8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DEZVOLTAREA COOPERARII ECONOMICE INTRE ROMANIA SI COREEA - Memorandum de intelegere CCIR – KOIMA: „Pentru CCIR reprezinta o prioritate dezvoltarea relatiilor economice cu Republica Coreea cu un scop foarte bine definit, acela de a atrage brand-urile coreene sa investeasca in linii de productie in tara noastra”

Scris de: L.J. | pdf | print

30 August 2022 14:29
Vizualizari: 2122

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a semnat marti, 30 august 2022, un Memorandum de Intelegere cu Korea Importers Association (KOIMA), in vederea consolidarii relatiilor de afaceri si dezvoltarii cooperarii economice dintre cele doua state. Memorandumul a fost semnat in cadrul Forumului de Afaceri Romania – Republica Coreea, desfasurat la sediul CCIR Business Center.


 
Memorandumul contribuie la dezvoltarea unor relatii de afaceri mai puternice intre Romania si Republica Coreea, precum si liniile directoare ale unei cooperari economice avantajoase pentru ambele parti. CCIR si KOIMA vor face schimb de informatii legate de practicile economice, de afaceri si totodata cu privire la legile si reglementarile relevante aplicabile in Romania si in Republica Coreea. De asemenea, vor fi organizate forumuri de afaceri si alte evenimente economice, pentru dinamizarea schimburilor comerciale bilaterale.
 
"Ca presedinte al CCIR, am considerat Republica Coreea ca fiind un partener semnificativ al Romaniei in ceea ce priveste schimburile comerciale. Daca luam in calcul cifrele oficiale, volumul schimburilor comerciale dintre cele doua state este putin peste un miliard de euro. In realitate insa estimam ca intre 5 si 7 miliarde de euro reprezinta bunuri importate din Republica Coreea, si aici ma refer la celebrele brand-uri coreene din industria telecomunicatiilor, bunurilor de larg consum si de folosinta indelungata, pe care le cunoastem cu totii. Din pacate, toate aceste bunuri sunt fabricate in Uniunea Europeana, Romania neavand pana in prezent o linie de productie. Astfel, pentru CCIR reprezinta o prioritate dezvoltarea relatiilor economice cu Republica Coreea cu un scop foarte bine definit, acela de a atrage brand-urile coreene sa investeasca in linii de productie in tara noastra”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
"Dupa peste doi ani in care activitatea comerciala a fost una mult mai redusa din cauza pandemiei, am ales Romania ca prima destinatie pentru stabilirea unor noi contacte economice. Consideram ca suntem in locul potrivit, la timpul potrivit. Semnarea acestui memorandum intre CCIR si KOIMA reprezinta, in mod cert, revitalizarea relatiilor economice dintre Romania si Republica Coreea. Avem toata increderea in potentialul mediului de business romanesc de a dezvolta afaceri durabile in tara noastra si, in acelasi timp, ne preocupa largirea bazei de export a Romaniei pentru echilibrarea balantei comerciale bilaterale. Vom face un efort comun pentru a dezvolta o retea comerciala mai buna, cu consumatori mai buni si furnizori mai buni”, a declarat presedintele KOIMA, Kim Byung-Kwan

 

Comentarii

# Grigore date 6 September 2022 09:51 0

:lol: CCIR ul asta este un ONG care se bucura de bani publici degeaba. Scutiri de taxe si impozite si salarii uriase pt sefimea de acolo, in conditiile in care camerele de comert "bilaterale" sunt mult mai eficiente si mai bine informate cu privire la ceea ce se intampla in relatiile economice. Ii promovati degeaba pe "profesionistii" de la CCIR

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva