17 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

INREGISTRARI CU KOVESI – Fondatorul Black Cube, Dan Zorella: „A inceput sa descrie istoria Laurei si a specificat ca sunt multe casete care se invart in oras despre ea. Probabil casetele se afla la persoanele de care nu s-a atins... Coldea si Laura sunt foarte legati... Au mult material despre Coldea si cererea sa este adunarea de material despre Laura... Hellvig este o persoana corecta si onesta... Laurei nu ii place de acesta... Hellvig nu o place pe doamna” (Declaratia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 October 2016 12:49
Vizualizari: 12792

Apar detalii noi in dosarul „Black Cube”. Jurnalistul Ion Cristoiu a publicat, marti 25 octombrie 2016, declaratia integrala pe care fondatorul companiei Black Cube, Dan Zorella, ar fi dat-o, in 27 iunie 2016, in cadrul Comisiei rogatorii, audiat fiind in dosarul care priveste asa-zisa spionare a sefei DNA Laura Kovesi (foto stanga). Declaratia lui Dan Zorella a fost publicata pe siteul cunoscutului ziarist Ion Cristoiu, cristoiublog.ro.

Dan Zorella relateaza presupuse intalniri pe care le-ar fi avut cu fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, arestat in acest dosar. Documentul contine informatii extrem de interesante, cum ar fi cele despre anumite casete cu Laura Kovesi, casete care „se invart in oras” si care s-ar afla la „persoanele de care nu s-a atins”. De asemenea, Dan Zorella afirma, de cateva ori, ca Daniel Dragomir i-ar fi spus ca in spatele operatiunii s-ar afla seful SRI Eduard Hellvig, acesta din urma nefiind pe placul Laurei Kovesi. Nu in ultimul rand, se vorbeste si despre legatura stransa care exista intre seful operativ al SRI Florian Coldea (foto dreapta) si sefa DNA Laura Kovesi.


Fara a face comentarii, Lumeajustitiei.ro prezinta declaratia lui Dan Zorella, publicata de Ion Cristoiu (intertitlurile ii apartin lui Ion Cristoiu):

L-am vazut pe cel susmentionat in fata mea si te-am informat ca sunt inspector de politie cu datele mentionate mai sus, te anchetez cu suspiciunea de aderare si constituire a unui grup infractional, hartuire, comiterea de infractiuni informatice care include dereglare/perturbare calculator, accesul la material de pe calculator in mod ilegal pentru a savarsi o alta infractiune, in scopul de a vatama un functionar public din Romania, toate acestea in cadrul unei comisii rogatorii.

In legatura cu acestea nu esti obligat sa spui nimic si tot ceea ce vei spune va fi notat de catre mine si poate folosi ca proba in instanta in tara si in strainatate, tacerea poate intari probele impotriva ta, ai dreptul de a te consulta cu un avocat, declaratia ta este luata in cadrul unei cereri de asistenta juridica sosita din Romania.

Dupa ce a citit continutul suspiciunii si avertizarii si le-a inteles, a semnat, si-a spus din buna si libera vointa semnatura.

I: Doresti sa consulti un avocat?

R: Nu.

I: Care este reactia ta despre suspiciuni?

Sunt interesat sa dau astazi toate informatiile, sunt interesat sa cooperez pe deplin.

Sunt interesat sa dau contextul despre mine si despre tot acest eveniment, numele meu este Dan Zorella, am 33 de ani, un titlu de licenta in economie de la Tehnion cu mentiune de excelenta si am titlul de masterat in managementul afacerilor de la Universitatea Tel Aviv cu mentiunea excelenta. Specializare in finante si Comportament Organizational. Eu am infiintat societatea BC Strategy Ltd. si numele marcii 'Black Cube', impreuna cu asociatul meu Avi Yanus in martie 2011. Am inceput cu un numar de angajati 4-5 angajati, astazi suntem aproape 100 de angajati. Eu sunt directorul general al societatii si responsabil cu relatiile cu clientii si actiunile de informatii. Asociatul meu, Avi Yanus, este responsabil cu partea financiara.

Lucram in toata lumea in peste 50 de state. Vorbitori de multe limbi in firma. Adunam probe pentru a le da clientilor informatia pe care am adunat-o pentru a folosi in instantele de judecata. In afara clientilor nostri confidentiali au fost si cazuri de informatii care au ajuns publicate, prin predarea unei declaratii in instanta care a fost publicata ca marturie in instanta.

I: Cum este definita functia ta in firma si ce include aceasta functie din punct de vedere al executarii sale?

R: Sunt directorul general si fondatorul firmei. Precum am mentionat mai sus.

I: Cine din firma are autoritatea sa iti dea instructiuni cu privire la activitatea pe care o ai in cadrul functiei tale in firma?

R: Sunt directorul general si decid singur.

I: Ii cunosti pe inculpatii Ron Weiner si David Geclowicz?

R: Da desigur, sunt angajati ai firmei. Ron lucreaza la firma israeliana, el este fosta persoana din fortele de informatii israeliene si este programator. David este angajat de firma britanica. El este un baiat inteligent care lucreaza la filiala din Londra. Deoarece am deschis infrastructura pentru infiintarea unei filiale in Paris, David trebuia sa fie inainte sa fie reprezentantul nostru in Paris.

I: Detaliaza circumstantele in care i-ai intalnit, si care sunt relatiile personale si/sau profesionale ale tale cu acestia.

R: Pe Ron Weiner l-am intalnit acum aproximativ un an, pe parcursul unui interviu de munca si primirea sa la munca. Iar pe David l-am intalnit acum aproximativ un an, un an si jumatate, pe David l-a primit Avi la munca. In afara de relatii de servici nu am o relatie personala de vreun fel cu acestia.

I: Ai fost in Romania in cursul 2015-2016? Detaliaza perioadele in care ai fost in Romania si care au fost scopurile calatoriei si acestor vizite?

R: Am primit o adresa din partea unei persoane pe nume Daniel Dragomir, la sfarsitul lui ianuarie 2016, precizez ca in anul 2015 nu am fost in Romania. Daniel m-a abordat despre un proiect foarte important si sensibil in Romania. Daniel m-a abordat printr-un tanar israelian pe nume Gidi Zelivansky, ca intermediar care s-a adresat pentru a trimite un client. Nu-l cunosc dinainte de acesta. Daniel mi-a spus ca exista o problema importanta pe care este interesat sa o cercetam in Romania in legatura cu DNA-ul – este vorba de initialele autoritatii anticoruptie. Iar apoi Gidi mi-a explicat ca Daniel este un oficial din serviciile secrete romane. Si am inteles ca nu doreste sa vorbeasca prea mult la telefon si cere sa-l intilnim pe Daniel in Bucuresti.

I: Ti s-a parut ca Gidi cunostea detalii?

R: Doar titlul cercetarii – a verifica informatii legate de suspiciuni de coruptie in organizatia D.N.A., si in special fata de sefa D.N.A.-ului. Am inteles ca intr-adevar Daniel este un oficial, si de aceea am ales sa iau cu mine la aceasta misiune pe Udi Levi, care este fost oficial din organizatiile serviciilor de informatii din Israel si este consultant pentru dezvoltarea afacerilor in firma, a lucrat aproape de Meir Dagan aproximativ 25 de ani, si ne ajuta in domeniile de gasire a clientilor noi sau il iau la intalniri cu clientii, intalniri la care el poate sa contribuie din experienta sa din trecut. Udi Levi a fost de acord sa calatoreasca cu mine”.

Daniel Dragomir s-a prezentat drept curierul SRI pentru misiuni speciale

Am zburat in Bucuresti pe 01.02.2016 (observatia inspectorului, persoana audiata anexeaza un document – o copie pe hartie a rezervarii hotelului iar pe acesta sunt specificate datele la care a fost la hotel, numele sau si numele lui Udi Levi, documentul a fost ridicat si insemnat cu Y.T. 1 din data de astazi pagini).

Am ajuns in Bucuresti dimineata, am mers la hotelul Sheraton Hotel. Specific ca Daniel a luat legatura cu mine pe cai precaute, potrivit modurilor de actionare din lumea informatiilor, printr-un telefon celular care a continut o aplicatie care se numeste silent phone, printr-un program de mesagerie care se numeste wickr, avantajul acestor programe este ca mesajele se sterg, iar telefoanele sunt mai securizate, la intrebarea ta, este vorba despre programe gratuite care se pot descarca de pe app store. Daniel clientul a cerut sa utilizam aceste programe. Pe ambele programe avea aceeasi porecla: johndoe500 ca nume de utilizator pe ambele aplicatii. Daniel mi-a scris, ne intalnim la Hilton – la English Bar la Hilton. Din cate retin in jur de 12:30/13:00 cu aproximatie. Ma vei recunoaste voi avea un mar si un ziar pe masa. Si intr-adevar astfel l-am recunoscut.

A inceput intilnirea, cei prezenti au fost: eu, Udi Levi si Daniel Dragomir. Am comandat doar cafea iar intalnirea a inceput cu prezentarea unuia altuia si am povestit despre mine si despre firma. Am enumerat cateva cazuri din trecut care au ajuns in presa si se poate vorbi despre acestea. Am povestit ca noi lucram cu clienti particulari, firme si guverne. Si pentru fiecare fel am dat un exemplu. Udi s-a prezentat pe sine si circumstantele sale si apropierea sa de Meir Dagan. Meir Dagan a fost reprezentantul nostru onorific in trecut. Pe Udi l-am prezentat ca presedinte onorific in firma. Iar atunci Daniel a inceput sa se prezinte, a prezentat fondul sau din serviciile de informatii, multi ani in S.R.I. A mentionat ca in ultima perioada a fost mutat din functia oficiala din organizatie din cauza unei anchete care are loc impotriva sa la D.N.A. A sustinut ca ancheta este bullshit, dar ii permite astazi sa fie un gen de persoana in umbra S.R.I.-ului, si sa fie curierul sau pentru misiuni speciale. Udi Levi a ras si a zambit si a spus, da, si la mine este asa, in domeniul nostru niciodata nu parasim serviciul public. Iar astfel am creat un limbaj comun pentru ca am inteles ca sintem din acelasi domeniu.

Dupa cateva minute la English Bar, Daniel a propus sa mancam pranzul, sa trecem intr-un loc mai linistit unde sa mancam prinzul. Am fost de acord si am iesit de la English Bar si am mers aproximativ cinci minute pe jos. Am ajuns la un restaurant aproape de hotel, cu numele de 'NADAMAS' iar acolo ne-am asezat.

Daniel, ca persoana a serviciilor de informatii, s-a asezat in coltul restaurantului cu fata la usa, sub muzica clasica, zgomotoasa. Acolo am comandat sa mincam pranzul iar Daniel Dragomir a inceput sa ne povesteasca despre proiect.

Daniel a inceput sa explice ca scopul proiectului este de a ne asigura si de a confirma sau de a nega un numar de suspiciuni si directii de coruptie, mita si conduita problematica in organizatia D.N.A. si specific la sefa organizatiei, Laura Kovesi. Daniel a spus ca de cand este in aceasta functie, ea de fapt a preluat comanda statului si face cu statul ca si cum ar fi statul ei personal.

Ea impreuna cu nr. 2 al S.R.I-ului al carui nume este Florian Coldea. Ca acest cuplu a transformat aceasta intr-un stat al fricii, teroare. Ei ancheteaza pe toata lumea si chiar baga judecatori, persoane si ministri in inchisoare. Si ii ameninta pe toti. Daniel nu a vorbit deloc despre dosarul lui personal de la D.N.A. asa cum m-as fi asteptat de la orice client potential pe care il cunosc din trecut. Nu a cerut sa rezolvam problema lui personala, ci a vorbit despre problema nationala si cat este de important Romaniei”.

Laura si Coldea sunt in relatii foarte bune cu americanii

Incetul cu incetul am inceput sa intelegem ca este aici un proiect sensibil si serios, iar de aceea Udi Levi a decis sa inceapa sa inregistreze aceasta convorbire, inregistrarea a inceput la cateva minute dupa ce ne-am asezat la restaurant. Eu nu inregistrez niciodata clientii. Dar Udi avea un stilou dintre acestea, un stilou pe care se apasa pe arcul sau si el incepe sa inregistreze.

Udi mi-a facut semn ca incepe sa inregistreze, iar eu am dat din cap ca sunt de acord. Din acel moment conversatia este inregistrata si este in mana mea astazi. (Observatia inspectorului: suspectul imi preda o copie a redarii intalnirii precum si disc copie a convorbirii inregistrate. Am ridicat cele mentionate mai sus si le-am insemnat cu Y.T. 2 din data de astazi si respectiv Y.T. 3 din data de astazi). Suspectul mentioneaza in fata mea ca exista cateva fisiere pe disc in plus fata de inregistrarea conversatiei de mai sus. Suspectul va detalia aceasta in continuare. Suspectul citeste puncte si propozitii alese din redarea insemnata cu Y.T. 2 din data de astazi, paginile 1-26, a se specifica ca este vorba de o redare in limba engleza. Redarea contine litere in limba engleza, mai jos este legenda:

Y – Daniel

BCI – eu – Dan Zorella

BC – Udi Levi.

I: Mentioneaza-mi care sunt punctele importante pe care doresti sa le precizezi in legatura cu aceasta redare.

R: Daniel mi-a povestit ca a trimis pe adresa presedintelui, din contextul conversatiei, era un mesaj care s-a trimis in ultima perioada, adica se refera la presedintele actual al Romaniei, Iohannis Klaus, printr-o persoana foarte apropiata presedintelui. In legatura cu problemele presedintelui (neinteligibil) despre sotia presedintelui si presedinte. A mentionat o persoana apropiata presedintelui, fostul consilier pentru siguranta nationala George Fotache. Dupa aceea, Daniel a inceput sa descrie istoria Laurei si a specificat ca a facut multe greseli in cariera si sunt multe casete care se invart in oras despre ea. Probabil casetele se afla la persoanele de care nu s-a atins. Laura si Coldea sunt in relatii foarte bune cu americanii. Coldea si Laura sunt foarte legati, ea se teme ca-si va termina functia, asa si el si invers. Daniel povesteste despre dosare confidentiale din organizatiile de servicii de informatii. Un anumit dosar despre ancheta Al Qaeda, de la CIA le-au cerut ajutorul. Un dosar aditional legat de Dania Priest si Dick Marty. Dosare aditionale legate de anchetele americanilor in Romania si influentele americanilor in Romania, informatori interni pe care ii are de la organizatiile de servicii de informatii despre problemele ei si mai mult decat atat probleme pe care le are Coldea. Ca, de exemplu, faptul ca dnul Coldea a fost implicat in povestea rapirii ziaristilor romani in 2005, in care a fost implicat si Daniel si ca au eliberat ziaristii si au platit pret de rascumparare, o parte din pretul de rascumparare a ramas in mainile lui Coldea. Daniel precizeaza ca au mult material despre Coldea si cererea sa in final este adunarea de material despre Laura.

Pe parcursul conversatiei Daniel specifica problema sa personala prin faptul ca, daca intr-adevar, Laura si Coldea ar fi scosi din functiile lor, atunci Daniel ar putea sa-l schimbe pe Coldea in functia numarul 2 in S.R.I. In continuare, Daniel mentioneaza convorbiri sensibile ale sale cu americanii si precizeaza conversatii ale lui Coldea din ultimul timp cu americanii si aceasta arata ca el astazi inca este 'puternic in probleme'. Tin sa specific un paragraf din cele mai importante din redare (suspectul citeste paragraful in engleza), va dau un rezumat in ebraica al paragrafului: Daniel mentioneaza ca domnul Hellvig, seful S.R.I.-ului este o persoana corecta si onesta si doreste sa conduca organizatia asa cum trebuie. Laurei nu ii place de acesta. Hellvig a avut un grup de persoane, o echipa foarte apropiata de acesta si inainte de a fi numit sef al organizatiei Coldea si Laura i-au arestat pe toti. Astazi Hellvig este singur in companie si desigur ca nu o place pe doamna. Atunci cand eu si Udi am intrebat daca este prieten bun al lui Daniel, Daniel a raspuns cu un zimbet ca il cunoaste. Adica deja ne-a dat de inteles cine sta in spatele proiectului si adresarea catre Firma Black Cube. Am inteles ca acel client care sta in spatele lui Daniel este de fapt Hellvig, seful SRI-ului.

I: Atunci ai inteles?

R: Da, aceasta este prima data cand am inceput sa inteleg aceasta si am inceput sa inteleg ca atunci cand Daniel spune si se exprima 'noi' 'we' el se refera la el si la Hellvig, si la organizatia SRI-ului”.

Din aceasta eu am dedus ca Daniel se refera la domnul Hellvig si la presedintele Romaniei”

I: Detaliaza continuarea redarii:

R: In continuare descriu capabilitatile firmei. (Citeste un paragraf aditional din redare – momentan la pagina 16) Daniel descrie ca exista si alte surse care sunt interesate de acest proiect, vreau sa spun ca de fiecare data cand eu precizez cuvantul proiect ma refer la comanda de lucru de la client de la firma Black Cube, Daniel a spus ca nu vrea sa se arate ca fata proiectului, sa se arate ca un fel de arhitect al proiectului, deoarece cand va dori si se va intoarce la serviciu nu poate fi legat de un astfel de proiect impotriva sefei D.N.A. (continua sa citeasca in engleza – primul paragraf pagina 17) Daniel adauga, iar eu traduc: Exista multe persoane care sunt interesate de reusita acestui proiect, v-am povestit doar despre o parte din ei pana acum.

Din aceasta eu am dedus ca Daniel se refera la domnul Hellvig si la presedintele Romaniei. Daniel a fost inca circumspect in aceasta faza, deoarece ma cunostea doar de vreo ora. Insa deja m-a facut sa inteleg cine sta in spatele proiectului.

(persoana interogata citeste ultimul paragraf de la pagina 17 si inceputul paginii 18) eu traduc:

Daniel specifica ca a dat un impuls despre faptul ca acest client este total interesat de proiect.

Iar clientul asteapta ca Daniel sa gaseasca solutia pentru executie.

In continuare redarii, pagina 18 precizez ca noi vom pune o echipa a noastra in Romania.

In continuarea redarii pagina 19, Daniel propune o poveste de acoperire despre cum ne-am cunoscut, sa avem o initiativa de afaceri comuna, in Moldova, in Amman sau in Dubai daca cineva va veni sa intrebe.

In continuarea redarii pagina 20 eu intreb. Daca Daniel va dori sa ne intalnim cu clientul care sta in spatele sau. Iar Daniel raspunde ca va vorbi cu clientul iar daca clientul va dori atunci el se va bucura. Dupa spusele lui Daniel nu este sigur ca acest client va dori. Insa din punctul de vedere al lui Daniel s-ar bucura sa ne faca cunostinta. Si precizeaza explicit, doar cu cei doi clienti. Din cate am inteles el se referea, ca proiectul este foarte compartimentat si daca ne vom intalni cu cineva atunci va fi doar cu Hellvig sau cu presedintele, el nu implica oficiali juniori din organizatia S.R.I. in acest proiect.

Continuarea redarii pagina 21, eu il intreb pe Daniel daca doreste o oferta in scris si cind doreste sa incepem proiectul? Daniel raspunde la aceasta ca nu doreste o oferta in scris ci doreste sa stie care este bugetul pentru un astfel de proiect. Daniel deja a inteles capabilitatile noastre, el va merge la clienti si le va prezenta proiectul si le va prezenta planul iar apoi va reveni la noi. Eu ii spun ca bugetul este in jur de 100-150 de mii de lire sterline pe luna pe o perioada de doua luni. Adica intre 200-300 de mii de lire sterline pentru intregul proiect. in plus comision de succes, referindu-ma la o plata aditionala care se efectueaza la finalul proiectului, doar in cazul in care am reusit sa aducem un dosar de informatii care este compus din mai multe surse care afirma sau neaga in mod echivoc acuzatiile impotriva lui Laura Kovesi. Comisionul de succes aproximativ 750 mii de lire sterline aditionali.

In continurea redarii pagina 24 Daniel precizeaza ca el este in relatii bune cu premierul Moldovei. Noi precizam ca noi lucram cu guverne in mai multe proiecte inclusiv cautare de proprietati ale guvernelor anterioare care au furat bani. Daniel specifica si ca are usa deschisa la Putin.

I: Mentioneaza punctele principale in plan – adica planul de executare pe care l-ati planificat pentru proiect, precum apare din redare.

R: Suspectul se refera la paginile 13-14 din redare si raspunde.

In aceasta faza am inceput sa intelegem eu si Udi ca in spatele acestui proiect sta un organ guvernamental, si de aceea am aruncat aluzii despre posibilitatea si capabilitatile noastre sa lucram cu astfel de factori. Am inceput sa povestim ca primul lucru pe care-l facem intr-un astfel de caz e ca luam toate directiile si suspiciunile pe care le are despre doamna, adica Laura Kovesi si incepem sa le verificam unul cate unul.

Si la ea personal, si la apropiatii acesteia – adica angajatii din jurul sau din prezent sau din trecut. Iar apoi din aceasta constituim dosarul de informatii care este predat clientului la sfirsitul procedurii. In dosarul de informatii pot fi casete, e-mailuri, fisiere si orice fel de informatii care se pot aduna despre directiile pe care le-a cerut. In a doua faza putem si sa-l ajutam pe client in utilizarea informatiilor, adica sa predam un raport al nostru oficial catre diverse autoritati. Fie daca in Romania si fie daca diverselor autoritati din Europa. In plus putem ajuta daca clientul va dori si cu presa internationala pe acest subiect, daca clientul va dori sa scoata anumite povesti in presa noi vom sti cum sa transmitem aceasta mai departe.

I: Detaliaza ce s-a intamplat la finalul intalnirii.

R: Precizez ca Daniel a inteles in profunzime toate metodele de actiune posibile noua, si a precizat ca va merge la clienti cu planul detaliat si cu bugetul general si va reveni la noi in curand.

In aceasta faza de fapt s-a incheiat intalnirea. Udi Levi a mers cu aparatul de inregistrare la toaleta si l-a stins. De acolo ne-am despartit fiecare pe drumul sau, eu si Udi ne-am intors la Hotel Sheraton, am dormit acolo in acea noapte, iar pe 02.02.2016 devreme dimineata am parasit Romania”.

Atunci am inteles din aceasta ca materialele se vor depune pe masa presedintelui ca parte din probe pentru luarea de decizie in legatura cu renumirea lui Kovesi”

Doresc sa precizez un detaliu important aditional, la pagina 3 din redare Daniel precizeaza ca exista doua luni pentru executarea proiectului, deoarece presedintele trebuie sa decida despre renumirea lui Laura Kovesi la inceputul lui aprilie 2016, iar intalnirea avut loc pe 02.2016, atunci am inteles din aceasta ca materialele se vor depune pe masa presedintelui ca parte din probe pentru luarea de decizie in legatura cu renumirea lui Kovesi.

I: Detaliaza ce s-a intamplat dupa aceea.

R: Ne-am intors in tara si nu s-a luat legatura cu Daniel Dragomir pe parcursul unei luni aproximativ, in jurul lui 07/03/2016 Daniel a luat legatura, la inceput prin mesaje WICKR, iar apoi prin convorbire pe silent phone, Daniel a precizat ca este interesat sa inceapa proiectul, s-a scuzat ca i-a luat atat de mult timp pentru a reveni la noi, ca este un proiect foarte sensibil si complex si ca a avut nevoie de mult timp pentru a primi aprobarile potrivite. Daniel a precizat ca datorita timpului scurt care a ramas aproximativ trei saptamani, a reusit sa obtina aprobare de la S.R.I., ca noi sa lucram in Romania ca 'celula' a S.R.I.-ului si vom putea efectua de acolo activitati de accesare a e-mailurilor, iar aceasta vom face doar din Romania, deoarece acolo au competenta legala de a face aceasta.

I: Ce dovada/document/orice alt detaliu ai avut la dispozitie ca dovada a acestei sustineri ca aveti aprobare sa operati ca 'celula' a organizatiei S.R.I.?

R: Am primit despre aceasta un numar de dovezi pe care le voi detalia. Precizez ca Daniel a spus ca vom putea chiar avea intalniri cu persoane pentru a verifica informatii in legatura cu doamna, Laura Kovesi, in lume dar nu este scopul principal al proiectului datorita timpului scurt. Iar Daniel m-a intrebat care este momentan bugetul pentru executarea proiectului. I-am spus ca voi reveni la el. Iar atunci am inteles ca exista aici un proiect extrem de sensibil ca vreau sa verific un pic mai in profunzime inainte sa avansam. Iar atunci m-am gindit si mi-am amintit ca Meir Dagan care este presedintele onorific al 'Black Cube' a avut relatii foarte bune cu serviciile de informatii din Romania. M-am gandit ca el ne poate verifica mai in profunzime despre esenta proiectului. M-a consultat cu Udi Levi, daca pot apela la Dagan pe acest subiect, iar Udi a spus ca este o idee buna.

Am mers singur la Meir Dagan acasa, la cateva zile dupa convorbirea cu Daniel, i-am explicat sensibilitatea proiectului si am intrebat daca va putea verifica cu relatiile sale din Romania daca este intr-adevar un proiect guvernamental. Dagan nu il cunostea pe Daniel Dragomir. Insa desigur a spus ca va putea sa verifice aceasta pentru noi.

I-am explicat sensibilitatea sa fie precaut cu treaba cu Coldea si sa nu il abordeze pe Coldea din greseala. Am precizat lui Dagan ca din cate am inteles noi din prima intalnire cu Daniel, clientii care stau in spatele proiectului sunt Hellvig si presedintele. Dagan a spus ca intelege sensibilitatea si sistemul din Romania. A spus ca va verifica si va reveni la mine si ne-am despartit. Singuri prezenti care au fost si m-au vazut intrand la Dagan au fost agentii sai de securitate, dar nimeni nu a fost prezent pe parcursul intilnirii si nu a auzit lucrurile.

Dagan a revenit la mine dupa o zi doua, la telefon si mi-a precizat ca a efectuat toate verificarile in Romania si intr-adevar este vorba de un proiect foarte important si sensibil pentru statul roman, noi trebuie sa executam activitatea precum a spus Daniel doar din Romania si astfel vom fi protejati de catre organizatie. Vom functiona ca celula a S.R.I.-iului si sa avem succes, o misiune importanta.

I: Care este numarul lui Dagan de pe care Dagan a sunat catre Romania?

R: Nu stiu, banuiesc ca s-a folosit de pre-paid.

I-am povestit despre aceasta lui Udi Levi, Udi mi-a spus ca daca Dagan a verificat atunci stie ce spune. M-am intors la Daniel la telefon in jurul 14/3/16, si i-am spus ca putem sa avansam. Ca noi precum a cerut el vom trimite o echipa in Romania, i-am spus ca pretul va fi aproximativ jumatate din ceea ce i-am spus la intilnirea noastra, deoarece costurile noastre sunt bazate pe ore si oameni, adica 125 mii de lire sterline. Si comision de succes de 375 mii de lire sterline. Din nou a spus ca a inteles si ca va reveni la mine. S-a intors in aceeasi zi si a cerut o reducere. I-am spus ca maximul este inca 10 reducere si am incheiat pretul final 115 mii de lire sterline si 335 mii de lire sterline comision de succes. Pretul a fost stabilit, Daniel a spus ca datorita sensibilitatii nu vor putea face aceasta prin transfer, si a intrebat daca putem primi banii in numerar? Am spus ca nu stiu si ca-l voi intreba pe partenerul meu Avi Yanus.

Aceasta este faza in care l-am sunat pe Avi Yanus si i-am spus: eu, am un client guvernamental in Romania iar acesta doreste sa achite in numerar pentru proiectul din Romania. Este posibil? Avi a raspuns ca nu este o problema, ia de la el banii in Romania, adu-i in Londra, care este inca in granitele Uniunii Europene, eu voi depune banii in Londra si voi baga suma in conturile firmei.

L-am sunat pe Daniel si i-am spus ca subiectul este inchis, Daniel m-a intrebat cind cel mai repede voi putea veni doarece nu este mult timp pentru proiect. M-am urcat in avion pe 16/03/16 dupa-amiaza, am ajuns in Bucuresti pe 16/03/16 seara, iar Daniel a cerut sa ne intalnim inca in aceeasi noapte deoarece subiectul este urgent. Am luat o camera la hotelul 'Radisson Blu' (observatia inspectorului: suspectul preda o copie a facturii de la hotel, documentul a fost ridicat si insemnat cu Y.T. 4 din data de astazi) si am stabilit sa ma intalnesc cu Daniel in acelasi loc unde ne-am intalnit data trecut, la Hilton, English Bar, inca in aceeasi noapte la orele serii”.

Cei de la Black Cube spun ca n-au spart e-mailul Codrutei

Am mers la Hilton, l-am intalnit acolo pe Daniel, Daniel mi-a spus hai sa mergem la un loc linistit, unde se poate vorbi si vom vorbi despre proiect. Am iesit din Hilton, a avut acolo un autovehicul cu sofer. Este vorba de un Jeep alb luxos nu retin producatorul. Nu retin date legate de sofer. Daniel a spus hai sa mergem, avem aici un apartament ascuns, acolo putem sta in liniste si vorbi, acesta este un comportament cunoscut din organizatiile serviciiilor de informatii si de aceea am fost de acord. Am intrat in autoturismul lui Daniel si am mers aproximativ 15 minute, stiu sa specific ca am fost inca in Bucuresti. Ne-am oprit langa o casa cu gard mare din metal, la intrebarea ta nu erau locatii de afaceri in zona sau ceva aparte ci totul era case, case. In momentul in care s-a deschis poarta am intrat inautru pe jos. Poarta este o poarta de metal mare si este langa aceasta o usa de metal prin care se intra pe jos. Exista acolo un hol, iar inauntru o camera de consiliu improvizata. Ne-am asezat in aceasta camera de consiliu. Nu o camera prea luxoasa ci asemanator cu un birou obisnuit. Daniel a vrut direct sa termine povestea cu banii, mi-a adus un plic, si mi-a spus conform ratei de schimb de 1.3 este 149000 de euro. Mi-a spus te rog numara. Eu nu am vrut sa numar. Am scos din pachetul mare, care a fost impartita in cateva teancuri mici. Erau acolo citeva teancuri cu legaturi de cate 10.000 euro in bancnote de o suta. Erau cateva teancuri mari mari cu bancnote de 500 de euro. Mi s-a parut mai mult sau mai putin rezonabila suma si am inapoiat totul in plic si am bagat in geanta si gata am terminat cu banii.

Iar apoi am inceput sa vorbim despre proiect, Daniel mi-a spus ca stie ca am facut verificari cu presedintele firmei, Meir Dagan, care era o persoana importanta in ochii lui. Iar eu am zambit, un pic din incomoditate, dar Daniel a inteles ca este acceptat. Daniel a revenit si a spus ca Hellvig ca sef al S.R.I.-ului aproba aceasta activitate a noastra, ca celula care poate functiona din Romania. Iar de aceea a luat mult timp pentru a obtine o astfel de aprobare complexa. Daniel a specificat chiar si articolul legal pentru acest subiect 302 din Codul roman pe baza caruia se primeste aceasta aprobare. Acest articol vorbeste despre legalitatea accesului pe un calculator atunci cand exista suspiciune de delapidare sau coruptie.

Daniel a spus ca are nevoie de material in doua saptamani, deoarece presedintele trebuie sa decida despre prelungirea numirii lui Kovesi. Iar atunci Daniel a scos un plic aditional, acest plic a continut directiile si suspiciunile impotriva Laurei pe care vrea ca noi sa le cercetam. Este vorba despre un document lung (observatia inspectorului: suspectul preda un document insemnat Y. T. 5 27.06 16 pagini.) Daniel mi-a explicat ca acestea sunt directiile si suspiciunile pe care ne roaga sa le cercetam. De exemplu, pe pagina patru se vorbeste despre declaratiile de avere care nu sunt integrale sau corecte ale Laurei, iar pe parcursul documentului sunt toate declaratiile Laurei scrise de mina ei. Despre care Daniel are suspiciuni. Iar atunci a explicat inca si inca suspiciuni despre aceasta, o parte din acestea, precum a detaliat in intilnirea avuta cu Udi Levi. Iar o parte aditionale – precum suspiciunea legata despre cum a primit o functie la o virsta atat de tanara, precum si razbunare personala a sa fata de procurorul anterior al DIICOT-ului, suspiciuni legate de mita pe care tatal ei ia in numele ei cu scopul de a inchide dosare de ancheta. Si inca si inca.

Documentul la pagina insemnata 8 – apare o insemnare scrisa iar pe aceasta o mazgaleala cu stilou albastru, suspectul precizeaza ca este vorba despre scrisul de mana a lui Daniel.

I: Ce scrie sub mazgaleala?

R: Este vorba de scrisul de mana al lui Daniel si scrie acolo adresa electronica a Laurei Kovesi. Adresa electronica pe care ne-a rugat sa o spargem. Pe aceasta adresa de e-mail nu am spart-o, deoarece pana la finalul activitatii nu s-a gasit o modalitate de spargere, nu ne-am gandit la o cale potrivita de spargere si de aceea nu am incercat.

Suspectul preda o marire a paginii 8, documentul a fost ridicat si insemnat cu Y.T. 6 din data de astazi. Iar pe aceasta conform sustinerilor sale se poate vedea sub mizgaleala adresa electronica lkovesi@pna.ro. Specific ca scrisul de mina al lui Daniel apare si pe pagina 10 cu stilou albastru.

La intrebarea ta, toate documentele originale au fost scanate pe sistemele de calculatoare ale firmei si au fost concasate.

Specific ca pe parcursul intilnirii eu am notat despre principalele lucruri (Observatia inspectorului: suspectul preda o copie a acestor notatii insemnata cu Y.T. 7 paginile 1-8)

Specific ca in aceste notatii apare telefonul privat – particular al Laurei, este vorba despre numarul care apare pe prima pagina din paragraful de sus. Este important de precizat ca nu se poate obtine numarul prin surse de informatii deschise”.

Vom cauta conturi bancare nedeclarate ale Laurei in tarile mentionate printre care Cipru, Monaco, Elvetia”

La pagina 3 a documentului care fost insemnat de tine si pus cu data de astazi apar informatii sensibile aditionale si este vorba despre telefonul particular – personal al Laurei si al lui Coldea. Ambele numere de telefon mi s-au dat de catre Daniel pe parcursul intilnirii. Daniel a cerut iar acest lucru este scris de catre mine in rezumatul mentionat mai sus la pagina 5 ca vom cauta conturi bancare nedeclarate ale Laurei in tarile mentionate printre care Cipru, Monaco, Elvetia. In acest document pe pagina 7 eu am scris ceea ce a propus Daniel ca se poate opera prin tata, chiar a propus sa-i dam bani pentru inchiderea unei anchete a unei persoane fictive ca un fel de momeala si incriminare. In plus i-a mentionat pe fratele si pe fostul sot al Laurei ca persoane importante. Daniel chiar specifica ca organizatia SRI are o sursa care este prieten al divortatului Laurei.

Doresc sa mentionez ca am scris chiar de cateva ori in document ca Daniel mi-a spus ca exista doar doua saptamani pentru executare. Daniel mi-a cerut ca in momentul cand vor exista rezultate, nu le scoate din Romania, ci adu-mi-le mie. I-am spus lui Daniel ca voi veni sa-i raportez direct. Pe parcursul intalnirii l-am intrebat daca vom primi un contract guvernamental semnat, Daniel a raspuns ca din cauza sensibilitatii nu se va putea primi un contract, iar eu i-am spus ca inteleg, si precum stie am facut verificarile noastre.

Daniel a spus ca in aceasta faza eu il voi intalni pe el si nu clientii finali, iar eu am fost de acord. Am iesit afara, am mers apoi cu Jeepul si soferul la hotelul Hilton, iar Daniel m-a intrebat daca doresc un pahar de bere, deja era foarte tarziu noaptea, in jur de miezul noptii, i-am spus cu placere si am mers intr-un tur pe jos in zona Hilton o plimbare pe jos de aproximativ 5 minute, am ajuns la un bar deschis care se numea Bloombar, acolo am stat la o conversatie scurta despre importanta misiunii si a succesului comune, am baut o bere si ne-am despartit fiecare pe drumul sau. Iar eu m-am intors pe jos la Radisson Blu.

Devreme dimineata, 17. 03. 16, am decolat din Romania spre Londra.

Vreau sa precizez ca Daniel a subliniat de cateva ori in conversatie ca Hellvig, seful SRI, este cel care aproba activitatea si specific metodele de activitate in domeniul informatic si cunoaste detaliile proiectului. De asemenea a specificat ca presedintele asteapta mult primirea materialelor. (neinteligibil)

David Geclowicz si Ron Weiner au fost trimisi la Bucuresti pentru a efectua accesarea e-mail-urilor, impartirea intre ei fiind ca Ron este persoana tehnologica avand misiunea de spargere in sine, iar David trebuia sa sune la telefon persoane si sa le convinga sa ne deschida e-mailul lor, la un exercitiu al unei apasari pe un anumit link.

Este important de precizat ca o activitate de acest gen se poate executa in orice loc din lume. Ceea ce doresc sa subliniez prin aceasta este ca eu am instruit si am insistat sa actioneze din granitele Romaniei din cauza instructiunilor pe care le-am primit de la client si aprobarii pe care am primit-o.

Este important sa precizez ca nu avem si niciodata nu am avut echipamente care necesita apropiere fizica de persoane precum valize de un fel sau altul. Toata activitatea putea fi efectuata in orice loc de pe glob.

I: Ce documente s-au semnat pe acest subiect, in tot proiectul?

R: Precum am precizat nu a existat un contract guvernamental scris si nu s-a semnat nimic fata de Daniel sau alt factor ci a existat un contract verbal. La intrebarea ta nu stiu daca s-a semnat un contract individual fata de membrii echipei, cel care stie despre acest subiect este Avi Yanus.

I: Conform sustinerilor lui Ron Weiner si David Geclowicz denumirea proiectului a fost Tornado, aprobi aceasta?

R: Da.

I: Detaliaza despre restul membrilor echipei care s-au ocupat de proiect?
R: A fost un cuplu care se numea Stela Pen si Yossi Segal, ei trebuiau sa intalneasca in Londra o tanara pe numele Liliana Sabau care a lucrat aproape de Laura Kovesi si ar fi trebuit sa furnizeze date despre faptele acesteia care sint ilegale in cazul in care au existat de acest gen ale Laurei Kovesi. Intalnirea a avut loc la Londra dupa arestarea lui Ron Weiner si David Geclowicz, duminica. Insa cea verificata, respectiv Liliana, nu a dat nici un detaliu nici pozitiv si nici negativ despre Laura, nu a fost de acord sa vorbeasca despre aceasta de loc. Acest fapt arata ca am crezut in urma arestului ca este vorba de un proiect guvernamental. Ca arestul este doar o neintelegere care se va rezolva in urmatoarele ore, altfel nu continuam activitatea, sa pereclitez persoanele. Aceasta a fost o zi sau doua dupa arest”.

*Cititi aici continuarea declaratiei data de Dan Zorella

Comentarii

# profesionalism date 25 October 2016 13:16 +8

ba, tata, ba! sa le explice careva la agentia aia super isteti si la sefii lor cu diplome de excelenta ce inseamna ”secret profesional”. Adica, ba, chiar cu coldea sa nu vb, da in rest puteti sa dati telefoane in miez dă noapte! Ma lasi?! Aici pute a intelegere intre americani, preteni cu coldea si kovesi, si fratii lor din israel. astia or fi platit fara sa negocieze. Vreti dovada? Asa zisii spioni iau cu suspendare si se duc in treaba lor. kovesi a ramas pe functie. coldea la fel. poate ca mai stiti voi cate ceva de dosare penale facut in romanica israelienilor implicati in tranzactii imobiliare, ca eu, unul n-am mai dat de ei prin presa.

# DODI date 26 October 2016 01:10 +3

Vipera și scorpia sunt de genul feminin. De asemenea și ... de coldea. Un om rău, cu buze subțiri, viclean, perfid și inodor. Necazul nostru este că răul făcut românilor și României de cei doi este incomensurabil. Prin perpetuarea la putere a nulităților, sferodocților, prin distrugerea facarilor și afaceriștilor români, prin protejarea capitalului strîin, prin tolerarea raptului practicat de acestea. Și când te gândești că la pierderile cauzate României aceștia s-a vândut pe 30 de arginți.

# ROBERT HORVATH SUA date 25 October 2016 13:31 +1

CODUL PENAL ROMAN :  MINIMUM 20 DE ANI PUSCARIE PENTRU PRESEDINTELE KLAUS IOHANNIS ! Citez : CODUL PENAL \Omorul, Tentativa de omor sau incercare de a sterge urmele.\ g) de către un judecător sau procuror, poliţist, jandarm sau militar, în timpul sau în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau publice ale acestora,se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani  Sursa ROBERT HORVATH DEVA BLOG  SAU DEVARTES BLOG

# Vladimârrr...!!! date 25 October 2016 13:34 +16

UITATI-VA DRAGI PRIETENI LA CEI DOI SI GANDITI-VA LA CE NE-AU FACUT CE NE FAC SI CE NE VOR MAI FACE, PENTRU A VA CONVINGE  ODATA IN PLUS CA SOMNUL DEMOCRATIEI ZAMISLESTE MONTRI !!! IAR RESTUL PRIETENI ESTE... VANARE DE VANT ...!!!

# unul din lumea cea mare date 25 October 2016 15:39 +5

ptr Vladimârrr...!!!// draga prietene ,dupa mine asta/i intoxicare pentru fraieri!!!nu am ce comenta !!!

# Pif date 25 October 2016 14:14 +1

Parca ar fi tradusa cu Google translate declaratia astuia. Desi tipul are o buna memorie pt. detalii, e interesant cum a uitat in ce zi a saptamanii a fost 1 aprilie , confundand sambata cu duminica. Conform comunicatului DIICOT, retinerea celor 2 evrei( intre usile hotelului) s-a efectuat in data de 3 aprilie si nu in 1 aprilie( de ziua pacalelilor).

# pelin date 25 October 2016 19:57 +8

E GRAV!Nici macar in republicile bananiere seful operativ al serv.secret nu sta in pat cu sefa procurorilor,fiindca ies dosare cu "malformatii"!Ca civil pot sa acept ca s-au iubit nebuneste,dar trebuia sa-si dea dimisia de urgenta!Stati linistiti!Nu se darama nici justitia iar procurorii tot ii trimiteau la bulau pe coruptii de pana acum!Justitia nu sta in doi-trei oameni!Aceasta poveste de mare amor (aproape pe fata)iera la un pas sa conduca la divortul lui COLDEA de sotie!Nu este un zvon sau o barfa,ci un pur adevar.Luluta+Coldea au fost amanti in toata regula!Publicat la 24.o4.2015 de RADU MORARU.Acesti imorali nu au ce cauta functii,pozitie din care fac pe DUMNEZEII.Pana una pana alat sa le fie rusine!!!!!!!!!!!

# mitica de la scularie date 26 October 2016 12:10 -2

un scensriu mai prost nu am vazut nici in filmele americane,alea cu supereroi !am reusit sa-i intrecem si pe timpitii aia de francei, cu charlie !! :lol:

# Robert Horvath SUA date 27 October 2016 17:25 0

ULTIMUL MEU FILM EXECUTION A FOST PREZENTAT LA CLUBUL PRESEI STRAINE NEW YORK. S-A APLAUDAT IN PICIOARE. SUBIECTUL .....CEAUSESCU ESTE BINE SI ACTIONEAZA IN NY. FILMUL ANTI SECURITATE ESTE O LOVITURA TERMINALA SERVICILOR.....SECURITATEA CU NUMELE SCHIMBAT ! Sursa Robert Horvath Deva Blog Si Devartes Blog

# ROBERT HORVATH SUA date 28 October 2016 02:24 +1

BOMBA SECOLULUIraport desecretizat C.I.A : UDMR REPREZINTA RETEAUA  RUSA SUB ACOPERIRE MAGHIARA ! SERVICIILE ROMANESTI IMPOTENTE SI INFILTRATE ! Fragmente-La numirea în postul de procuror general al României a Laurei Codruta Kovesi se stia ca sotul acesteia – Eduard Kovesi – fusese racolat de spionajul maghiar. CITITI ROBERT HORVATH DEVA BLOG

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 16.08.2022 – Pirlog o umileste pe Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva