21 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TICALOSI FARA LIMITE – Politie politica in toata splendoarea: avocatul Razvan Doseanu si clientul sau, fostul sef al CJ Bihor Alexandru Kiss, au fost supravegheati de DNA in timp ce se judeca fix dosarul in care DNA il trimisese in judecata chiar pe Kiss. Confidentialitatea client-avocat a fost calcata in picioare. Pe acelasi mandat au fost bagati sub supraveghere judecatorul Levente Antik si sotia acestuia Cristina Antik. Subiectii au fost filati inclusiv in spatiile private (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

23 November 2018 17:52
Vizualizari: 21393

Caz scandalos la Oradea. DNA a calcat in picioare in mod grosolan confidentialitatea client-avocat si secretul profesional. Cunoscutul avocat Razvan Doseanu (foto 1) si clientul sau, fostul presedinte al Consiliului Judetean Bihor Alexandru Kiss, au fost pusi sub supraveghere de DNA chiar in timp ce se judeca dosarul in care Kiss fusese trimis in judecata de catre acelasi parchet anticoruptie. La pachet cu cei doi, au fost pusi sub monitorizare inclusiv judecatorul Antik Levente Farcas (foto 2) de la Curtea de Apel Oradea si sotia acestuia, Cristina Antik. Inadmisibil, toti subiectii au fost filati inclusiv in spatiile private, ceea ce inseamna ca DNA a plantat microfoane si camere video nu doar in birourile avocatului Doseanu, judecatorului Antik si sefului CJ Bihor Oradea, dar si in locuintele acestora, de ce nu poate chiar in dormitoare sau in bai, asa cum s-a intamplat in cazul lui Toni Grebla.


Sunt acte evidente de politie politica, in opinia noastra, care in mod normal ar trebui sa atraga cel putin excluderea din magistratura a procurorilor DNA care au conceput aceasta ticalosie, daca nu chiar si anchetarea lor penala. Toate aceste nenorociri au iesit la iveala vineri, 23 noiembrie 2018, cand avocatul Razvan Doseanu, coordonator al Societatii profesionale de avocati Doseanu & Asociatii, a primit acasa din partea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie ordonanta de clasare din dosarul in care fusese declansata urmarirea penala in rem pentru luare de mita, complicitate la luare de mita, dare de mita si spalare de bani. Un dosar despre care Razvan Doseanu habar nu a avut.

Odata cu primirea ordonantei de clasare, avocatul a putut afla pentru prima data ca a facut obiectul unei supravegheri din partea DNA, fiind monitorizat si filat timp de 60 de zile, intr-un dosar tinut la DNA timp de trei ani. Atat fata de el, cat si fata de clientul sau Alexandru Kiss, judecatorul Levente Antik de la CA Oradea si sotia acestuia Cristina Levente au fost dispuse urmatoarele masuri:

-interceptarea comunicatiilor;

-localizarea sau urmarirea prin mijloace tehnice;

-supravegherea video, audio sau prin fotografiere, pe momente operative;

-supravegherea audio-video, in mediul ambiental;

-patrunderea in spatiul privat pentru activarea/dezactivarea mijloacelor tehnice.

Axa Bucuresti-Oradea

Masurile au fost aprobate de Curtea de Apel Bucuresti in 4 februarie 2016 pentru 30 de zile, fiind prelungite apoi pentru alte 30 de zile in 4 martie 2016. Filarea si supravegherea a fost ceruta de DNA - Structura centrala, pentru ca ulterior dosarul sa fie declinat la DNA Oradea. In ceea ce priveste acest aspect, in opinia noastra nu avem de-a face decat cu o smecherie. Si anume, credem ca de fapt masurile de supraveghere au fost cerute de DNA Oradea, dar prin intermediul DNA Central, astfel incat sa nu “respire” cumva vreo informatie despre operatiunea de politie politica, in timp ce, repetam, avocatul Doseanu si clientul sau Alexandru Kiss erau interceptati de DNA chiar in timp ce se judeca dosarul in care parchetul anticoruptie il trimisese in judecata pe Alexandru Kiss cu un an inainte, in 2015.

Sesizare din oficiu, clasare pe „fapta nu exista”

In ceea ce priveste dosarul, acesta a fost inceput in februarie 2016, dupa o sesizare din oficiu a DNA in legatura cu pretinsa comitere a unor infractiuni de coruptie de catre judecatorul Levente Antik, sotia acestuia Cristina Antik, fostul presedinte al CJ Bihor Alexandru Kiss si avocatul Razvan Doseanu. DNA a sustinut ca, vezi Doamne, in iunie 2015, deci cu cateva luni inainte, judecatorul Antik ar fi primit de la Alexandru Kiss suma de 50.000 de euro pentru a admite o contestatie impotriva masurii controlului judiciar. Banii, aratau alegatiile DNA, i-ar fi fost dati judecatorului de catre avocatul Razvan Doseanu prin intemediul sotiei magistratului, Cristina Antik, fiind disimulati in onorariul avocatial. Ca sa dea greutate asa-ziselor acuzatii, DNA preciza ca judecatorul intr-adevar, tot in iunie 2015, a admis contestatia formulata de Kiss.

Oricum, in final s-a stabilit ca toata constructia DNA a fost doar o fabulatie. Drept urmare, procurorul Sorin Eugen Iasinovschi, de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie (unde a ajuns dosarul ca urmare a modificarii Legilor Justitiei), a dispus in 5 noiembrie 2018 clasare in temeiul art. 16 alin 1 lit. a) din Codul de procedura penala - “fapta nu exista”. Iar motivarea este una crancena pentru DNA, procurorul Iasinovschi aratand ca:

Din probele administrate in prezenta cauza, s-a stabilit cu certitudine ca nu exista indicii cu privire la comiterea infractiunilor”.

DNA a aflat strategia avocatului Doseanu pentru apararea lui Kiss. Santaj la judecator?

Deci sa recapitulam:

-in iunie 2015, DNA il trimite in judecata pe Alexandru Kiss;

-in februarie 2016, DNA-Structura Centrala se sesizeaza din oficiu fata de judecatorul Levente Antik, sotia acestuia Cristina Antik, Alexandru Kiss si avocatul Razvan Doseanu, pentru inchipuite fapte din iunie 2015;

-in februarie 2016, DNA obtine de la Curtea de Apel Bucuresti supravegherea pentru 60 de zile, inclusiv in spatii private, a judecatorului, a sotiei acestuia, a avocatului Doseanu si a clientului sau Alexandru Kiss;

-dupa finalizarea masurilor de supraveghere, dosarul este trimis de la DNA-Structura Centrala la DNA Oradea;

-aici, dosarul zace timp de trei ani;

-in noiembrie 2018, cauza este inchisa, pe motiv ca fapta nu exista, de catre noua Sectie de investigare a infractiunilor din Justitie, care conform legii preluase dosarul de la DNA.

Si atunci, ce s-a urmarit prin aceasta operatiune ampla de politie politica? In opinia noastra, nu avem de-a face decat cu o actiune prin care DNA a aflat intreaga strategie pusa la cale de avocatul Razvan Doseanu si Alexandru Kiss, in dosarul in care acesta se judeca pentru pretinse fapte de coruptie de care il acuza DNA.

Mai mult, prin aceste masuri de surpaveghere, cu microfoane si camere video plantate in spatii private, deci inclusiv in biroul lui Razvan Doseanu, DNA a putut afla toate stragiile avocatului si toate discutiile putate de acesta cu clientii sai, unii dintre ei inculpati in dosare ale DNA. Asadar, un nou atentat comis de DNA la secretul profesional.

Sa mai spunem ca prin aceleasi actiuni de supraveghere s-a sperat si prinderea lui Doseanu cu ceva compromitator, stiut fiind ca acesta nu este deloc un avocat pe placul DNA, care a incurcat multe ploi ale parchetului. Iar daca avocatul Doseanu ar fi comis cea mai mica infractiune, cu siguranta ca era saltat, mai ales ca toate acestea se intamplau in anii de glorie ai DNA, in care arestarile erau la ordinea zilei.

In ceea ce priveste supravegherea judecatorului Levente Antik si a sotiei acestuia, ne intrebam daca nu cumva prin aceasta metoda s-a incercat santajarea magistratului. De aceea, este important de stiut daca judecatorul (care a intrat in numeroase dosare DNA si care, din cate stim, este si judecator care la randul sau elibereaza mandate de supraveghere) a avut stiinta despre monitorizarea la care este supus. Mai precis, este important de stiut daca i-a fost transmisa aceasta informatie cu scopul de a avea o atitudine favorabila fata de DNA. Nu acuzam, ci doar intrebam.

Pe de alta parte, interesant este ca judecatorul Levente Antik, supravegheat la comun cu Alexandru Kiss si avocatul acestuia Razvan Doseanu, este judecatorul care in prezent judeca dosarul lui Alexandru Kiss, aflat in faza de apel.

In final, sa precizam ca avocatul Razvan Doseanu urmeaza sa faca plangere penala pentru a se verifica sesizarea din oficiu a DNA, alaturi de solicitarea de punere sub supraveghere si tinerea dosarului in nelucrare timp de mai bine de trei ani.


Comentarii

# Av. Nicolae Trăistaru date 23 November 2018 18:18 +17

Trebuie publicate numele judecătorilor de la CAB care au pronunțat încheierile din 4 februarie și 4 martie 2016. De verificat repartizarea ”aleatorie”  a cererilor DNA. Sunt convins că persoanele vizate vor uza de căile legale, după care să se adreseze Curții de la Strasbourg. Există jurisprudență în acest sens.

# Vasile date 24 November 2018 07:36 +2

Nu se poate dom'le, nu se poate, ca e toti periculosi toti si se divulga campu' tactic si mai ales observatorii din afara si din interiru lu' campu' tactic.

# DOREL date 23 November 2018 18:44 +4

In acest caz (bine-bine, nu numai in acest caz!) se impune să fie făcute publice referatele DNA și, of curse, încheierile prin care au fost admise cererile pentru a ne lămuri odată cum au gândit și cum au respect st judecătorii legea ,!

# Portocală date 23 November 2018 18:50 +5

Pe d-l judecător Antic nu ar trebui să-l mire formarea în mod abuziv a acestui dosar. El încă din anul 2015 era în atenția procurorului Man Ciprian zis „Manelistul„ Mai precis în vara anului 2015 Manelistul i-a cerut unui colaborator/informator al său să îi însceneze o infracțiune de luare de mită tatălui judecătorului, care este de profesie medic, întrucât judecătorul devenise incomod pentru procurorul Man, prin soluțiile pe care le pronunța. Voi reveni și cu alte amănunte, pentru cei interesati.

# DOREL date 23 November 2018 20:40 +2

Pai si sigur ca trebuie sa revii cu amanunte si, de dorit, si cu probe, mai draga ! Si, b): la urma urmelor, procurorul Iasinovschi se poate sesiza si el din oficiu ! Parerea mea ...

# Indrei date 23 November 2018 19:30 +3

Spuneți-ne și cine este acel binevoitor colaborator/informator al dna, ca ne-ați făcut foarte curioși ?!

# Gresit date 23 November 2018 22:18 +4

Gresit ! Toata lumea stia ca la DNA eunt denunturi formulate impotriva lui Antok si Doseanu de cel putin 2 persoane din dosare diferite. Asa era tinut in lat Antik cu pronuntarea de solutii dupa bunul plac a lui Man iar pe avocatul Doseanu , pus sa execute ordinele lui Man , cu precizatea MERGI PE RECUNOASTEREA FAPTEI ca iti va fi mai bine. Asa ca sacul si peticul !

# Clătărin date 24 November 2018 09:34 +4

Am câteva întrebări pentru d-l Doseanu. Cum ați reușit să vă determinați un client, respectiv pe d-na procuror Ardelean șă recunoască la Man o faptă pe care nu o săvârșise? Cum ați reușit performanța să fiți atât avocatul denunțătorului, dar și a celui denunțat, nu doar într-un dosar ci în mai multe? Ce favoruri ați primit de la Man în schimb?

# livia date 24 November 2018 11:59 +2

ma speriati am si eu un dosar la av.Doseanu,pana acum sunt nemultumita, sa vedem ce urmeaza,oricum conform probelor din dosar nu prea se pot face mismasuri.

# Sisu date 24 November 2018 13:16 +1

Dar despre stimabilii judecatori de la CURTEA DE APEL BUCURESTI care au incuviintat aceasta ticalosie ce aveti de zis?Nu ii ia nimeni la intrebari?

# Av Razvan Doseanu date 24 November 2018 17:51 +5

Clatarin / MANdarin 1.Procuror Adriana Ardelea nu a recunoscut niciodata savarsirea vreunei infractiuni . A fost achitata de Curtea de Apel Oradea exact pe teza apararii sustinuta de mine . A fost audiata de Chirculescu daca nu gresesc . 2. Indica un singur dosar in care as fi asistat denuntatorul si denunatul . Papagalule ... 3. Am primit cateva favoruri de la Man : mi a deschis dosare penale , mi a interceptat telefoanele , m-a urmarit luni sau probabil ani de zile . P.S. : Am si timp si bani si stiu si ceva carte sa ma ocup (legal evident) de toti sobolanii care s-au crezut Dumnezeu...

# Av. Razvan Doseanu date 24 November 2018 18:33 +5

@Livia Sper ca nu te cheama si Stanciu . Daca esti nemultumita de avocatul Doseanu de ce nu renunti la el si iti angajezi alt avocat . Povesti de adormit copii mici . Am auzit ca unii dintre voi sunteti mari vanatori . Sa vedem cum va descurcati in rolul de caprioare , iepurasi sau fazani... Tocmai am fost in zona Binsului si un taran care a luat pe vremuri un credit prin intermediul unui director de la o banca mi a dat o valiza . Ce credeti ca e in valiza ? Unii zic ca ar fi dosare musamalizate ( unele cu oameni morti ) , spagi mascate pentru procurori in onorarii de avocat/nas . Par a fi ceva poze si de la sprituri si partide de vanatoare . Si am gasit si un stick in care pot fi marturisiri inregistrate de la denuntatori unde explica cum au fost constransi si cum au mintit , ce au primit in schimbul minciunilor , la cererea cui au mintit ...Unul pare a fi Acrian , altul Blaudiu , altul Corin ...mai sunt si alte nume. Somn usor...

# livia date 25 November 2018 09:56 +1

D-le Doseanu ma atacati pentru ca nu ati inteles comentariul meu. Nu de lipsa de profesionalism a d-tra ma plang eu, ci de caruselul intelegerilor ticalosite in care ati fost prins fara voie, carusel in care pot exista si victime colaterale. De ce va grabiti sa ma comparati cu puscariabila Stanciu Livia? Doar pentru a insulta? In ianuarie , in fata judecatorilor vom vedea daca temerea mea este ori nu este justificata.

# Clătărin date 24 November 2018 20:37 +2

D-le avocat Doseanu mă bucur să aud că aveți o valiză cu dosare mușamalizate, poze și chiar un stisk. Sunt sigur, însă, că ce vă lipsește din acea valiză se află în valiza mea în care sunt mai multe stisk-uri. Sunt convins că nu peste mult timp cele două valize vor ajunge împreună, spre ghinionul acelui „Dumnezeu” la care faceți referire. Somn ușor.

# Xyz date 25 November 2018 14:33 0

Stiti pe cine favorizati cu asemenea Puncte de vedere Posted cuvantu domeniu Va va sound ceva.

# Zetocha ioan date 25 November 2018 18:31 -2

As fi curios sa aflu daca aceasta Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie ar fi interesata sa cerceteze un dosar in care ar trebuii sa constate : ancheta superficiala in cazul unei talhari pusa la cale de interlopi protejati de politisti corupti urmata de o crima cu martor ocular, tainuire de probe si neadministrarea lor , santaj al DNA in care se cere fiului meu sa minta ca ar fi dat mita procurorului Popa iar in urma refuzului se schimba procurorul de caz al fiului meu si incadrarea ajungand din victima unei talhari in criminal in urma unui rechizitoriu intocmit pe probe false,martor mincinos si chiar fragmentarea unei convorbiri telefonice de catre procurorul numit special pentru a condamna ! Chiar daca am fost aparat de d-nul avocat Doseanu care

# Sava date 25 November 2018 18:57 -1

Judecatorul Antik a fost santajat de tortionarul Man-elist in cazul fam.sava,cand dupa ce a respins 2 cereri de recuzare ale Man-elistului in iunie 2015,acest Man a depus alta cerere de recuzare a aceluiasi judecator de caz,pt.motive preexistente,iar acest Antik,a admis recuzarea ceruta de Man,pt.un motiv inexistent in cerere,dar adaugat de Antik din materia competentei facultative in dr.proc civil si...culmea s-a repartizat pe el sa ne judece,ajungand sa fim abuzati de Antik si procurorul de sedinta Man,incalcandu-ni-se toate drepturile si sa fim condamnati,in celebrul dosar telepatic prin postarea unui comentariu si achitati dupa 3 ani si 5 luni de ICCJ.Antik a fost santajat de Man,pe un denunt si e ceva "normal la Oradea.Sa nu ai de-a face cu un Antik si un Man.Ce cauta astia inca sa faca justitie? I-am cerut lui Antik,sa se abtina pentru dosarul ce-l avea la DNA,dar n-a recunoscut,infractorul.Iata ca acum mai sunt si alte dosare cu Antik.Oricum,piticul -Man,este cel implicat.

# Sava ioan date 25 November 2018 19:00 +1

Judecatorul Antik a fost santajat de tortionarul Man-elist in cazul fam.sava,cand dupa ce a respins 2 cereri de recuzare ale Man-elistului in iunie 2015,acest Man a depus alta cerere de recuzare a aceluiasi judecator de caz,pt.motive preexistente,iar acest Antik,a admis recuzarea ceruta de Man,pt.un motiv inexistent in cerere,dar adaugat de Antik din materia competentei facultative in dr.proc civil si...culmea s-a repartizat pe el sa ne judece,ajungand sa fim abuzati de Antik si procurorul de sedinta Man,incalcandu-ni-se toate drepturile si sa fim condamnati,in celebrul dosar telepatic prin postarea unui comentariu si achitati dupa 3 ani si 5 luni de ICCJ.Antik a fost santajat de Man,pe un denunt si e ceva "normal la Oradea.Sa nu ai de-a face cu un Antik si un Man.Ce cauta astia inca sa faca justitie? I-am cerut lui Antik,sa se abtina pentru dosarul ce-l avea la DNA,dar n-a recunoscut,infractorul.Iata ca acum mai sunt si alte dosare cu Antik.Oricum,piticul -Man,este cel implicat.

# Zetocha ioan date 26 November 2018 16:05 0

As fi curios sa aflu daca aceasta Sectie pentru investigarea infractiunilor din justitie ar fi interesata sa cerceteze un dosar in care ar trebuii sa constate : ancheta superficiala in cazul unei talhari pusa la cale de interlopi protejati de politisti corupti urmata de o crima cu martor ocular, tainuire de probe si neadministrarea lor , santaj al DNA in care se cere fiului meu sa minta ca ar fi dat mita procurorului Popa iar in urma refuzului se schimba procurorul de caz al fiului meu si incadrarea ajungand din victima unei talhari in criminal in urma unui rechizitoriu intocmit pe probe false,martor mincinos si chiar fragmentarea unei convorbiri telefonice de catre procurorul numit special pentru a condamna ! Chiar daca am fost aparat de d-nul avocat Doseanu care are experienta in drept nu am putut scapa de executia unui sistem corupt care m-a convins ca justitia in Oradea functioneaza la comanda !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva