit) pentru cumpararea apartamentului din Intrarea Ioanid din Capitala. Pretentiile pecuniare sunt cerute in conditiile in care, atentie, la data de 26.10.1996, a cumparat imobilul in baza Legii 112/1995, impreuna cu sotul sau, Vasile Gherghescu, de la SC ICRAL APOLODOR SA cu circa 20 milioane lei vechi, contravaloarea in lei a doar cateva sute de dolari. Solicitarea Silviei Gherghescu este de fapt o cerere reconventionala formulata de aceasta in intampinarea procesului intentat de Ana Maria Petrini, al carui obiect este actiunea in revendicare a imobilului din strada Ioanid, proces ce se afla in prezent pe rolul Tribunalului Bucuresti - Sectia a III a Civila.


Sumele calculate pentru imobilul din Intrarea Ioanid au fost stabilite si de rapoartele de expertiza imobiliara si contabila judiciara, intocmite de Mircea Vovca si Silvia Alecu. La data de 01.04.2008, Vasile Gherghescu, (in prezent decedat), tatal fostului ministru al Justitiei si vicepresedintele PDL, Monica Macovei, a intentat Ministerului Economiei si Finantelor un proces prin care a cerut despagubiri in valoare de aproximativ noua miliarde, insa, prin neprezentare, judecarea cauzei s-a perimat.

Obiectivele expertizei imobiliare stabilite de instanta

Prin incheierea de sedinta din 16.12.2011, instanta a dispus expertiza si a stabilit urmatoarele obiective: „stabilirea contravalorii lucrarilor de consolidare, modernizare si renovare efectuate la apartamentul 2, situat in Bucuresti intr Gheorghe Ioanid nr.3; stabilirea pretului de piata a unitatii locative, conform standardelor internationale”.

Potrivit raportului de expertiza imobiliara, intocmit de arh. Mircea Vovca, parintii Monica Macovei au cumparat, „locatari in imobil (conform propriilor declaratii), din 1972, au cumparat apartamentul 2 situat la etaj, inclusiv o serie de anexe (camera de serviciu si cota parte din bucatarie, camara, baie, wc, pivnita si culuar situate la demisol si camera de serviciu si WC situate la mansarda), situate la demisol sau mansarda, conform Legii 112/1995, prin contractul de vanzare-cumparare N00459/26.10.1996, incheiat intre PMB, reprezentata de SC Apolodor SA, in calitate de vanzator si Gherghescu Silvia in calitate de cumparatori... Acestia au efectuat o serie de lucrari de reparatii si investitii atat inainte (dupa cutremurul din 1977), cat mai ales dupa dobandirea calitatii de proprietar (separarea instalatiei electrice, sanitare si de preparare a apei calde si incalzire, amenajare garsoniera la demisol, urmare partajului voluntar realizat cu coproprietarul imobilului - Bogdan Popa, precum si refinisarea si modernizarea instalatiilor electrice si sanitare, inclusiv refacerea finisajelor la pereti si tavane in apartamentul de la etaj si respectiv in spatiul de la mansarda), in virtutea dreptului de dispozitie...”

Cum a calculat expertul imobiliar numit de instanta Mircea Vovca valoarea de circulatie a imobilului din strada Ioanid

In raportul de expertiza imobiliara, valoarea de circulatie a imobilului din strada Ioanid a fost determinata in functie de „coeficientul de corectie” pentru individualizare amplasament, pentru individualizare imobil si pentru individualizare apartament. Astfel, pentru individualizare amplasament, expertul Mircea Vovca, a procedat la accordarea unui procentaj pentru fiecare dintre „calitatile” zonei I. ”+10% -zona de interes maxim, nepopulata, cladiri cu putine niveluri; +3% -multiple mijloace de transport; +6% -populatie stabila, zona de traditie, parc; +5% -posibilitati de parcare; +10% -zona 1; pentru individualizarea imobilului -6% trei seisme majore suportate de structura; +12% -imobil singur in curte; pentru individualizare apartament 10% -unic pe nivel, finisaje deoasebite, foarte bine intretinut; +3% orientare multipla”.

Calculele efectuate de expertul imobiliar Mircea Vovca au condus la sumele exorbitante de 539.600 RON, bani care au indica valoarea de circulatie, si 150.700 RON, bani care ar insemna valoarea lucrarilor de consolidare, modernizare si renovare efectuate de Silvia si Vasile Gherghescu. „Analiza valorilor din media de profil (Anunturi-imobiliar.ro, Impomedia.ro, etc) indica pentru zona Parcului Ioanid, preturi de -1- 385.000 de euro (5 camere, 140, 61 mp utili, et 2/4, grupuri sanitare, 3 balcoane, camera de mansarda cu chicineta si gr.sanitar construit in 1936, proaspat renovat, ceea ce duce la un pret de 2738 euro/mp ori0,85 (coef.tranzactionare) egal cu 2327 euro/mp, 2- 180.000 de euro. (...) 3- 795.000 de euro ( 3 camere, 217 mp utili, et2/4, 2 dormitoar, 2 gr.sanitare, 1 balcon, construit 2006...4- 275.000 de euro (4 camere, 2 bai, 143 mp utili, et 2/4, centrala bloc, boxa subsol, construit in 1983, recent renovat, ceea ce duce la un pret de 1923 euro/mp ori 0,85 coef. Tranzactionare egal 1634 euro/ mp). Urmare analizei specifice, vizand similitudinea constructiei cu cea oferita tranzactionarii, se impune, avand in vedere suprafete, numarul camerelor si gradul de confort, situatie orezentata la nr.4. Specificandu-se diferenta de vechime, aferenta imobilului in speta, construit in 1925 (87 de ani egal0,50), fata de cel de comparatie, construit in 1983 (29 de aniegal 0,87) se vor aplica corectiile necesare, rezultand 1,634 + (1,643 inmultit cu 0,37) egal 2.238 euro/mp inmultit cu 4.334 lei/euro egal 9.699 lei/mp/4253 lei/mp egal cu 2,28”. Acest indice de 2,28 expertul contabil l-a inmultit cu rezultatul inmultirii dintre valoarea tehnica ramasa (154.697) si coeficientul de corectie (1,53) si a ajuns la o valoare de circulatie a imobilului de 539.600 de RON.

Tatal Monica Macovei a mai cerut acum patru ani despagubire de noua miliarde de lei vechi, dar procesul s-a perimat

Tatal Monicai Macovei, Vasile Ghergescu, a intentat acum patru ani un proces Ministerului de Finantelor si Economiei si a cerut despagubiri insumand 9 miliarde de lei vechi, insa actiunea a fost perimata. Vasile Gherghescu a cerut atunci 154.100 RON, reprezentand contravaloarea imbunatatirilor pe care le-ar fi adus imobilului din strada Ioanid si 839.607 RON, reprezentand valoarea actuala de piata a imobilului, suma incluzand si pretul platit la incheierea contractului de vanzare-cumparare, actualizat cu indicele de inflatie.

Iata cateva pasaje din cererea formulata de tatal fostului ministru al Justitiei care arata lucrarile de imbunatatiri pe care acesta le-ar fi facut in vara anului 2006 in apartament si in dependintele aferente acestuia. „1. Amenajarea garsonierei de la demisol compusa din camera, baie si bucatarie, a presupus executarea urmatoarelor lucrari de contructie: placarea pardoselii cu gresie si faianta in baie si bucatarie, placarea peretilor cu faianta la baie si in bucatarie, montarea instalatiilor sanitare noi si contorizarea separata a consumului de apa, montarea a doua lavoare, cabina de dus si WC; montarea unei oglinzi de baie si racordarea masinii de spalat la instalatia sanitara, montarea a trei ferestre din PVC cu geam termopan, decopertarea tencuielii si izolarea peretilor impotriva igrasiei, curatat peretii, indreptat, gletuit si zugravit cu vopsea lavabila superioara, demontat instalatia electrica veche si inlocuirea acesteia cu o instalatie noua. Montat aparate electrice noi, inclusiv a tabloului electric, montat centrala termica noua, montat instalatie de incalzire si 3 calorifere din otel, tras conducta pentru alimentarea centralei termice si a aragazului de la bucatarie , bransamente separate de apa, energie electrica, gaze naturale; 2. Amenajarea camerei de serviciu de la mansarda a presupus executarea urmatoarelor lucrari de constructie: demontat dusumeaua, montarea parchetului in camera si holul de intrare, reabilitarea acoperisului prin care trecea apa, repararea tavanului deteriorat, amenajat cabina de baie dotata cu WC si lavoar, montat instalatie de apa si scurgere, montat gresie si faianta in cabina de baie; 3. Amenajarea apartamentului a presupus executarea urmatoarelor lucrari de constructii: refacut tavanul camerei prabusit la cutremurul din 1977, refacut in totalitate tavanul vechi al camerelor, tavanul vechi din trestie a fost demolat si refacut cu materiale noi si tehnologii moderne; raschetat si paluxat parchetul din camere refacut tencuiala peretilor si zugravit, reparat tamplaria de la ferestre si usi, schimbat toata instalatia electrica, schimbat aparate (comutatoare, intrerupatoare) si montat tablou electric nou, bransament electric nou cu contorizare separata pentru apartamentul nr.2, montat o noua instalatie de apa, tras conducta de gaze separat cu contorizare separata pentru apartamentul nr.2, schimbat faianta la baie, montat cada de baie, lavoar WC, inlocuit instalatie termica, bransamente separate pentru apa, energie electrica, gaze naturale; 4. Refacerea acoperisului... refacut acoperis in totalitate dupa cutremurul din 1977, demolat cosuri vechi, refacut acoperisul in proportie de 50% in vara anului 2006, schimb in totalitate jgheaburi si burlane ”

* Cititi aici contractul de vanzare-cumparare din 1996 dintre Aplodor SA si parintii Monicai Macovei

Comentarii

# Tiberiu date 8 iulie 2012 12:02 +23

Iata o valoare umana formata de regimul comunist, incapabila sa inteleaga ce inseamna umanismul dreptului, spiritul legii si justitie in interesul societatii. Egoismul. pupincurismul. onedienta si forma fara fond sunt la ele acasa cind vorbim de aceasta tovarasa. La fel sunt rtoti de o virsta cu ea si care din pacate au puteri diriguitoare in justitie. Sa va fie rusine tovarasilor juristi fara examene de licenta repartizati la locul de munca de ceausescu.

# Eurocorupta date 8 iulie 2012 12:04 +25

Intelegeti acum de ce tipa Macovei ca din gura de sarpe ca vrea pe toti in puscarie, ca e tara plina de coruptie?!? :D Bravo Luju!

# cata josnicie! date 8 iulie 2012 12:04 +20

este de neinteles de ce toate aceste date care arata josnicia acestei individe si a familiei sale nu sunt traduse si trimise tuturor institutiilor din europa si oricui mai discuta cu respectiva pe acolo; cata nerusinare! dupa ce ca n-a dat casa inapoi, vrea si bani de la stat, adica de la noi toti! practici comunisto-securiste ordinare! sa intelegem ca proprietara de drept a apartamentului nici pana acum nu si-a recuperat casa de la macovei?!...incredibil! si asta vine sa dea lectii de morala si sa spuna ce e drept sau nu in romania! ne meritam soarta

# spre stiinta date 8 iulie 2012 19:53 +8

acest articol ar trebui tradus in engleza si trimis pe email lui Jose Emanuel  Barosso si colegilor doamnei din Parlamentul European, impreuna cu celelalte articole edificatoare (despre relatia cu Cornoiu etc). Asa cum a facut si dna Macovei recent, din postura sa vesnica de preacurata. 

# ipocrizie date 8 iulie 2012 12:31 +18

Romania nu are alti juristi in organismele europene care sa prezinte in mod real regimul juridic din tara si s-o reduca la tacere pe aceasta fosta procuror comunist si sa o demaste?

# Avocat date 8 iulie 2012 12:34 +7

Ceea ce citesc eu din articol se poate rezuma la urmatoarele: Reclamanta solicita atit plata imbunatatirilor aduse apartamentului si a pretului achitat efectiv vinzatorului pret reactualizat in functie de rata de inflatie actiune fundamentata pe dispozitiile din Legea nr 10/2001 reactualizata cit si valoarea unui imobil comparativ cu cel al carui contract de vinzare cumparare a fost anulat actiune fundamentata pe legea Voiculescu care modifica legea nr 10/2001. Daca reclamantul a solicitat restituirea pretului achitat vinzatorului in urma cu citiva ani cum si-a peremis expertul sa introduca in componenta acestui pret elemente care maresc valoarea cum ar fi pozitionarea imobilului, calitatile zonei etc.In felul acesta reclamantul solicita obligarea statului roman sa plateasca de doua ori acelasi lucru.Si asta din bani publici.

# RODICA date 8 iulie 2012 13:05 +17

:-x sa se duca dracului macovei ca nu a facut nimic pt tara aceasta ,sa fie trasa la raspunderea pt ce a vorbit de tara aceasta,jos cu ea o betiva notorie.

# dan date 8 iulie 2012 16:16 0

vezi Ghidul- valoare imobile 2012/zona 46- Camera Notarilor Publici Bucuresti.

# adevarata proprietara a casei e in continuare nedreptatita?? date 8 iulie 2012 16:32 +12

deci: n-am inteles eu bine sau cumva adevarata proprietara a acestui imobil de lux, din zona Icoanei, luat cu japca de comunisti, nu a intrat nici acum in posesia casei sale??!!....iar acolo stau tot macoveii, parintii "Ioanei d'Arc" de pe Dambovitza?!...nu fusese un scandal urias si exclusesera din magistratura(sau cam asa ceva) un judecator care o favorizase? si care, inteleg tot de pe luju, ca acum e bine mersi, tot judecator suprem, si face parte din BEC...e halucinant ce traim!

# bercea mondial str academiei 4-6 DECIZIE PRIMIRE 735/2010 date 8 iulie 2012 17:26 +2

Da este adevărat ce a spus MONICA MACOVEI, adică: PDL ESTE GRUP CRIMINAL ORGANIZAT. BASESCU, BOC , ROBERTA ANASTASE, UDREA, VIDEANU, BLAGA vor fi cercetați pentru : GENOCID- ART. 357 ALIN. 1 LIT. C COD PENAL, ART. 179 COD PENAL , ART. 194 COD PENAL, ART. 206, ART. 206, ART. 208, ART. 2111, ART. 215 , ART. 246, ART. 250, ART. 253, ART. 254, ART. 255, ART. 257, ART. 263, ART. 264, ART. 266, ART. 271 , ART. 272 CP, TOATE CU APLICAREA ART. 323 COD PENAL ȘI LEGEA NR. 39/2003.

# PENTRU BERCEA MONDIAL date 8 iulie 2012 20:41 0

Ai făcut și încadrarea juridică, problema este : 1. CARE INSTITUȚIE CREZI TU ca SE SESIZEAZĂ DIN OFICIU ?, 2. CARE PROCUROR ORI JUDECĂTOR URMEAZĂ SĂ SE IMPLICE ? ------ niciunul. ------------------PONTA ȘI ACTUALA PUTERE ARE O SINGURĂ SOLUȚIE: ===== ÎNFIINȚAREA UNEI STRUCTURI SPECIALIZATE DUPĂ MODELUL TRIBUNALULUI PENAL PENTRU FOSTA IUGOSLAVIE, DAR ÎN ROMÂNIA ====,,, PENTRU REGIMUL BĂSESCU/BOC.

# Istratie date 8 iulie 2012 18:49 +3

Suavei din "patret" i se dedica, sfios, aceste versuri: "...Esti rat de******si cur de iapa/ fatatu-te-a-ntrun part cu stropi/o crampa a matii la buric..." De Guilaume Apollinaire

# Gherasim date 8 iulie 2012 21:01 -2

:lol: :lol:  :lol: :lol: :lol:   Tare mai nene, nici ca se potriveste mai bine ......

# pentru BERCEA MONDIAL date 8 iulie 2012 20:46 +6

BERCEA , tu știi că BEȚIVA de MANICA , lunar are în cont 17.000 euro ++++ 3000 euro diurna lunară +++ bani pentru supozitoare ori prezervative ? EVIDENT DIN BANII TĂI, AI MEI AI PĂRINȚILOR NOȘTRI. O PLĂTIM SĂ-ȘI BATĂ JOC DE NOI.

# aminte date 9 iulie 2012 09:32 +2

One Response to “Un nou articol despre Baroul Satu Mare” Aya says: May 23, 2012 at 11:55 am MONICA MACOVEI A FALSIFICAT DOCUMENTELE DE TRANSPORT IN OPERATIUNEA “TIGARETA II” (TRAIAN BASESCU- VIKTOR BOUT- TRAFIC ARMAMENT, continuare 3) Pretinsele documente pe care Traian Basescu, in calitate de ministru al Transporturilor, le-a predat organelor de cercetare penala- si care au devenit proba in Operatiunea “Tigareta II”- sunt false. Ele au fost falsificate de Monica Macovei (avocat al firmei Business Woman, in epoca) prezenta pe Aeroportul militar Otopeni in noaptea de 16/17 aprilie 1998. Mai clar, ea este femeia prezenta pe aeroporul Otopeni, in zona in care se descarcau tigarile (Operatiunea Tigareta II) in noaptea de 16/17 aprilie 1998 (a carei identitate nu a fost facuta publica, din ratiuni lesne de inteles). In fapt, Monica Macovei a falsificat documentele de transport intr-o maniera grosiera, cu certitudinea ca are acoperirea necesara prin Tr

# JOS BASESCU CU TOTI MAFIOTII LUI!!! date 9 iulie 2012 11:01 +3

JOS BASESCU CU TOTI MAFIOTII LUI!!!

# MRU date 9 iulie 2012 12:17 +3

MRU=Monica, Razvan, Udrea=Dle Basescu, niciodata nu va vom lasa la greu, nu te vom Aresta !, sau chiar daca se va intampla, va vom aranja un loc bun, cu maxim 5 detinuti in camera...si nu uitati ! sa va imbracati in Alb..!!

# Mishu date 12 iulie 2012 10:43 +1

Acest MUTANT , femeia - barbat a justitiei romane este chintesenta ipocriziei . Sper sa ii fie luata la verificat toata activitatea intro buna zi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2021 – Clotilde se viseaza presedinta Romaniei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva