16 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI CONTROLEAZA ROMANIA PRIN PROTOCOALE DIN 1998 – Cititi groaznicul protocol pe combaterea crimei organizate si coruptiei semnat in decembrie 1998 intre SRI, SIE, Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Ministerul de Interne si Ministerul Finantelor. Prin protocol a fost infiintat un Grup Operativ Central al carui plan de masuri prevedea vanarea guvernantilor, judecatorilor, politistilor sau pompierilor. Artizanul principal a fost ministrul de atunci al Justitiei Valeriu Stoica (Protocolul)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

1 July 2018 14:40
Vizualizari: 37917

Romanii sunt de 20 de ani victime ale serviciilor de informatii care au intervenit in mod abuziv in Justitie, efectuand acte de urmarire penala si intervenind pe langa judecatori pentru obtinerea unor solutii de condamnare ale adversarilor politici ai momentului, si nu numai. Dovada a fost facuta in acesti ultimi ani de documentele care au circulat intre instante, parchete si servicii, dar si de marturiile necontestate ale victimelor cumplitelor colaborari, care au aratat ca SRI este, de fapt, continuatorul fostei Securitati. Un document bomba demonstreaza ca Parchetul General si SRI au colaborat pe protocol si inainte de 2009, cand a fost semnat odiosul protocol de catre Laura Codruta kovesi in calitate de Procuror General al Romaniei si George Maior si Florian Coldea, sefii Serviciului Roman de Informatii. La acel moment, Asociatia Magistratilor din Romania, condusa de judecatoarea Viorica Costiniu, a reactionat extrem de dur, avertizand ca efectele prevederilor angajamentului luat de semnatari reprezinta o imixtiune in viata privata si profesionala a romanilor, AMR fiind prima asociatie a magistratilor din Romania care a luat pozitie fata abuzivul act.


Este vorba despre "Protocolul privind cooperarea intre Ministerul Justitiei, Ministerul Public, Ministerul de Interne, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si Ministerul Finantelor in domeniul combaterii criminalitatii organizate si coruptiei" semnat in decembrie 1998 de ministrul Justitiei, Valeriu Stoica (foto centru), Procurorul General al Romaniei, Mircea Criste (foto stanga), ministrul de Interne, Gavril Dejeu, directorul SRI, Costin Georgescu (foto dreapta), directorul SIE, Catalin Harnagea si ministrul Finantelor Decebal Traian Remes.

De retinut ca semnarea protocolului s-a facut in conditiile in care, la vremea respectiva, ministrul Justitiei era cel mai puternic om in stat, in aces caz Valeriu Stoica, fiind singura persoana din arhitectura statului care nu putea fi cercetata penala. Asta intrucat, pe vechea legea de organizare judiciara nr. 92/1992, ministrul Justitiei era asimilat magistratului si niciun magistrat nu putea fi urmarit penal fara avizul ministrului Justitiei, asa cum toate anchetele demnitarilor se faceau prin intermediul ministrului Justitiei.

Astfel, prin protocolul semnat in 1998, sub paravanul luptei cu coruptia si criminalitatea, puterea politica din perioada 1998-2000 a pus bazele Unitatii Nationale Interforte – Grupul
Operativ Central
care era condus de procurorul sef al Sectiei anticoruptie, urmarire penala si criminalistica al PICCJ. Si nu doar atat! La nivelul fiecarui parchet de curte de apel a fost infiintat un "Grup operativ teritorial", condus de procurorul sef al Sectiei anticoruptie, urmarire penala si criminalistica a parchetului curtii de apel. Atat "Grupul operativ central", cat si "Grupurile operative teritoriale" aveau drept atributii "concentrarea, analiza, evaluarea si valorificarea informatiilor referitoare la criminalitatea organizata si coruptie; realizarea de controale si verificari de specialitate, in mod independent si in colective mixte; si efectuarea actelor de urmarire penala, dispuse de procuror", iar, la fel ca si in cazul Protocolului semnat in 2009 intre PICCJ si SRI, protocolul semnat in 1998 prevedea formarea unor echipe mixte.

Astfel, echipele mixte formate in baza Protocolului semnat in 1998 erau compuse dintr-un reprezentat al Serviciului independent de protectie si anticoruptie al Ministerului Justitiei, patru reprezentanti ai Ministerului de Interne, un repezentant al SRI, un reprezentat al SIE si 6 reprezentanti ai Ministerului Finantelor.

In final, Ministerul Public se angaja in fata MJ, SRI, SIE, Ministerului de Interne si Ministerului Finantelor, atentie, ca "va comunica in scris (...) datele si informatiile de interes cu privire la faptele pe care le-au sesizat, rezultate din finalizarea urmaririi penale".

De aceasta colaborare care implica monitorizarea, filarea si interceptarea audio-video in baza unui "plan de actiune", erau vizati, potrivit "Planului de masuri al Grupului Operativ Central", adoptat in anul 2000 (facsimil), functionarii care exercita autoritate de stat in domeniul controlului financiar si de gestiune, functionari ai administratiei publice, garzii financiare, Curtii de Conturi, protectiei consumatorului, cadrele de politie, politie de frontiera, jandarmi, pompieri si din alte structuri ale Ministerului de interne, dar si procurori, judecatori, grefieri ori alti functionari din domeniul Justitiei ori implicati in infaptuirea actului de Justitie.

Conform documentelor pe care le prezentam exclusiv in facsimil, aparatura necesara monitorizarii, filarii si interceptarii audio-video era asigurata de Ministerul Finantelor, protocolul avand, ca substrat si achizita de aparatura sofisticata de interceptare audio-video, desi nu exista legislatie pentru supravegherea pe noua tehnologie.

La fel cum nu exista legislatia pentru ca SRI si SIE sa fie implicata in activitatea de urmarire penala in care s-a implicat, astfel cum reiese din Protocolul incheiat in 1998, in ultimii 20 de ani, desi nu putea desfasura acte decat pe infractiuni din categoria celor la siguranta nationala si nicidecum pe infractiunile de coruptie din Codul penal (luare de mita, trafic de influenta, foloase necuvenite, etc.)

Protocolul dovedeste ca in Romania post-decembrista a existat permanent apetitul autoritatilor de a organiza in subteran o grupare de politie politica la varful institutiilor de forta, astfel incat, la nevoie, persoanele incomode sa fie inlaturate cu arma dosarelor penale.

Iar toate acestea s-au intamplat chiar si inainte de aparitia Directiei Nationale Anticoruptie, infiintata prin Ordonanta de Urgenta nr. 43 din 4 aprilie 2002, publicata in Monitorul Oficial nr. 515/14.08.2013, parchet care astazi este acuzat ca face dosare la comanda, in functie de interese politice ale unor puteri din tara si si din afara, fiind sustinuta in activitatea penala, pana recent, de SRI.

Reactia fostului sef SIE Catalin Harnagea la protocol: "Nu aveam om in vreun grup operativ... Niciun ofiter SIE nu lucra dosare penale"

Contactat telefonic, fostul director al Serviciului de Informatii Externe Catalin Harnagea a declarat pentru Lumeajustitiei.ro, urmatoarele: "Numai ca atunci, conform protocolului, le trimiteam, daca aveam informatii despre cazuri pe care le aveau in lucru sau le incepeau. Si lucrul asta se facea prin acel reprezentant la care face referire protocolul. Nu aveam om in vreun grup operativ. Aveau nevoie de vreo verificare, le-o dadeam daca o aveam. Daca Ministerul de Interne, Ministerul Public cereau informatii despre vreo speta si noi aveam informatiile si le puteam da, atunci le trimiteam prin reprezentantul ales. Dar, niciun ofiter SIE nu lucra dosare penale, rechizitorii sau urmarea ca informatiile sa fie folosite de procurori sau judecatori. Sau le dadeam la instante in note secrete. Si ce este cel mai important: coruptia nu a fost ridicata prin vreo hotararea CSAT la nivel de amenintare la securitatea nationala. Atunci se vorbea despre combatarea coruptiei, nu de lupta impotriva coruptiei. Si nu uitati un lucru important, atunci politia putea face dosare penale, alaturi de procuratura. Era o lupta intre Ministerul Public Ministerul de Interne."

Prezentam in continuare Protocolul, planul de masuri al Grupului Operativ Central si documentul privind achizitia de aparatura de interceptare, filare si inregistrare audio-video:


 


Comentarii

# nu conteaza date 1 July 2018 16:03 +37

La un moment dat, veti vedea ca asa se lucreaza in justitie, continuu, inca din 1947 deci, si de dupa 1989! Tot asa, la un moment dat veti afla ca, cu sau fara protocoale, tot aia e! In parchete, in instante si in avocatura, sunt mult prea multi magistrati provenind din randul militienilor si securistilor iar in instante, si din randul procurorilor. Cu persoane deformate profesional si intelectual, care vad vinovati peste tot in jurul lor, n-ai cum face justitie! De aici a plecat tot raul de fapt: de la statutul superior al procurorului, chiar si fata de judecator si de la admiterea in profesiile juridice, a celor care au venit din randul fortelor de represiune/opresiune.Militianul si securistul raman militieni si securisti pana la moarte, indiferent de ce altceva mai profeseaza ei si vor colabora MEREU cu fostii colegi! Cu sau fara protocoale!

# Sorin date 1 July 2018 19:57 +4

Ar trebui ca acestia sa fie condamnati pe un cod penal ca TULBURAREA DE POSESIE, INTRAREA IN VIATA PRIVATĂ, CALCAREA DREPTURILOR LA INTIMITATE, s.a.m.d., adica ceva de care sa se faca vinovati ca si cum s-au bagat in viata privata, prin ascultarea telefoanelor ni s-a incalcat dreptul la intimitate.

# Nu ar trebui, Trebuie date 2 July 2018 13:35 +1

Ca toti cei vinovati responsabili de aceste protocoale ilegale sa fie acuzati TRADARE DE NEAM, ATAC LA SIGURANTA NATIONALA, CRIMA ORGANIZATA, etc. Nu ti se pare ciudat cum mafia din parlament nu fac absolut nimic in privinta PROTOCOALELOR ILEGALE si pierd vremea doar cu maruntisuri gen abuz in serviciu ( ca asta ii priveste doar pe politicieni). Mai nesimtitilor DE CE NU REZOLVATI ILEGALITATILE ENORME cu aceste protocoale secrete? Sunteti bagati si voi ? Ce tot va faceti ca ploua?dosarele ultimilor 12 ani cel putin sunt nule si facute ilegal. Ce asteptati?

# nu conteaza date 2 July 2018 09:52 0

3 parlamentari pds-alde (Mihai Weber (PSD), Marius-Gheorghe Surgent (ALDE) şi Şerban Nicolae (PSD), au depus un proiect prin care salariile/soldele celor care au acces la informatii secret de stat, sa fie marite cu 25%. Adica, securistilor, multor militieni, multora din justitie, multora din fisc, parlamentarilor, membrilor guvernului, etc. Deci clar, a inceput "lupta" contra "statului paralel"... prin a-i mari salariile! Felicitari psd-alde!!

# conteaza date 3 July 2018 16:17 0

...o sa pice, stai linistit! ;-)

# Anabel date 1 July 2018 16:06 +7

Javrele justiției ilegale DNA-DIICOT-SRI...etc fabrică dosare DNA prin fixare de ținte şi DIICOT de grupuri organizate prin interceptări de milioane de persoane in masă ilegale ...când de fapt ce să vedem...CHIAR CEI CARE JUDECĂ TOT POPORUL SUNT MARELE GRUP MAFIOT ORGANIZAT :-x fără o REFORMĂ DURĂ nu mai iesim la stat de drept decât prin REVOLUȚIE!

# nu conteaza date 1 July 2018 20:31 +10

Sigur ca trebuie facuta o reforma dura! A intregului stat, incepand cu justitia! Dar cine s-o faca? In conditiile in care puterea e concentrata tocmai in mainile celor care ar trebui reformati iar masele care-i suporta, n-au nici forta, nici mijloacele pentru asa ceva, cine s-o faca? Tinerii si adultii in putere, fie ae plecat scarbiti, fie sunt de genul #rezist, care si-ar vinde si mamele pentru o bere, fie nu inteleg nimic din cele ce li se intampla, cei care inteleg, sunt ori prea batrani, ori lipsiti pe forta necesara... Ma tem ca in loc sa se indrepte lucrurile, se vor inrautati si mai mult! Deci?

# Dorina date 1 July 2018 17:32 +7

Doar niste oameni bolvani… incurabili! Mai pe romaneste… niste JIGODII! Nu au observat insa marile jafuri effectuate chiar de catre ofiterii acoperiti din serviciile lor… cu tot controlul acerb... L-au directionat catre cei care stiu cate ceva… sa fie ei in siguranta... Ii pot ajuta eu daca doresc,am lucrat 17 ani la privatizari-vanzari firme la SIF1... si le improspatez memoria la toti! La Georgescu ii amintesc doar de Vinurile din Recas! de exemplu! si cum au creat ei economia securita capitalista de gasca!

# un mizantrop date 1 July 2018 18:58 +7

"nu au observat marile jafuri"?! Pai au contribuit la ele, atunci cand nu le-au generat ei...Daca aveati vreo indoiala, cititi "analiza" sereista din revista lor de specialitate (Flux24) privind exploatarile din Marea Neagra. Dupa ce Hans cel Prost a dat limbi groase si paroase Licuriciului (ca era cam nestilizat de la Basescu-ncoace) si le-a promis ca le da el tot ce le refuza PSD-ul, numai sa-i lase guvernul lui, vine sereiul si ameninta cu ocuparea Insulei Serpilor de catre rusi, daca nu lasam redeventa atat de jos cat o vor "partenerii", bine ei nu spun direct, lasa sa se inteleaga ce amenintari vin peste tarisoara, asa ca un rau mai mic e sa-i dam "partenerului" ce si cat vrea. Asta ca sa stie toata lumea cum a disparut Romania in anii astia cu "binecuvantarea" celor mult prea bine platiti sa previna asta...

# viasau dan date 1 July 2018 17:36 +3

indiferent de perceptia cetatenilor fata de magistrati,procurori ,politisti etc tin sa precizez ca legislatia in aproape orice domeniu,juridic,fiscal,comercial etc este foarte stufoasa,multetrimiteri si ambiguitati existind posibilitatea reala de interpretare a oricarui probatoriu.nu mai trebuie sa existe asemenea posibilitati.in asaemenea context dotarile tehnice de exceptie nu fac decit sa sporeasca gradul de incertitudine in emiterea sau luarea unei decizii corecte.

# nu conteaza date 1 July 2018 20:19 +5

Peste 130.000 norme legale in vigoare in prezent, legile facute varza, in conformitate cu dorintele diferitelor grupuri de interese, contraziceri, ambiguitati si neclaritati la tot pasul, legi intregi data fara respectarea constitutiei sau normelor dreptului... Oare cine e de vina pentru toate astea? Nu parlamentele de pana acum, cel prezent inclus? Se dau legi pe banda rulanta, gandite cu posteriorul, ca sa-si justifice niste cretini, postul ocupat pe bani grei, in parlament! Ei au inteles ca nu conteaza daca e sau nu nevoie, parlamentarul trebuie sa dea legi. Nu continutul conteaza ci numarul, ca la strung!

# Gilu date 1 July 2018 17:57 +1

Unii dintre semnatari au incercat pe pielea lor , efectele protocolului ! Nu - i pentru cine se pregateste ...

# alex date 1 July 2018 18:11 +3

d t remes? cred ca a avut timp sa reconsidere protocolu

# Noname date 1 July 2018 18:14 +1

Rugam a fi trimis si celor 12 ambasade, cu scrisoare cu continut declarat! :-*

# nu conteaza date 1 July 2018 20:34 +4

Nu te imbata cu apa rece! Chiar iti imaginezi ca exista vreo ambasada care sa nu stie EXACT cum stau treburile la noi? Iar cele 12... nu numai ca stiu dar au pus umerii la infiintarea protocoalelor!

# dragos date 1 July 2018 18:21 +4

avea cineva dubii ca nu sri controleaza romania? cum sri la randul ei este coordonata de cia, fbi, mi6, mossad si inca cateva, care la randul lor sunt supervizate de marile loji masonice si familiile regale functionale. serviciile sunt dulaii masoneriei...pentru asta sunt facute, sa apere interesele unor grupuri oculte restranse. pulimea traieste intr-o ignoranta crasa :-*

# nu conteaza date 1 July 2018 20:39 +5

Serviciile, nu sunt dulaii nimanui. Sunt hiene in slujba marilor industrii (petrol, aramament, diamante, farmaceutice, etc) si ai marilor multinationale. Iar pulimea, E TINUTA intr-o ignoranta crasa si in teroare, cu intentie!

# un mizantrop date 1 July 2018 18:24 +7

Va amintiti cum se dadeau unii cu curul de pamant, pe la inceputul lui 1990, apoi prin martie si au culminat cu bataia aia de joc din iunie, cand au compromis toata clasa muncitoare, la pachet cu minerii (mani******ti la greu de securistii "pensionati"), numai sa justifice reinfiintarea politiei secrete?! Cata aoleala pe la teveuri ca "politia e timorata", ca securitatea (acest organ "imunogenerator") nu exista si suntem "expusi"...In realitate se dadea o batalie pe viata si pe moarte pentru conducerea Romaniei de o politie politica mai flamanda si mai ticaloasa decat cea "desfiintata". Daca pana-n 1996 se mai jucau de-a democratia, au mai aparut niste legi pe model vestic democrat, s-au mai dezgropat niste excese si libertatea cuvantului chiar parea un bun castigat, dupa, odata cu sechestrarea "garantului democratic" la Cotroceni, s-a dezlantuit iadul. Atunci au fost dezgropate stafiile staliniste si a reinceput prigoana romanilor, acum cu sprijinu "partenerilor" vestici,

# un mizantrop date 1 July 2018 18:34 +10

Continuare..."parteneri vestici" usor de cumparat cu bucati de economie romaneasca. Las' ca nici rusii n-au fost neglijati, halcile din industria grea si din resursele romanesti si le-au incasat pesches pentru complicitate. Securistii de mana a doua (adica din linia a doua), aia poftitori la functiile pe care nu le meritau, au devenit "reformisti" adica niste tortionari care au aratat ei ce au gresit aia "vechi", care se dovedisera "prea moi". Si ca niste veritabili lupi tineri, motivati si economic, nu numai avizi de putere, si-au intrebuintat informatorii si colaboratorii (aia reali, nu praful in ochi, facatura de la CNSAS), ajungand sa controleze si politicul si economicul si in final justitia. De politic nu ma intereseaza, au coborat in mocirla de buna voie, dar, pentru starea justitiei si a economiei, toti trebuie sa plateasca. Abia acum se impune un adevarat proces al securitatii, cu acuzatiile de inalta tradare inclusiv pentru complicii "colaboratori", ca nu se mai poate!

# nu conteaza date 1 July 2018 20:23 +3

Acum ai inteles de ce, imediat dupa '89, primul lucru facut a fost scoaterea din legea penala a infractiunii de subminare a economiei nationale si redefinirea celei de tradare?

# alex date 1 July 2018 19:54 0

d t remes? cred ca a avut timp sa reconsidere protocolu

# sigur - inainte nu exista nici un protocol date 1 July 2018 20:05 0

tapul respecta drepturile fundamentale pe rupte.

# YANY date 1 July 2018 21:28 +3

UNDE TE DUCI ROMANIA MEA DRAGA ?

# nu conteaza date 1 July 2018 23:20 +2

Tara, nu se mai duce nicaieri. Se aseaza lin, pe fundul mocirlei, impinsa de cei care ar trebui s-o ridice. Romanii insa, se duc in cele 4 zari, alungati din tara lor, de nemernicia celor care ar trebui sa le dea motive de a sta si de a fi mandri ca sunt romani!

# un oarecare date 1 July 2018 22:06 +3

Acea „monstruoasă coaliție” CDR, care a guvernat România în perioada 1996-2000, a semnat prin politicienii de la acea vreme unul din numeroasele și ilegalele protocoale care au adus grave prejudicii României, cetățenilor săi de-a lungul vremurilor!

# Balzac date 1 July 2018 23:16 +1

Deci 20 de ani de protocoale, Kovesi mare luptatoare anticoruptie, si suntem tot acolo. Deci nu functioneaza vrajeala cu protocoale decat sa imbogateasca diversi generali din servicii. Trebuie profesionalizat corpul magistratilor.

# JAFUL SECOLULUI: PRIVATIZAREA SNP PETROM date 1 July 2018 23:44 +3

Stim ce se extrage si ce pleaca din tara prin conducte, cai ferate, etc? Controlul riguros si marirea redeventelor Petrom sunt necesare. Se poate realiza o conducta de gaz catre Europa prin Serbia, ca alternativa la "HUB-ul Ungariei" ?

# Do date 2 July 2018 00:22 +4

Bag de seama ca arhitecta protocoalelor este "dreapta" politica. Cand ma gandesc ca am votat numai partide de dreapta crezand ca ele reprezinta democratia, constat ca am imbatranit degeaba ca am crezut balivernele din presa

# Adina date 2 July 2018 03:40 +4

Se vede tot mai clar politica de continuitate în structuri judiciare dintre Sectia II a penala de urmărire operativă a Securității, preluată integral ca structuri si departamente de firul infracțional dinainte si după Revolutie. Ajungem acum la protocoale din 1998, în plin mandat Constantinescu, dispărut subit de pe scena politică sub presiune, plus la Mineriada năucitoare si distructivă de idee de existența a unui stat în sine din 1999. N-a mai fost atunci timp nici de pretextul fortat al unor mișcări revendicative de tip muncitori in minerit. S-a luptat în păduri ca la Posada, dar cu fum si camere în direct. CFR, privatizare Santiere navale, cu flotă încă intactă, depozite gaze la Giurgiuveni, autoguvernare maghiară, culoar european pentru autostrăzi aprobat inclusiv pentru România? Ce a mai contat, când grupul infractional cu acte materiale executate si azi pierdea controlul... Tot ei la butoane azi, dar făcăturile lor de șobolani nu mai tin

# Naivi... date 2 July 2018 09:58 +1

Pai ce credeati? Ca Securitatea a disparut in neant dupa '90? Dimpotriva, s-a intarit.

# dentologul șef date 2 July 2018 12:06 +3

Măi să fie .. Și tu Emile și tu..?? Deontologul Harnagea combătea teribil pe la Antena 3.Nu avea nici o mustrare de conștiință. Era probabil sigur că acest protocol nu va apărea public. Si el și Costin Georgescu au fost păpușile foștilor securiști. Valeriu Stoica are multe pe conștiință. Un stat e drept ar trimite la brutărie pe toți semnatarii acestor protocoale. Personal pt paria că nimeni nu va păți nimic .Cel mult la pensie cu 15-20000 net . Trai nineacă pe banii babachii .

# Statu-Palma-Barba-Cot date 2 July 2018 12:47 +1

Bai nene,în statele conduse de dictatori serviciile de informații sunt supuse unui control politic sever .Nimeni nu mișcă fără sa aibă aprobare/ordin de la partidul unic sau ,direct ,de la tiranul insusi. Asta înseamnă ca serviciile sunt previzibile, în sensul ca dacă respecți legile statulu,i așa tiranice cum sunt, nimeni nu se ia de tine.În statele democratice serviciile sunt sub control parlamentar permanent și nimeni din cei ce lucreaza in serviciile de informatii nu-si permite sa dea cu tifla parlamentului sau ca încalce drepturile cetățenilor. În România SRI--ul a pus stăpânire pe tara,a infiltrat cu turnători toate domeniile de activitate economico-sociale și ,peste toate nimeni nu exercita un control real,eficient asupra sa.Nu exista control civil.D-aia-și fac de cap!Soluția este ca și în cazul magistraților, luati-le banii!Reduceti-le bugetul la jumătate și dati acei bani, în mod demonstrativ, pt a construi ******-uri în școlile de la sate.

# Gilu date 2 July 2018 18:33 +1

Ce ciudat ! Si medicii incheie protocoale , dar o fac in scop nobil : salveaza vieti ... Statul paralel incheie protocoale , numai in scopul de a distruge vieti ...

# Klaus-Klaus date 2 July 2018 19:52 +1

:-* Cat de NAIVI sa fim ca sa credem ca NU exista cel putin un protocol intre se-re-i si B(N)R si pe de alta intre s-i-e si B(N)R? :eek: NU de alta dar RAPID LICHIDATUL SCANDAL de-ne-a vs s s-i-e (soldat cu eliminarea ungureanului..) ar trebui sa RIDICE NISTE MARI INTREBARI- Unii NU uita.. ce sa faci. Las' ca acest mare " protocol" din 98(!) este facut pe vremea tzapului Emil de un ins parca iesit din panoplia satanei - ma refer la v.s. :eek:

# Adina date 3 July 2018 18:35 0

Pentru St. Palma Barba Cot: de aici cred că vine continuitatea de care am vorbit - control unicefal în timp de autotalitarism (preluat autocefal, eventual prin lovitură de stat sau mai larg dictatură) si control organic de tip parlamentarism (intersanjabil între grupuri politice cu interese pentru infractori), vezi Comisie de control parlamentar. Mai flexibil, transparent si reglabil civil este evident controlul parlamentar, problema este să fie efectiv si accesibil publicului larg. Infractorii de azi cu rol decizional în grupurile infractionale se vede că sunt scoliti în stil comunistoid; dacă se înlătura fumul dosarelor politice de azi (în ras bănuiesc fata de detinutii tip gulag), rămâne același traseu si mijloace similare de acte infractionale, bineînțeles într-o lume de du-te vino si transfrontalieră.

# alin date 4 July 2018 01:20 0

infiorator. istoria va arata ce oameni au fost astfel de personaje care se viseaza importanti.

# Manuela coruga date 13 May 2020 15:24 +1

Verificați protocoalele din legislația UE! Eu va indic art.37 din Convenția Roma I cu care am pierdut eu un proces La Bruxelles! Ca in justitia romana se face derogare de la norma speciala! De la procesul meu ar putea fi găsit antidotul la Covid prin filiera turcă care irita Nato! Cum de isi permite? Trebuie cercetate firmele care au lucrat la șantierul Nato din Bruxelles! Mie mi-a fost furat contractul fiindca sunt civil! Va rog sa cercetați! Am depus acte la toate autoritățile! Daca covorul este o armă împotriva lui Trup? După impeachment? Poate fi orice! Eu nu am pregătire de specialitate in acest domeniu! Sunt inginer si jurist!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva