9 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUMINICA URII II COSTA PE ROMANI (I) – Guvernul PNL condus de Klaus Iohannis prin intermediul lui Ludovic Orban taie banii de la Educatie, Transporturi, Agricultura si Interne. In schimb, liberalii maresc bugetele SRI, SIE si SPP. Deficitul bugetar tinut de Guvernele PSD sub 3% va creste la 4,3%. Salariul minim va fi majorat doar cu 83 lei, nu cu 100 lei, asa cum proiectase Guvernul PSD. Un fost ministru liberal de Finante anunta apocalipsa: pensiile si salariile nu vor mai creste (Ordonanta)

Scris de: George TARATA

26 noiembrie 2019 14:35
Vizualizari: 7432

Au trecut alegerile prezidentiale care l-au facut pe Klaus Iohannis stapan peste Romania pentru alti cinci ani, iar Guvernul PNL a dat drumul la masurile de austeritate, pe care le-au tinut ascunse in campania electorala pentru a nu afecta sansele actualului presedinte. Iar romanii care i-au acordat lui Klaus Iohannis un nou mandat si au sarbatorit caderea Guvernului Dancila, lasandu-se manipulati de uriasul aparat de propaganda care a diseminat ura impotriva PSD, au toate motivele, credem noi, sa regrete decizia luata. Asta intrucat lucrurile nu arata deloc bine pentru romani sub Guvernul PNL Iohannis-Orban.


Executivul liberal condus formal de Ludovic Orban (foto dreapta), dar de facto de Klaus Iohannis (foto stanga).  a facut publice marti, 26 noiembrie 2019, primele masuri economice pe care intentioneaza sa le adopte. Vorbim despre rectificarea bugetara pentru anul 2019, care aduce o crestere de deficit, o majorare mai mica a salariului minim pe economie decat cea propusa de PSD, taieri de bani de la mai multe ministere in domenii vitale pentru o societate precum educatie, siguranta cetatenilor sau transporturi, dar cresteri de bugete pentru serviciile secrete. Efectele se vor resimti insa pe termen lung, nu doar in acest an. Mai exact, vor fi resimtite de romani. O spune chiar un fost ministru de Finante liberal, Gheorghe Ialomitianu, care anunta ca salariile si pensiile romanilor nu vor mai fi majorate.

Concret, potrivit proiectului de Ordonanta de Urgenta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019, publicat de Guvernul Iohannis-Orban, deficitul bugetar, tinut ani de zile de Guvernele PSD sub 3% asa cum cere Uniunea Europeana, va creste sub Executivul PNL la 4,3%.

In ceea ce priveste bugetele ministerelor, Guvernul PNL propune taieri la:

-Ministerul Educatiei (taiere de 2.080 milioane lei);

-Ministerul Transporturilor (taiere de 1.084,2 milioane lei);

-Ministerul Afacerilor Interne (taiere de 1.187,8 milioane lei);

-Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (taiere de 1.065,9 milioane lei);

-Ministerul Fondurilor Europene (taiere de 302,3 milioane lei);

-Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (taiere de 110,9 milioane lei);

-Secretariatul General al Guvernului (taiere de 227,5 milioane lei).

 

Nu sunt bani pentru Educatie si Transporturi, dar sunt bani pentru servicii


Interesant este ca Guvernul Iohannis-Orban nu a gasit de cuviinta sa majoreze banii pentru educatie, siguranta cetatenilor si ordinea publica sau transporturi, dar a gasit bani pentru serviciile secrete. Caci da, si Guvernul PNL va da mai multi bani pentru serviciile secrete, evident cu SRI in frunte.

Asadar, conform proiectului de Ordonanta de Urhgenta cu privire la rectificarea bugetara pe anul 2019, bugetele serviciilor secrete vor creste dupa cum urmeaza:

-Serviciul Roman de Informatii (crestere de 20.744.000 lei);

-Serviciul de Informatii Externe (crestere de 3.900.000 lei);

-Serviciul de Paza si Protectie (crestere de 935.000 lei).

Altfel, cresteri ale bugetului vor mai fi la Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerul Finantelor Publice si Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

 

Salariul minim creste mai putin decat a propus PSD


Si vestile rele nu se opresc aici. Salariul minim nu va mai creste in 2020 cu 100 lei net, asa cum proiectase Guvernul PSD, ci doar cu 83 de lei net. Practic, Executivul PNL propune o crestere de 7,2%, aceasta impunandu-se insa doar celor cu studii medii, salariul minim al romanilor cu studii superioare urmand sa fie inghetat. Iar varianta cresterii salariul minim nu cu 100 lei, ci doar cu 83 lei a fost confirmata chiar de premierul Ludovic Orban intr-o intalnire de la Consiliul National Tripartit pentru Dialog Social: “Am incercat sa cautam o solutie de crestere a salariului minim care sa tina intr-o masura cat mai mare de niste date obiective din economie, adica, mai precis, incercam ca aceasta crestere a salariului minim sa se faca pe baza unor indicatori economici pe baza unor date care sunt clare si care, pe de o parte, sa tina cont de realitatile economice, pe de alta parte sa atinga si obiectivul de crestere a salariului minim pe economie. Cresterea salariului minim trebuie sa aiba la baza niste elemente care tin de profitabilitatea firmelor. Prin cresterea salariului minim am incercat sa nu afectam profitabilitatea firmelor”.

 

Pensiile si salariile nu mai cresc


Asa cum mentionam inca de la inceputul articolului, toate aceste masuri vor avea efecte pe termen lung, urmand ca romanii sa simta din plin austeritatea impusa de Guvernul Iohannis-Orban. Avertisementul a fost lansat chiar de catre un fost ministru liberal de Finante. Ne referim la Gheorghe Ialomitianu, care a anuntat ca o crestere a deficitului de 4,3% propusa de Guvernul PNL Iohannis-Orban va determina inghetarea salariilor si pensiilor in anul 2020. Cu alte cuvinte, salariile si pensiile nu vor mai creste anul viitor asa cum proiectase PSD: Depasirea deficitului bugetar va fi sanctionata de catre Comisia Europeana prin declansarea procedurii de deficit excesiv, ceea ce inseamna impunerea Romaniei implementarea unui program de ajustare a cheltuielilor si de majorare a veniturilor bugetare. In aceste conditii va fi greu pentru Guvernul Orban sa continue implementarea legii salarizarii si a legii pensiilor considerate de Comisia Europeana nesustenabile financiar”.

 

* Cititi aici proiectul de Ordonanta de Urgenta cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019

Comentarii

# Neanae date 26 noiembrie 2019 12:56 +7

Guvernul ĂSTORA cică nu scade pensii si salarii, cică nu pun taxe noi, cică va fi bine si vom trăi ... !!! Asta ACUM. Apoi vor face praf din vorbele lor in vânt fiindca va veni UE care va spune ca deficitul RO nu permite asa ceva. Nu e sustenabil ... Ori in fata UE si a “necesităților” ei de a-i fi ascultate ORDINELE si COMENZILE nu se poate decât cu pantalonașii jos si poponeața la bătaie. Nu-i așa? Pai dam jos guverne pentru a crea echilibrul ĂLORA, ce vrai, sa nu ne sugrumăm noi pentru STĂPÂNI? hahahaha, ce făcură Boc sub Basescu a fost apa de trandafiri. Făcură ei autostrăzi, spitale si scoli din banii popriți amu hăt ani? Păi nu ca era guvernare PSD???. Ei acelasi lucru se va intampla ...acelasi meniu cu rabdari prăjite si aer fript. Vor fi vândute medicamente anti colesterol de atâta prăjanie. Sa trăim. Si om vedea. Sincer? Vreau mult sa fi insirat baliverne cu predicții fiindca sunt io pe dos acum. SA TRĂIM, cum om putea. La supraviețuire suntem campioni milenari!

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 noiembrie 2019 13:18 +3

Trădătorii precum Ciolacu, Stanescu,Firea,Badalau... sunt social democrații lăudați de Iohannis încă de azi de la ora 12.24pt ca sunt pt.alegeri anticipate,pt cumpărarea de rachete pt majorarea absolută a bugetelor sri,spp,sie,sts ce au sprijinit realegerea lui Iohannis ce spune că i devreme sa se exprime acum pt ca inca nu a fost dată la o parte Dancila de acești trădători.13.17

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 noiembrie 2019 13:57 +2

TradatoriiCiolacu -Stanescu initiatori ai CEX paralel de aseara, si au amenințat cu excluderea din PSD pe Teodorovici ,Dancila , Fifor,Stefanescu dacă amenintatatii nu demisionează,paralel cu instigarea impunerii diversiunii mediatice nesanctionata de CNAconstand în anunțarea falsei demisii a conducerii PSD Dancila -Teodorovici prin televiziunile colaborationiste ale serviciilor secrete necerand anteriorP.D.V.al Dancila- Teodorovici pe această știre neverificata,până să intoxice cu stirea falsa opinia publica, sa fie imediat exclusi din PSD .ora 13.53

# Jemapel Costel date 26 noiembrie 2019 13:59 +13

Poi si? Nu-i normal sa ia din banii de salariu ai romanilor si sa dea securistilor? Nu securistii i-au adus la putere cu toata propaganda lor finantata din bani publici? Nu securistii si-au inscaunat fuhrerul profitand de prostia romanilor care din 89 incoace este doar masa de manevra si sursa de bani pentru ei? Stapanu-i stapan... trebuie respectat si finantat.. In fine.. Dupa ce-si vor asuma raspunderea pentru desfiintarea siij, sunt tare curios cum vor reactiona votantii la referendumul lui jepcanis, prin care i se interzice guvernului sa mai faca modificari la legile justitiei... Sau.. la astia cum o fi? Daca esti pedelist-nazist poti sa faci modificari sau cum?

# TIPA date 26 noiembrie 2019 14:01 +3

GUVERNUL nu -si poate asuma raspunderea pe desfiintarea SIIJ. SUNT DECIZII CCR CE-I IMPIEDICA . Curtea a statuat că la această modalitate de legiferare trebuie să se ajungă in extremis, doar ,,atunci când adoptarea proiectului de lege în procedură obișnuită sau în procedură de urgență nu mai este posibilă ori atunci când structura politică a Parlamentului nu permite adoptarea proiectului de lege în procedura uzuală sau de urgență.”41 De asemenea, prin aceeași decizie, Curtea a statuat că ,,angajarea răspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege urmărește ca acesta să fie adoptat în condiții de maximă celeritate, conținutul reglementării vizând stabilirea unor măsuri urgente, într-un domeniu de maxima importanță, iar aplicarea acestora trebuie să fie imediată.” DECIZIA CCR 1557/2009 SI ASUMAREA RASPUNDERII NU POATE VIZA MODIFICARI, ABROGARI COMPLETARI A ALTOR ACTE NORMATIVE CI PROIECTE DE LEGE NOI PE DOMENII CE NU AU FOST REGLEMENTATE PRIN ALTE ACTE NORMATIVE. ETC REVIN.

# Gery date 26 noiembrie 2019 14:13 +2

Si-au cerut permisiunea sa blocheze salarii sí pensii? Au primit girul populatiei sa mareasca bugetul serviciilor? Nu! Vor sa fie doar ei protejati economic sí informatív? Natiunea nu? Sunt cumva o specie superioara fata de homo sapiens sapiens?Suntem cumva in sclavagism?Sa faca bine sa se dezvete sa puna la punct pe cei care le-au bagat painea in gura decenii la rand

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 noiembrie 2019 14:22 +4

B1tv,Realitatea plus ,Digi 24,R tv ,chiar și Antena 3 trebuie sancționate de către CNA în mod sever pt încălcarea prevederilor Constitutionale din art.31alin4.(dreptul de informație )regăsite în regulament CNA.Controlul parlamentar prev de alin 5 din constitutie este inexistent din cauza lui Ciolacu, Stanescu, Badalau șantajați colaborationisti ai instituțiilor de forta criminale. Ocupantul functiei de ministru de finanțeCatu a mințit opinia publica pretinzand ca deficitul va fi de 3,4.Macar Iohannis l a dat de gol pe diversionistul Catu arătând creșterea de la 3%la cel puțin 4,3 deficit pt majorarea nesimțită a bugetelor serviciilor secrete Se impune demisia sau demiterea mincinosului,a diversionistului Câțu.Publicarea mesajelor mele ar fi trebuit făcută până să apară alte articole,atentia nemaifiind orientată asupra catorva aspecte relevante aratate cu bună credință.Demisia este un act de lașitate a celui ,a celor șantajați.ora14.07

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 noiembrie 2019 14:38 +2

A amenințat o cu dosar la DNA Ciolacu pe Dancila dacă nu demisioneaza azi pana la ora 18.00 ?Dar pe Teodorovici ,pe Ștefănescu?Numai astfel se poate explica schimbarea atitudinii acestora cu 180 de grade.Are o vină majoră presa mai ales online,televiziunile, care se face că nu inteleg realitățile social istorice concrete modificate grosolan de colaborationisti serviciilor secrete.Rares Bogdan s a dat aseara de gol la RTVca PNL- ul a castigat alegerile prezidențiale,apoi imediat în aceasi fraza realizând gafa autodeconspirarii,s- a repliat adăugand salvator în fals .adica Președintele Iohannis. a castigat.De aseara au fost înșelați mai multi de 20 de președinți de organizații PSD ca ar fi demisionat V V.Dancila ca si ,Teodorovici Fara îndoială c dacă CNA ul nu era colorat in galben,nu se puteau petrece astfel de lucruri anormale.14.26

# Valter Cojman date 26 noiembrie 2019 14:44 +8

Deci..., "guvernul meu" OrbaniSS, nu numai ca nu a gasit vreo gaura in buget ci a gasit 19 miliarde de lei in plus... Probabil ca vrea sa-i fure, de a ridicat deficitul de la 2,8% la 4,3%... http://www.cnp.ro/user/repository/prognoze/Prognoza_2019_2023_varianta_de_toamna_2019.pdf?fbclid=IwAR3U_xc7QEKz8hdsw9X6ZdaVhxSp_3V699ZupmLHnYyrjepHK_1iICjCvkI

# Procurorul date 26 noiembrie 2019 16:10 +8

Pai, e corect, nu ? Cică ”România Educată”=minus 2.080 milioane lei sau ”Autostrăzi”=minus 1.084,2 milioane lei. La cum arată cifrele, ”România săracă, subdezvoltată, analfabetă și securistă” e proiectul de președinte al lui KWI. Și nu m-ar deranja deloc dacă de ”binefacerile” guvernării Iohannis ar beneficia doar votanții acestei guvernări trădătoare și cataclismice pentru țară. Tragic este că ”ciuma galbenă” ne va lovi pe toți, inclusiv votanții contra sau neutrii, care reprezintă, totuși, adevărata majoritate a populației. Sper, așadar, ca apocalipsa să vină cât mai repede peste noi și să fie atât de demolatoare, încât majoritatea poporului să iasă din inerție și să se exprime. O fi luat Joiannus un nou mandat, dar nu e obligatoriu să-l și termine. Părerea mea !

# Gabriel date 26 noiembrie 2019 16:14 +1

Mărirea deficitului as zice artificial prin amânarea licitație 5G(probleme securitate depa vizita în America) de cel acre angajează la ANCOM fetele de parlamentari care votează moțiune dl Grindeanu. Plăti în avans la armament.. Deficit excesiv. Nu mai mărim nimic la anul deși este lege în acest sens. Dar dacă zice UE deficit excesiv... Ca oricum majoritatea de modificare nu exista și nu da bine.

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 noiembrie 2019 16:47 0

Din 2016 - în prezent nimeni nu a vrut să pună în discuție acest subiect deși am dovedit favorizarea de către judecători si procurori a faptelor si actelor P.G.GFirea si a V.G.Aurelian Badulescu despre care ICCJ si DNA nu se pronunță pe fondul dezavantajos acestora,ci cel mult pe excepții ,sau nu se pronunță deloc în ce privește caile de atac exercitate deEne Nicanor George .ora16.43

# Homoroceanu Adrian Camil date 26 noiembrie 2019 17:04 +2

Desi a fost victima in 2016 aDNAin raport de preferata Firea semnatara a scrisorii impotriva lui Dragnea ,evitând să răspundă primei întrebări ,L.Orban a spus la a doua întrebare legat de aceasi nedumerire, ca nu i oportună stabilirea unui candidat unic din partea coaliției care guvernamentale la funcția de PGal capitalei ,urmarindu se folosirea G.Firea în schimbul oferirii functiei de Presed executiv impotriva debarcariiV.V.Dancila.TradatorulM.Ciolacu e vechi colaborationist inclusiv al SSASR, uneltele ce executa sarcinile cele mai murdare încredințate de SRI,SPP,STS, SIE.ora16.38

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 26 noiembrie 2019 17:30 +4

Hai să vă dau tot Io*, (cu mocăială filantropică, ca-n atâtea și și atâtea dăți cînd am livrat IDEI VALOROASE), DOVADA INDUBITABILĂ a ipocriziei acestor impostori de la guvernare. Deci, prin OUG se rectifică bugetul, se taie de la domenii esențiale (educație, transporturi, agricultură) și se dă la caporalii și plutonierii din serviciile ce-i întorc cheița Plăvannului (SRI, SPP;,SIE). Și aruncă în aer deficitul bugetar, pe același leitmotiv al „grelei moșteniri”. Boon. Ca archivar destoinic, în colțișorul unui fișet al memoriei rețin că acum ceva vreme noul ministru al apărării a declarat că fondurile de anul acesta ale MApN destinate înzestrării cu curvete olandeze, vor fi folosite pentru PLATA ANTICIPATĂ (corespunzătoare anului 2020) a programului de înzestrare a româniei cu Baterii de Rachete putregaiuri Patriot, culese de prin Deșertul Mojave, unde stăteau azvârlite la fier vechi.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 26 noiembrie 2019 17:31 +3

Iaca știrea, c-am găsit-o: 19 noiembrie 2019, deci DUPĂ învestirea actualului guvern al caraghiosului Sică Menestrelul turmentat: „Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a declarat, marți, la Deveselu, că sistemul Patriot va fi plătit în avans. "Anul acesta avem toate premisele să încheiem pe 2%. La sfârșitul săptămânii trecute a fost blocată ultima tranșă de bani pe care o vom folosi să plătim, în avans, sistemele Patriot. Facem acest lucru deoarece banii care erau alocați pentru corvete și bateriile de coastă, nefiind cheltuiți, am considerat că pot fi utilizați în acest fel, astfel încât să putem să eliberăm un pic presiunea de pe buget anul viitor și, în funcție de cum se finalizează procesele din instanță ale programului de corvete și reluarea procesului la rachetele de coastă, acestea să poată fi demarate", a spus Nicolae Ciucă.” Link: http://mobile.hotnews.ro/stire/23501309

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 26 noiembrie 2019 17:32 +3

Așadar, în loc să se blocheze aceste sume rămase necheltuite și să rectifice bugetul MApN în minus, guvernul marionetă al saltimbancului mandolin acceptă ca sumele necheltuite să fie utilizate pentru plata transei corespunzătoare anului 2020. Și inga așa se duce dracului deficitul se taie la greu de la educație, transporturi, agricultură. QED Cum se ajunge la o asemenea infamie guvernamentală? Conform actualei definiții a colonialismului modern: nu mai e nevoie să ai în Kolonii guvernatorii tăi, ci e de ajuns să te asiguri că respectiva Kolonie este guvernată de câteva ustensile-jucării (tools / toys) - Un plăvan care e-n stare să vândă en-gros și en-detail România, numai să nu-i pună americanii interdicție la viză și să nu mai poată s-o fezandeze pe Carmencita lui la Maiami Bici;

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 26 noiembrie 2019 17:32 +1

- Un caricatural bețiv pe post de prim ministru, care e-n stare să sară și-n hazbnaua de căcat în contul datoriei că nu a fost aruncat în pușcărie de Lulutza Koveshi (în fața căreia s-a prosternat, punându-se în genunchi și cerând iertare cu lăcrămi fierbinți) - La finanțe un zăpăcit cu nume de mâț ușuit de la oala cu smântână și cu mințile zburătăcite de excesul de consum al unor substanțe de risc și de mare risc. Despre Generalul (r) Ciucă nu zic nimic de rău întrucât prezum buna-credință și patriotismul acestui ofițer al Armatei Române. Bunele sale intenții și substratul său profund patriotic sunt exploatate mârșav de Capuchehăile Înaltei Porți Yankee în Kolonia Penitenciară și Experimentală. Căci, este scoborât pe filieră istorică faptul că haraciul e haraci, nu se joacă nimeni cu așa ceva iar orice îndrăzneală la neplata sau întârzierea plății haraciului se soldează necondiționat cu scurtarea trupului c-un cap și așezământul estetic a capului dinaintea picioarelor.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 26 noiembrie 2019 17:34 +3

Deci, concluzionând, guvernanții ipocriți și impostori ai României aruncă în aer toți indicatorii economici dar nu uită SĂ PLĂTEASCĂ ÎN AVANS HARACIUL DATORAT ÎNALTEI PORȚI YANKEE. QUD ERAT DEMONSTRANDUM /// (post-scriptum: Mein Fuhrer, te rog nu trimite Sturmabteilungurile procurorilor SS să-mi manufactureze dosar penal pentru acest comentariu nesăbuit! Doar am grăit și Io*, n-am dat nici cu paru', nici cu luneta.)

# Tot Io* date 26 noiembrie 2019 17:40 0

Pe „Cotidianul” nu mai postez repetitiv acest post (ca-ntr-alte vremuri) fiindcă acolo nu-ți admite commentul la publicare dar, SURPRIZĂ, imediat apare vreun deontolog refurbished cu un editorial având ca temă EXACT IDEEA VALOROASĂ din comentariul tău nepublicat.

# nae din dealul feleacului date 26 noiembrie 2019 19:38 +5

Petre Tutea:"Incapacitatea de guvernare a astora s-ar putea sa fie sansa hoitului roman sa devina VIU !Prostia lor (Iohannis,Orban,Maruntica Rares Bogdan,Helwig,Zigfrid,Czegler,Kovesi..alogeni de vita veche)vine la pachet cu rautatea lor.Intr-o lume prost facuta ******atii cresc in loc sa puta!

# DODI date 26 noiembrie 2019 20:32 +2

Aceste costuri suplimentare ale SRI, SPP și STS sunt doar cele la vedere folosite în campania de alegere a PROSTULUI SATULUI în POSTUL STATULUI. Pentru satisfacerea nemăsuratului orgoliu al cretinului de la Cotroceni, de fiecare dată, ”absolut întâmplător” a fost ”tras la sorți” primul pe buletinele de vot. Doar pupincuriștii din pnl și usr mai cred și mai speră că totul a fost corect și voturile reflectă iubirea imensă a românilor pentru conducători proști.

# semiramida date 26 noiembrie 2019 22:43 +2

Gurvernul Iohannis-Orban este mult prea mărinimos în dorința lui de a majora salariile cu 83 lei. Nu sunt absolut de acord cu aceste pomeni pe care intenționează să le facă. NU! Sa nu mai facă nici o majorare de pensii și salarii pentru că bugetul are o mare gaură, ci să facă tăieri atât de masive, până când se va acoperi deficitul. Să taie și de la armată, și de la investiții, de la agricultură, de la cultură, de la sănătate, de la energie și să tripleze la servicii și președenție, adică la cei care chiar merită, care chiar au făcut schimbarea în România. Să tripleze salariile judecătorilor și procurorilor, căci ei, nu-i așa sunt apărătorii democrației. Si să impoziteze și it-iștii și banii trimisi de diasporezi familiilor lor. Iar la locale și parlamentare/anticipate românii îi vor vota cu 99%, nu cu 66% ca în noiembrie. In aceste condiții nimeni nu va mai pleca din țară, iar cei din străinătate vor reveni valuri-valuri acasă. Heil!

# zzz date 27 noiembrie 2019 00:22 0

sobolansii slujisti nu au prea priceput cum ca stapanii lor de la PCR au marit salariile din banii de TVA nerambursati, din cheltuieli sociale trecute de la bugetul de stat la cele locale si din alte golanii contabile, dar sa nu ne incurcam in detalii

# nae girimea date 27 noiembrie 2019 06:27 0

Stau comod , imi beau cafeaua si urmaresc spectacolul . Ah , ce michteaux !

# juri date 27 noiembrie 2019 06:56 +1

Sobolani ordinari, in frunte cu gherlanul SUPREM! Popor cu multi debili mintali si tradatori nesimtiti!

# livia date 27 noiembrie 2019 07:47 +1

Toate relele de pe pamant sunt permise PNL, dar este o calamitate daca ar fi fost savarsite de PSD. Ei pot duce deficitul pana la cer, pot taia de unde vor, da unde vor, nimeni nu reactioneaza. Fac asta pentru ca pot. Nu mai urla nici cloaca europeana, toti au amutit. Oricum de ce ar trebui bani la transporturi? Ne trebuie autostrazi? Nu. Asta este doar slogan de tipat cand a ciuma rosie la guvernare. In rest, tacere. Banii sa se duca la servicii ( STS nu primeste bani in plus?) pentru ca ele sunt baza si sustinerea ciumei galbene.

# romanul date 27 noiembrie 2019 09:17 0

Pai pina acum tipau nemernicii astia ca guvernul Dancila nu are voie sa depaseasca deficitul bugetar de 3% iar ei il depasesc 4,3%? Astai dubla masura! Sa nu mai spun ca poza vorbeste cat 1000 de cuvinte! Un sobolan admira ce spune "seful" lui! Greatza!

# imun/teanu date 27 noiembrie 2019 09:40 0

"Sa ne inarmam sa luptam pentru pace!" /contra propriilor cetateni. Deci, (inca!) "munitie" la Gestapo si SS. Cu si noi puscarii.

# escu date 27 noiembrie 2019 09:57 0

Păi, nu de aceea l-au numit pe Câțu la finanțe? El este specialist în devalorizarea monedei naționale și provocarea de crize financiare. Pentru el, educația și sănătatea nu sunt obiective prioritare. Johannis nu ar trebui să-l sancționeze deoarece îi periclitează proiectul ROMÂNIA EDUCATĂ? Deja Johannis, PNL și Guvernul fredonează melodia ”Ce bine îmi pare că ai luat țeapă”. O țeapă mare pe fondul unei uri naționale și lipsei de patriotism fără precedent în istoria ROMÂNIEI.

# Pintea date 27 noiembrie 2019 11:39 +3

Ce conteaza Romania, adica educatia, sanatatea, drumurile, etc? Sa ne fie noua bine? Nuuu! Armata americana sa traiasca!Pe banii nostri! Acolo sa dam banu”! 2 miliarde! Pentru niste rachete pe care nu le vom vedea nicicand! Si nu ca am avea nevoie, dar nu au ăia cui sa le vanda! Deja pnl-istii au platit 500 mil euro in primele zile! Au mai ramas de achitat 1,5 miliarde! Cioloș in 2015 a semnat un contract de 4 miliarde pentru niste rahaturi! L-a intrebat cineva ceva? Nuu! PSD se autoanihileaza, ce mârșăvii si ce mârșavi! D-nul Homoroceanu A. de mai sus are dreptate: numai manipulari la tv si atacuri impotriva PSD si a V. Dancila! Chiar si la Antena 3! D-na Dăncilă NU trebuia sa isi dea demisia, a pierdut din cauza lui Stănescu, Firea, Bădălău ș.a., ei sant cei care au stricat imaginea partidului! Ea trebuia sa le reproșeze lor si sa le ceara demisia in calitate de presedinte al partidului! Ciolacu - un neica nimeni, va pune partidul pe tava lui Ponta care va impinge apoi tava catre SRI

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2019 – Omul lui Kovesi vrea sa-l faca pe Calin Nistor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva