26 noiembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LAZAR ACOPERA BINOMUL – In loc sa mearga pe firul inregistrarilor audio-video in care Ghita si Basescu denunta grupul de crima organizata din SRI si DNA, Procurorul General Augustin Lazar asteapta sa-i vina probele la sediul PICCJ: „Pana in acest moment nimeni nu a depus vreun denunt sau vreo plangere... Cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele” (Video)

Scris de: A.P. | pdf | print

4 ianuarie 2017 13:29
Vizualizari: 8419

Prestatie lamentabila a Procurorului General al Romaniei, Augustin Lazar (foto). Intervievat de reporterii indignati ca Parchetul General nu indrazneste sa deschida urgent o ancheta dupa dezvaluirile in care Sebastian Ghita si Traian Basescu au denuntat grupul de crima organizata din SRI si DNA, Augustin Lazar a dat de inteles ca procurorii PICCJ nu se vor urni in lipsa unei sesizari. Ca si cum nu ar fi vorba despre un grup de crima organizata, ci despre o fapta pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate, Augustin Lazar pretinde de la fostul deputat Sebastian Ghita si de la ex-presedintele Traian Basescu sa indice care este infractiunea si care sunt probele care o sustin. Asta in conditiile in care Sebastian Ghita este disparut de cateva zile, iar autoritatile nu fac nimic pentru a se asigura ca fostul deputat respecta controlul judiciar.


Prezentam in continuare declaratiile oferite de Augustin Lazar jurnalistilor prezenti la sediul Consiliului Superior al Magistaturii, miercuri 4 ianuarie 2017, inainte de ultima sedinta a CSM in actualul format:

Reporter: Pentru ca se tot vorbeste in spatiul public, Sebastian Ghita este de negasit. Avea trei dosare la Directia Nationala Anticoruptie din Ploiesti. Cum se face ca autoritatile l-au pierdut din vedere?

Augustin Lazar: Eu as dori sa va spun doar atat: nu doresc sa particip la aceasta disputa care se poarta in spatiul public. Doresc sa va spun doar ca Ministerul Public monitorizeaza cu atentie discutiile din spatiul public, le analizeaza pentru a vedea daca sunt intrunite elementele constitutive ale vreunei infractiuni si apoi vom proceda in consecinta, dupa clarificarea acestor elemente.

Reporter: Este vorba despre inregistrarile in care Sebastian Ghita o acuza ba pe sefa Directiei Nationale Anticoruptie, ba alte aspecte legate de faptul ca ar fi avut informatii din dosare, e vorba despre acest aspect?

Augustin Lazar: Este vorba despre disputele care au loc in spatiul public si eu nu doresc sa intru in polemica cu nimeni dintre cei care si-au exprimat diverse puncte de vedere. Doar vreau sa va spun atat, ca Ministerul Public este prezent, monitorizeaza cu atentie tot ce se discuta si se desfasoara in spatiul public; vom analiza sa vedem care sunt elementele constitutive ale vreunei infractiuni, daca acestea exista, apoi vom proceda conform legii. As vrea sa mai transmit un mesaj de incredere in profesionalismul si echilibrul magistratilor in general, al procurorilor Ministerului Public, si sa va asigur ca ei isi vor face datoria. Va multumesc!

Reporter: Este foarte important, pentru ca vorbiti despre spatiul public, domnule procuror. A aparut o inregistrare in care Traian Basescu ar fi avut o discutie in care sustinea ca ar fi stiut de condamnarea din dosarul ICA, de faptul ca a avut discutii cu Camelia Bogdan, cu sefa DNA. Iarasi este important sa spuneti daca se fac verificari, pentru ca cineva treuie sa verifice daca acele inregistrari sunt reale si daca constitutie o infractiune.

Augustin Lazar: Toate elementele care sunt prezentate in spatiul public sunt monitorizate ferm de Ministerul Public. Si doresc sa va mai spun ca persoanale care cred ca au probe cu referire la savarsirea unei infractiuni, ele nu trebuie sa ezite si sa se adreseze organelor de urmarire penala. Pentru aceasta suntem noi acolo. Daca cred ca au probe privind savarsirea unor infractiuni. Si doresc sa va spun ca pana in acest moment nimeni nu a depus vreun denunt sau vreo plangere intr-un sens sau altul. Va multumesc!

Reporter: Nu vreau sa fiu ironica, domnule procuror. Si Sebastian Ghita era monitorizat si a scapat. Eu vreau sa va intreb si va rog sa fiti ferm si clar: s-au deschis anchete? In momentul de fata se verifica, in sensul ca cereti informatii, cereti documente referitor la ceea ce spune Sebastian Ghita si, in paralel, la ceea ce spune Traian Basescu? Va rog sa fiti clar, ca sa se inteleaga, pentru ca monitorizare este...

Augustin Lazar: Eu cred ca am fost foarte clar. Noi, atunci cand deschidem o ancheta, trebuie sa analizam sa vedem elementele caror infractiuni sunt intrunite. Daca exista o infractiune. Pe de alta parte, ne-am astepta ca cei care fac o afirmatie in spatiul public sa depuna o plangere, sa depuna un denunt si sa arate care e infractiunea si care sunt probele pentru aceasta infractiune. Dar va pot asigura ca, in perioada imediat urmatoare, lucrurile se vor clarifica si vom putea lamuri toate aceste lucruri. Daca va fi cazul unei anchete, nu va fi nici o ezitare sa se desfasoare o ancheta. Daca va fi cazul si vor fi elementele constitutive. Va multumesc!


Reporter: Directia Nationala Anticoruptie a cerut filaj in cazul lui Sebastian Ghita in urma cu o saptamana, sau cu o saptamana inainte ca el sa dispara. Erau semnale ca Ghita ar fi vrut sa fuga din tara? Si daca da, v-as ruga sa ne spuneti de ce nu s-au luat masuri ceva mai...?

Augustin Lazar: Uitati, aici e un dosar al procurorului, care il gestioneaza, si eu nu am de gand sa comentez dosarele unui procuror care sunt in curs. Va multumesc!

*Cititi aici inregistrarea audio in care Traian Basescu recunoaste executia din dosarul ICA

*Cititi aici prima inregistrare despre mafia din SRI si DNA, data publicitatii de Sebastian Ghita

*Cititi aici al doilea serial al dezvaluirilor lui Sebastian Ghita

*Cititi aici ultimele dezvaluiri ale lui Sebastian Ghita

Comentarii

# iaa date 4 ianuarie 2017 14:06 +13

dati-l ma afara ca nu stie carte. asta nu a auzit de sesizare din oficiu? are dovada infractiunii si el asteapa sa i se faca cerere. iti vine sa te tavalesti pe jos sa vezi ce juristi sunt pusi in functii importante.

# unul din lumea cea mare date 4 ianuarie 2017 14:06 +7

asta,discipolul prunei fara prune in straita ,vorbeste cu prune in gura ,si numai prapastii de parca/i trezit dupa palinca de prune.baaaaa!!!!!!!mars ba la ardeal ca ne/ati nenorocit cu justita voastra de ardeal,l/ati facut de ris pe reputatul jurist CRAISORUL MUNTILOR,DE CAP SA VA FIE SI LA PANDAIMOS SA STATI,LA SARE CU BILA DE PICIOARE,LINGAILOR DE MOROI SI MARE ALB!!!!!!!BAAAAA!!!!!!!noul cesemea sa va vaz cum albiti si voi,v/ati facut rezerva de bleach sau clor pe limba voastra?sau la noua cesemea importante/s cresterile de salarii si asa nemeritate.unde/s ba aia de vroaiu statuie lui koivesi si sprincenata ,unde/s bolnavii,,de handicap ,,mental.utati/va ba unde ati adus justitia ,la rang de INJUSTITIE

# Taranu de la Tara date 4 ianuarie 2017 14:14 +14

Domnule Procuror General - Lazar, rogu-va nu jigniti inteligenta romanilor! Sesizarea din oficiu, ca procedura, mai functioneaza, e sau nu aplicabila? / De aici in colo, vorbim vorbe./ Se trage de timp, in speranta retinerii lui Ghita./ Daca-i este frica sa nu aibe soarta lui Marta? Posibil? Da, posibil!/ Asa ca gasiti fain frumos, onor Dvs. solutia legala, sa-i asigurati conditiile, eliminand riscurile si apoi in mod sigur apare omul, denunturile si probele (mai ales...). Dar mai intai TREBUIE SA CONVINGETI POPORUL CA VRETI SI SUNTETI HOTARAT SA AFLATI ADEVARUL. Sincer? Tare ma-ndoiesc...! Daca veti sta cu sfanta constiinta in 2 (doua) luntre, veti sfarsi lamentabil d.p.v. profesional si...nu numai.

# DODI date 4 ianuarie 2017 14:46 +8

Dezamăgirile legate de acest procuror băsist sunt tgot masi mari. Nu mimează nici măcar actul de justiție dar să ia taurul de coarne sau sdă demonstreze o oarecare orientare... politică. Cu o astfel de Procuratură hoții pot juca liniștiți hora unirii în piața mare că nu îi vor deranja autoritățile statului. Prestația acestui om venit cu un mare val de simpatie este tot mai penibilă și face uitat valul de simpatie cu care a fost primit. În prezent nu a mai rămas nici măcar valul, nici simpatia...

# Tica date 4 ianuarie 2017 14:46 +7

Cand il vezi cum arata si mai ales cum vorbeste te convingi ca are pampersul plin.

# Lorette date 4 ianuarie 2017 14:53 +11

Dl. Lazar este omul lui Johannis. L-a mai ajutat cu niste proble pe vremea cand era primar si l-a recompensat cu functia de PG

# paraschiva bobes date 4 ianuarie 2017 14:56 +6

In alte cazuri s-au sesizat !Acum nu stiu cum sa procedeze,sunt timorati, parca sunt blocati in propriul lor eu!Nu s-au mai intalnit cu asemenea situatii si sunt depasiti !Nu au initiativ

# CI date 4 ianuarie 2017 15:03 +7

Si cu autosesizarea, sesizarea din oficiu sau principiul oficialitatii, cum e dragi tavarasci?

# unul date 4 ianuarie 2017 15:04 -4

toti meritati rosu,ca nesocotiti justita.aluia din lumea cea mare nici nu ma obosesc sa-l notez cu rosu,ca are oftica prea mare pe justitie.asa ca revizuiti-va atitudinea,si apreciati ca nu s-a tras de pe acoperisuri

# Vladimârrr...!!! date 4 ianuarie 2017 15:14 +11

Este de presupus ca Taica Lazar* asta ar fi doldora de studii juridice si de practica judiciara !  Si e cert ca este platit cu o caciula cu bani bine umpluta ! Dar cu ce folos ?!?! Pai daca un chirurg ar opera in halul asta un pacient, daca un inginer ar proiecta in halul asta o masina, daca un constructor ar ridica in halul asta un pod, daca o invatatoare ar educa in halul asta un elev, daca un aviator ar conduce in halul asta un avion, daca un meserias ar vidanja in halul asta o fosa septica, daca ..., daca ..., daca ..., ei ar ajunge si la pârnaie si de rasul lumii ! Dar la el si ciracii lui,  ASTA NU SE PUNE, CA EI, CU LEGEA PRE LEGE CALCAND, SUNT MAI PRESUS DE ORICE LEGE ... (*Taica Lazar a fost un magazin de haine vechi si ieftine  din perioada interbelica).

# unul din lumea cea mare date 4 ianuarie 2017 15:37 +1

ptr dragul meu prieten Vladimârrr...!!!//bravo vladi,trebuia sa le spui ca erau pe tot dudestiul,pe avram golfadem si in spate la vulturul de mare cu pestele in gheare.iti mai aduci aminte de geamul pictat cu vulturul de mare cu pestele in gheare?parca era unul si linga biserica baratiei,acum nu/i mai zice taica lazar ii zice second hand.nu/mi iese din cap mirosul de creolina cu care erau unse dusumelele tocite.si duminica toti itic si strul cu raselele mergeau in dudesti cioplea la talcioc. din nefericire vladi acele vremuri cind eram pusti cu pantaloni scurti si aveam citiva ani, s/au reintors in romania amaneturilor si a second handurilor

# Vladimarrr...!!! date 4 ianuarie 2017 17:04 +1

Unule drag, in primul rand vreau sa-ti intorc inzecite urarile facute la sfarsitul anului trecut si sa-ti multumesc ca mi-ai adus din nou aminte de Dudestiul copilariei noastre fericite. Poate ca in acest an sa avem norocul sa ne strangem mainile si sa ne depanam amintirile fata in fata, stand cu picioarele sub aceeasi masa. Pana atunci sa ne tinem drepti si sa ne citim sanatosi ... !!!

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 4 ianuarie 2017 20:01 +1

PTR DRAGUL PRIETEN Vladimarrr...!!!// MULTUMESC DIN ADINCUL SUFLETULUI CA TE/AI GINDIT LA MINE multa sanatate si prosperitate!!!!!pe 2017si tie si tuturor postacilor de aici(si lui remember ca uitasaem sa/l adaug )

# cetateanul neturmentat date 4 ianuarie 2017 15:21 0

Ce v-am zis eu ieri pe ,,Incolonarea si la puscarie,,?Ardeleanul asta a venit la Bucuresti sa faca ,in orice conditii,cariera si nu dreptate.La acest interviu,parca a pus o placa de patefon care sa raspunda in locul lui si sa repete chestiile alea cu denuntul probele,analiza aspectelor etc.Pai bine,mai Lazare,sesizeata-te,fa niscaiva investigatii si apoi da solutie.Indiferent care ar fi ea.Si un sfat:nu mai iesi in public ca te faci de minune

# steluta date 4 ianuarie 2017 16:02 +3

Acoperitul Lazar lasa profesionalismul deoparte si minte ca un politician cand confunda autodenuntul public facut de Ghita cu simple " discutii din spatiul public " facand abstractie de interceptarile cu T Basescu laudandu-se cum a folosit justitia ca Politie Politica ? Inseamna ca si Lazar este complicele acesteai MAFII securiste ce a deturnat Statul roman

# unul din lumea cea mare date 4 ianuarie 2017 16:53 +1

ptr steluta//mare dreptate ai steluto!!!!!!!ti/am sters un rosu dat de un fraier. citi mai sint care nu inteleg ce ,,crime,, au facut voluntar

# Carcotas date 4 ianuarie 2017 16:37 -2

Atentie: procurorul general nu a afirmat ca nu se cerceteaza ce se aude prin targ! Insa, in mod decent si legal nu va trambita nimic pana nu se poate incepe o urmarire penala in personnam. Trebuie sa nu ne mai grabim sa zvarlim cu pietre, sa " cumpanim"un pic. Un sistem juridic serios nu se inflameaza in public la prima gulguta.

# CORA date 4 ianuarie 2017 21:02 0

  Mai CARCOTASULE!Au trecut  peste 100 de zile de cand GHITA ,BASESCU s.a. au dezvaluit  modul criminal in care  sistemul judiciar functioneaza.Ai sesizat cumva vreo miscare la PG  sau cumva ca LULUTEI i-a mai slabit tartita?

# Matia Bezsan date 5 ianuarie 2017 11:07 0

Nu am incredere in acest Procuror General care sub zambetul perfid afisat acopera toate "mizeriile"din justitie! Am trecut peste codoslacul cu care l-a scos pe basescu din santajul evident asupra Gabrielei Firea profitandu-se de dorinta acesteia de a incheia acest episod care nu se mai termina de atatea amanari nejustificate! Cred total ce spune Sebastian Ghita , dar ma indoiesc ca dna doctor kovesi sa pateasca ceva!Asa cum s-a incercat ascunderea FURTULUI din plagiata lucrare de doctorat se incearca printr-o tacere sa se stinga si acest scandal! Dottoressa ni se infatiseaza ca o tortionara inconjurata de foarte multe ajutoare (vezi si CSM) Este inadmisibil intr-un stat de drept! Sunt un om simplu dar urmaresc viata cetatii su vad tot ce se intampla! Justitia este pe un drum mocirlos in care nu mai avem incredere! Inutile premiile,distinctiile primite din exterior care nasc si acestea suspiciuni! Cum s-au älbit"toate dosarele lui Basescu?

# Alex date 18 ianuarie 2017 13:35 0

http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 158
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.11.2020 – Lui Man si lui Ardelean le va tihni sarmaua. Asa arata declaratiile lui Iohannis din campanie (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva